Alergie, astma


20.04.2016 - 09:34
(Ryby) thééé
Alergie, astma
Dívala jsem se, jak jste krásně rozběhli diskuzi o štítné žláze :12: :15:, tak budu pokračovat.Kde vidíte příčiny rozmáhajících se alergií a astmat? A jaké máte zkušenosti s léčením na všech rovinách?A taky u dětí, proč má v současné době tolik dětí alergie na cokoliv? :17: :29:

Stránka: 1 2
Řazení:
20.04.2016 - 09:43 | Filtr
(Rak) iwam
koukam ze budu odpovidat asi na vsechny nemoci co tu jsou, pac je mam :D

zrovna tento tyden se mi vyrasilo astma ...zajimavy ze alergie i toto se mi rozjely az v dospelosti, ne v detstvi, jak to vetsinou byva - kdyz decko citi stisnenost nebo tak neco od rodicu

astma jsem ted googlila, vnitrni potlacena agrese, pocit utlacovani, nesvobody alergie si myslim ze jsou dost individualni, zalezi na co je clovek alergickej - v zivote..ale vzdycky to je nakej vztek, alergie zejo
a pokud vam doktori tvrdi ze nemuzete byt alergicti na vlastni hormony, neni to pravda ;-)
s lecbou vysledky nula, nic mi na to nepomaha :D rada uvitam nake proflakle rady :D
taky je zajimavy si precist symboliku treba nakych tech stromu, na ktery jste alergicky, u me treba briza a pak bojinek..je to az vtipny :D
20.04.2016 - 10:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak vzhledem k tomu,že tři z mých dětí jsou astmatici i alergici(kluci),dcera je alergik,sestra je alergik i astmatik a prarodiče také trpěli alergií a astmatem,já jsem alergik,tak to nevyhodnocuji jako strach duše,ale oslabenou imunitu,následkem zhoršování životního prosředí..
Prostě se v tom zahumusenym světě dusíme.A co se týče léčby,tak tady rozhodně alternativně neexperimentuji,jelikož jsem již zažila u dětí několik velmi těžkých záchvatů,u sebe šok po bodnutí hmyzem,takže lékař a dobré zaléčení... :3:
20.04.2016 - 11:07 | Filtr
(Střelec) tiferett
Pred rokmi sa mi spustili alergie, astmatické záchvaty, moja dcéra mala ťažký exém na celom tele, alergie. Ale chodenie po alergológoch a na kadejaké pľucne a kožné vyšetrenia nás čoskoro prestalo „baviť“. Nehovoriac o tom, že lekári ZAKAZOVALI kontakt s prírodou, so zvieratami ( dcéra je koniarka) - a zvierat sa za žiadnu cenu nehodlala vzdať. A tak sme si povedali DOSŤ a ZMENILI SME SA.
Vyčistili sme si živt od stresov, po rozvode zavládol v našom živote pokoj, priateľská atmosféra.
Psychicky sme prijali prírodu, so všetkým, čo k nej patrí. Zámerne sme sa vystavovali alergénom, chodili sme cez zakvitnuté repkové polia a nechávali sme sa obliehať peľom, pokojne som si nechala byt zamorený brezovými a topoľovými peľmi. A pár kýchnutí nás nazabije.
Akonáhle sme zmenili psychický postoj k prírode, PRIJALI SME JU, akonáhle v našej psychike a v živote zvládol pokoj, akonáhle sme my zmenili svoj postoj a hlavne svoje PRIJÍMANIE života , tak exém dcére zmizol úplne- a bez mastí a kortikoidov, alergie jej zmizli úplne, mne tiež vymizli astmatické záchvaty a vlastne ako „liek“ občas použijem silné mentolové cukríky na rozšírenie dýchacích ciest, keď je ozaj „zle“.
Skrátka všetko o našich postojoch k životu.
Keď lekári desili moju dcéru, že kontakt s koňmi ju „zabije“ - ona lekárke povedala ( a to mala asi 12 rokov) - že ju by zabilo, keby s koňmi nemohla byť. A bolo rozhodnuté.
Keď sa my zbavíme svojho odporu - či už k prírode , k nejakému človeku, alebo životným situáciám, vymizne aj odpor nášho tela k nášmu prostrediu.
20.04.2016 - 11:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tiferett
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15:

:30: :30: :30:

Nie je čo dodať, iba by som opakovala tvoje slová...
Snáď len toľko:
"Primitívne" národy a ľudia žijúci mimo civilizáciu nepoznajú pojem alergia alebo astma...žijú v rovnováhe s prírodou a tak ich energetické dráhy v tele nie sú ničím narušené... :27:
V našom svete ten odpor získavame už veľakrát v štádiu plodu v tele matky, tak nie div, že sa s tým deti už rodia.
20.04.2016 - 11:44 | Filtr
(Ryby) thééé
díky moc všem :17:
20.04.2016 - 11:47 | Filtr
(Ryby) thééé » tiferett
:15: :17: paráda, takhle to vnímám i já - zhoršující se vztah k sobě a prostředí.
A dokonce mám pocit, že zatím je špatně uchopená snaha poznat duchovní stránky života, všude kolem plno info, v jak špatném prostředí žijeme, jaké hnusy jíme, co děláme špatně, bez sebepoznání pořád chceme být jiní než jsme..apod...místo soustředění se na to, co je dobře.
S těmi zvířaty to mám stejně :1: podle testů mám alergii na psí srst, a protože našeho pséka miluju, tak bez problémů
20.04.2016 - 11:51 | Filtr
(Ryby) thééé » iwam
Astma - ano, souhlas, když nevyjádřím vztek, tak se ním dusím.
Mě jednu dobu před těhotenstvím pomohl vlaštovičník, v homeo ředění - on by měl odbourávat všechny toxiny z těla, na které už játra nestačí, plus adaptogen (brala jsem leuzeu), pampeliška a třezalka. Takto jsem si to naordinovala sama,a fakt jsem měla klid. Jenže potom přišel ten hormonální uragán - těhotenství porod atd..a zase mě to hodilo zpět.
Jak to myslíš, alergie na vlastní hormony? :43:
S těmi stromy - zajímavé, máš nějaké zdroje?
:29:
20.04.2016 - 11:52 | Filtr
(Ryby) thééé » bubobubo
čoveče my to v rodině právě neměli, a mě to dohnalo až kdysi před třicítkou.
Jasně, u těch dětí se člověk bojí experimentovat.
:29:
20.04.2016 - 11:54 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
Myslíš dráhu ledvin? brala jsi to podle TCM?
když tak písni víc
:29:
20.04.2016 - 11:59 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
:15: ano, a je moc zajímavé, jak moc to zesiluje, snad už neznám dítě, které by nemělo alergii - na lepek, ABKM, pyly, prach, ovoce :39: a kdoví co ještě
20.04.2016 - 12:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » thééé
Podle mě je to spíš od jater :3:
20.04.2016 - 12:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale to je normální,ségra je astmatik od čtyřiceti a stresem to není.
Jinak tu lidi píší o stresu a o tom,co doporučují lékaři,jakože zákaz styku s přírodou a podobně.
Tak naše lékařka ne.Máme psa,kočky,ptáka,občas se tu zabydlí nějaký ten hlodavec,bydlíme v přírodě.
Jediné co nám lékařka skutečně doporučila a také nás chválí,jelikož nám to vlastně ani doporučovat nemusela,jelikož to děláme,je pohyb,sport...takže basketujem,mažoretkujem,volejbalujem,turistikujem,
jezdíme na kole...prostě všechno u čeho ty plíce potřebuješ jakože víc...
A taky jsem si všimla další věci,že náš zvěřinec dětem nezpůsobuje už nic,ale jakmile se pomazlí s kočkou na návštěvě,tak je to v :71:.Takže vytváříme protilátky a to je dobře.Nejstarší syn už bude dospělý a momentálně je na jedné ranní dávce z inhalátoru.A to byl masakr,od miminkovata těžkej atopik po celém těle,v roce a půl zjištěno astma při zápalu plic,pozitivní na trávy,břízu,peří,kočku,roztoče a dneska je z něj kluk jak buk,bez ekzému a jen s tím jedním podpůrným dychnutím ráno. :1:Ale on docházel i na vakcinaci. :3:
A třeba já mám alergii na makrelu,slunce,hmyz,čistící prostředky.Tak makrelu a určité druhy čistících prostředků...tomu se vyhnout můžu,ale slunce a hmyz mi lékař prostě nezakáže :4:...a jak jsem loni asistovala při likvidaci vosího hnízda nad ložnicí...lítaly mi nad hlavou rozzuřené vrtulníky a má alergie mě v tu chvíli byla u řiti,protože se nám prohryzávaly z půdy,až do pokoje... :4:
20.04.2016 - 12:22 | Filtr
(Štír) faraym
Z duchovného hľadiska ASTMA vzniká z prehnanej lásky, ktorá nedovolí dýchať, potláčaného plaču, pocitu dusenia, pocitu stuhlosti, hnevu, zlosti, neschopnosti brániť sa a vyjadriť, strach zo života. Precitlivelá reakcia na názory druhých, svoje myšlienky považujeme za nevhodné, nevieme dýchať sami za seba, pocit viny za to, čo sa deje v mojom okolí. Je to následok porušenej 4. čakry.
Pomoc: slez lesný. Urobiť čaj - 1 čajová lyžička na 2dcl. vody. 10 min. luhovať. Piť 3x denne.
Eukalyptový olej –ako inhalácia: 3 kvapky oleja do 0,5l vody

Alergia - znížená imunita tiež je porušená 4. čakra. Pomáha Tyrkys, zafír, azurit, lazurit, ametyst, akvamarín. Tiež macerát a víno zo ženšenu. Dôvod môže byť Odmietanie vlastnej sily, vnútorný plač, nesúlad v rodine najmä hrubosť otca k matke, neschopnosť brániť sa, bezbrannosť, pocit bezvýznamnosti a viny, snaha upútať pozornosť, zlé a bolestné spomienky. Neschopnosť prijať seba aj iných bez napätia a stresu.

20.04.2016 - 12:32 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tulačka
To souhlasím, ale když vezmeš játra jako orgán, který má za úkol mj. filtrovat bordel z prostředí, tak pročištěním jater tomu (na té fyzické úrovni) můžeš podle mě poměrně dost pomoct. :17:
20.04.2016 - 13:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Osobně si myslím,že se to začlo s duchovní příčinou nemocí přehánět.
Neseme si určité geny,něco dalšího nasbíráme sami.Pak taky život je plný zážitků,změn,každý člověk má jiné vnímání a jiné vybavení se s traumaty vyrovnávat...a celkově ten chaos a spěch a tlak a to všechno okolo.
Píšeš tady pár příkladů,ale já to vnímám jinak...tobě se nemusí líbit,jak oni to mají,ale to je tak všechno,co s tím můžeš udělat a to,že ty věříš,že to mají způsobeno tím a tím,to je tvá víra a né jejich. :3:
Osobně věřím,že nám tím matka Země dává najevo,že jsme její součástí a že ona slábne a my spolu s ní.
To je zase má víra. :3:
20.04.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » exit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Protože lidé mají tendenci všechno zařadit do škatulky.Máš problém,otevřeš šuplík "Á trauma z dětství."...hurá máme vyřešeno. :75:
Né zlehčuji to,ale tím,že se starám o lidi,pro které,kdyby měli jen astma,tak by to byla procházka růžovou zahradou a vidím denně co geny dokáží,tak se na to dívám jinak. :3:
20.04.2016 - 13:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne nenapadlo,to s těmi geny,protože nejdou.Doporučuji výlet k nám do Brtníků. :3:
20.04.2016 - 14:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
My jsme domov a vše "zvládáme" empaticky...to k poznámce o svěrací kazajce,tady se na nic takového nehraje. :4:
A jsou tu i těžce tělesně postižení,to jen abys byla v obraze. :3:
A k té božské energii.Jo jasně rozumím.A právě proto jsme smutní,labilní,prožíváme bolest a utrpení,nemoc...,protože to je láska v její podstatě.Díky tomu víme,že v tom nejsme sami,ať už nám to COSI(energie,Bůh),pošle pohlazení v podobě člověka,myšlenky,apod....tak pokud by bylo vše harmonické,jak píšeš,tak bychom o tom propojení nejspíš ani nevěděli. :3:
20.04.2016 - 15:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Si myslim, že jde spíš o příčiny duševní, než duchovní...

ale osobně jsem si v životě sama na sobě ověřila, že ta psychika nakonec hraje prim, i když platí "v zdravém těle, zdravý duch."

Ona psychosomatika možná nemá odpověď na všechno, ale možná jen proto, že ignorujeme celou půlku skládačky - funguje to totiž oběma směry, tím myslím, že nemoc, nebo úraz ovlivní korespondující část psýché, např.: ledviny - strach z lidí, slinivka - neláska (zjednodušuju) a právě si myslím, že to buď člověk pustí napovrch a do života v plné míře a motá se v kruhu, nebo to uvidí, zpracuje/přijme a uzdraví jak tělo, tak duši.... viz. třeba moje těžká bronchitida v dětství, zpracovaná v pubertě a dospívání, vystrkující růžky jednou za pár let a velmi lehce, ve chvíli, kdy mám pocit tlaku a toho, že jsem do něčeho tlačena, tedy dělám co nechci ale "musim" a odmítám se smířit se situací - zakašlu, podívám se jak co vnímám cítím, najdu to, přijmu a je po zánětu :3:

jsem se ti tady rozpovídala :4: tak to neber, že to říkám výhradně tobě :20:
20.04.2016 - 15:38 | Filtr
(Býk) Ase » thééé
Zaujímavé vlákno. Astma je jedna z foriem blokácie programov vnútorných urážok a hnevu. V dobe tehotenstva sa energetika zosilňuje, a žena je vystavovaná situáciam, ktoré jej dajú možnosť "zrýchlene prejsť životnými skúškami", má jej to pomôcť vyčistiť jej pole. Ak neobstojí a skúšky nezvládne, problémy dedí potomok, resp. zdedí aj nevyriešené energetické štruktúry(bloky) z pola matky.
20.04.2016 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iwam
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"vnitrni potlacena agrese, pocit utlacovani, nesvobody alergie " jsem to nakousla výš/níž přesně, průdušky plíce, já strašně moc nechtěla chodit do školy a vadil mi ten nátlak, co na mě systém a všichni vyvíjeli - tedy absolutní nesvoboda najednou, tak jsem si v 6letech pořídila zánět průdušek, plus se naučila onemocnět kdykoli jsem chtěla zastavit, protože nic jiného společnost neakceptovala, jedinej způsob omluvenky - nemoc... se děsím, že to tak možná u většiny lidí pořád funguje aniž to tuší? Blbý je, že si člověk vyrábí skutečně těžká onemocnění, jen aby se něčemu vyhl... :8:
20.04.2016 - 16:19 | Filtr
(Býk) Ase » tulačka
Milé čítať.
20.04.2016 - 16:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vzhledem k tomu,že děti v tom jedou od narození,tak tam ty tlaky od systému nějak nedokážu vpasovat.No zkrátka mám na to jiný názor.
Ono když to vemu na sobě,tak jasně,taky bych byla spokojenější v domácnosti,hrabala se v záhonech a sypala slepicím,navařila,napekla...,ale my si s manželem všechno co máme tvrdě odmakáme a nikdy nám nikdo nic nedal a tak ho v tom prostě nenechám a vyděláváme oba.Jo mohli bychom se zavřít v paneláku,v pronajatém bytě,když nebudou prachy,tak si jít zažebrat na úřad atd...,ale nejsme takoví a tak platíme hypotéku,otáčíme se,abychom dětem umožnili dělat to,co je baví a abychom si občas někam vyjeli a něco viděli a poznali...o čem to je no o penězích...spousta psychosomatických potíží,se dnes u lidí rozvine právě třeba díky sociální situaci.
Takže pokud někdo potřebuje zpracovávat,ať zpracovává,ale stejně tam základ,který mu byl předán zůstane a on to jen udržuje v nějaké rovině...to ovšem neznamená že to zmizelo.
No a já si svoje bolesti také nějak zpracovám,ale né tak,abych to stavěla na piedestal.Vím o nich a vím jak na ně.To mi stačí. :3:
20.04.2016 - 17:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:25: já jsem (nejen) dneska mimoň :97: :4:

já ti nerozumim, nebo teda proč, spolu z velké části souhlasíme, nebo mluvíme o jiné části příběhu :49:

Rozumim jasně první větě a odpovím na ni. Si myslim, že to spektrum je široké a jak kdo, kdy... já třeba byla do 6let nejšťatnější a nejzdravější dítě na světě, mám dobrej základ a kořen, i geneticky, když to zmiňuješ, přesto si v průběhu života občas pořídím nějakej zdravotní problém a vždycky je to kvůli nitru, i úrazy... nestavím nic na piedestal, jen jsem si odpozorovala, že i nejzarputilejší problém zmizí se změnou postoje. Já to analyzuju, nebo plně vidím až zpětně...

k tomu prostředku, to je právě ono, člověk když to přijímá a necítí se nesvobodný, protože všechno co dělá, dělá protože se tak rozhodl není v rozporu, i když třeba zrovna chodí do práce která ho nebaví, ale když se cítí jako oběť (což jsem se cítila jako dítě) vznikne problém...
20.04.2016 - 20:12 | Filtr
(Ryby) thééé » bubobubo
:4: makrela je dobrá..
Víš v které části s tebou souhlasím - přesně jak píšeš o těžce mentálně a fyzicky postižených. Tady se člověk fakt musí zastavit a uznat, že nějakým procentem je z vším jiná a větší síla, než psychosomatika.
A tady o této části si vůbec netroufám mluvit, proč se někdo narodí tak těžce postižený, zjevně bez myšlení, neschopný chodit, mluvit, dívat se, ani se najíst, natož se rozhodnout co jíst, či jak se změnit.
...
Podle mě je i rozdíl mezi vrozenými a získanými nemocemi.
Příspěvky: 1-25 26-39
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »