FOKUS - 1-2 děti=3-4 miliony


04.11.2015 - 09:28
(Býk) player
FOKUS - 1-2 děti=3-4 miliony
Takhle to zaznělo včera ve velmi zajímavém mezigeneračním FOKUSU Václava Moravce.3-4 miliony korun během 24 let od narození. Hodně drahej koníček. A to do toho nezahrnul sanaci jejich budoucích dluhů , které 70% nadělá.Hm , to už je docela nálož, na to ,do jakého stavu planety se momentálně rodí. V podstatě by populační křivka měla pořádně klesnout - notabene , když už za - let bude průměrný věk dožití žen 90 (brrrrrrr , to bude čarodějnic) a chlapů 83 (brrrrrrr , to bude strašidel).

Řazení:
04.11.2015 - 13:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem ve vatě koukám... :75:
04.11.2015 - 13:56 | Filtr
(Panna) mikiduc » bubobubo
Divný, tolik jsem ani nevydělala :61:
04.11.2015 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No právě... :61:
04.11.2015 - 15:01 | Filtr
(Býk) player » mikiduc
Ale jo , milion se dneska vydělává tak - let. A jedná se o dobu let. Ale i tak...
04.11.2015 - 15:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je asi čas začít mluvit o právu na smrt, protože časem se ukáže že ti lidé nechtějí žít tak dlouho. Bohužel žijeme ve společnosti posedlé životem.
04.11.2015 - 16:22 | Filtr
(Rak) Loen » plutarch
mám pocit, že žijeme ve společnosti posedlé smrtí... nezaměňovala bych strach ze smrti s posedlostí životem...

Tato čísla mi připadají jen jako další sázení strachu do lidí... a daří se to...
Stejně tak jako strach z dlouhého života... provázeného nemocemi a utrpením... atd...
04.11.2015 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Předevčírem tu někdo v centru města na zastávce vlaku vstoupil do kolejiště a lehl si tak že mu rychlík ujel hlavu. Zastávka je u nemocnice tak jsem přemýšlel, jestli mu tam třeba něco zásadního neřekli. Nevím, ale zdá se mi, že nás média denně ládují tím, jak být zdravý, ale kolik lidí umí být nemocný a umírat? Kam se podívám každej leje, fetuje a nebo nezdravě sportuje. Jen extrémy. Dobrý vztah ke smrti podle mne vystihuje úsloví "Kmotřička smrt". Nejkrásnější spojení které znám.
04.11.2015 - 16:35 | Filtr
(Býk) player » Loen
Ale sim tě...na to stačej kupecký počty. Vezmi si kalkulačku a sečti jenom položky za jídlo , ošacení , školné všeho druhu a tak...to není žádný strašení , to je realita. Já vydělám mega za 4 roky a jsem velmi nízkonákladový člověk. Přesto jen tak polovina toho mě zbude jako černé číslo. Teď si připočti další věci , jako kroužky , a prostě všechno.

Jaképak strašení. Když si sem dá ženská inzerát: chci chlapa a chi mít dítě , tak to přeloženo do rodného jazyka znamená: sháním minimálně dvoumilionového sponzora. :4:
Zaplatím sexem , kterej vás bude chvilku bavit. :46:

04.11.2015 - 16:42 | Filtr
(Rak) Loen » plutarch
Právě že mám pcot jak nás média ládují strache... "každý 3. čech dostane v životě rakovinu a každý 4. na ni zemře..."

A ty šílenosti s všema možnýma pojištěníma... kdyby náhodou... "zdvojnásobíme pojistné v případě onkologického onemocnění..."

"Záleží vám na zdraví vaší dcery... nechte ji očkovat proti rakovině děložního čípku..."

Mě z toho trefí... x let se vůbec nedívám na televizi a nečtu noviny, ale když náhodou dojdu někam kde hraje... tak se nestačím divit... buď je to horší a horší nebo sem to před tím tak nevnímala

Jasně Důraz na zdraví... ale za tím je vždycky ten strach z nemoci... z neduhu... z katastrofy... (od hygienických norem, přes domácí porody a preventivní očkování k marám)
Média kladou důraz na zážitky ale ne prožitky... "než umřete, měli byste vyzkoušet potápění nebo seskok padákem... k tomu vás pojistíme kdyyste náhodou ochrnul ... atd...)

Samozřejmě že zdravý vztah ke smrti je dost klíčový... ale popírá ho strach ze smrti...
Zběsile spěcháme... snad abychom nepromarnili žádný čas... který je nám určen... než zemřeme... "Nechci litovat ničeho co jsem neudělala..." pravila holčina v šalině stěžujíc si na to že nemá žádný volný čas protože hned po škole de do práce a ve veškerém volnu je na tréningu... a když prohraje... tak se rozbrečí a de znova trénovat..."

04.11.2015 - 16:53 | Filtr
(Rak) Loen » player
Prosím tě :4: lidi mívali děti za mnohem horších podmínek... sme "rozmlsaní a žijeme si jako prasata v žitě" ... připadá mi to občas jako cílené manipulování lidí k tomu aby neměli děti :4: ale možná sem jen paranoidní
- to je před každým zářím - "na kolik přijde prvňáček" - když je člověk kreativní, je schopen i s dětma žít z mála... jen to chce větší snahu samozřejmě...

Ale když si vezmu moji babičku, která se narodila za války... byla ze 7 dětí... jo teď si babička kupuje ptákoviny, který nepotřebuje...

Neříkám, že dítě nic nestojí... ale kdyby kladl každý peníze nad dítě... taky by děti neměl za chvíli nikdo :61: což by ekonomické situaci asi taky dvakrát nepomohlo...

A sou aj chlapi, kteří chcou děti, páč neví co s prachama :61: tak jim to příde jako logické vyústění po penězch - kariéře - baráku... :32:
04.11.2015 - 17:51 | Filtr
(Panna) mikiduc » player
Jasně, já to chápu, dívala jsem se na pořad :3:
Ale mám zápočťáky od roku 76 a vím jaké jsem měla mzdy i když pochopitelně to bylo myšlený na dnešní dobu. Mám děti ve věku 39, 33 a 25, stejně mi to přijde přehnaný.
Pokud ovšem někdo dětem kupuje auta apod, je to zas jiná situace :117:
04.11.2015 - 21:32 | Filtr
(Býk) player » mikiduc
Tak hele , oni teda započítávali inflaci , to ano. A počítali to na dnes narozené.

Ale jen když si to hodíš do kalkulačky , tak jen jídlo za dva potomky na let tě vyjde téměř na dvě mega.
04.11.2015 - 21:36 | Filtr
(Býk) player » Loen
:1: Marná sláva , za tři mega projedeš svět 4 x kolem rovníku ...

Byla to úvaha doktora. Vyber si: děti a nouzi (zejména jde o to , že dobře placených míst značně ubylo a dnes je navíc 60% manželství rozpadlejch) , nebo říct: ne - prožiju život jinak.

Samozřjemě - někdo se rodit musí , to ano. Ale na druhou stranu - kdyby Země zredukovala počet obyvatel na 2-3 miliardy , spíš by se jí velmi ulevilo , než že by to bylo smutné. Stejnak nyní spotřebováme asi 2,5 planety.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »