Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Kašičky - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Kašičky
17.09.2015 - 08:10
Freja
Kašičky
Vaříte si někdo poránu kaše?Já se snažím vyhnout pečivu,tak jsem se rozhodla,že to zkusím a první pokus byla kaše z vloček a pšeničných otrub,vylepšená medem,kustovnicí,sekanýma mandlema a skořicí,bo jinak bych to asi nepozřela vůbec .... Máte někdo recept na něco echt chutnýho?
17.09.2015 - 08:21
| Filtr
Bosch
kašičky já tuze rád...
z vloček ty jsem opustil vločky rychle oxidují jsou tudíž většinou dost nezdravé.
dělám je hlavně z čerstvě mletého ovsa bezpluchého jáhel tefu čiroku rýže a amarantu. vše bezlepek.
med dávám až do hotového nesmí se zahřát nad 42. máslo přepuštěné ghí nebo kokos sušené švestky datle hódně skořice kardamon sekané mandle a táááák.
sacharid pouze ráno.
z vloček ty jsem opustil vločky rychle oxidují jsou tudíž většinou dost nezdravé.
dělám je hlavně z čerstvě mletého ovsa bezpluchého jáhel tefu čiroku rýže a amarantu. vše bezlepek.
med dávám až do hotového nesmí se zahřát nad 42. máslo přepuštěné ghí nebo kokos sušené švestky datle hódně skořice kardamon sekané mandle a táááák.
sacharid pouze ráno.
17.09.2015 - 09:17
| Filtr
Bosch
jinak také kašičky jsou naší původní stravou, jedly se tady v našem pásmu staletí byla to naše základní potrava. na ukraině se dodnes zachovaly "kašovary" což byly původní restaurace dříve běžná strava podávána v "restauracích" a jedená dnes a denně nic moc jiného nebylo. ovesná kaše stála na plotně vždy připravená i několik dní, rozpouštěl se v ní škrob na jednodušší cukry takže se nemusela sladit byla sladká sama od sebe. když budeš obilninu "dělat" na plotně pár hodin, bude vždycky sladká i bez sladidel což se doporučuje.
17.09.2015 - 10:48
| Filtr
Freja
» Bosch
Výše píšeš cosi o rychlé oxidaci ovesných vloček....neprotiřečí si to teda s tím dlouhým vařením?
Jinak díky za tipy,tu pohanku asi zkusím.
Ale jestli je to naše původní strava,tak moje tělo na to nepatuje ani omylem,nějak mám pocit celý dopoledne ,že tu kaši musím vrátit
Jinak díky za tipy,tu pohanku asi zkusím.
Ale jestli je to naše původní strava,tak moje tělo na to nepatuje ani omylem,nějak mám pocit celý dopoledne ,že tu kaši musím vrátit
17.09.2015 - 11:13
| Filtr
Bosch
» Freja
když se ty vločky nechaj většinou týdny..jsou podrcené a málo se to ví ale jsou dost tímto nezdravé, když je čerstvě umeleš a pak při +/- 100st vaříš za pár hodin to ještě ujde. je lepší vločky skladovat v ledničce a ne dlouho. ty "zdravé" musli z řetězců a ze zdravých výživ co tam visí měsíce jsou nanic.
Zajímavé je že u zvířat se přesně ví co ano a co ne a u lidí je to asi šumák..
"Oves nikdy nemačkejte do zásoby. Již do 30 minut po mačkání dochází k oxidaci vitamínu E a do několika hodin ke žluknutí. Do pár dnů se zde začínají množit plísně a vytvářet mykotoxiny. Mačkaný oves do zásoby je pro Vašeho koně velmi nebezpečný a jedovatý. Také nikdy nekupujte již mačkaný oves nebo ,,ovesné vločky".
Zkrmujte nejdříve po termínu: 19. září, jakmile po 6. týdnech ustane mikrobiální aktivita."
http://www.centrumkrmiv.cz/product/…
Zajímavé je že u zvířat se přesně ví co ano a co ne a u lidí je to asi šumák..
"Oves nikdy nemačkejte do zásoby. Již do 30 minut po mačkání dochází k oxidaci vitamínu E a do několika hodin ke žluknutí. Do pár dnů se zde začínají množit plísně a vytvářet mykotoxiny. Mačkaný oves do zásoby je pro Vašeho koně velmi nebezpečný a jedovatý. Také nikdy nekupujte již mačkaný oves nebo ,,ovesné vločky".
Zkrmujte nejdříve po termínu: 19. září, jakmile po 6. týdnech ustane mikrobiální aktivita."
http://www.centrumkrmiv.cz/product/…
19.09.2015 - 11:46
| Filtr
Bosch
» Freja
do kuchyně potřebuješ pořádný mlejn osobně doporučuju tento dlouho jsem rešeršoval na trhu je toho dost ale tento má optimální poměr výkon cena.
semeleš na něm pro rodinu i kukuřici rýži a cizrnu to se ti u běžných mlýnků nepovede.
http://www.mlynky.cz/cs/e-shop/…
nevím proč ho prodávaj u nás tak draho koupil jsem ho před lety na ebay.de za asi 7.5 tisíc. funguje pořád super naprosto nedostižný.
semeleš na něm pro rodinu i kukuřici rýži a cizrnu to se ti u běžných mlýnků nepovede.
http://www.mlynky.cz/cs/e-shop/…
nevím proč ho prodávaj u nás tak draho koupil jsem ho před lety na ebay.de za asi 7.5 tisíc. funguje pořád super naprosto nedostižný.
19.09.2015 - 16:02
| Filtr
Freja
» Bosch
Pro rodinu,jo?
Pro tu demotivační jednotku,co mi nosí domu dorty a domácí jitrnice...
Hoši,ty mlýnky jsou krásný,ale momentálně potřebuju spíš medvěda
Pro tu demotivační jednotku,co mi nosí domu dorty a domácí jitrnice...
Hoši,ty mlýnky jsou krásný,ale momentálně potřebuju spíš medvěda
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
19.09.2015 - 16:28
| Filtr
Bosch
» Freja
Viděl bych to asi takhle.
Soudě podle mitovační jednotky,
zima bude tuhá.
vše jsou jen signály.
Je potřeba se dobře připravit, obalit.
Podzim je pro redukční diety nejhorší období mění se energie čekal bych na jaro pokud do té doby z těch polštářů něco zbude.
Podle hesla tlustí budou hubení, hubení budou tuzí.
Soudě podle mitovační jednotky,
zima bude tuhá.
vše jsou jen signály.
Je potřeba se dobře připravit, obalit.
Podzim je pro redukční diety nejhorší období mění se energie čekal bych na jaro pokud do té doby z těch polštářů něco zbude.
Podle hesla tlustí budou hubení, hubení budou tuzí.
20.09.2015 - 15:36
| Filtr
Bosch
Pravda je že goji kustovníce obsahuje lysin a threonin které v ovsu jsou poskrovnu takže se výborně doplňují. Čověk se furt učí.
© 2007-2024 Najdise.cz