Vhodná hmota pro dokonalý otisk?


26.06.2015 - 13:06
(Štír) Dr.Voštěp
Vhodná hmota pro dokonalý otisk?
ahoj,se tak poptávám známých a protože tu je (dle příspěvků) i dost lidí, kteří se věnují i různým výtvarným koníčkům ptám se, zda někdo z Vás zkoušel, či zda někdo ví:jak otisknout část těla (i s oblečením) do sádry?Moje představa je použít nějaký stomotologický materiáltřeba tady je jejich přehled http://ptc.zshk.cz/vyuka/… agar asi nebude to pravé, tuhne při 50stupních, což by už pálilo :4:..tak spíš něco na bázi silikonu?Cílem je získat přesný otisk s veškerými detaily, který bude dostatečně pevný, ale současně umožní otisknout i "záhyby" (proto ta elasticita).Takže záměr je: potřít nejprve základní plastickou hmotou a na tu pak nanášet klasickou obvazovou sádru.Má s tím někdo zkušenosti? Klidně i do PM.Díky :1:

Řazení:
26.06.2015 - 13:28 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
S látkou asi budeš mít problém - aby byly vidět detaily, potřebuješ řídkou odlévací hmotu. Ale zas se nesmí přilepit, jinak bys tu formu pak potrhal.Tedy budeš potřebovat nějaký separátor.
Dělal jsem s Luoprenem N, otisky super, ale to byly pevné předměty.A ta forma je poměrně pružná, musí se nalít do pevné krabičky.

Ideálně by Ti asi poradil někdo od filmu :3:. Tuším je i nějaký obchod s hmotami na masky, ale už nevím kde jsem na něj narazil :43:

Jinak taky bláto, kombajn a ožralý kombajnér - pak stačí jen nalejt sádru :75: (recept na celotělový odlitek z Vesničky :4:)
26.06.2015 - 14:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj!
Pracujem s 2 typmi hmôt a používam ich aj na odtlačky.
1. Cernit - tento je za studena dosť tvrdý, ale po miernom ohriatí sa tvaruje výborne a keď budeš chcieť vyhladiť dáky povrch, stačí si prsty namočiť do studenej vody a ide to.
2. FIMO - (soft) je mäkký a výborne sa dá z neho tvarovať
Obe hmoty sa dajú spolu miešať a kombinovať farby a vlastnosti; obe sa vypaľujú pri t=cca 110°C asi 30 min normálne v rúre; inak najradšej pracujem s čiernym FIMO soft
U nás je to ale drahé, oveľa drahšie, ako v Česku
Neviem, čo chceš odtlačiť, no ak si spravíš sadrový odliatok, tak obe hmoty na to pohodlne prstami natlačíš a môžeš ihneď odlepiť a vypáliť.
29.06.2015 - 10:05 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
díky za tipy :15:.
jsem hledal postup na otisknutí a odlití nožiček/ručiček u malé neteře - podle toho jak poroste :6:. J..ještě si projedu podrobnějí.

..jsem mezitím brouzdal a našel stránky, kde to dokonce dělá profik.
http://www.sadrove-odlitky-tela.cz/…

Použivá přitom jen (a pouze sádru) - což chce, v případě složitějšího vzoru, už asi řešit formou z více části.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »