Zamilovanost se vytrácí a následuje chaos..


18.04.2015 - 17:20
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Zamilovanost se vytrácí a následuje chaos..
Čas je pomocník nebo nepřítel ať už v životě nás lidí nebo v celém širokém vesmíru.Čas ,nelze ovládat ani určit ,pouze vypůjčit.A tak i náš čas je třeba dobře využít .píši využít ,ale kdo z nás ví jak správně má využít svůj čas a dělat či hledat to ,co je pro něho tím nejlepším .Každý z nás chce poznat lásku být zamilovaný a třeba založit i rodinu.Generace před námi měli jednoduší volbu ,neříkám ,že patří k těm nejlepším ,ale v té době bylo běžné potkat okouzlující ,šarmantní osobu a prsten je navlečen.Časem se zjistilo jestli k sobě najdou cestu nebo ne.Jelikož ta prvotní zamilovanost odchází ,růžové brýle jsou pryč.Děti rostou ,povinností je víc a víc a zamilovanost se mění v lásku a láska v úctu ,porozumění ,přátelství a pohodlnost ze zvyku...Dnes máme jednoduší život v tom ,že máme více na vybranou a můžeme se stále seznamovat a uzavírat manželství a zase je rušit atd..Nesnažíme se tolik jako dříve o to poznat toho druhého do hloubi jeho duše a při sebemenších neshodách jít pohlavě do dalšího vztahu.Nakonec se obrousí city až už nepoznáme ,co milovat doopravdy je.Lze milovat celý život?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
18.04.2015 - 18:32 | Filtr
(Lev) kaca77
nad tím se zamýšlím často.možná dřív to bylo jednodušší v tom že lidi nebyli pod takovým tlakem jako dnes.dnes když chceš bydlet musíš si vzít hypotéku a pak se celej život třepeš že tě vyhodí ze zaměstnání a skončíš na ulici.nedivím se že je každej pořád nervozní doma hádky nebo tichá domácnost.spousta lidí to neustojí a rozejde se.a pak následuje další kolo.ženská samoživitelka a chlap co platí alimenty.a ti si nemůžou najít dalšího partnera právě proto že nejsou finančně zajištění,což nový potencialní partner očekává.tak to kolem sebe vidím já.navíc v určitém věku už nemají chut se kvůli někomu vzdávat svých zvyků a začínat pořád od nuly.asi ty starší generace to měli v tomhle jednodušší. :1:alle potkávám páreček asi 80ti letý a chodí vždy společně za ruku,a za těma se ráda ohlídnu,a trošku jim závidím.
18.04.2015 - 19:16 | Filtr
(Blíženci) Triniti111
Rozhodně lze milovat celý život, forem lásky je spousta, nejsnazší příklad je láska k dětem, ty milujeme celý život, aspoň většina z nás (teda snad :25:), láska k rodičům ... no a u partnerů to bude obdobné, třeba ti dědečkové a babičky co chodí spolu za ruce, ti by mohli vykládat a věřím že i dnešní mladá generace bude takhle jednou chodit :27:
18.04.2015 - 20:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kaca77
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano..pravda je ta ,že manželé jdou od sebe ,žena se stará o své dítě sama a muž platí alimenty oba jsou finančně dost napjatý.I když si pomáhají v tom lepším případě tak prožívají období ,které můžeme nazvat (citová křeč) neznamená to nic negativního ve smyslu slova ,ale jde o to ,že oba už nevěří v zamilovanost a jsou opatrnější ohledně vztahů.
Tak opatrní aby se neopakovalo to samé.A láska jim kolikrát utíká a oni ji ani nevidí ,jelikož ji posouvají někam dozadu za praktičnost a jiná nová měřítka. Zapomínají ,že ať ten člověk splňuje všechny charakteristiky partnera bez lásky to nebude fungovat.
18.04.2015 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Věřím ,že na každého z nás čeká partner-ka a spolu jsou pak celý život a potkáváme je kolem sebe.
Někdo toho pravého najde hned a někdo na něj čeká mnoho a mnoho dlouhých let...
A když ho najde zjistí ,že čas už jde proti němu...
18.04.2015 - 20:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nenechat si vzít zamilovanost a lásku, nenechte si nikým vnutit pocit, že vztahy nemohou fungovat. Protože láska a vztah je to nejcennější, co v životě můžete potkat a je to závislé na schopnosti člověka se lásce opravdu "pravdivě" otevřít. Pokud to člověk nedokáže (nebo si falešně myslí, že se otevřel), má strach se otevřít a dát do vztahu opravdu lásku. Člověk v prvé řadě „nerozumí sám sobě“. Cílem není hledat jenom rozptýlení, za tím se skrývá vlastní „nedůvěra“, odpojená intuice, co funguje. Pokud si falešně namlouváme, že nám povrchní vztahy stačí, je to jen o tom, že jsme sami k sobě „neupřímní“, že do toho dáváme něco falešného. Takový člověk si „nechce přiznat a ani vidět vlastní pocity“ a vidět sám sebe a přiznat si, že sám se uvnitř vlastně cítí „nenaplněn“ a pak má potřebu přebít to nějakými zážitky. Je pod tím hluboká „ztráta propojení sama se sebou“, na základě toho pak člověk není schopen vnímat ani ty druhé. Je to neupřímnost sám k sobě, je to o neschopnosti vnímat k čemu mám své dispozice a že je neumím využít, že je využita jen slupka a člověk si namlouvá, že to naprosto takto stačí. Protože si neuvědomuje, o co se sám „připravuje“, o smysl svého života. Je to hluchota k životu, nenalezená lidskost. Je to falešné přesvědčení, že pokud budu dělat sám sobě dobře, že je to dobře i pro ostatní. Je to nepochopení role muže nebo v druhém případě o nepochopení role ženy. Často pokroucení tohoto náhledu na život vzniká již v dětství.
Ale to není o přesvědčování kohokoliv, ale informace jen pro ty, kteří lásku hledají a vnímají, že pro život je důležitá, informace, že MILOVAT a mít kvalitní vztah (který je o důvěře a věrnosti) je možné a správné a není to nic, co se vytratilo.
Je třeba vnímat, co nám život říká a spousta lidí se ho snaží nějak falešně obalamutit a sami jednou zjistí, jak se jim špatně bez lásky žije. Sebejistota někoho, kdo radí něco falešně, protože to sám neumí vzdaluje ostatní od naplnění svého vlastního potenciálu. Každý máme v sobě to správné, ale když to někdo u sebe nevidí, nerozpozná, neznamená to, že to tam nemá. :17:
18.04.2015 - 21:01 | Filtr
(Lev) kaca77 » Madahi
ale já na tu lásku třeba pořád věřím.po špatné zkušenosti jsem se snad jako každý zařekla že už nikdy.ale je to už celkem dlouhá doba.spoustu věcí jsem v sobě přehodnotila a vlastně to nechávám osudu.i když je to tak nějak složitější než dřív.ale nic nehrotím ani nevzdávám. :1:navíc proč bychom na tom světě jinak byli ne?kvůli kariéře doufám ne :1:
18.04.2015 - 21:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kaca77
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je přeci ale skvělé... :1:
19.04.2015 - 14:28 | Filtr
(Býk) player
čas je vrah. Je to spolehlivý destruktor všeho. Minimálně v našem trojrozměrném časoprostorovém vnímání. Čas zabil supernovu a pak tisíce světů v okolí. Abychom mohli vzniknout. Ale zničí životy , zničí pyramidyv Gíze , zničí jednou tuhle planetu , zničí solární systémy. Roztrhá hmotu. Jednoho dne odpaří i pozůstavší černé díry. A vztahy mu už vůbec neodolávají. Ty jsou mu přímo vydané na pospas. Nikdy ho nemůžem porazit. Nejlepším výsledkem je těsná prohra. Problém je , že nás tohle ve škole neučej.
19.04.2015 - 16:09 | Filtr
(Blíženci) il*ča » player
Tak to asi záleží na tom, jak se kdo na čas dívá.
Nemyslím, že čas je vrah.
A vztahy - ty nejsou odvislé od času, ale závisí na lidech - jen na nás záleží, jak se se vztahem poperem.
Zamilovanost není láska - to je čirá chemie.Láska je to, co zůstane, až zamilovanost odezní .
Jenže někteří si to pletou a čekají,že najdou partnera, s kterým budou cítit doživotní zamilovanost, euforii ,podlamování kolen atd. :4:

Ale je mi jasné, že mnozí to vidí jinak.
19.04.2015 - 17:56 | Filtr
(Býk) player » il*ča
Je vrah.Ale má jednu pozitivní vlastnost. Hojivost. Ale jinak je to zmrďák všech zmrďáků futrál.

Jak zpívá matuška: S časem prý člověk nerovný boj svádí , tisíckrát dostal zabrat, no jen houšť....:-)
19.04.2015 - 19:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobré je najít pro život partnera,do kterého se člověk opakovaně zamilovává a zároveň je s ním tak dlouho,že ho i miluje a váží si ho...a taky moc neřešit různé situace,pohovořit,odfajfknout a jde se dál...ono takové věčné pitvání něčeho je spíš k prdu...lepší je někam spolu vyrazit a užít si to... :1:
19.04.2015 - 19:19 | Filtr
(Štír) Freja
Zamilovanost je chaos. :49:
19.04.2015 - 20:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To len v tom pripade nastava chaos,ak sa vedla zamilovanosti neskúma to,ci ma partner aj spolocne zaujmy,rovnaku zivotnu filozofiu a svetonazor.Manzelstvo je v podstate len o povinnostiach.Ked sa to takto aj berie a clovek berie tieto povinnosti z radostnou naladou,tak je potom i vztah trvaly.Trvalost vztahu zalezí preto omnoho viacej na moralnej vyspelosti oboch,nez na ich vzajomnej laske.
19.04.2015 - 22:10 | Filtr
(Býk) player » kaca77
To vůbec správné řešení. Nikdo nikoho nenutí jít do hypotéky. Rozvádí se 80% manželství. Takže - když už byli tak pošetilí a šli do toho , tak maj bydlet v nájmu. Hypotéka je zlodějna.
19.04.2015 - 22:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Problém není v hypotéce,ale v lidech...pokud zůstaneme u vztahů a přehlédneme fakt,že banky z hypoték celkem slušně profitují... :1:
Ono plájo...né každý je tak šťastný a střechu nad hlavou zdědí...někdo má rodiče,kterým je úplně jedno,jak se nakonec jejich dítko v tom světě poděje a takové dítko se pak musí otáčet...a leckdy si takové dítko spočítá,že než platit někomu kdo pronajímá...je lepší platit bance a nakonec mít reálnou šanci...,že jednou nebudou mít jeho děti holé řitě stejně jako on sám,ale on sám barák jednoho výhledového dne prodá,až splatí a děti podělí...a on si koupí svůj vysněný karavan a tradá...můj případ... :4:
Tím nehájím hypotéky,nejsem jejich zastáncem a přívržencem...,ale u nás hrálo roli mnoho okolností.
Jenže já nejsem předposraná a i když by se situace nějak rapidně změnila,tak je mnoho možností...vždycky...jak řešit...
Mě přijde,že tvůj přístup i ke vztahům je právě o strachu z řešení situací...přijdu o pohodlí,o svůj standart...,ale někdy právě to je ta nejlepší cesta...přijít o svůj standart...jinak je to všechno jenom teorie...
Žiju a prožívám...na vlastní kůži...a pokud se někdo zeptá,předám zkušenost,vlastní zkušenost... :1:
19.04.2015 - 23:06 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
ahoj, nemyslím si, že pokud se vytrácí zamilovanost, znamená to nutně chaos.

Spíš dnes "jen" věci nevydrží tak dlouho :44:.
Jsou uzpůsobeny na kratší dobu a tak se zdá, že i ten čas tak něják letí rychlejí.

Ale ono to bude spíše jen v té v kvalitě, protože (podle mne) kvalitní věci vydrží v čase déle - ty méně kvalitní skončí dříve.
A tak by se vlastně dalo říct, že nám klesá kvalita vztahů, protože hodně lidí si právě partnerský vztah identifikují s onou Láskou.

P.S. na tu poslední otázku - vidím odověď takto: "Lze, ale proč to (celý náš krátký život) omezovat pouze a jen na onoho jednoho partnera?"
19.04.2015 - 23:11 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Janíčko Skútrista
Jano....Ty sa radšej nežeň :4:
19.04.2015 - 23:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dr.Voštěp
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám poznatek k P.S....náš vztah není nikdy omezen jen na jediného partnera,jen lidé,kteří jsou nabušeni morálkou se snaží a snaží...,ale i jim minimálně do mysli pronikne někdo jiný...a o tom už je pak zase to partnerství...,když to doma zdělíš a čekáš na reakci a nebo nesdělíš a nějak se s tím popasuješ a nebo oba odskočíte ve stejný okamžik jinam...zase mnoho možností,ale jen ta vaše volba správná,protože je vaše... :1:
Můžeš to ukončit a hledat dál a myslet si,že tahle paní,tenhle pán je ten TOP a už teda jako fakt nikdy nikde a nic...,ale ono to o tom právě není myslím si...
Ráda dávám za příklad svou babičku a dědu...děda po těžkém úraze dostal roztroušenou sklerózu a nakonec ochrnul,ale absolvoval s babičkou ofiko rozvod...její svatbu s jeho nejlepším kámošem a nakonec spolu všichni v jednom domě zestárli a umřeli...tomu říkám láska... :1:
19.04.2015 - 23:24 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Madahi
Si myslím,že bez toho propojení "sama se sebou" to fungovat nebude. A že právě to je to nejcennější a až na tom stojí opravdovost a propojení se vším ostatním - tedy i vztahů které za něco stojí :3:
19.04.2015 - 23:41 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
A co je to nihilismus nás taky neučej :2:.

Já,vzhledem ke svému nicku :4:, si myslím,že platí jedno úplně základní pravidlo : čemu vytvoříš všechny podmínky pro vznik, to vznikne.
Zaniká všechno, ale není to totální zánik, ale transformace v něco jiného - koloběh :1:
20.04.2015 - 00:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlas s podmínkama pro vznik...je fakt,že čemu dáš energii,to,prostě nakonec je...i když už ani nevíš,že jsi tomu dal energii a jsi někde jinde,tak nějak se zpožděním to všechno přichází... :4:
20.04.2015 - 08:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Buddha znovu a znovu říká: "Jak ses jednou narodil, musíš zemřít" - protože do smrti jsi vstoupil svým narozením, narození je vstup.
To platí pro vše ostatní ,co si vytvoříme to máme a záleží na nás jakou energii do toho vložíme..
Nihilizmus nás neučí jelikož negativní postoj ke všem hodnotám ať mravním či společenským by znamenal chaos... :)
20.04.2015 - 08:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vsak ja sa neženiem.Obvykle idem normalne :4: :61:
20.04.2015 - 08:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » matusberanus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Buddha tiez povedal : "Prekvapí ho skodlive v prijemnej mu podobe"
...na margo partnerskych vztahov.

Zeny su v tomto ohlade na tom lepsie,lebo ked zena chce takeho ci onakeho chlapa,tak ide za tym cielavedome.Viacej sa zaujíma o jeho kvality,nez sa zaujíma muz o kvality zeny.Muz si preto naopak vezme spravidla prvu,ktora ho zláka a to je pud.Cize ho vlastne ovláda i ked muz býva spravidla rozumove viacej fungujuci ako žena.
:1:
20.04.2015 - 08:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele matusberanus, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tvůj názor má svou logiku ,ale přesto muž i žena jdou cílevědomě a jasně mají vytyčené cíle .Pravda může být ,že muž více používá své takzvané ..pudy.. ale nechá-li se zlákat pouze pudy ,ví..dopředu ,že nehledá cílevědomě ,ale jen si chce užít.Muž hledá dle svých kritérii ženu na partnerský vztah stejně tak jako žena.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-59
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »