Zrkadlá - Učitelia ... jeden druhému?


21.07.2011 - 07:46
(Rak) Saly
Zrkadlá - Učitelia ... jeden druhému?
Príklad:Niekto veľmi dominantný, manipulatívny a negatívne naladený zareaguje podráždene, keď mu niekto druhý svojim vyjadrením alebo činom dá najavo, že sa mu to nepáči, že mu je to jeho jednanie nepríjemné.Ten prvý človek je z toho podráždený a hneď útočí a ten druhý to nechá tak, ďalej to už nerieši.Je prvotná reakcia druhého človeka iba podvedomým odrazom energetického vyžarovania toho prvého, alebo tak reaguje jedine preto, že sám v sebe má tendencie k podobnému správaniu?Ďalšia otázka je, že ak by naragoval takto na jednanie prvého dominantného, ten by sa ako dozvedel, že vyžaruje negatívnu energiu na druhých ľudí, keby mu nikto nenastavoval zrkadlo?Ten prvý môže byť istým spôsobom učiteľom druhého, ktorému môže pomôcť uvedmiť si, že on sám v sebe má rovnaký problém (tendencie), no ten druhý je tiež učiteľom prvého, aby mu nastavil rovnaké zrkadlo. Alebo nie??Mohlo by to byť i tak, že niekto, kto je veľmi citlivý na energie z okolia a ľahko ich vstrebáva, či už pozitívne alebo negatívne (nedokáže sa im brániť a tým padom ho ovplyvňujú viac ako iných) reaguje podvedome len čisto zrkadlovo a nemusí byť pritom on sám vôbec negativisticky a dominantný??A ak by druhý nereagoval vôbec na nepríjemne jednanie negativisticky naladeného, ak by nechal toho človeka byť dominantným, manipulatívnym a nech si robí čo chce, naučil by sa tým ten prvý vôbec niečo?Neupevnilo by sa tým viac jeho negatívne vyžarovanie a správanie voči druhým??Ak nám nebude druhý človek učiteľom (ak nám nikto nenastaví zrkadlo a ak si my neuvedomíme nejaké pre nás, dôležité poznanie, tak sa tým učiteľom može stať niečo iné, napríklad choroba, nehoda a pod.?

Stránka: 1 2
Řazení:
21.07.2011 - 09:18 | Filtr
(Panna) Henry108
Když nás někdo rozčiluje. (jednáme reaktivně) je to protože
1. u něj vidíme vlastnost, kterou nemáme rádi u sebe. Odmítáme si takovou vlastnost přiznat a nelíbí se nám, když ji vidíme u druhého.
2. že vám připomíná nějaký důvod k rozhořčení, který jsme nepřekonali - někoho, komu jste neodpustili, nějaké omezení, se kterým jsme se nesmířili.
3. že vám nedovolí, aby jsme překrucovali fakta svým obvyklým způsobem, nenaletí na naše předstírání, nepodporuje naši oblíbenou iluzi anebo neignoruje zjevná fakta.

Každou situaci můžeme změnit ke svému prospěchu, nebo ji můžeme promrhat. Buď se podíváme do svého nitra a odhalíme, jaké obavy, zranění nebo zášti pohřbené v našem podvědomí byly reaktivovány, a přineseme je na povrch, nebo budeme obviňovat druhé za to že nás "zneužívají". Buď se z takové situace poučíme, nebo si necháme ujít příležitost. V tom případě nám bude Kosmos připravovat stejnou situaci znovu a znovu, až nakonec porozumíme. Když si uvědomíme, že nám někdo způsobuje nesnáze, buďme mu vděčni, neboť on je naším učitelem. Protože je přesně tím čím je, zmáčknul knoflík v našem podvědomí. A a nyní se ten knoflík můžeme uvědomit a jsme blíže ke svobodě.

(použito z knihy Drahokam v lotosu)
21.07.2011 - 09:49 | Filtr
(Rak) Saly » Henry108
A plati to aj naopak?

že ak toho kto nás ročuľuje aj my rozčuľujeme, tak aj on má rovnaký problém?

..ja stále rozmýšľam o tých energiách... my ak máme nejaký problém, tak vyžarujeme istú energiu, teda stále nejakú vyžarujeme do okolia a okolie, ktoré je citlivé a vnímavé, prístupné všetkým energiám bude prežívať čokoľvek čo my vyžarujeme dosť intenzívne a buď sa môže cítiť zle, nepríjemne a nedá to najavo, nič nepovie, nič neurobí preto aby tomu človeku nastavilo zrkadlo alebo vezme na seba úlohu zrkadla, čím tomu človeku môže pomôcť objaviť to, čo vyžaruje.
Ak mu však zrkadlo nenastaví, čo to s tým človekom, ktorý vyžaruje tú negatívnu energiu urobí???
21.07.2011 - 10:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele majkl-sidor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máš zajímavý vhled do této oblasti.Já v tom vidím jen karmická působení.Naše energie je neutrální - čistá,jen naše mysl ji v různých situacích promění na radost,vděk,nenávist,vztek
apod. :3:
21.07.2011 - 10:41 | Filtr
(Panna) Henry108 » majkl-sidor
Ano. Těmito slovy je to taky dobře popsané. V zásadě lidé, věci a situace nejsou dobré ani zlé. To my určujeme co chceme a co nechceme přijmout. Pokud ale docílime stavu osvícené mysli(již ji máme jen je zakrytá naším souzením na dobré/zlé) pak již nebudeme identifikovat situace jako neco co musíme měnit. Jen přijímáme vše takové jaké to je.
21.07.2011 - 11:11 | Filtr
(Panna) Henry108
Takže pokud někdo prožívá něco co my máme za sebou, pak nemáme potřebu cokoli dělat. Chápeme co se druhému děje.
V zásadě, pokud hledáme štěstí a lásku ve vnějším světě, pak budeme vždy frustrováni. Láska je naším vnitřním zdrojem. Až ho v sobě rozvineme, otevřeme se mu, potoum již neb udeme lpět na siuacích života, budeme prožívat krásu života.

Dobrou pomůckou je opravdové zrcadlo a pohled do očí. Úplná upřímnost k sobě. Pravda o sobě nás osvobodí. Přijetí. Potom se začínají dít podivuhodné věci. :3:
21.07.2011 - 11:36 | Filtr
(Vodnář) vdušiklid
Nebo to může být také tak, že prostě ten "pozitivní" člověk je opravdu takový, tento životní přístup už si zvnitřnil natolik, že je pro něj automatický ... takže na negativní projevy reaguje proto .... jako na něco, co do jeho života už nepatří ?
21.07.2011 - 11:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Henry108
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele majkl-sidor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15: :29:
21.07.2011 - 11:50 | Filtr
(Býk) PetV
Podle mě to je tak, že negativní akce ale i podobná reakce na podrážděnou akci vycházejí z pocitu méněcennosti (který si neuvědomujeme) a mají za cíl si zvýšit sebevědomí/sebehodnotu na úkor druhého.
Tudíž že když podobně zareaguje i dotčený "cíl", tak i on se cítí méněcenný, není to tím, že by nebyl vůbec negativistický a jen neosobně odrážel tu negaci toho prvního.

Podle mě se tím roztočí emoční kolotoč negativní akce - reakce, který se většinou jen stupňuje a k nějakému uvědomění si takového "sdělení" o sobě skrze druhé nedojde. Protože ten první si svou negaci odraženou druhým vysvětlí jako útok na sebe, automaticky odpoví ještě silnější negací a bude věřit, že je oprávněná, nezamyslí se nad tím, je to takový obranný mechanismus.

Když tak člověk reaguje, je to proto, že mu chybí odstup od situace, tudíž se z ní ani nepoučí, nemůže ji vyhodnotit. Leda až po čase.

Prý zenoví mistři takhle záměrně negativně vytáčeli své žáky, hráli to, aby jim pomohli si to uvědomit.

Mně se líbil návod, jak to utnout v zárodku, popsaný v Celestínském proroctví.
Jestliže jsme bdělí a dokážeme si ten náběh vlastní negativní reakce na něčí negativní akci uvědomit dřív, než automaticky zareagujeme, a naopak zareagovat přátelsky, ale asertivně dát najevo, že to jednání je nevhodné, usmát se, třeba se zeptat, proč nás k tomu nutí, chápavě podotknout, že toho má dotyčný moc, je přetížený, hlavně nezareagovat nepřátelsky, jak ten první podvědomě očekává.
Tím ho znejistíme, on už dál nebude reagovat nepřátelsky, protože zjistí, že není v ohrožení (jeho sebehodnota) a bude přístupnější tomu uvědomění a změně postoje.
Konkrétně se to tam popisuje v situacích s vojáky a policisty, kteří pronásledují hlavní hrdiny.
No snad jsem to vyjádřil aspoň trochu srozumitelně :1:
21.07.2011 - 11:57 | Filtr
(Rak) Saly » Henry108
Zlé a dobré neexistuje, alebo inak povedané, všetko iba je a to či to považujeme za zlé alebo dobré vypovedá iba niečo o nás. A máme dospieť k tomu, aby sme nevideli v ničom dobré ani zlé, iba to brali ako skutočnosť že to je, bez rozlišovania na príjemné a nepríjemné.

No ak nemáme potrebu súdiť ani deliť niečo na zlé a dobré, iba máme nepríjemný pocit, skrátka necítime sa príjemne a v harmónii v prítomnosti určitých ľudí lebo už ich pohľad do očí je nám nepríjemný...čo potom za tým je, karmická záležitosť???
Lebo je milón ľudí, ktorých pohľad a prítomnosť v nás vzbudia príjemný pocit, kľud, pokoj ale akonáhle sa stretneme s človekom, ktorý na nás pôsobí opačne a cítime tú energiu ktorá z neho vyžaruje a necítime sa teda príjemne, to je potom tá karma?

Nechce sa však mi totiť veriť tomu, že je možné necítiť žiadnu energiu z ľudí a tým padom nemať ani príjemny ani nepríjemny pocit, hoci len podvedome na energetickej úrovni...na takejto úrovni si vyberáme aj priateľov predsa, kedy energie ľudí spolu ladia a priťahujú sa a nie odpudzujú.
Keby to fungovalo tak ako píšeš, tak by nám bolo úplne jedno s kým sa priatelíme, každému by sme boli priateľom, bez ohľadu na to, či by nás ten človek zneužíval, využíval, či by nás okradol, zbil (čo už ale zachádzam do extrémov ale i to sa môže stať)... stále by sme sa usmievali a nič by sme necítili, nechali by sme si od každého úplne všetko, ani by sme neodišli niekam preč,čo najdalej od takého človeka, LEN BY SME BOLI a zostali na tom mieste kde nás ten človek chce mať, stali by sme sa hračkou v rukách ostatných. Oni by ovládli všetkých tých na svete, čo by LEN BOLI. Nikdy by sme nezasiahli, nebránili by sme sa tomu, neodišli preč z jeho blízkosti, lebo by sme vlastne nerozlišovali či nám niekto robí zle, alebo dobre, skrátka nič by sme necítili ako "hračka" s ktorou by si každý robí čo chce....nič nám nie je príjemné ani nepríjemné. Nám by to nevadilo, mohli by nás aj zabiť, my by sme nič necítli, alebo pri najmenšom by sme boli v pohode a s úsmevom na perách, len boli, nič viac a nič menej.
21.07.2011 - 12:16 | Filtr
(Panna) Henry108 » Saly


Jde o to nedělat nic podmíněně.
Buď tvoje emoce ovládnou, nebo ty ovladneš emoce ne odmítnutím ale přijetím. Oni se změní jako když taje led. Zkus někdy jen pozorovat, když se objeví vztek. Je to jen energie, uvidíš jak se průběh mění. Všechno co se narodí zemře a platí to i o emocích. Akorát se bojíme co z toho vznikne, že to bude bolet, že bude zraněna naše pýcha, náš jedinečný názor, naše skvělé ego co se bojí změny.

Pocity jsou v pořádku. Pokud již jseš ve stavu "nad věcí" poznáš to tak, že za jakoukoli situací cítíš hluboký klid a mír, a máš svobodu volit podle svých pocitů (to bych už nazval intuicí) svoji cestu (podle toho kam směřuješ).

Potom jsou to bezpodmínečné činy. Nezištné činy. Nezištná láska, kterou dávaš sobě a dál se šíří do okolí. Je To v nás.
21.07.2011 - 12:21 | Filtr
(Váhy) Aika.
Henry to moooc krásně popsal. Naprosto s tím souzním.
Víš, sranda je, že my lidi si pořád myslíme, že ti kolem nás naše masky nevnímají. jenomže oni vnímají. My vnímáme jejich masky - jen abychom nebyli vidět takoví, jací jsme, páč se za to sami stydíme.
Je to tak i s energiemi - tedy - vysvětleno dle teorie energií. Je jasné, že ty energie okolo sebe cítíme. Ale - jak jsi psala, jsou lidé, kteří si ty energie lidí kolem sebe nasávají. Proto já tvrdím - a praktikuji a funguje mi to - obnovuji si svou celistvost. tzn., že pokud mám pocit, že jsem si někoho/něco,nasála do sebe, tak si(a pozor - to pořadí je nutné) vezmu zpět vše co je moje a vracím to, co mé není. Prakticky vyzkoušeno, skvěle to funguje. Netřeba bádat nad tím - co to je to, co vracím a beru si. Fakt netřeba. Jednoduše to je to "mé" a to "jeho". protože pak s takto nachytanými energiemi emocí někoho jiného nemůžeme žít a moooc se divíme - já se divně cítím, co to sakra je, proč si s tím nevím rady.. ? Nemůžu to zvládnout. Je to cizí - je to jasné.
Byla jsem veeeelmi dobrým lapačem cizích emocí a energií - zkrátka jsem to tak potřebovala.
Takže pokud zjistím, že jsem se do něčeho vnořila (uvědomím si to - být vědomý je to, co se musíme naučit), sednu si doma, přeberu si ten příběh a zeptám se - co mi to mělo dát/říct/ukázat. No... a udělám si v sobě jasno, poděkuju si za nový zážitek a jedu dál :) :17: :17: :17:
21.07.2011 - 12:22 | Filtr
(Váhy) Aika.
jup... a ještě jedna věc, Saly. Moc mě nadchl ten nadpis. Zrcadla - učiteli sami sobě. Totiž, mně si úúúúžasně potvrzuje - že jsem stále učitelem i žákem. Že jsem stále žákem i učitelem. Každý každému. Pokud na toto nezapomínáme - je to super :)
21.07.2011 - 12:23 | Filtr
(Panna) Henry108 » PetV
Ano. Vlastně nedostatek sebelásky vede ke vztahovačnosti a hledání lásky mimo sebe. Ale láska je naší podstatou nejsme od ní odpojeni musím se ji otevřít. Jediná lásk je sebeláska, až se začne šířit dál pak mluvíme o bezpodmínečné lásce.
21.07.2011 - 12:24 | Filtr
(Váhy) Aika. » Henry108
:15: :15: :15: :15: naaaprostá krásná pravda.. :)
21.07.2011 - 12:28 | Filtr
(Rak) Saly » Henry108
Tak som to aj myslela, nie podmienene...
len jednoducho, ty môžeš kontorolovať svoje emócie aj rekcie, no tak či tak niečo budeš cítiť a to niečo bude buď príjemné, alebo nepríjemne.
Ak si naladený na pozitívnu energiu a skíži ti cestu silná negatívna energia, môžeš sa na 100 percent spoľahnúť na to, že pozitívna energia na ktorú si naladený premení tú negatívnu vyžarujúcu smerom k tebe na pozitívnu??

Nemôže sa stať aj to, že sila negatívnej energie bude taká silná, že ti spôsobí chaos v tvojom energetickom systéme a naruší momentálnu harmóniu, ktorú si pociťoval?

Máš právo neprijímať tú negatívnu energiu vysielanú druhými do seba??
Lebo niekedy je to tak, že tí druhí to môžu robiť podvedome. Vidia v tebe to, s čím majú oni problém oni...nemusia si to uvedomovať. No ak si my toto uvedomujeme, tak máme dovoliť prenikať a nech pôsobiť ich negatívne energie smerom k nám??
My sme si niečo uvedmili a aj chápeme o čo ide, no ako pochopí ten druhý, keď vnás neuvidí svoje zrkadlo???
21.07.2011 - 12:32 | Filtr
(Býk) PetV » Henry108
To jo, jenže jsme v rodině a okolí odkoukali špatné vzorce, jak ji získávat :1:
Třeba jak to tady popisujete z toho energického hlediska, braní-kradení energie, to je sice pochopitelné, jen mi přijde, že se v takovém případě opomíjí ten důvod, proč se tak děje, že je to ten nedostatek lásky, jak píšeš, tudíž se pak hůř nachází to pochopení člověka, který se tak chová.
Že se pak zaměříme jen na ty energie a ne na člověka, co je krade, vyzařuje... :74:
21.07.2011 - 13:13 | Filtr
(Rak) Saly » Aika.
Veď práve, že sme všetci žiakmi aj učiteľmi ale aj zrkadlami a príde mi zvláštne to, ak ostatní môžu a smú byť zrkadlami nám, no my by sme nemali či nemohli byť zrkadlami pre druhých a nesmeli by sme reflektovať.
21.07.2011 - 14:41 | Filtr
(Váhy) Aika. » Saly
Ale ono to tak je. Chtěla jsem odpovědět na tvou předchozí otázku týkající se energií.
Víš... vnímám to tak, že i my musíme mít jasno v tom, koho chceme potkávat, s kým chceme být ve styku nebo ne.
Reflektujeme si všichni. Ale někdo to vnímá (je vědomý) a jiný není. A to je jeho věc. Však pokud se naučíš respektovat něčí blbé nálady - že to tak je a může je mít - pak ti vadit nebudou. To všechno, co přijde - byť nečekaně - je v tu danou chvíli prostě informace, sdělení, které my potřebujeme. Pochopíme - nepochopíme. A to se mi na tom cyklu života moc líbí. Když to začnu vnímat - že to všechno se děje pro mé blaho - tak mi to dělá nesmírně dobře. :) :17: :17:
21.07.2011 - 14:45 | Filtr
(Vodnář) vdušiklid » PetV
Jsou případy, kdy ani zdravá asertivita a projevené pochopení nepomáhá .... naopak - jsi považován za naivního, slabého, popř. se zajde ještě dál - je opravdu tak nemožný / -á - nebo si na to hraje ? :8:
21.07.2011 - 14:49 | Filtr
(Beran) Flamenca » Aika.
Také bych řekla, že je to o tom jak je kdo vnímavý a zda se zamyslí nad tím, proč ta která situace vznikla a jaké byly reakce obou stran. A asi víc to bude vnímat ten, kdo je v nějaké krizi či se mu opakují podobné věci či setkání s podobnými typy lidí, že asi vyzařuje něco, co tyto situace vyvolává. Záleží na člověku, zda v sobě chce pátrat a nořit se i do hlubin svého osobního bahna nebo raději řekne - byla to jen hloupá náhoda, příště to bude lepší.
21.07.2011 - 14:54 | Filtr
(Býk) PetV » vdušiklid
Tak samozřejmě, že to neplatí absolutně a ve všech případech :3:
Ale určitě to je lepší přístup, než reagovat stejným, negativním způsobem, pokud to dokážu ovlivnit.
Ono všeho s mírou, i toho "všudypřítomného zrcadlení" a hledání učitele v každém kolemjdoucím nebo bezdomovci, kterého potkám :1:
21.07.2011 - 14:59 | Filtr
(Vodnář) vdušiklid » PetV
Tak to určitě - já jen, že to člověka zákonitě musí přestat časem bavit, být permanentně - v některém případě - považován za "blázna" ....
21.07.2011 - 15:19 | Filtr
(Býk) PetV » vdušiklid
Pokud je morálně vyspělý a chápe, proč se tak dotyčný negativista chová, tak ne :3:
V takovém případě mu totiž nezáleží na hodnocení okolí, jestli ho považují za blázna nebo ne, dělá to, co považuje za lepší (pro sebe i pro toho negativistu) :1: :74:
21.07.2011 - 15:28 | Filtr
(Vodnář) vdušiklid » PetV
Jistě ... ale mít ho doma dennodenně by určitě nechtěl, ten morálně vyspělý .... :4:
21.07.2011 - 15:32 | Filtr
(Býk) PetV » vdušiklid
Vzít si ho domů záměrně jako takový domácí úkol, to asi ne, ale někdy se to tak holt vyvine, na začátku se to nepozná, nejeví se tak...až pak za čas :4:
Příspěvky: 1-25 26-30
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »