Čo potrebuje muž od ženy a žena od muža podľa dôležitosti


11.02.2011 - 07:56
(Rak) Saly
Čo potrebuje muž od ženy a žena od muža podľa dôležitosti
Tento rebríček "spokojného vzťahu" je zostavený psychológmi na základe dlhoročných skúseností z manželských poradní.Máte aj vy rovnaký názor, prípadne skúsenosti?ČO POTREBUJE ŽENA od MUŽA, podľa rebríčka dôležitosti, aby bola spokojná vo vzťahu:1. citové prejavy lásky - ubezpečovanie, že ju miluje pozornosťami, slovami, nehou2. pocit istoty a bezpečia3. komunikáciu - potrebuje diskutovať, vyrozprávať sa (žena myslí rečou, muž myslí, rieši veci najskôr v hlave a povie len to, čo má premyslené-výsledok, žena potrebuje byť vypočutá v jej myšlienkach, aspoň hodinu denne bez dávania rád, stačí jej ak muž prejaví pochopenie, žena potrebuje o veciach rozpávať a to by jej mal muž umožniť)4. aby ju i deti vedel finančne zabezpečiť a prevzal zodpovednosť5. aby bol dobrým otcom6. sexuálne uspokojenieČO POTREBUJE MUŽ od ŽENY, podľa rebríčka dôležitosti, aby bol spokojný vo vzťahu:1. sexuálne uspokojenie2. kamarátku a spoločníčku, aby sa mal s kým deliť o svoje úspechy3. pocit úcty a rešpektu - veľmi dôležité je preňo aby ho žena obdivovala a rešpektovala4. aby bola žena pekná a starala sa o seba 5. aby vedela vytvoriť útulný, harmonický domov preňho, pre rodinu, deti6. a na koniec, až na poslednom mieste je potreba citového prejavu lásky

Stránka: 1 2
Řazení:
11.02.2011 - 08:24 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..Jsem něco mezi chlapem a ženskou.. :39: :4:

..přeházela bych body.. 2)3)4)6)1)5).. to už proto,že děti vychovávat od nikoho nepotřebuju..teď chci hlavně,aby někdo hýčkal mě.. :6:..
11.02.2011 - 08:34 | Filtr
(Rak) Saly
Som zvedavá aj na názory mužov ...
inak, mám pocit, že tento rebríček sa nevzťahuje ani tak na kamarátske vzťahy a krátkodobé partnerstvá, ale skôr na vzťahy manželsko partnerské, ked už dvaja ľudia spolu žijú dlhšie ... oni by skôr vedeli povedať, čo ich uspokojuje a čo im chýba.
Problémy v manželstve vraj vznikajú práve tým, že nie su naplňané vzájomné potreby. U každého páru to môže byť iné, no a preto ma to zaujíma, že ako iné. ... nakoľko tento rebríček je zostavený na základe informácii od nespokojných párov (lebo kto by chodil do manželskej poradne, keď je vo vzťahu spokojný), tak to vyznieva to vyzerá tak, že pre väčšinu mužov, ktorí su nespokojní v manželstve je neuspokojenie v sexuálnej oblasti. To sa ukazuje na prvom mieste v potrebách u mužov... potreba citovej lásky, ktorá sa objavuje u žien na prvom mieste je u mužov naopak na poslednom mieste. A preto ak sa ženám nedostáva dostatok prejavov citovej lásky a mužom zas dostatok sexuálneho uspokojenie, tak na tomto bode vzťah začína stroskotávať, zdá sa.
Dôležite je, že spokojné páry vedia o svojich potrebách a o tom, čo je dôležite pre toho druhého a vyhovuje im to aj navzájom takto ako to majú a nemusí to byť poradie také ako vykazujú výskumy.
11.02.2011 - 08:38 | Filtr
(Ryby) jozefcz
ahoj Saly,někdy ten sex mají ženy až na 1.místě,pak je horor jim naslouchat,neboť lžou.
Muž opravdu potřebuje cítit lásku,když vidí ,že žena ráda sdílí s ním ty nejintimnější chvíle.Žen kol nás je hodně a mnohé si sebevědomí zvýšují sexem,ale ne každý muž podlehne,mnozí opra :2:vdu hodnotí svou ženu když je věrná.
Jen tolik ke článku a některé body mně připadaly,že muži jsou bezcitní roboti a sexuální" robertci",jestli chápete,Josef :4:
11.02.2011 - 08:39 | Filtr
(Beran) Háňa* » Saly
Já žádný žebříček nemám. Úplně mi pro dlouhodobé soužití "stačí", když se oběma dobře dýchá a těší se domů, do svého doupěte, protože se tam cítí hezky a v bezpečí.

Nějaké slovní projevy nepotřebuji, když tohle cítím
11.02.2011 - 08:46 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Háňa*
Ano, tahle představa soužití je moc pěkná, tohle bych chtěla taky zažít. :4: :27:
11.02.2011 - 08:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá Saly, nevím, kde jsi tuhle formu uspokojování ve vztahu vykopala, ale tak omezené a tendenční šití na míru už dávno v moderní společnosti neplatí. Promiň mi, ale tohle když velice zjednoduším, vidím asi toto: Taťko vydělej co nejvíc peněz a sám se on nás postarej a my se pokusíme být hodné a ty prachy taky zvládnem.

Dnes, kdy žena je už tak emancipovaná díky poslednímu rychlému vývoji u nás už nevidím moc rozdílů v uspokojování všech potřeb ve vztahu partnerském.

Samozřejmně, je třeba se zabývati i fyziologickými a mentálními rozdíly mezi mužem a ženou, ale ty se dají hravě zvládnout, pokud o nich ovšem víte!!!
Ty se dají ale také najít v mém odkazu pro vás. Mimochodem tyto stránky jsou velice obsáhlé a doporučuji se jimi zabývati vůbec.

Ale než se na mě všechny dámy vrhnete, přečtěte si pozorně, co o tomto vážném problému říkají skuteční odborníci.

Krásné čtení a ještě krásnější prožívání vztahů v partnerství nám všem milí najdisáci přeji.
:12: :18: :35:
http://ografologii.blogspot.com/200…
11.02.2011 - 08:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15:
11.02.2011 - 08:54 | Filtr
(Rak) Saly » jozefcz
Nemyslím, si že citlivosť žien je nejaká výhra a veľká cnosť, či niečo viac ako čokoľvek iné, práve naopak, s citlivoťou bývaju skôr problémy :3:
Píšeš, že muž hodnotí ženu podľa toho či mu je verná... to znamená, že chce mať istotu že intímne patrí len jemu, inak si myslí, že ho žena nemiluje. Dôkazom pre muža, že ho žena miluje je to, že s ním zdieľa intímny vzťah. Pre ženu je zas dôkazom lásky muža to, že je jej verný a zdieľa intímny vzťah iba s ňou, to je zdá sa zhodné, no počula som aj názory mužov, že milujú svoju ženu hoci majú intímny pomer aj s inými ženami... tak v tomto názore a vnímani, že čo je Láska, nastáva asi rozpor.
Ale tiež sa to stáva aj ženám, že takto vnímajú lásku ... je to rôzne asi, prípad od prípadu.

A ešte k tomu článku :16: ja som bola z tých výsledkov rovnako prekvapená ako ty, z toho, čo sa oficialné zistilo a verejne sa toho zastávajú mnohí odborníci na vzťahy a nabádajú dokonca k tomu aby si manželia osvojili tieto zistenia, aby sa ľudia toľko nerozvádzali a žili spokojnejšie. To vraveli v rádiu v jednej diskusnej relácii, na magro toho, že he tento týždeň považovaný za "Týždeň manželstva" :14:
11.02.2011 - 08:58 | Filtr
(Blíženci) Nuna » my way
No... když slyším slovní spojení "skuteční odborníci",tak to mě tam přímo "táhne" si to přečíst.. :39: :4: :23:
11.02.2011 - 08:59 | Filtr
(Beran) Háňa* » my way
No, neplatí. Otázka je, jestli právě proto není tolik lidí, v té slavné moderní společnosti, se svými vztahy tak nespokojených, nešťastných a frustrovaných.

11.02.2011 - 09:00 | Filtr
(Beran) Háňa* » Nuna
:61: :61: :61: :61: vezmeš mě s sebou ?
11.02.2011 - 09:01 | Filtr
(Rak) Saly » my way
Táto Maslowova hierarchia potrieb mi je dobre známa a aj preto ma asi zaskočilo to delenie dôležitosti potrieb mužov a žien... aj keď je zrejme, že muži a ženy vnímajú a cítia rôzne, na základe mnohých aj fyziologických predpokladov, no zovšobecniť potreby ako to urobil Maslow mi príde tiež zvláštne ...skrátka, všetko čo nejaký "odborník" napíše si protirečí ... k tomu jedinému som zatiaľ dospela :14:
11.02.2011 - 09:08 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Háňa*
:2:
.. že by vejlet za poznáním?.. :2: :4:
11.02.2011 - 09:11 | Filtr
(Beran) Háňa* » Nuna
Chtěla bych se dozvědět, jak mám správně žít, aby mi bylo dobře. Jestli třeba nějak z odborného hlediska nevadí, když mi je dobře jinak, než podle tabulek :2:
11.02.2011 - 09:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Saly, není to zevšeobecňování, ale základ pochopení splnit si své potřeby a sny.

Tady se to hrozně moc zevšeobecňuje, hledají se obecné návody na štěstí, ale člověk každý je silná individualita a nikdo mu nemůže dát radu na jeho míru.

Vždyť je to docela jednoduché, kdo nezačiná u sebe, nemůže chtít od druhého, a to paltí skoro ve všem. Já to vidím všechno tak jednoduché, kdybychom si sami nedělali zle.
:74: :17:
11.02.2011 - 09:19 | Filtr
(Střelec) libas

No a pak se máme domluvit
Když to chceme každej jinak
Kdopak nám tohle zavařil ? :47:
11.02.2011 - 09:28 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Háňa*
Tabulek je spousta, ale chybí dobrá vůle, tolerance, vzájemná úcta a komunikace....... :18:
11.02.2011 - 09:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Správně žít se má tak, aby ti téměř vždy bylo hezky a dobře. A to nikdo jiný, než ty sama neucítí a nevyvodí si z toho svůj netabulkový závěr. Někdo se celý život řídí pouze svými zkušenostmi, někdo osvědčenými moudry a někdo chce být rychlejší a studuje psychologii osobnosti.Když to ale skloubíš citlivě všechno dohromady a máš všech 5 pohromadě, tak se musíš vyznat, jak to udělat, aby jsi byla téměř v každé své situci ( kterou si svým jednáním navodíš ) spokojená a šťasná.
Není to celkem jednoduché?
pa :1:
11.02.2011 - 09:32 | Filtr
(Beran) Háňa*
Ideální stav by byl, kdyby spolu žili lidé po čtyřech. Co by neuměl dát ženě chlap, dostala by od ženy, co by neuměla dát žena muži, dostal by od muže, co by uměli, to by si dali vzájemně..... zbytečně by se nedeptali a nevyžadovali po sobě nemožné a bylo by jim všem dobře. Každý byl dal, co umí a dostal, co potřebuje

Kdepak, ony ty sousedské občiny měly něco do sebe :4:

Jenom teda nevím, co by tomu říkali ti skuteční odborníci :2:
11.02.2011 - 09:35 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Háňa*
:61: :61: :61: :3:
11.02.2011 - 09:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nad tím jsem taky přemýšlel, byla by to paráda, ale střízlivě ruku na srdce, neznásobily by se asi i problémy? Já myslím, že znásobily a i odborníci si to myslí.

Krásné vztahy jsou hodně o nezištnosti a je určitě již tak složité sehnat dva nezištné, než tři, čtyři či pět. :1:
11.02.2011 - 09:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » my way
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale sa nejak ukazalo,ze ta emancipacia u zien ku stastiu nevedie.

...skor naopak.

:1:
11.02.2011 - 09:59 | Filtr
(Ryby) Aglaia
Za sebe:
potřebuju mít vedle sebe velkorysého a pohodového sebevědomého chlapa. Nevadí, že je třeba břichatý plešoun nebo že jde občas na pivo ,nebo sbíral známky nebo jezdil na výpravy za brouky,nebo se rejpal v autech a motorkách a jezdil snimi, ale zabilo by mě, kdyby mi záviděl vyšší vzdělání, nechápal můj zájem o esoteriku, nerespektoval mé zájmy a považoval se za pupek světa.
Zkráceně, můj sen, ideál muže je ten, který je partner, co ho nesemelou moje ženské manýry a co mě nepodrazí. A já pak budu sexy mamina, co uvaří, pomazlí, pochválí..a bude věčná inspirace. To samé čekám od muže.
A co po předchozích zkušenostech velmi oceňuju, je rovné přímé jednání.
11.02.2011 - 10:02 | Filtr
(Blíženci) movvin » Háňa*
Revolucééé :39: :61: :61: :61:
11.02.2011 - 10:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Aglaia
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele my way, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Perfektně jsi to napsala, vždyť je to tak jednoduché ( alespoň teoreticky ). :15: :15: :15:
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »