výchova bez hodnotných hodnot...


26.12.2010 - 06:15
(Panna) dj.kelly
výchova bez hodnotných hodnot...
umíme být šťastní? fakt?co nám nabízí dnešní společnost za hodnotový systém?-----------------problematika drog a zneužívání-stotisíckrát ohrané téma-nápaditě pojaté přesně na současnou scénu. výstižně zpracovaná vizuální sdělení. doplnil bych řešení/východisko či tak nějak (hm..., jasan, problém napojený na řízení a směr vývoje společnosti. vlak jede, koleje postavený. jak to změnit? umíme si představit jinou ...trasu? kudy? přehodit výhybku? moc složité. nebezpečný projekt...).------------------tenhle klip je pravda o dnešní mládeži. užívej si. většina lidí si neví rady se životem. neví jak a kam jít. nikdo jim nic neřekl. formuje je televize a ostatní media.potřebují pomoc.potřebují pomoc!potřebují pomoc???
YouTube

Řazení:
26.12.2010 - 06:28 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Díky Bohu umím být šťatná, stačí mi maličkosti.
To video je tvrdá realita - smutný a varující!
Vyjetý koleje máme tak nějak valná číst populace, ale tyhle koleje vedou do "pekla" skoro přímo a přehodit výhybku bude hodně hodně velká fuška, ale určitě to plno lidí zvládne. Když nad tím tak uvažuju, nějakou "drogu" má valná většina lidí a odvykací kůry jsou pro každýho velkej oříšek.
Myslím, že tady pomůžou hlavně dobrý příklady v rodině (ty špatný vzorce jsou hodně zakořeněný) a velice často chybějící láska, porozumění.. :25:
26.12.2010 - 10:28 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Pomůžeš jen tomu, kdo pomoc přijme. A fakt je, že nejvíce vidíme ty nejodpornější příklady. Ale většina té "doom generation" je (snad) "zdravá". S formováním medii s Tebou souhlasím, ale ještě pořád je tady Naděje. Use The Force, Luke!

Ale tos tím pomerančem zkusím :69:
Zkusil někdo citrón? :44:
26.12.2010 - 12:39 | Filtr
(Střelec) libas

Ano média jsou přeplněná násilím
Už 2x jsem psala na tv Nova jak je možné že film nebo seriál ,který běžel před časem v e večerních hodinách a s upozorněním nevhodné pro děti.Teď klidně zařadili do odpoledního vysílání :10:
Zatím mi nikdo neodpověděl
opravdu potřebují pomoc a náš čas !!!!!!!!!
26.12.2010 - 12:43 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » libas
Stačí prodat telku a nakoupit knížky :21:
26.12.2010 - 12:50 | Filtr
(Střelec) libas » Pan Božský Nesympatický

Dobrá rada :4:
ale o moje děti už tak nejde jsou už větší a rádi čtou . :16:Tam už si umí vybrat naštěstí dobře .
Ale co ti ostatní ? co tráví čas u bedny a počítače ?
Všechno jim prodat a vyhnat ven na hřiště by se mi taky líbilo :44:
Jenže to nejde ,takže zbívá tlačit na média,aby nám tz děti nezatěžovali kriminálkama apd.
26.12.2010 - 13:26 | Filtr
(Hadoken) ži.va » libas
kriminálky jsou tam to nejmenší...

jak psal tady pan božský...vyhodit televizi je nejlepší řešení... anebo umět být sám zodpovědný a korigovat si "mediální svobodu" podle svého uvážení a vychovávat k ní i svá dítka.

média nejsou nic jiného než obchod...ovšem trošku nadčasovej... rozumíme jim technicky, ale až teď jim začínáme rozumět "psychicky"..aneb co s člověkem vlastně všechno dělaj... a je třeba tady ten nepoměr vyvážit a to co nejdřív....

Je to o celostním přístupu...

btw. pokud to někoho hodně zajímá, doporučuju knihu "Jak (pře)žít s médii od Uwe Buermanna, přeložil ji Radomil Hradil ( jméno známé především z aféry radaru u nás)
26.12.2010 - 13:32 | Filtr
(Býk) player
Tak - realita určitě dobrá není.

Ale vzpomeň na Starý Řím.V momentě kdy morálka poklesne na bod nula,nastává zánik a nový Fénix z popela.
26.12.2010 - 13:41 | Filtr
(Býk) Tesik
Já mám pocit, že ten spot je náznakem naděje/východiska. Nijak expresivně vyjádřený ve stylu drsnejch „Nemyslíš-zaplatíš“, ale varovně poukazuje následky toho „low“, který přichází po prvotních „high“. A zvlášť na úplným konci, kdy po vyčerpaným útěku od vyhypovanejch, drogama vyvolanejch „cool“momentů, je fokus na něco čistýho, tak obyčejnýho jako darování banánu, sdílení společný chvilky i toho banánu, kdy oba konečně vypadaj střízlivě a vyklidněně.
Pozn: nesmíme vnímat banán jako falickej symbol či alternativu pomeranče a tu závěrečnou scénu jako úvod do 2. části tohohle drsnýho spotu :4:

Jinak taktéž souhlasím s tím, že média sehrávaj nemalou roli při formování postojů a chování dětí/teenagerů, tak dospělejch. Jo, to je velkej nešvar dnešní doby a na rozdíl od toho, čím prošly minulý generace je díky snadný šiřitelnosti všema kanálama impact rychlejší a plošnější. Myslím ale taky, že už jsou tu snahy využívat vliv médií i na vysílání těch pozitivně-formujících sdělení. Není jich dost a sdělení nejsou dostatečně silný a častý. Zatim. Do školních sylabů se pomalu (opět zatim s nedostatečnou konzistencí a mírou) dostávaj informace výš uvedenýho typu v mnoha podobách. Snaha tu je, tudíž i naděje.
Pokud jde o některý zdejší názory, že každej zodpovídá sám za sebe a má svobodnou volbu zvolit směr, jakej chce, s tím se nemůžu zcela ztotožnit - u dospělejch o tom není pochyb, ale nezapomínáme při těchhle výrocích na děti a teenagery, u kterých nemůžem očekávat stejnou schopnost plnýho uvědomění následků a zodpovědnýho rozhodování? A právě oni jsou často ty oběti. Proto sdílim názor, že víc zodpovědnosti je na společnosti (na nás všech i na systému), jak zajišťuje informovanost, edukaci, prevenci i možnosti následný pomoci. Líp se to řekne než zajistí, ale jak říkám, snahy tu jsou a naděje teda taky… A vyhodit tu televizi taky není špatnej nápad :1:.

26.12.2010 - 16:24 | Filtr
(Beran) Háňa*
No, kdybych měla spoléhat na to, co mi nabízí dnešní společnost, tak to bych asi šťěstí nepoznala.
Naštěstí, když ti někdo něco nabízí, není povinné to přijmout :44:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »