Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Afrodisiaka :-) - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Afrodisiaka :-)
10.12.2010 - 20:26
ži.va
Afrodisiaka :-)
K oblíbeným prostředkům vzbuzujícím sexuální touhu a vzrušení patří od nepaměti afrodiziaka. Svůj název dostaly podle antické bohyně lásky Afrodity. Některá z nich jsou více než svérázná — například nejstarší dochované afrodiziakum starých Egypťanů — sušený krokodýlí penis, anebo různé ještěrčí ocásky či ostny mořských ježků. Některá afrodiziaka jsou ale romantická — třeba rudé růže jako prostředek k získání ženy. Jiná dokazují, že láska prochází žaludkem. Ty se těší největší oblibě dodnes: Rajské jablíčko, zvané jablko lásky, které s nasekanou bazalkou dokonale vzruší ženy. Přibližně stejný účinek poskytuje banán, přesněji jeho dužina. Ve Francii se ženám doporučují lanýže s pepřem, což za jistých okolností může učinit ženy něžnějšími a roztomilejšími. Pánové by naopak měli pít odvar z kořene máty či pojíst trochu celerové polévky, kterou sama madam de Pompadour vařila králi Ludvíku XV. k obapolné spokojenosti. Často se připravovaly speciální pokrmy. Například rýže vařená ve smetaně nebo v mandlové polévce a posypaná cukrem a skořicí, koláče upečené z lněného semene s pepřem a medem, fazole červené a strakaté (i když nadýmají) vařené ve mléce až do puknutí a následně posypané pepřem, galgánem, vlašským koprem a cukrem. Talmud radí: "Chceš-li být silný v milování, užij jeden a půl unce šafránu (asi 50 gramů), rozetřeného ve víně." Do vín se od pradávna přidávaly všelijaké přísady, nejznámější jsou odvar z kopíčka královského, z kořene syřišťové byliny, nebo vymačkaná šťáva z horní cibulky devatera odění. Ale nejen rozpustné složky se používaly. Když byly dámy mírně unavené, pánové jim s oblibou přisypávali do vína najemno utlučené jasanové semeno, semeno bavlny nebo šalvěje a někdy i utlučený kořen ďáblíku. Utlučený hřebíček je nutno naopak přimíchávat do mléka. Speciální nápoj lásky se připravuje z omanu. Nakrájí se kořen omanový a dá se do moštu, až vykvasí a je čistý. Toto víno, když se pije, povzbuzuje veselost a pohlavní žádost. Pro abstinenty je zase vhodné uvařit ženšenový čaj. S láskou se odedávna pojí med — medové týdny či měsíc medový, jak se nazývá období líbánek po svatbě, se odvozují od tohoto univerzálního afrodiziakálního prostředku. Zvláště výhodné je pak spojení medu s pečivem — třeba v podobě medových koláčků, protože pečivo a obilí se váže k samotné bohyni plodnosti Ceres. Arabské ženy používají jako afrodiziaka datle. Rozetřené je přidávají mužům do prvního šálku kávy. Muži ženám naopak s oblibou nabízejí pecky z datlí. Pro párové vzbuzení sexuálních vášní se doporučují pokrmy s česnekem (zde je podmínka opravdu párového požití, musejí jíst oba!) anebo s méně agresivním (co do aroma) křenem. Hlavně na muže pak působí kombinace řepky lesní s cibulí. Milenci by si měli společně dopřávat chuti pečených kaštanů posypaných pepřem a solí, sladkých mandlí nebo pistácií, případně cukrem posypaný pórek nebo kokořík. Za velice erotizující se považuje čokoláda připravená jako nápoj či čokoládový krém. Moderní kuchyně upřednostňuje před nocí lásky lehce kořeněné orientální pokrmy. Ta pravá koření jsou: vanilka, skořice, rozmarýn, hřebíček, máta, pepř, zázvor, šalvěj, koryandr, saturej, muškátový oříšek, čili atd. Nejenže vzbuzují chuť na připravené pokrmy, ale vzbuzují také chuť na sex, neboť podporují prokrvení pohlavních orgánů a ovlivňují vegetativní svalstvo. Ale nejen koření má povzbudivé účinky. Jako přísady do pokrmů se též používají kokosový ořech se skořicí, listí bílé hořčice nebo cizrna. Do masových polévek je dobré dávat nejen dostatek mrkve, ale také přidávat vařený kolník posypaný pepřem. Mezi ty méně chutné složky afrodiziaka patří odvar z kořene pastináku, vařené semeno olešníku, pojídání vlašského kopru namočeného v cukru, ovoce z Terebintového stromu, ovoce byliny Musa nebo kořen a dužina hlaviček bodláku zahradního pojídaná s pepřem, solí a galgánem. Malý tip na sváděcí afrodiziakum: rozetřete v poměru 1:1 strouhaný čerstvý zázvor s cukrem. Lehce štiplavou, citronově chutnající substanci pak po troškách přidávejte do pokrmů. Kandovaný zázvor si také můžete rovnou koupit běžně bývá nabízen jako zákusek v čajovnách. Obecně a stoprocentně však vždy pro přípravu afrodiziaka pokrmů platí: jídlo připravené s láskou už samo o sobě lásku vzbuzuje. A pokud by se vám vaření náhodou nepodařilo, je tu ještě jeden naprosto nezkazitelný recept podle staré orientální moudrosti: Nejlepším afrodiziakem je žena.zdroj:http://www.perun.cz/zajimavosti/…
11.12.2010 - 11:56
| Filtr
Háňa*
Afrodisiaka neuznávám. Když nemám na sex chuť, nevidím důvod, proč bych si ji měla uměle vyvolávat.
A u chlapů taky. Nestojím o to, sexovat s chlapem, který, aby měl na mě chuť, musí si nejdřív něco "šlehnout"
A u chlapů taky. Nestojím o to, sexovat s chlapem, který, aby měl na mě chuť, musí si nejdřív něco "šlehnout"
© 2007-2024 Najdise.cz