Svět se změnil


24.11.2010 - 01:07
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Svět se změnil
Všimli jste si, že skoro všechny poučky našich maminek a babiček už neplatí? Ve špenátu není víc železa než v zelí, čerstvá zelenina má míň vitamínů než ta mrazená, mléko se nezkazí, poněvadž je převařené a navíc je to jen zbytková bílá tekutina, ze které se odebraly všechny důležité vitamíny, minerály, enzymy, tuky, kuřecí maso je pro organismus škodlivé, protože obsahuje stopové množství antibiotik, se kterými mutují bacouši. I poučky o autech a o práci už taky neplatí. Svět se změnil. Už ani vychovávat děcka neumíme. To důležité jsme zapomněli a to nepodstatné je zveličováno. Jenomže správně vychovávat děti je to podstatné. TO NEJPODSTATNĚJŠÍ.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
24.11.2010 - 01:35 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
:15: Pravdu díš!
Pro lidi už je důležité, aby dítěti mohli pořídit to či ono. Prý aby si užilo dětství. Aby mu ulehčili vstup do života. Aby mezi ostatními dětmi nebylo méněcenné, že nemá značkové věci. atd.
A to skutečně důležité, věnovat mu svůj vlastní čas, to je nenapadne.
A blíží se Vánoce. A všichni zas budou nakupovat hromady dárků, naprosto nesmyslné hromady dárků... Nebude to opět jen snaha očistit si špatné svědomí od toho, že nemáme čas na ty, na které si ho máme udělat za každých okolností? Nevykupují se lidi tak trošku? :24:
24.11.2010 - 01:50 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Sosna zvlčelý
Ano, vykupují se z pozornosti svých dětí. Ale problém vidím v tom, že tyto děti neumí vychovat své děti. Nikdo se jim nevěnuje, proč by ony se v dospělosti měly věnovat svým dětem? Proč by je měly něco učit? Je to fatální chyba, dnešní mladá generace bude trpět, protože rodiče to nezvládli. Nikdo je nenaučil, jak vychovávat děti v kapitalismu.
24.11.2010 - 07:07 | Filtr
(Beran) Háňa*
Všimli jste si, že skoro všechny poučky našich maminek a babiček už neplatí?

Ne, toho jsem si nevšmnla.
Jestli se něco změnilo, určitě ne svět, ale lidé - někteří.

Trendy, které zmiňujete, se mě ani v nemenším nedotkly. Kdyby se čas vrátil zpátky o 100 let, jediné, co by mi trochu chybělo, by byla automatická pračka
24.11.2010 - 07:30 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Kolikpak dětí jsi vychoval Ty? :25:
24.11.2010 - 07:30 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Nový lidský druh homo sapiens bibendum - člověk konzumní.

Lidem je jedno co dělají, důležité je jak u toho vypadají. Honosné domy, drahá auta, luxusní oblečení, plasmové televize čím větší tím lepší,... protože záře tohodle pozlátka dokáže přebít ten hnůj pod tím.

Zvenku napucované vyvoněné schránky uvnitř na troud prohnilé, bezcharakterní hovada. Netvrdím, že jsou tací všichni, určitě se najdou výjimky, ale většinu společnosti tvoří tento druh :23: :8:
24.11.2010 - 07:44 | Filtr
(Vodnář) mitea
Svet sa mení neustále,ide o to ci k lepsiemu... :22:
Myslím,ze prichádza doba,kde materialisti prehrajú na celej ciare a ludstvo sa vráti k tým pravým hodnotám...láska,potomstvo,medziludské vztahy atd..... :3:
24.11.2010 - 07:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, svět se mění spolu s námi... a je to dobře, ten můj se mění krásně :12: Vyhoď TV, ignoruj noviny a všechny tyhle nepotřebné informace a uvidíš, že žiješ někde úplně jinde a není nad čím hořekovat - právě naopak :3:

A mimochodem, je dobře že se mění i přístup k výchově, nemyslíš? Co bylo platné včera, je dnes nepotřebné...
24.11.2010 - 08:19 | Filtr
(Váhy) charri » hajounek
Pravdu díš..... dítě zlatý :62:...já jim říkám prázdné nádoby :8: :49:
Dobré ráno :27: :3:
24.11.2010 - 08:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Druh o kterém takto domýšlivě mluvíš, jsou lidi... lidi plni starostí, bolesti, ublížení a strachu. To že do nich nevidíš, ještě neznamená, že jsou nutně hovady - je to jen jejich způsob obrany a kompenzace. Když se dokážem podívat pod slupku uvidíme v každém cosi krásného a dojemného.

Ono je snažší soucítit s někým, kdo je z našeho pohledu chudák smýkaný životními útrapami, než s někým, kdo má zdánlivě vše a především jiné priority než ty okázalé "duchovní"... přitom právě tito lidé potřebují naši lásku víc než kdokoli jiný.

24.11.2010 - 08:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A u vlákniny se vědci dokonce omluvili,že tvrdili jak její nestravitelná složka nepomáhá orgasmu a přitom pomáhá :29:
24.11.2010 - 08:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tomu organismu teda myslím pochopitelně :29:
24.11.2010 - 08:41 | Filtr
(Váhy) charri » musiúa
Losťo...Hajounek psala, že tací nejsou všichni :44:...nasaď brejle :2:
24.11.2010 - 08:41 | Filtr
(Blíženci) movvin » musiúa
Tak tak.... i ti "bezcharakterní hovada" mají svou bolavou duši :74:
24.11.2010 - 08:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » charri
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná bych si nejdřív mohla protřít voko? :43: :4:

Jé, Hajounku, hlavně si to neber osobně... dyk už mě znáte :6: :6: :49:
24.11.2010 - 08:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...byly doby totiž, kdy jsem mluvila stejně :43: :6: :3:
24.11.2010 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele susanboyle a já, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak ti nevím,ale mám pocit,že mícháš jabka s hruškama :3:...nechápu..jak souvisí změna složení potravin s výchovou dětí..... :41:
Naše babičky nejspíš jedly zdravější potraviny,ale hliníkovými příbory...a vařily v hliníkovém nádobí...a znaly škodlivost hliníku na lidský organismus?....
A co se týká výchovy....myslíš,že ti samí lidé,co svým dětem nevěnují svůj volný čas....by ho věnovali.....pokud by se vrátili o 30 let zpět?....moje babička se mamině a její sestře nevěnovala...proč?....měla co dělat se sháněním obživy....moje mamina se mě věnovala,ale její sestra (má teta) svému dítěti..ne ... nemyslím,že je to dobou... :1:
A tak mě napadá souvislost s tvojí druhou diskuzí..nejsi ty náhodou pesimista :3:
24.11.2010 - 09:04 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » musiúa
Neberu si osobně, jen by mne zajímalo proč myslíš, že mluvím domýšlivě.

Nikoho neodsuzuju, jen konstatuju. Nemusím být přeci zrovna duchovní (druhej extrém), abych se vyčlenila z konzumní společnosti, která se bohužel vyvíjí takovým směrem, že pokud nemáš peníze, tak si vlastně hovno. Je mi z toho akorát smutno. Na druhé půlce zeměkoule umírají děti hladem a my se tu zahlcujem odpadky... Tuhle se předhánějí, kdo byl na exotičtější dovolené a přitom v životě nebyli v Beskydech, Jeseníkách, na Šumavě... Na druhou stranu je mi to šumák, protože vím, že k této sortě nepatřím. Svoji lásku a pochopení raděj nasměřuju tam, kde k něčemu bude...
24.11.2010 - 09:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když já ti rozumím... jen to už vnímám trochu jinak.

No a k té mé formulaci - vždycky když mluvíme takto (sebe z toho nevyjímám :3:) když se nějakým způsobem vyčleňujeme z něčeho, co je podle nás špatné, je v tom nadřazenost, a proto si dovolím (domýšlivě:) říct, že mluvíme domýšlivě :43: :4:

...lásku a pochopení nesměruj, jen ji měj... což? :3:

:29: :74:
24.11.2010 - 09:31 | Filtr
(Lev) Renata9871

No fakt je to, že dříve mě děsně sraly řeči mojí babičky- to za našich mladých let, to nebylo...a dnes se přistihávám, že to také občas říkám. Myslím, že dnes jsou děti jinde, jsou více sebevědomé, doba je žene ke konzumnímu způsobu života, mají všeho nadbytek, jsou závisláci na PC, mobilech..nás všechny masírujou reklamy, více chvátáme a často se necháváme někam tlačit, spousta lidí se fakt nechá ovlivňovat reklamou, lidi si závidí úspěch, majetek, Bohnice jsou plné holčiček anorektiček, protože to vidí v časopisech i u maminek- kult štíhlosti... a různých jiných příkladů by bylo habakuk.
Jasně, ne všichni ( zejména ne všichni tady, na najdise !), ale myslím, že je to normální, doba jde kupředu, věci se mění a asi je na každém se nedat a nezblbnout
:1:
24.11.2010 - 09:36 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Renata9871
No, jako lazebnice jistě oceníš mediální masáž. Nikdo nás ani naše rodiče ani naše prarodiče (moje babi+děda přes 80 let). Nemají nejmenší šanci se bránit reklamním letákům. Stojí houfně před kaufošem a myslí si, že koupí výhodně. Fakt je, že koupí zbytečnost, kterou nepotřebují. I moje máma věří nesmyslům o snižování váhy... Takže peníze vylétly komínem, mohli to prochlastat, z toho je aspoň opice.

Připravil nás někdo na to, že letáky LŽOU? Eh?
24.11.2010 - 09:40 | Filtr
(Beran) Háňa* » Renata9871
Že doba někam jde, s tím bych souhlasila, ale kdo má jistotu, jestli tohle, co jsi popsala, je zrovna dopředu ?
24.11.2010 - 09:43 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Háňa*
Ano, vývoj nejde do předu, protože lidi zapomněli na to nejdůležitější. Proč jsou tady. A těm mocným se hodí stádo nemyslících ovcí, takže není vůle to měnit.
24.11.2010 - 09:45 | Filtr
(Beran) Háňa* » Pan Božský Nesympatický
Oni nejsou tak hloupí, že by všemu věřili, to se neboj. Ostatně, jinak by přece nebyli schopni z nás vychovat tak dokonalé, vše chápající jedince, že :2:
Oni prostě chtějí věřit - rozhodli se, že tomu věřit budou a jsou ochotni pro tu svoji víru obětovat i nějakou tu korunu.
Možná je to jejich náplast na to, že moc dobře vědí, že se dneska nedá věřit už praktcky ničemu a nikomu a neskutečně je to deptá. Tak si prostě napatlají obličej krémem proti vráskám a odreagují svoji beznaděj tímto způsobem
24.11.2010 - 09:47 | Filtr
(Beran) Háňa* » Pan Božský Nesympatický
Tak to bylo vždy - na tom není nic nového - vždycky do doby nějakého zlomu, než to ti mocní, jak píšeš, přepískli.
Myslím, že doba zlomu se mílovými kroky opět blíží
24.11.2010 - 09:51 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Háňa*
No, na lokální úrovni to byla Sametová, tam šlo vidět, že toho lidi mají plné zuby. A teď při posledních volbách jde cítit, že lid si přeje odchod stálic politického nebe. Ale Ti to tak nějak nechtějí pochopit, takže nám zbývají jen vidle pod okny a odpočítat dvě stovky místo sedmadvaceti.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-62
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »