Čo je osud a čo už nie, do akej miery ho môžeme ovplyvňovať ??


20.07.2010 - 13:50
(Rak) Saly
Čo je osud a čo už nie, do akej miery ho môžeme ovplyvňovať ??
Stretávam sa s názormi ľudí, najmä tích, čo hľadali vzťah-ideálneho životného partnera, že ho našli preto, lebo ho hľadali a moc ho túžili stretnúť a mať. Kto nič nehľadá, nemôže ani nič nájsť a kto nechce, ten ani mať nebude.Ale je to naozaj tak?? :25:Tí, čo našli ideálneho partnera, ktorého považujú za svoju životnú lásku a sú spolu šťastní, majú tendenciu veriť skôr tomu, že to nebolo dané iba osudom,ale došlo k tomu najmä preto, lebo oni chceli nájsť, hľadali a "vzali osud do vlastných rúk" a že keby chcel a hľadal každý, tak by každý niekoho takého stretol (našiel), lebo ľudí sú milióny a je to len na nás koho si vyberieme a kto si vyberie nás a keď niekto nemá partnera s ktorým dokáže byť šťastný, tak len jeho chyba a je to i preto že nehľadá dobre, že sa vzdal hľadať ďalej, alebo že skrátka niečo robí zle. Stačí vraj len chcieť a túžiť a prípadne ešte aj zámerne hľadať a "musí" každý stretnúť niekoho, kto ho dokáže milovať a koho dokáže milovať ako partnera on a vo svojich očiach budú pre seba tí "praví". Ale je to naozaj tak??Nemôže to byť tým, že to mali tí ľudia dané a že ten, kto hľadal našiel preto, lebo mal nájsť a dokonca práve takým spôsobom akým našiel?A ten kto hľadá a nenájde, tak nenájde preto, lebo ani nemal nájsť?A ten kto nehľadá a predsa nájde, tak preto, že to takto bolo vopred naplánované a malo sa stať práve to?Rovnako ako aj ten, kto nehľadá a ani nenájde?Filozofická otázka :27: :74:Aký máte na to názor?

Stránka: 1 2
Řazení:
20.07.2010 - 15:23 | Filtr
(Rak) Saly
No ta dotyčná osoba za slovom "ideálny" vidí to, čo jej maximálne vyhovuje.

Tej osobe vyhovuje partner a všetko čo s ním súvisí, počnúc tým, čo robí a aký je a partnerovi vyhovuje rovnako ta osoba a obaja to vnímajú ako niečo "idealne" jeden pre druhého :27:

Neviem či slovo "idealne" je úplne rovnako významovo na tom so slovom "dokonalé", ale pokiaľ sa oni takto vidia tak asi to tak bude, aspoň pre nich.

Len to mi je divné, keď tvrdia, že každý môže mať takýto vzťah, ako ho vnímajú oni a aký ho podľa ich slov aj majú. A pritom keď sa ešte obaja nepoznali mávali depresívne stavy, lebo nenachádzali to, čo im vyhovovalo. Stále však hľadali a nevzdávali sa v hľadní tej svojej druhej polovičky a teraz keď sa už našli, vravia že to preto, že obaja chceli niekoho takého stretnúť a hľadali sa.

Hovorí sasíce: "Po vojne je každý generál" no i tak sa zamýšľam nad tým, prečo im to príde teraz zrazu ako niečo úplne samozrejme, že sa stretli práve oni dvaja a že tí, čo sa nenašli, len nechcú a bránia sa, tak preto sa ešte nenašli.

Ale myslím si, že čo je dobré pre niekoho a funguje u jedného nemusí byť dobré a fungovať aj u druhého a cesta jedného nemusí byť aj cestou druhého ... a tiež nie všetky veci v živote sa asi dajú ovplyvniť, pokiaľ sa majú stať, tak tomu nezabránime. Veľa vecí cítim, že môžeme ovplyvniť, ale zároveň cítim, že niektoré sa stanú či chceme alebo nie :14:

Ale ktoho vie ako to je naozaj ... to sa možno ani nedá vôbec zistiť a overiť, či je to skutočne tak, môžeme si len domýšľať a veriť, alebo neveriť, presne ako píšeš :76:
20.07.2010 - 15:59 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
jeden moudrý říkal :hledejte a naleznete.
podle mého to má logiku...jen někdy nenajde hned,může to trvat i hodně dlouho-pak to může i vypadat,že nehledal.

druhá možnost,totiž že se posadíme do křesla a budeme čekat ve víře,že jestli se to má stát,tak se to stane :63:to je asi podobné jakoby zemědělec nezasel a říkal,že jestli je to vůle boží,pšenka vyroste ...a pak si stěžoval,že ho bůh nemá rád a nechá ho o hladu :24: :41:
20.07.2010 - 16:07 | Filtr
(Vodnář) mitea
Myslím,ze tvoja dusa vie co hladá a co potrebuje
a vtedy sa aj zalúbis....dostanes práve to,co potrebujes k svojmu duchovnému rastu,svojho duchovného partnera...moze ich byt aj viac...ale máme aj svoju slobodnú volu,cize rozum moze prevázit a povies si nie...chcem nieco iné...ale to je uz vztah viac s rozumu,neznamená,ze tam nemoze byt láska,ale nemusí to byt to pravé orechové,co by chcela tvoja dusa...najlepsie je to,ked je vsetko v harmónii dusa,duch i mysel a vtedy ludia hovoria o ideáli..

Je to len moj názor,rada si precítam iné.. :3:
20.07.2010 - 16:08 | Filtr
(Rak) Saly » Buddha/2
Len je tu ešte jedna možnosť, že človek nehľadá, preto že necíti potrebu hľadať a ani nechce ale môže sa stať, že niekto príde k nemu domov a čo sa nestane? Zistia zrazu že je to ONA,alebo je to ON! :12: :4:

V tom je tá osudovosť asi, že niekto môže hľadať koľko len chce, prejde hoci i celú zemeguľu a nenájde a niekto nehľadá, nechce, kašle na to a zrazu ho to akoby samo našlo :32:

A nie je môžné, že:
"Osud = už samotná tendencia, naše nutkanie robiť to alebo ono tak ako to robíme(aby sa stalo to, čo sa má stať)"?? :25:
20.07.2010 - 16:12 | Filtr
(Rak) Saly » mitea
Ty to vieš tak krásne slovami vyjadriť :74: :16: :12: :27:

Asi tak nejak to aj ja cítim :3:

20.07.2010 - 16:23 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Saly
dobře,nehledá,kašle na to...ale opravdu ?
můžeš říct,že třeba před 500 roky právě tuhle ženu nechtěl ?
Jakoby samo - Ono to vypadá jako náhodné setkání,ale to proto,že vidíme jen část příběhu.

A on je taky rozdíl Hledat a hledat.Ten ,kdo nehledá doopravdy může objet zeměkouli třeba 10x.
20.07.2010 - 16:38 | Filtr
(Rak) Saly » Buddha/2
Hmmm, na tom niečo bude :2:

20.07.2010 - 16:55 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Saly
možná ano
a nebo je to všechno úplně jinak ? :25:
20.07.2010 - 18:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Poslední dobou nad tímhle hodně přemýšlím. Můj názor - je to spíše dané, ale...

Věřím v minulé životy a karmu, takže když to vezmu z tohohle pohledu - všechno zlé, co nás v tomto životě potkává, tu je proto, protože jsme v minulosti zapříčinili, aby to tady bylo.
Pokud tedy někdo našel \"ideálního\" partnera a je s ním šťastný, nejspíš si to zasloužil. A naopak - pokud někoho v lásce provází smůla, zklamání a bolest - také si to zaslouží. Možná to zní krutě, ale pro mě to je jediná možnost, jak si tuhletu záležitost můžu přijatelně vysvětlit. A nezáleží potom na hledání či nehledání...

NA DRUHOU STRANU - podle mě má každý právo potkat pravou lásku (otázkou je, zda právě v tomhle životě :25:)- nebudu říkat ideálního partnera , ale někoho, kdo nás miluje a my jeho, je tam rovnováha v dávání a braní, tolerance, upřímnost, jeden druhého si váží atd...A já věřím, že svým jednáním a chováním tohle ovlivnit můžeme, třeba tak, že se pokusíme eliminovat ty špatné vlastnosti, které v \"ideálním\" vztahu překážejí. Jenže právě některé špatné vlastnosti a vzorce chování jsou v nás zakořeněné z minulých životů a někdy je strašně těžké se jich zbavit.
K vytvoření opravdu hodnotného vztahu - lásky - mezi dvěma lidmi je zapotřebí, aby byli oba dostatečně duševně vyspělí. Pokud tomu tak je, dokáží spolu ledacos, je to prostě ten princip duality, balancování - žena - muž. I když podle některých učení je nejlepší stav ten, kdy je člověk sám a nenavazuje vztahy, já si to nemyslím. Protože opravdu hodnotný a ryzí vztah - láska - vyžaduje po jedinci daleko více, než když je sám. Spíš bych řekla - pokud se člověk vnitřně naplno smíří s tím, že by mohl být do konce života sám, přijímá to, přijímá sám sebe a má rád sám sebe, pak je připraven na kvalitní vztah, ve kterém prochází další zkouškou a učí se, jak žít sám se sebou a zároveň jak žít s druhým. Není to o potřebě poutat k sobě někoho nebo vázat se na někoho....zapomeňme na žárlivost, zlobu, hněv, přivlastňování, sobeckost, přetvářku, lži, citové vydírání, podmiňování si něčeho atd...tyto záležitost ve vztahu dvou lidí,kteří se opravdu milují a jsou smířeni s životem takovým, jaký je, nemají místo. Ano, tohle je ideál, velice těžko dosažitelný, ale je možný. Dvojka (pár) je více, než jeden, pokud se skládá ze dvou úplných a kvalitních jedniček (jedinců :1:).

Takže - pokud jsme se v minulosti jakkoli zapříčinili pro to, abychom v přítomnosti nalezli ideálního partnera, nalezneme ho a budeme se s ním podílet na vytváření naší budoucnosti (a nejen jí :27:). Přičemž nesmíme zapomenout na to, že minulosti, přítomnost a budoucnost jsou relativní... :1: :68:
20.07.2010 - 18:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A ještě k tomu hledání - podle mě nejdřív musíme najít sami sebe... :3: :68:
20.07.2010 - 18:50 | Filtr
(Rak) Saly » Pietra di Luna
Keďže aj mne reinkarnácia dáva odpovede na mnohé otázky a dáva aj zmysel mnohému, viem si predstaviť, že je to môžno tak ako píšeš.

Zvláštne je však to, že práve tí ľudia, ktorých som spomínala, čo si "zaslúžili" ten krásny vzťah, ktorý medzi sebou majú v partnerstve a so sebou navzájom, tak tí neveria ani na reinkarnáciu ani na karmu, ale veria na náhodu, čomu pripisujú aj to, že sa stretli práve oni dvaja a že si sadli po každej stránke. Len čiste náhoda :76: :27: hej a ešte ich túžba stretnúť niekoho takého :1:
20.07.2010 - 19:45 | Filtr
(Rak) Saly
Stačí len veriť? :27:
No ak je to osud, tak sa tak aj stane hoci veríme alebo neveríme, no ak nie, tak tomu sa už asi hovorí "smola" asi, že? :14:
20.07.2010 - 19:47 | Filtr
(Panna) Ameliee
tak :15: :3:
20.07.2010 - 19:52 | Filtr
(Býk) juditadurynska:) » Buddha/2
:15: :15: :15:
20.07.2010 - 19:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víra v reinkarnaci nemá vliv na to, jestli budeme mít ideální vztah nebo ne. Víra v to, že tomu tak bude, možná ano. Možná podvědomě takoví lidé vědí, že se v minulých životech zachovali v této oblasti dobře a automaticky očekávájí ten krásný vztah, touží po něm (podvědomě vědí, že si ho zaslouží). Nejhorší je strach a zoufalost nad tím, že nikoho takového nikdy nepotkáme...přičemž podle mého tento strach opět pramení z minulosti, kdy jsme měli nějakou špatnou zkušenost se vztahy, nebo jiným způsobili bolest a utrpení... :25: :1:

20.07.2010 - 19:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :15: :74:
20.07.2010 - 19:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Otázkou zůstává, JAK hledat... :25:
20.07.2010 - 20:00 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » Saly
Idealny partner neexistuje, existuje len idealny ucitel pre iste obdobie.

Osud je to, do akej miery sa moze clovek dusevne rozvinut. U kazdeho je to inak.
Osud pre mna znamena nieco zasadne pochopit.

To pochopenie dosiahnes tak ci tak, je jedno, ci sa hned teraz zbalis a odides na opacny koniec sveta, aby si "bojovala s osudom"...tie okolnosti si ta tak ci tak najdu.
20.07.2010 - 20:04 | Filtr
(Býk) juditadurynska:)
Nejsem fatalista, spíš zastánce rčení vzal osud do vlastních rukou.A myslím si, že v tomto případě-hledání vhodného partnera, je to rčení na místě.Některé věci v životě ovlivnitelné nejsou, volba partnera dle mého názoru ano.
Někde jsem si tu v následujících ohlasech přečetla, že ideální vztah neexistuje,že bychom sebe museli považovat za ideální.
Vidím to asi takto: v absolutním významu toho slova asi skutečně není nikdo ideální,ale může být naprosto ideálním ve smyslu VHODNÝM partnerem pro jiného člověka a on pro něho.Proč bych měla zastávat tezi, že ideální vztah je fikce?
A pro takový vztah je, podle mne, hned od začátku důležitý shodný nebo podobný náhled na podstatné,nikoli nepodstatné,věci,alespoň částečně společné zájmy a záliby, smysl pro humor a tolerance.
20.07.2010 - 20:08 | Filtr
(Rak) Saly » Catwoman1
ja to vnímam ako to isté ...
ideálny partner = ideálny učiteľ :16:
20.07.2010 - 20:24 | Filtr
(Býk) juditadurynska:)
Když si fatalisté i nefatalisté vyberou vhodně,mají kliku. :4: :4: :4:
20.07.2010 - 23:04 | Filtr
(Váhy) Georgius
Jak už se tady psalo... štěstí přeje připraveným, ale ten osud v tom určitě bude hrát roli (už jenom to, že jsme se narodili každý s určitými vlastnostmi, nás předurčuje k částečně vymezenému životu).

Asi to bude nějaká ta duchovní cesta, do které nám přichází to, co potřebujeme k vývoji.
Ale také záleží na tom, jak se k té cestě vývoje postavíme (budeme-li se jí vyhýbat, tak budeme často řešit problémy).
20.07.2010 - 23:05 | Filtr
(Váhy) Georgius » mitea
Pěkně napsané... :3:
21.07.2010 - 00:28 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
s tím se dá bez výhrady souhlasit,jen to právo si myslím není automaticky dané.Ale to vlastně objasňuješ v dalším textu
:17: :30:
21.07.2010 - 00:32 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » mitea
hezky napsané :17: nějak z toho tu harmonii je cítit :27:
Příspěvky: 1-25 26-31
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »