Manželství


07.02.2010 - 12:59
(Kozoroh) Tanisek
Manželství
Spousta z nás "leze" do manželství naočkována myšlenkami typu spíš negativního, na manželství je spousta vtipů, citátů a to spíše negativních....Jsme obklopeni spoustou rozvodů, násilí v rodině a to duševní i fyzické týrání....Moje otázka zní - co člověk má nalézt v manželství - proč se vdáváme (ženíme) a co od toho očekáváme.... Proč to po pěti letech není jako v prvním roce a proč se po svatbě "všechno změní"Nechci slyšet citáty :-) vlastní úvahy jsou mnohem cennějšíJEŠTĚ DODÁM PROČ JSEM POLOŽILA TUHLE OTÁZKU - často je mi toto téma předkládáno a těžko se dobrat ... alespoň však svým názorem pomůžeme těm druhým (nasadit brouka do hlavy? :-).)

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
07.02.2010 - 13:12 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki
To je pravda....spousta lidí se taky nechá k svatbě přemluvit nebo se nechá vydírat nebo dává přednost záměrům ostatních před svými...nebo souhlasí se svatbou proto, že si to někdo jiný přeje, partner, rodiče a tak...taky se často stává, že partner se po svatbě chová jinak než před ní...nebo jsme to předtím neviděli?...nebo si říká, už tě mám jistou (jistého)...nebo si i v manželství žijí jako svobodní, ale druhého nutí k opaku...svou nezastupitelnou úlohu ve vztazích v manželství také sehrávají skvělé a oblíbené tchýně, popř. sympatičtí a nesobečtí tchánové...někteří lidé se berou, protože je dítě na cestě, někteří proto, že se milují, někteří proto, že se to tak prostě dělá...někteří proto, zvláště muži, že si pak připadají důležitější (zní to možná nelogicky, ale už jsem viděla i to)...někdo chce založit rodinu...no...nebo třeba jeden partner se vyvíjí, zraje, druhý stagnuje a nechce se posunout dál...příběhů je spousta
07.02.2010 - 13:17 | Filtr
(Štír) celebrita
Byla jsem vdaná jednou a takový optimismus, s kterým jsem do manželství šla..jentak někdo nemá. Myslela jsem, že s tím člověkem zestárnu. No našel si jinou, jeho boj a hlavně její...Nelituju manželství toho, vzešlo z toho i to nejlepší co v životě mám .. moje drahá dítka :12:
Teď už bych se nevdávala. Ale neřikám, že bych nechtěla, později, plnohodnotný vztah. :3:A proč bych se nevdávala? No protože nějak nevidím důvod..ted ho nevidím, ale nikdy neříkej nikdy :61:
07.02.2010 - 13:17 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » Brid Hopki
tak s tím chrápáním jste mi nepomohl :-) ale je tu dost toho "usnutí na vavřínech" jeden si prostě řekne mám ho a dost.....
07.02.2010 - 13:47 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
nebo jeden pořád hraje pc hry, ráno vstane, zapne počítač, přijde domů, zapne počítač, těsně předtím, než ulehne, vypne počítač....ve volném čase se ještě věnuje hraní pokru o peníze, nohejbalu, hospodění, v lepším případě rybaření...kam se do toho vejít, nevim, nedejbože s dětma :39:
07.02.2010 - 14:00 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » celebrita
taky si říkám, že děti je to nejlepší co z manželství vyjde, jenom jestli je v pokračujícím třeba neúspěšném manželství nešidíme a neobíráme o mnohé radosti z dětství....
07.02.2010 - 14:14 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
já myslím, že jo, protože děti jsou velmi vnímavé a inteligentní a moc dobře poznají, že to a ono doma nefunguje...
07.02.2010 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki
Tak použiju slova přítelkyně Ivanky: "Člověk toho musí hodně zažít, aby moh konečně potkat ohnivýho ohniváka a nemuset si ho brát." (nebo tak nějak to bylo)
07.02.2010 - 14:37 | Filtr
(Lev) c.ooper
dneska už to vím.. je to jenom kus zbytečného papíru..
na to aby jsme prožívaly ty krásné ale i úplně obyčejné věci .. na to není potřeba žádný zavazující obřad ani kostel..
ale jak říkám kdo nepoznal neuvěří a kdo zažil... budiž mu všechny jeho chyby kterých se dopustil poučením do budoucího života...

07.02.2010 - 14:39 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » c.ooper
Moje řeč... :74:
07.02.2010 - 14:40 | Filtr
(Štír) celebrita » Tanisek
No věčné hádky a to kolem jim nepřidá, proto chci být teď raději sama a jako taková jím dám víc, aspoň to tak cítím..mám na ně víc času než s chlapem :3:
07.02.2010 - 17:58 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » celebrita
To chápu, pokud je chlap neschopnej, nemusí se ženská starat ještě o něj...
07.02.2010 - 18:58 | Filtr
(Rak) Baděnka » c.ooper
taky si myslim.. manzelstvi neni zaruka spokojeneho vztahu.. cim jsem starsi, tim vic premyslim o tom, jestli do toho vubec nekdy pujdu.. se uvidi :)
08.02.2010 - 09:33 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » Baděnka
NO to je právě otázka - proč se brát? Co od toho čekáme? Protože pokud si nesrovnáme v hlavě tuhle otázku, tak snad ani nemá cenu do toho jít :-/
08.02.2010 - 09:38 | Filtr
(Panna) Aillé » Tanisek
:15: :15: :15:
08.02.2010 - 09:47 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Ale to přece záleží na každém z nás, nesvádějme to na ostatní, že se každý rozvádí, začněme u sebe. Chci si toho druhého vzít jen ze sobectví, protože si myslím, jak se s ním budu mít dobře a nebo proto, že se chceme navzájem o sebe starat, pečovat o sebe, milovat, hladit. Kdo v tom nemá jasno, ať do toho nechodí, pak jsou děti chudáci.
08.02.2010 - 10:00 | Filtr
(Kozoroh) teta Pa
Co nalézt v manželství? Ideál: najít parťáka pro celý život, neboť ve dvou se to lépe táhne. Realita: manželství po staletí degradovalo do jakéhosi druhu obchodní smlouvy, kdy se sňatkem řeší děti, majetek, povinnosti a závazky jeden ke druhému a postoj společnosti k manželům. Nic víc. Uzavření manželství není pojistka na spokojený vztah, je to jen právní úkon. Když jsem se vdávala, tak jsem věřila,že optimismus a láska vše vyřeší, ale srážka s reálem byla tvrdá. Všichni máme ideály, ale čím jsou větší, tím je náraz bolestnější. Myslím, že je lépe stát nohama na zemi
08.02.2010 - 10:01 | Filtr
(Panna) Aillé » miluška medvídková
Je strašně důležité, aby ti dva měli jasno přibližně stejně. Nestačí, abych měla jasno jen já. I ten druhý přeci se mnou musí držet krok (a já s ním, pochopitelně) a to je asi právě nejtěžší. Najít toho pravého, který nezklame, neselže a pokud se stane něco špatného, tak se k tomu postaví tak, aby škody byly co nejmenší. Kvalita manželství se odvíjí od kvality těch, co ho spolu uzavřeli. Největší úskali vidím v tom, najít toho správného partnera. A to je asi důvod, proč se mnozí z nás zdráhají vstoupit do manželsví. Nedůvěra. Pochybnosti.
08.02.2010 - 10:02 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Aillé
je to hodně moc o toleranci, myslím, že dřív si k sobě lidi nedovolili tolik škaredého, co dnes. A možná, že když si pradědeček s prababičkou vykali, že tam ta úcta byla úplně největší.
08.02.2010 - 10:12 | Filtr
(Panna) Aillé » miluška medvídková
Taky jsem o tom přemýšlela. Přijde mi, že dříve se kladl větší důraz na mravnost, zodpovědnost. Možná to bylo tím, že lidi víc chodili například do kostela, svědomí nebyl prázdný pojem. V době bolševiků mohli zjednodušeně všichcni všechno. Morálka šla k ledu a mravy s ní. Tak to dnes sklízíme, co jsme před lety zaseli ... ale mohu se mýlit, třeba je to ještě jinak.
08.02.2010 - 10:25 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Aillé
možná,ale je dobře, že už o tom mladí přemýšlejí a věřím, že nový věk přinese zase lidem víc lásky do duší, ale jak říkáš, je toho hodně zaseto negativního.
08.02.2010 - 10:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak se citi podvedena zena svym manzelem,i kdyz on tvrdi ze s ni nespal? Veri mu i nadale?
08.02.2010 - 10:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Manželství je nápad lidí - protože zvířata netouží nikoho vlastnit. Jakmile člověk pobral trochu rozumu, chtěl mít něco jen pro sebe - a partnera taky. A pak přišla církev a posvětila to po svém. A pak se ukázalo, že takové ustanovení není až tak ideální z hlediska dlouhodobého a tak přišel stát a přimaloval k manželství i nějaké výhody. Jenže pak stát zjistil, že na to asi zrovna moc nemá a výhody pomalu zkrouhnul. Dnes je jedinou výhodou to, že nemusíš psát závěť, která se odjakživa psala, protože majetek partnerovi připadne ze zákona. A to je vše. Manželství přišlo s civilizací.

Když někoho moc a moc miluju, tak vím, že s ním chci být ze svobodné vůle. Z jeho pozice - když mě bude milovat taky tak, tak se mnou taky bude chtít být ze svobodné vůle. Jakmile by nás do toho někdo nutil, tak už z principu se tomu budeme bránit. Takže stát a církev nás do manželství lákají na sladký řeči, jako sňatkoví podvodníci.

Ale protože jsem vyrůstala v této době, tak mám tendenci jako spousta ostatních žen, když partnera miluji a věřím mu, se vdát. Ale ne "si ho vzít". Mě se příčí sousloví "berete si..." protože nikdo nikomu nepatří, jen spolu chtějí žít a chtějí to jaksi "zastřešit". Nikdo není ničí vlastnictví. Takže když už bych se znovu vdávala, budu trvat na tom, abych tam zrovna tohle neměla. Chci s ním žít v dobrém i ve zlém, chci se mu oddat tělem i duší, ale nechci si ho brát jako kus majetku.

A tím se dostávám k tomu, co ses ptala - proč se to většinou po svatbě tak změní. Protože někteří lidé si toho druhého prostě vezmou - mají pocit, že teď už jim patří. Už se nemusí přetvařovat, začnou být sami sebou a mnohdy o sebe přestanu dbát. Nejde jim o to, udělat někoho jiného šťastným, ale udělat šťastným sebe - splnit si svůj sen a svatbou to skončí. Pak už se nesnaží. Někteří - jiní se snaží toho druhého předělat a dělají mu z manželství vězení a peklo.
Tak to vidím já.
:3:
08.02.2010 - 11:02 | Filtr
(Štír) velekněžka » Sem.miš
vidíš to velmi realisticky a já bych se pod to podepsala :15: smutné je ,když se opravdu až po svatbě zjistí jak to kdo s tím svazkem myslel :8:když se teda "nemusí" snažit jako v době chození, přitom to není o tom muset, ale chtít ze své vlastní a svobodné vůle něco společně spoluvytvářet a vzájemně si předávat a to je pak ten kámen úrazu a nevysvětlíš to a nevysvětlíš,protože ten druhý je na jiné vlně :8:
08.02.2010 - 11:03 | Filtr
(Panna) Aillé » Sem.miš
V podstatě s tebou souhlasím, jen si myslím, že snahy posvětit nebo nějak jinak zpečetit vztah dvou lidí tady byl mnohem dřív než stát nebo církev. Je to prostě v nás lidech. Ta snaha mít neustále něco pod kontrolou, něco vlastnit, něco mít. Asi.
08.02.2010 - 11:57 | Filtr
(Rak) Baděnka » Tanisek
no dobre vyresis si tu otazku proc se brat, protoze dotycneho miluji, chci s nim mit deti, chci s nim zit spokojeny a stastny zivot a ono se to presto v manzelstvi nemusi stat. je to pry tak pul na pul, pulce to vyjde a pulka se rozvadi, no i ty pulce co to jako ze vyjde, tak jsou spolu i presto ze je tam milenec/ka. hlavne si myslim, ze nejvetsi blbost je, kdyz se lidi berou mladi, poradne se ani neznaji, ale ze jsou zamilovani, tak do toho jdou.. myslim, ze se to ale meni k lepsimu
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-85
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »