Rande domluvené expřítelem


30.01.2009 - 15:47
(Váhy) macinka82
Rande domluvené expřítelem
Nedavno jsem sem psala článek Opakování stejné chyby, tak sem píšu jak to dopadlo. Sešla jsem se s kamarádem mého bývalého a musím říct, že nevím co si mám myslet. Ten kluk je psychicky na dně a hrozně se na mě fixoval. Byla jsem s ním na několikahodinové procházce a celou dobu jsem poslouchala tragédie z jejich rodiny. Ani nechci psát co se tam děje, nebylo by to vůči němu správné. Je to dost drsné až mi ho bylo líto. Pak mi ještě řekl, že odmalička vnímá okolo sebe negativní energii a všichni co měl rád zemřeli. Z toho mě zamrazilo. Sice vím, že za to nemůže a nevěřím na to, že jsou lidi, kteří přitahují průšvihy, ale nahlodalo mě to. Vyslechla jsem ho, snažila jsem se ho podpořit, ale nemám na to abych tyhle tragédie pořád poslouchala. Koukal na mě jak na svatý obrázek a neustále mě otravuje. Pořád mi píše a volá a nemůžu se ho zbavit. Bývalý se mi tím pomstil. Hned po rande jsem bývalému volala a vynadala mu. Sice se mi omluvil, ale hned mi na to řekl, že nezná jiného člověka, který by mu pomohl, že ví, že jsme si doma prošli podobnou tragédií jako jeho kamarád a tím mu můžu pomoci. Nevím, jestli chci prožívat nejhorší období mého života, kdy jsem málem přišla o celou rodinu. Ten kluk na mě visí, ptá se mě po pár dnech co si myslím o svatbě a mluví o dětech. Má smůlu. Proč bych zrovna já měla pomáhat nejlepšímu kamarádovi mého expřítele?

Řazení:
30.01.2009 - 19:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele malym, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Promiň že to říkám, ale připadá mi to jako snaha pomoci, která se ti trochu vymknula z rukou tím, že jsi mu dala jakousi "šanci" :19:.

Takový rodící se nerovný vztah (pokud jsem vše pochopil dobře) je asi nejlépe vyřešit co nejdříve. Abych byl trochu přesnější tak bych řekl, že tvůj "bývalý" tě z určitých důvodů předložil kamarádovi jako "berlu" :41:. Myslím, že psychologů pro deprese :42: je řada a nemusí se rekrutovat jen z řad lidí s obdobným prožitkem...

I tak ale obdivuji, že přes jakousi podobnou rodinnou tragédii, jak píšeš, jsi schopná pomoci druhým ve smutku a to si zaslouží obdiv (pokud v tom ovšem není něco jiného) :17:.
30.01.2009 - 23:05 | Filtr
(Kozoroh) babulec
pokud tě to vrací do nepříjemných situacích tak to s ním ukonči na telefonáty neodpovídej a sms smaž byla jsem v podobné situaci s tím rozdílem že ti radím to co poradil mě můj kamarád ale jsem mu za to vděčná pomáhá to já myslela že třeba ten kamoš je stydlivý v navazování kontaktů ale deptat se nenechej pomáhat lidem je ušlechtilé ale né za cenu že ublížím sobě fandím ti :17: :27: :35:
31.01.2009 - 10:05 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Každý někdy potřebuje někoho komu se může vykecat.Poku si kamarád od tvého ex vybral tebe asi měl důvod i věřit.Pokud chceč a nebo nechceš pomáhat je tvoje věc ale jemu se možná ulevilo.Jen si dávej pozor at to nejde dál jinak by se mohlo stát že se na tebe kamarád upne jako na nějakou nadějiv něco.
31.01.2009 - 11:16 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Protože mu pomoct můžeš? Protože to dovedeš? Protože je to Tvůj karmický dluh vůči němu i vůči sobě? Protože jsi se dosud sama se svým nejhorším zážitkem života nevyrovnala? Lidé se nepotkávají náhodou. :1: Na druhou stranu nejsi Matka Tereza, nejsi psycholog či psychiatr,kterého on nejspíš potřebuje a řešení cizích problémů nás někdy může zničit. Tohle je těžká volba. Pokud cítíš,že na to máš,zkus to. Pokud Tě to ničí - jdi od toho.
Toho psychologa bych radila v každém případě a pokud se s ním budeš dál stýkat,nenech ho utápět se v nějaké sebelítosti. Zkus ho nasměrovat na aktivity,které zaměstnají jeho mysl jinak.A co především - jasně ho postav před fakt,že jste pouze kamarádi.
31.01.2009 - 11:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je cesta do pekla :10:
Po čase se ti to může vymknout a zničíš sama sebe ve snaze pomoci druhému. Když se na tebe pověsí, vycucá z tebe energii i život, pokud nenastavíš hranice, jemně ale důrazně, tak aby to jasně pochopil. Jestli ne, utíkej, co ti nohy budou stačit :41:
31.01.2009 - 14:33 | Filtr
(Váhy) macinka82
Chtěla jsem mu pomoci, ale teď už nevím. Snažila jsem se určit hranice. Ten kluk pořád doufá, že spolu budeme a asi že mu pomůžu. Není problém lidem pomáhat, dělám to ráda, ale... To ale je zvláštní. Neustále mi volá a píše. Není hodina, kdy by mi nepřišla nějaká zpráva. Píše v 1hod ráno, ve 3 ráno, v 5 ráno. Píše celý den a celou noc. Je tohle normální? Když odvedu téma jinam tak se vraci k tomu jak je jeho sourozenec v blázinci a jeho pokusech o sebevraždu, jak chtěl zabít celou rodinu atd. Takové problémy jsem nikdy neměla, neřešila a nevím, jestli na to mám. Spíš nemám. On by mě psychicky zničil. Nechápe nebo nechce pochopit moje hranice. Tohle je pomalu na změnu telefonního čísla.
31.01.2009 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » macinka82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odveď ho k psychiatrovi, to není legrace, přece nechceš aby tě zničil :41: a nepřejímej jeho problémy, vyslechnout ho můžeš, ale to mu nepomůže, ten chudák potřebuje odborníka s diplomem, můžeš být vedle něho, ale ty jeho problémy nevyřešíš.
31.01.2009 - 14:45 | Filtr
(Blíženci) Nuna » macinka82
Hm. Ten člověk potřebuje pomoc odborníka. Tebe by asi opravdu zničil. Chvilku se člověk může snažit,ale když to sklouzne do takových extrémů... jiná pomoc nebude. :8:
31.01.2009 - 14:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Už jsem jí to radila, koukni :3: :2:
Pak že nemáme nic společného :20:
31.01.2009 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele malym, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Macinko82, tohle je na odbornou pomoc :39:; pokud to do té doby přesáhne únosnou mez (a to tak už vypadá), musí zakročit nějaká autorita, zkus znovu "bývalého" - asi má na něj větší vliv - aby se to začalo hned řešit. I tak přeji hodně štěstí :17:.
31.01.2009 - 15:15 | Filtr
(Štír) atraM
Ahoj,
zkus s ním promluvit tak, aby pochopil vcelku jednoduchou věc - vaše situace má pouze několik možností:

-Buď budete možní partneři.
-Nebo Ty budeš "jeho psychiatr".
-Nebo to radši vzdáš, protože Tě to naprosto zničí, budeš ho nenávidět, skrývat se, měnit si číslo...

Na to, aby jste mohli začít nějaké partnerství, teď evidentně není doba. To by byla nerovnováha a nedopadlo by to dobře - v partnerství taky musí energie proudit oběma směry...
Pokud opravdu chce, musí se dát do pořádku tak, aby jste na tom byli oba stejně - a pak se uvidí.

Nějakou pomoc evidentně potřebuje, ale nebyla by lepší ta odborná? Můžeš se nabídnout, že už o někom víš a ten člověk ho rád přijme...

Zkus mu vysvětlit, že od té poslední možnosti už jste vpodstatě jenom krůček - třeba čistě proto, že na řešení podobných vlastních problémů jsi potřebovala veškerou energii, ale ještě to někde v skrytu není úplně dobrý a necítíš se na to, abys s ním procházela všechno znovu..., nezvládneš to.
Jsi jenom člověk...
31.01.2009 - 15:38 | Filtr
(Váhy) macinka82
Děkuji za vaše rady. Nedávno jsem mluvila s bývalým, že ten kluk potřebuje psychiatra a ať mu vysvětlí, že ho nechci, když to nechápe ode mne. A ať mu to vysvětlí hodně rychle. Bývalý přišel s tím ať mu dohodím nějakou ženskou abych se ho zbavila. To dělat rozhodně nebudu. Nechci, aby uháněl nějakou holčinu tímto způsobem. Nejdřív ať vyhledá nějakou pomoc a pak může někoho hledat, ale už ne mě.
01.02.2009 - 14:09 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » macinka82
Tak toto zažívala moja 26ročná sesternica...bývala dočasne u jej známeho v garsónke, z ktorého sa po krátkom čase stal na nej závislý psychopat...plakal, keď chcela odísť cez víkend niekam, vyvolával jej a nakoneic sa jej vyhrážal samovraždou ak ho opustí...pritom spolu nič nemali..
Nakoniec sa jej ho podarilo presvedčiť, aby navštívil psychológa...odvtedy už má pokoj a on sa lieči. Čiže, buď ho dokopeš k návšteve psychológa, kým to nezájde priďaleko, alebo utekaj od neho kade ľahšie a nedvíhaj mu telefón, neodpovedaj na sms.
Ale taký človek potrebuje jednoznačne psychiatrickú pomoc.
01.02.2009 - 15:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Catwoman1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vidím, že psychopaty nepotkávám sama, to sice potěší, ale jinak je to hrůza :23:
01.02.2009 - 19:16 | Filtr
(Váhy) macinka82 » Catwoman1
Teď nevím co dělat, jsem na vážkách. Dotlačit ho k psychologovi nebo nezvedat mu telefon a neodepisovat. Když mě bývalý do této situace dostal tak ať to napraví. Nejraději bych v tom expřítele vymáchala, protože už je to neúnosné. :9:
01.02.2009 - 19:20 | Filtr
(Štír) atraM » macinka82
Přijde na to, na co se cítíš...
Ony se ty možnosti vlastně ani nevylučují... :1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »