Komunikace na nule... :(


02.12.2008 - 13:26
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele screeem, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Komunikace na nule... :(
Dobrý den, Nevím si opravdu rady:Bydlíme s přítelem v rozestavěném bytě cca 3 měsíce a chodíme spolu již přes rok a půl. Jelikož je byt 3/1 v rekonstrukci a přítel chodí do práce na ranní a odpolední do toho semtam nějaká ta brigádka... nemá dle jeho slov ani hodinku na práci doma... ale to není ten hlavní problém, nedává mi vědět jak dlouho bude v práci a kdy se vrátí... a je samozřejmé, že když se zdrží (prý v práci) déle jak dvě hodiny tak mám strach... Jak kdyby neexistovaly mobily... Pak, když se vrátí dělá jak kdyby se nic nestalo... Políbí mě a jde se převléci do domácího pak si sedne k internetu a chatuje s jinými lidmi, ale naše komunikace je na nule... při poslední této situaci jsem mu vypla počítač a řekla mu: s lidmi na chatu umíš mluvit, ale se mnou ne... pak sem se hádala sama se sebou... zařezal se do gauče sklopil hlavu a uzavřel se do sebe... tak sem musela odejít ven... A tak je to pokažde, když se s ním pokoušim hovořit v klidu tak jak byl zvyklý z domova tak na mě také nereaguje... Nevím si s ním opravdu rady... Prosím poraťe?

Řazení:
02.12.2008 - 13:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Scre..,

závislák na internetu, je hotové neštěstí. Zkus se s ním domluvit, že bude u PC jen např. 2 hodiny, nebo méně. Asi tam má větší vyžití než doma, což je blbost.

Potřebuje se od blábolů na PC odtrhnout, jinak tě to bude štvát pořád. Ale na to jsou těžké rady. To je jako závislost na alkoholu.

Pokus se, abys ho zabavila po příchodu domů hned ty. Jen na něj neuval pracovní embargo.

Snad to dobře dopadne. :17:
02.12.2008 - 14:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá nespokojená,
úplně to vidím - Ty se tam cítíš jako po výbuchu a rozčiluje Tě to, jemu to nevadí, on to až tak nevnímá. 3 Měsíce... To znamená, že předtím jste spolu chodili rok a čtvrt a neměli jste čas si pořádně promluvit o tom, jak budete žít, když začnete žít spolu... Pravděpodobně přišel domů z rande s Tebou a sedl si doma k chatu ( jako třeba spousta lidí z Najdise, někdy je to fakt jak droga ) a doma toho moc nenadělal. Když na něj někdo doma nadával, naučil se to ignorovat, protože to bylo pořád stejné. Ale zřejmě s Tebou je to o něco lepší, když se rozhodl vyměnit maminku za tebe. Mám takový pocit, že jen odešel z domova a nějak zvlášť moc netouží po tom, aby mu někdo dirigoval život. Možná si to neuvědomuje, ale používá Tě zřejmě jen jako zástěrku tohoto úniku. Člověk, který svého partnera miluje a ještě když mají něco před sebou - jako je budouvání společného hnízda a společný život a plánování rodiny... ten se nechová tak, jako by bydlel na ubytovně s kolegou z práce...
:24:
S tím ale Ty nic nenaděláš. Jedině, že se z bytu odstěhuješ tam, kdes bydlela doteď a uvidíš, jestli se bude snažit Tě získat zpátky. Třeba tím, že se začne snažit to dostavit rychleji, aby se tam dalo normálně bydlet. Nic jiného Ti neporadím, protože hádkami vaši lásku zabíjíš. Odloučením ji můžeš posílit. Ovšem za předpokladu, že mezi vámi skutečně je.
Přeju hodně štěstí.
:15:
02.12.2008 - 14:45 | Filtr
(Střelec) Emila
Ahoj,Screeem,
každý jsme jiný a na každého platí něco jiného.Možná by zabrala malá finta a to, že se na chvilku zařekneš a budeš dělat to samé co on. Když přijde z práce: buď na chatu nebo tady a zkus předstíran větší zájem o internet, než o přítele.
Jen a jen proto, aby si také uvědomil, že to není příjemné být v pozdadí, když se na někoho těšíš a on dává přednost jiným.
nebo naopak: vzpomeň si co má rád a připrav mu třeba dobré jídlo a pití a dej mu najevo, že jsi se na něj moc těšila, že si zase popovídate. Jen už nevyčítej - nech si to v sobě, až budeš starší, přijdeš na to, že mlčení, vyvolává v druhém potřebu přemýšlet proč jeho láska už nic neříká? :3:
02.12.2008 - 14:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Emila
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s Emilií v tom, že když budeš na chatu Ty, uvidíš, jak se bude přítel chovat. Možná poznáš, že nebude chtít, abys šla od PC kvůli němu, ale abys šla od PC jen proto, aby on mohl sednut na místo Tebe... To není o lásce, to je jako mezi mými dětmi - brácha a ségra se perou o to, kdo kdy vypadne od PC, aby tam mohl jít ten druhý... Jenže oni pak jsou spolu večer mezi kamarády a žijou i spolu s přáteli společenský život. Žijete taky aspoň tak?
02.12.2008 - 14:54 | Filtr
(Rak) Toulavej
Moc si toho o příteli nenapsala.. Spíše o sobě.
Máš potíž s ním komunikovat, začni u sebe, přemýšlej proč se tak chová, co vyvolává tohle jednání.
Pokud pracuje (nevím kde) tak, že jeho pracovní doba se občas pružně hejbe, tak těžko příjde domu přesně ve čtyři. Myslím, že pokud mu nezavoláš sama, kde je, tak to nezjistíš. Jestli mu ale voláš pravidelně, patrně ho to bude už štvát. Je to paradox vid.. nevoláš nevíš-voláš vadí to.. Ale nevěš hlavu, to je v klídku. Znovu mu řekni co ti vadí a že se o něj bojíš. Ale nechej to až bude pohoda doma a ne když dorazí z práce, to je naděje na diskuzi malá..
Dále je dobré věd s kým a o čem chatuje. Pokud má koníček a ten ho pojí s uzlým okruhem stejně nadšených lidí, pak je to do jisté míry v pořádku. Pokud tam nechatuje všechen volný čas, to je špatné, závyslost. Jestliže se ale baví s kde kým o ptákovinách a probírá nesmysli co kdo plácne, tak tady je zdvižený prst.
Je to únik od nefunkční komunikace doma do prostoru, kde se může uvolnit a ventilovat svoje myšlenky či touhy. Celé je potřeba to brát, jako ukazatel prvotně tvého chybného pragramu. Pokud nezačneš hledat v sobě, kde je chyba, nelze ji najít v druhém..
Zavěrem: nevíš-li si s ním rady, je to ukazatel, že si nevíš rady sama se sebou. Jak už jsem napsal. Udělej si v sobě ticho a naslouchej sobě. Zeptej se proč tomu tak je a požádej o řešení, pokud budeš dostatečně potichu a otevřeš srdíčko, pak sleduj kde se řešení zobrazí.. Ucítíš to.. to mi věř.

Přeju ti at máš srdce otevřený a čistou mysl..
Toulavej
02.12.2008 - 17:17 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Závislost na internetu? Taky jsem si tím prošla. Neviděla, neslyšela, lidé na chatu pro mě byli důležitější než vlastní rodina. Vlastně se ani nemůžu divit,že jsem o ni přišla. :1:
Pochopit Tvého přítele umí jen člověk,který si tím taky prošel. Bohužel radu pro Tebe nemám, protože Ty nemůžeš udělat téměř nic. O cokoliv se budeš snažit, tak on bude brát jako že je do toho nucen a násilím tlačen. Do rozhovorů,jiného stylu života, do jiné zábavy...nic se mu nebude líbit,dokud nenajde něco, co pro něj samotného bude zajímavější než internet. Může to být cokoliv, cokoliv,co je v realitě, cokoliv, co mu odvede myšlenky dlouhobě od chatu. Ale musí chtít sám ! Musí sám přijít na to, že svět internetu sice může být zábavný,ale není to to nejdůležitější v životě. Přejde ho to, protože dříve či později to přejde každého. Někomu to trvá měsíc, někomu půl roku, někomu pět let,záleží co všechno se na tom chatu či netu odehrává a čím vším se na tom počítači baví. U mě třeba závislosti na hrách trvají pár týdnů. Pak přijde nějaký zlom a přestane mě to bavit. Chat jsem dnes opustila úplně, závislá jsem akorát na najdise :4: Ale mám velkou výhodu toho, že můžu být na netu v práci a když přijdu domů, tak už raději dělám cokoliv jiného, než bych tady seděla. A víkendy to jsem často úplně pryč a jen párkrát za den na pět minut prolítnu,co je kde nového. Máš vlastně dvě možnosti - bu´d se obrníš velkou trpělivostí a jeho závislost budeš ignorovat, v takovém případě bych Ti radila aby sis našla vlastní zábavu, trávila čas s přáteli, starala se sama o sebe,abys jen neseděla a nekňučela za jeho zády. Nebo sbal kufry ( sobě nebo jemu). Řešit tohle musí on,Ty se musíš postarat o to,aby ses v momentě,kdy mu vidíš jenom ta záda, netrápila. :1:
02.12.2008 - 18:50 | Filtr
(Lev) růžička
Ahoj, já bych hledala příčinu náhle změny
Případně manželskou poradnu sama ji nejdříve navštiv , nemusí o tom vědět.Jistě ti něco říká tvůj šestý smysl tak ho poslechni!Chlapi ho nemají v tom máme my ženy výhodu.
03.12.2008 - 08:18 | Filtr
(Lev) bruno
Cauky :17:
na to jsem ti schopna napsat jediny - takovyho kripla bych doma mit nesnesla - linej a jeste k tomu zavislacek na netu. VYMENIT za jiny model doporucuju :3: tento se jaksi v praxi neosvedcil.. :19: :29:
04.12.2008 - 02:18 | Filtr
(Štír) Tasha11
ahoj screeem,
po pravde?
Odid a rozid sa, kym je cas. lebo prave ti ukazuje tu tvar, ktora sa rokmi bude este zhorsovat.....Co tu chces este riesit? Nezaujimas ho, hlada zabavu tam, kde ty nie si.Si jednou zo stien vasho spolocneho bytu a pokial sa nechces dalej v zivote trapit, precitaj si a zvaz tieto moje asi tvrde slova, no kruto pravdive.
Prepac screeem, myslim to vazne s dobrym umyslom.
Drzim palce! mas ohromnu vyhodu, SI ZENA! a my sme neskutocne silne! :17:
05.12.2008 - 12:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj screem. No zaciatky spolocneho byvania su vzdy tazke, kym si dvaja na seba zvyknu...vies mozno sa citi tebou prilis kontrolovany, mozno sa chodi na chat len odreagovat po praci...ja by som za tym hned nehladala to najhorsie. ak ti prekaza, ze po praci napriklad nepomaha radsej doma, tak skus spravit taky test: zacni sama a poziadaj ho,aby ti pomohol, pretoze len on to moze spravit, alebo ze je to pre teba prilis namahave...uvidis, ako sa zachova. muzi radi dokazuju zenam, ze len oni nieco vedia spravit. v kazdom pripade skus sa ho na rovinu opytat, kde to viazne, pocitac chlapovi by som nezakazovala,mozno obmedzila...ved aj ty chodis na chat, alebo sa mylim? :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »