stěhování kvůli lásce


20.11.2008 - 14:37
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

stěhování kvůli lásce
Chtěla bych se zeptat, jak byste se zachovali vy v mé situaci. Bydlím ve velkém městě a nikdy jsem si nepředstavovala, že z něj odejdu. Jenže jsem se seznámila s mužem, který se jak to tak už vypadá kvůli mně rozešel se svou přítelkyní se kterou byl 7 let, ona se od nej odstehovala.. a ted jak to tak vypada, tak me asi chce..oficialne..to ja jeho taky, v tom neni problem..no..mám se za ním stěhovat - na druhý konec republiky 200 km daleko od rodiny, práce, přátel.... prostě od vseho co mám rada a to vse kvůli němu. Za prvé nechci odejít od své rodiny, přátel..práci mám celkem slušnou.. tam ji mám už zajištěnou také slušnou.. jde o jednu věc.. on mi řekl, že by tohle kvůli mně neudělal, že by se se mnou raději rozešel než aby se odstěhoval. Opravdu jsem si nepředstavovala, že se přestěhuji někam pryč ze svého města, navíc na okraj malého města na druhém konci republiky. Co když už nikoho takového nepotkám? zažili jsme spolu hodně hezkého, ale zase jsme oba docela dominantní a zvyklí být tou hlavou vztahu.. Moc děkuji za názory.. co byste dělali na mém místě, moc mě zajímají.Tak pište!!

Stránka: 1 2 3
Řazení:
20.11.2008 - 14:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,
to není láska, to je soutěžení, kdo vyhraje, a kdo prohraje. Rozbila jsi mu vztah,(on si ho rozbít nechal,jeho chyba), tak se přizpůsob. Protože všechny aspekty +proč byste měli dělat něco kvůli sobě+, k lásce nepatří.
Prostě pro tebe rozbít mu vztah byl sport, a vypadá to, že on naletěl. Protože dospělí lidé si umí říci, kde budou spolu bydlet, a jak si ten vztah představují do budoucna.
Sami jste si řekli, že byste vlastně pro sebe neudělali nic pozitivního, abyste byli spolu.
Tak o čem je řeč?
Na to vše, co jsi napsala, jsi měla myslet hned, jak jsi ho poznala. Toto dělají rozumní lidé.
Možná, že ti někdo napíše jiné pozitivní řešení pro tebe. Ale váš vztah není založen na ničem, co vás dává dohromady.
Měj se pěkně. :23:
20.11.2008 - 14:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Ivka,
no mne to z tvojho rozpravania pripada tak trosku sebecke od neho, odstahovat priatelku, nastahovat novu...a navyse ked ti chlap povie, ze by sa radsej s tebou rozisiel ako by sa mal prestahovat... :25: to mi ako prejav lasky nepride. skor ako potreba ta vlastnit, priputat...a co ked ta raz vystahuje rovnako ako svoju ex? ale to je len moj nazor...
20.11.2008 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Demeter
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U nás to bylo trochu jiné než jak to píšeš. Rozhodně to pro mě nebyl sport. A ty začátky byly hodně bolestivé.. kdyby nebylo nic co by nas davalo dohromady, tak by to takto asi nedopadlo...mimojine je mezi nami i velke citove pouto.. opravdu velke.. zas na druhou stranu, pokud rekne, ze by se se mnou radeji rozesel nez aby se odstehoval.. tak si rikam, ze asi zas tak velke nebude..no..piste..diky..
20.11.2008 - 15:01 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Hned při pohledu na nadpis mi přišlo na mysl " ne" ! A v průběhu čtení ještě mnohokrát a víc a víc rostlo,až je z něj véééélikánské NE !!! :8: :1:
Vztah má být o kompromisech. Tvůj partner není schopen ho udělat - raději se s Tebou rozejde.To myslím mluví samo za sebe.
Mají li spolu dva lidi začít společný život, je víc než dobré,aby budovali i společné bydlení. Bydlet v "mém","Tvém" postupem času zákonitě vede k neshodám. Sama říkáš,že jste oba velmi dominantní, takže až po Tobě Tvůj milovaný ve "svém" bytě hodí "svým" talířem a ještě to pěkně nahlas okomnetuje, tak se tomu nediv.
Je li Tvůj milý schopen vystěhovat z domu po 7letém vztahu přítelkyni,kde máš jistotu toho,že za sedm ( nebo méně) let z něj stejně tak nevystěhuje Tebe?
Jsi holka z města,zvyklá na komfort,pohodlí,dostupnost služeb, kultury a prostě všeho,co město skýtá. Co budeš dělat na místě,kde lišky dávaj dobrou noc a kde nikoho neznáš? Umřeš tam!
Nemluvě samozřejmě o tom,že sice získáš partnera,ale ztratíš všechno to,co jsi uvedla. A - ač Tvého milovaného neznám - z těch několika slov,co jsi o něm řekla, nemám pocit,že by on byl nějaká satisfakce.
Nejradši bych vykřikla větu "vopovaž se něco takového udělat",ale snad i takhle jak jsem to napsala je to dost srozumitelné. :3:

Jestli Tě opravdu miluje - a důkaz lásky není to, že si kvůli Tobě zboří předchozí vztah - tak bude přístupen kompromisu. A pokud ne, tak za to nestál ! A věř, že není jediný na světě ! :15: :29: :17:


20.11.2008 - 15:03 | Filtr
(Panna) Jája13
Netroufám si ti radit,ale já bych nešla.
Mně nedělá problém se rozhodnout a přestěhovat třeba na druhý konec republiky,když cítím,že je to pro mne dobré,že to chci udělat.Navíc 200km není tak mnoho,aby jsi byla bez kontaktu s rodinou.
V dnešní době mobilů,netu apod. to není taková vzdálenost.Je to Ostrava - Brno autobusem max.3hoďky.To lze.
Spíš by mě varovalo,to,že on by to pro tebe neudělal,navíc se hádáte už teď.Ještě bych to promyslela.Na vesnicích (obzvláště tak malých) je jiná mentalita,bude těžké si zvyknout a když navíc,nejste v takovém tom souznění,nevím nespěchala bych do toho.
Já šla z velkého města do malého a první 3-4roky bylo peklo.Stále mentalitu nechápu,jen jsem se obrnila.
Na druhé straně myšlenka bydlet na vesnici,kde jsou všichni jako jedna rodina,navzájem si pomáhají a podporují se,to by se mi líbilo.Snad to vyzkoušet,ale nechat si možnost návratu.Byla jsi tam ,třeba na čas, seznámit se s okolím?Ať se rozhodneš jakkoliv držím :15: :29:
20.11.2008 - 15:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fialinda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj,
jak to tu čtu, snad všichni to odsuzují. Já jsem se kvůli příteli odstěhovala skoro 100km od přátel, rodiny, práce, ale u mě to zas bylo trošku jiné. Kvůli úrazu jsem svojí práci už dělat nemohla a s přítelem se nehádáme, jsme k sobě tolerantní a svojí manželku kvůli mně nevyhazoval, neboť ona odešla sama už dřív za svýma několika milencema :23:. Musíš si to hodně rozmyslet, je pravda, že někdy se mi hodně stýská, ale zase mám v příteli velkou oporu a do mého rodného města občas jezdíme.
20.11.2008 - 15:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc děkuji za názor. Je fajn znát i názory lidí co mají objektivní postoj..kdyz je clovek zamilovany, tak to asi nemuze realne posoudit..a presne tak..jsem holka z mesta..zvazuji to ze vsech hledisek..trebaze je mi s nim opravdu dobre a zazili jsme hodne krasnych spolecnych chvil..jenze porad mam v hlave tu vetu..a ta mi porad vnasi otaznik do hlavy..
20.11.2008 - 15:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fialinda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemyslim ze odsudzujeme stahovanie sa k partnerovi, ale skor jeho pristup k tejto zalezitosti. tvoj partner ti bol oporou, mohla si sa na neho spolahnut ale v tomto pripade sa k ivke nechova velmi taktne. a preto je to cele na zvazenie. ja som sa tiez kvoli partnerovi prestahovala do ineho statu, vzdala sa kariery a urobila zopar velkych kompromisov,ale tiez nelutujem, pretoze mam spolahliveho a milujuceho partnera. :29:
20.11.2008 - 15:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iva.ctvrtek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ivo,
napsala jsi jen titulek +stěhování kvůli lásce+, ale o lásce opravdové není v tvém původním příspěvku nic.
Naopak pro mě to vyznívá pro vás oba egocentricky.
Pokud ho miluješ, tak běž za ním. Citové pouto ti pomůže překonat překážky vesnice. Hlavně, že budete spolu. Toto je LÁSKA.
Společný život je o domluvě, a ne o kompromisech. Kompromis udělá jeden z vás. Druhý toho jen využije. A nakonec se dva rozejdou, protože toho +co ty kompromisy dělá+, to přestane bavit.
Zmizí všechno, láska, porozumění, i kompromisy.
Vy lásku podle mě neprožíváte.
Je to možná pro tvůj věk tvrdý názor. Ale život není peříčko.
Rozmysli si to. :1:
20.11.2008 - 15:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Trávím tam víkendy.. a představa, že bych měla tam strávit zbytek života..jak by to mělo asi byt..po pravde predstavit si to moc neumim.. no.. na jednu stranu asi ano..na druhou vubec..on je tam zvykly..ja vubec..
20.11.2008 - 15:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Demeter
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem si jistá tím, že lásku prožívám.. jen se bojím, že ty naše povahy - dominantní apod. to časem překryjí a láska vymizí.. toho se bojím..máme spoustu odlišných názorů na různé věci, podstatné i nepodstatné..
20.11.2008 - 15:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Tatuat Fairy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Ivo
Především záleží na tom,jestli to chceš ty,z toho,co jsem si přečetla je to,spíš přání tvého přítele,než tvoje vlastní.Samozřejmě,pokud ten vztah plánujete do budoucna,asi je nesmysl,abyste bydleli každej zvlášť.Nepíšeš nic o důvodech,proč on by to neudělal,proč on by se kvůli Tobě nepřestěhoval...je hrozně lehký takhle člověka odsoudit a napsat ti,když by to on pro tebe neudělal,nedělej to taky.Zkus nám napsat ty důvody,které on k tomu má.Já osobně bych si třeba připadala jako sobec,kdybych řekla příteli,že se k němu nenastěhuju,když vím,že on tam má práci,má tam svůj byt a chtěla bych,aby šel ke mně jen kvůli tomu,že já se nechci vzdát přátel.Jsem v jiný,trošku lehčí situaci,jsem na mateřský,jdu z vesnice do města a bydlím v podnájmu,v podstatě mě tu opravdu kromě přátel a rodiny nic nedrží...
20.11.2008 - 15:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tatuat Fairy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Drží ho tam asi to co každého z nás..pouto k tomu místo.. možnosti města jsou samozřejmě větší než na kraji malého městečka..ale to už neřeším.. no.. nevim..
20.11.2008 - 15:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iva.ctvrtek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Tatuat Fairy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak teď jak jsi to popsala mi to něco hodně připomnělo...
Jo,to konečný rozhodnutí je jen na tobě,ale jak radí Myrha,přemýšlej a rozmýšlej opravdu hodně
20.11.2008 - 15:43 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Tak ještě jednou - jsi velmi mladá( proč já se nikdy nepodívám na věk dřív,než začnu odpovídat :39: :1:) a tohle rozhodnutí,které chceš udělat,mi přijde na Tvůj věk zbytečné. Vlastně ne - jinak. Ty ho udělat nechceš,cítíš,že to není dobré,pochybuješ,protože jinak bys nám tohle sem nepsala. Ty chceš něco úplně jiného že? Ty se chceš ujistit,že on Tě opravdu miluje, že je to ten pravý,pro kterého bys nějaký ten kompromis udělat mohla. Mohla - ne měla. Ty chceš jistotu - to bude to správné slovo. Tu nenajdeš ani tady a nebudeš ji mít nikdy ani u něj. Jistotu totiž nemáme u nikoho a můžeme toho člověka sebevíc milovat,může nás sebevíc přesvědčovat - jistota je něco,co se nedá nikde koupit, nikde vyprosit, nikde vybrečet a bohužel ani vybudovat. Je to kruté že? Bohužel je to realita. Takže my Ti nezaručíme,že když se přestěhuješ, prožiješ úžasný život po boku svého milovaného. My Ti bohužel ani nezaručíme, že když se nepřestěhuješ,tak že nebudeš mít po zbytek života pocit,že jsi přišla o něco velkého.
Ale poslouchej, co Ti lidi říkají. Mě velmi pomohly názory jiných,když jsem řešila krizi, byť se všemi nemusíš souhlasit a budou mnohdy úplně odlišné, poslechni si je. Slož si z toho obrázek a pak se rozhodni. Věřím,že se rozhodneš správně :3: :15:
20.11.2008 - 15:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iva.ctvrtek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ivo,
řeknu ti reálný příběh dvou mladých lidí, mají 29 let. Oba mají kde bydlet, mají rodiče v místě bydliště i kamarády. Každý do práce někam dojíždí.
Ona je z města, on z vesnice. A protože ji má doopravdy rád, vzdal se svého domu, své vesnice, a nastěhoval se ke své milé. Už jsou spolu rok, všechno je spolu baví.
Ona mu vychází a jeho rodině vstříc. Vše po vzájemné domluvě. ANi jeden duševně nestrádá.
A TOTO JE LÁSKA.
Vše na společném rozhodnutí.
:27:
20.11.2008 - 15:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fialinda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj, já psala, že snad všichni odsuzují, to neznamená,že jste nějak proti, ale souhlasím s tebou, že v její situaci bych do toho nešla.
20.11.2008 - 15:45 | Filtr
(Váhy) Jospau » Nuna
Kompromis nebude vždy řešením... Rada pro jednoho dobrá může pro druhého být katastrofa...
Česká Lípa není daleko od ráje, myslíš že by si chtěla iva.ctvrtek popovídat z voka do oka?
20.11.2008 - 15:47 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Jospau
Co je tedy řešení,když ne kompromis? :1:
Jako do Tvýho? Voka? kdoví,kam bys jí koukal ! :10: :5: :3:
20.11.2008 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fialinda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Fialindo,
já nemám vůbec ve zvyku odsuzovat. On se odsoudí každý sám. Někdo má na to dokonce i vlohy. :19:
20.11.2008 - 15:59 | Filtr
(Ryby) louisgarrel
Tak udělejte oba kompromis a jednou ať za tebou přijde on a pak ty zase za ním.V tomto věku je ještě brzo na přemýšlení o konci života společně. Ale hlavně, ten krok by měl udělat on, jestliže tvrdí, že tě miluje, ale nechce kvůli tobě odejít, tak tě vlastně nemiluje. Ani to nezkusil, tak nemůže vědět, jaké to bude ve velkém městě. Ty se hlavně nikam nestěhuj, chlap je od toho, aby konal. Když uděláš ůstupek, a opustíš svůj domov, tím se mu absolutně odevzdáš, přičemž jeho to nebude stát nic. Je to taková šachová partie o lásce, kde nikdo nechce být na tahu. Buď trpělivá, jestli tě má rád, tak by měl jít ON za tebou :17: :15: :1:
20.11.2008 - 16:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ivo,
navíc pokud bydlel 7 let s jinou v té vesnici, je mi záhadou, jak jste se seznámili. A co tě tam táhlo.
A vůbec ti nedošlo, že sedm let,by mohl být i kus manželství s dvěma dětmi.
Má vžité návyky z předešlého vztahu. Pochybuji, že se povaha ze dne na den změní.
Lidé se rozvádějí spíše než po sedmi letech.

Muselo je dost společného k sobě poutat. Máš to všechno rozebrané? :22:
20.11.2008 - 16:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Demeter
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fialinda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale já jsem přeci nikoho neoznačovala, ani jsem to neměla v úmyslu
20.11.2008 - 16:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fialinda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Fiali,
já to napsala za sebe. Také nemíním nikoho odsuzovat, i když mé názory někdy vyzní tvrdě.
Ahoj - přeji pěkný večer :1:
20.11.2008 - 16:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Demeter
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iva.ctvrtek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsem sem zapomněla zmínit. pár důležitých detailů. Známe se teprve půl roku, seznámili jsme se na zahraniční dovolené, kde byl se svoji přítelkyní a já se svým tátou a bráchou. Tak jsme se seznámili a tak nejak se nejdriv schazeli tajně a ted uz oficialne.. no.. citim, ze me ma rad.. jen je tu hodne tech ALE (zmineno v predchozich clancich).... vubec nevim.. tech veci je opravdu spousta.. ale rada ho opravdu mam..jen se nechci rozhodovat mezi nim a rodinou..
Příspěvky: 1-25 26-50 51-54
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »