Zavislosti


13.11.2008 - 03:44
(Panna) elaviel
Zavislosti
Tak ja taky prihodim jeden problem do placu :3: Mam pritele, jsme spolu skoro dva roky, milujeme se, mame krasny vztah, on je ke mne hodny a pozorny, nemam jedinou vytku, co se tyce tohodle. Ale... ma to jeden hacek. Muj pritel totiz inklinuje k zavislostem. Rad si neco popije (kdyz pije tvrdy, nezna miru) a navic si rad vezme i nejakou tu drogu (nic tvrdyho, "jen" extazi nebo kokain). Mne to samozrejme hodne vadi, uz z toho duvodu, ze muj byvaly byl drogovy dealer a taky rad na necem ujizdel. Jen podotykam, ze tady v Irsku to neni nic nenormalniho, drogy se tady daji sehnat velice snadno, pokud ma clovek kontakty. A to muj pritel ma... Jak uz jsem predeslala, vadi mi to a nevim, jak ho z toho dostat. Kdyz se ho zeptam, co mu to dava, tak rekne, ze se mu libi ten pocit. Kdyz se zeptam, proc to dela, tak rekne, ze z nudy. Kdyz mu reknu, at si zkusi najit nejaky jiny konicky nez hrani na kytaru, tak mi rekne, ze ho nic jinyho nebavi. On je totiz umelec a k tomu to patri. :14: Co byste delali vy? Jeste to neni ve fazi, kdy by to potreboval kazdy den, ale vadi mi, ze si da jednou tydne a navic mi kvuli tomu kolikrat lze. Rozejit se s nim nechci, chci s tim neco delat, ale vazne uz nevim co. Pristi rok se chceme prestehovat do Cech, tak doufam, ze kdyz tam nebude mit zadny kontakty (on je Ir), tak s drogama prestane, ale aby nezacal zase vic pit. Je to jak zacarovanej kruh. Jak z neho ven?

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
13.11.2008 - 06:43 | Filtr
(Blíženci) hela215
no hele nevím.dřív bych ti řekla že ho to přejde,ale teď po těžce vydřených životních zkušenostech moc radit nechci :24:vem si to takhle.myslím že tady v čechách lidi dělají víc co se jim líbí.třeba jeden známý maďar tady pije ještě víc než doma a jeden kluk co přijel z ameriky tady přibral 20k.jsou to blbosti vím,ale uvědom si že on nikdy abstinent nebude a pokud s ním chceš žít budeš muset tu jeho závislost tolerovat. :10:a nezlob se na mě :1:
13.11.2008 - 06:57 | Filtr
(Ryby) louisgarrel
Ahoj, no taky si myslím, že třeba tady je větší volnost než v Irsku. Vidím to podle toho, že když se v Praze podíváš ve všech hospodách vidíš hlavně angličany. Takže, jestli by měl mít důvod přestat, tak kvůli tobě. Říkat že to k umění patří, je nesmysl, já jsem taky umělec a neberu nic. Je to věc disciplíny. Nedokážu říct jestli to je snadné přestat brát drogy, vzhledem k tomu, že jsem nikdy drogy nebral. Ale jestli si pro něj důležitější než drogy, měl by s tím přestat. Nebo si najít jiný koníček.
13.11.2008 - 07:06 | Filtr
(Blíženci) Nuna
El,miláčku,Ty víš,co Ti lidi napíšou že ano? :8:
Vzpoměla jsem si při čtení na sraz a na to,jak tam do Tebe Vlasta hučel,že se se svým přítelem rozejdeš,že to není ten osudový. I když vím,že to říkal z úplně jiného důvodu, i když jeho chování bylo netaktní a protivné a i Tobě to vadilo,mrzí mě,že měl nejspíš pravdu - tohle fakt nebude ten pravý. :8: Mě se moc líbilo,jak jsi ho obhajovala,jak jsi ten váš vztah obhajovala celý, bylo znát,že ho opravdu miluješ. Bylo Ti jedno, co si myslí a říkají ostatní a nejspíš Ti to bude jedno i teď,když si tady přečteš litanie na téma "drogy a alkohol ne". Ty ho miluješ a nikdo Ti tenhle stav nenabourá,pokud sama nezačneš pochybovat o jeho správnosti. Nebo už jsi právě nyní začla?
Komukoliv jinému bych napsala " seber se a utíkej od něj mílovými kroky" Tobě se budu snažit zaobalit to do nějakých pozitivnějších slov,za což se nebudu mít ráda,protože obvykle říkám věci velmi razantně.
Vynechám přednášku na téma,že drogy a alkohol jsou špatná věc v jakémkoliv množství,i málo je víc než nic. Vynechám přednášky na téma jaké je to žít s alkoholikem a co dovedou feťáci,o tom,že takovej člověk má vždycky pocit, že to má pod kontrolou a dovede si to velmi hezky omluvit. Jsi chytrá holka, tohle všechno asi víš. Já vím,láska je slepá a Ty můžeš mít pocit,že ho změníš, že toho nechá,že to všechno přejde, že se srovná, kvůli Tobě....Ne,má milá. Neudělá to,protože pokud by to opravdu udělat chtěl, přestane s tím v první moment,kdy vyjádříš nesouhlas.
Přestěhování do Čech plánujete na příští rok - za další rok bude brát drogy né jednou,ale třikrát týdně. Pít bude denně a pokud s Tebou vůbec sem půjde,nevydrží tady dlouho. Právě proto,že mu bude chybět ten přísun těch drog, ty kontakty, ta společnost lidí,kteří jsou na stejné lodi. Buď si najde tuhle enklávu tady, nebo Ti prostě uteče. Jsem krutá? Já nechci být krutá. :9: Já vím,že ho miluješ,určitě nějakým způsobem miluje i on Tebe,ale někdy to prostě pro vztah nestačí. Je potřeba mít i zodpovědnost a pokud on ji nemá za sebe,nebude ji mít ani za vás, potažmo za vaše děti. Je mi to moc líto,ale nemůžu napsat nic víc,než "Seber se běž od něj pryč" :8: :9:
13.11.2008 - 07:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
souhlasím s jojojo,synové jsou závislí 8 let,a už to je ve fázi,že jsou sjetý každý týden,teda jeden den si daj,pak dva dni nejsou doma,pak jsou doma a je to šílený,jeden den normální,než si zase daj,pomoct jsem se snažila,ale teď jsem to vzdala,musej padnout na dno,buď se odrazej,nebo padnou,neni jiný cesty,pokud maj aspoň trochu zázemí(bydlení),nepřestanou.
Přeju hodně síly k rozhodnutí a´T už k jakémukoliv a hlavně co nejmíň trápení,semele tě to.
13.11.2008 - 09:14 | Filtr
(Střelec) dfaust
Bohužel ať už je závislost jaká koli vždy přináší problémy. Po zkušenosti, kterou mám Ti radím odejdi. Až přijdou děti nedokázala by jsi odejít a to by znamenalo velkou životní katastrofu. Byla by jsi nešťastná. Buď šťastná, že máš možnost volby, já jí neměla. papa
13.11.2008 - 09:20 | Filtr
(Panna) Artep
Ahoj a dobré ráno, tak už jsi přečetla od děvčat tolik příspěvků,že ti musí jít hlava kolem!
Já mám podobnou zkušenost a no ono to nedopadlo dobře!Já kvůli tomu svému magorovi to tedy vyzkoušela, abych jako že zjistila o co jde no tak jsem se poblila,osypala, ale úsměv jsem měla od ucha k uchu :5: :28: :19:konec experimentů! Já bych neřekla že kokain je lehká droga, a extáze no jo ale člověk se už pak nějak neumí bavit bez ni. :19:
Odradilo to od nás spousty kamarádu,zůstaly jen ti co se tím taky bavili,najednou jsem zjistila,že není udělané to co by mělo být,že na něj neustále čekám,byl hrozně nedochvilný, plácal nesmysly,trošku sešel( né moc ale už to nebyl ten pěkný klučina s hezkou barvičkou),najednou nebylo na takové ty pěkné věci jako víkend v lázních,(nuda)fitko, (nuda) kolo, koně,posezení s přáteli, no ono to šlo od deseti k pěti!
Já jsem v tom vztahu prostě nechtěla za takových podmínek pokračovat a tak jsem řekla buď já nebo to svinstvo!!Tak chvíli že já a to jsme se odstěhovali z města pryč no,ale já zůstala v novém městě a on po půl roce utekl zpět! Kruci pokud si sním vážně nepromluvíš a on sám nebude chtít skončit né kvůli tobě ale kvůli sobě,novému životu,pevnému vztahu a případně pak dítku tak je to marné! A ty bys měla mít strach o sebe a né o něj. Aby sis to pak jednou nějak nevyčítala! Kruci chtěla si slyšet určitě něco pozitivního ale kokain nechává následky a pokud by jsi jednou i přes to že mu budeš nadále tolerovat jeho úlety chtěla mít dítě ,tak co když to pak ten prcek odnese? Neodpustila bys mu to a sobě taky ne! Huč do něj pokud to sním myslíš vážně!! A pokud jen tak spolu chodíte a zatím nepřemýšlíš nad budoucností, tak si třeba nad tím mávni rukou ,ale pro život to není! Ale ty to víš jsi dospělá a chytrá holka! Hlavu vzhůru a hodně štěstí! :29:
13.11.2008 - 10:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GentleBitch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj
Kokain a extáze každopádně není lehká droga. A alkohol uš vůbec ne. Do lehkých drog se řadí jenom cigarety a marihuana. Naopak extáze může být i hodně nebezpečná...(člověk se hodně hýbe, málo pije a hrozí kolaps z nedostatku tekutin...)... Nevím přesně jak je to s kokainem, někde jsem možná dokonce slyšela, že to není tak návyková a nebezpečná droga jako třeba pervitin nebo krystal( ten se tady u nás vyrábí v hojnym množství...) ale nejsem aš takovej "odborník" a taky vím, že kokain funguje na podobný bázi jako pervitin, akorát je o dost silnější a víc utlumuje než pervitin, po něm je člověk hodně hyperaktivní...Jinak řeknu ti, že taková extáze jednou za čas podle mě neuškodí. Taky jsem měla takový období. Ale já si jí dala, třeba jednou za 3- 4 měsíce a pak zase dlouho nic a pak po půl roce třeba zase, ale vždycky jsem to brala jenom jako takovej úlet. Prostě si myslím že to člověk musí mít pod kontrolou a nebrat moc často. S kokainem zkušenosti nemám, ale vím, že je jestli to uš bere jenom z nudy tak uš to není dobrý. Je to lístek do pekla. Vážně, ale zase záleží na jeho osobnosti a síle. Já třeba mám známou která byla se svým přítelem tři roky. On měl v oblibě občas popíjet(tvrdej) ona to nebrala moc vážně. Plánovali spolu dokonce i hypotéku. Mezi lidma vždycky vypadali strašně spokojeně a zamilovaně. Nikdy jí nic neudělal, jenže pak jednou přišla s modrým obličejem, že se prý pohádali kvůli tý hypotéce, on byl ještě k tomu dost napitej a normálně jí zmlátil...pěstma...Fakt hardcore...To jenom ukázka toho co třeba jenom pití s lidma může udělat...To ti samozřejmě nechci tvrdit, že tvůj přítel se bude chovat stejně, třeba k tomu nemá sklony, ale nikdy nevíš...No, taky si myslím, že neni dobrá věc doufat v to, že s výho přítele změníš...Dost těžký je podle mě žít třeba s alkoholikem, nebo feťákem... Teď třeba ještě alkoholik není, ale jestli pije hodně často a kokain si dá i jednou týdně tak to uš je dle mýho názoru moc často...Radím ti buď si s ním o tom na rovinu promluv, jako ti raděj i ostatní, nebo to řeš razantně...Dej mu nůž na krk. No ale jestli si myslíš, že to není aš takovej průser, tak můžeš i vyčkat aš se třeba odstěhujete do Čech, třeba se to vážně zlepší...I kdyš v to bych zaš aš tak nedoufala...Ale jestli ti ten jeho "životní styl" nevyhovuje teď, nebude ti vyhovovat nikdy...Hodně štěstí, držím palce a hlavně hodně síly :17:
13.11.2008 - 13:41 | Filtr
(Panna) elaviel
Dekuju vam vsem moc za nazory, i kdyz se nektere neposlouchaji zrovna snadno :3: I tak si vsech moc vazim. A ted, kde zacit s odpovedmi? :27: Ja vim, zila jsem uz s nekym podobnym (spis jeste horsim, tam toho bylo vic nez jen drogy), a proto se ted bojim kazde sebemensi podobnosti. Kdybych mela z tohoto vztahu utyct, tak to bude rozhodne z tohoto duvodu. Vim, ze mi spousta z vas radi utyct, jeste driv nez bude pozde... jenze ono to tak lehce nejde, kdyz ho clovek miluje a tady mi to prijde to samy, jako kdyz manzelky muz mlati a oni si to nenechaji vymluvit a az kdyz si nabijou hubu, tak se pouci. Ja jsem taky takova. :14: My jsme spolu vedli debatu na tohle tema strasne casto. Ze zacatku mi o tom lhal pravidelne. Pak jsem mu jednou vycistila zaludek, protoze jsem na to prisla a on zacal ke mne byt trochu vic uprimnejsi, ale s tim, ze obcas taky nerekl pravdu. Pak jsem mu dala nuz na krk, ze pokud bude brat drogy vic nez jednou tydne, tak to proste jednoho krasnyho dne skonci. Rekla bych, ze to taky splnuje, ale me to porad nestaci. Bojim se toho. A chci, aby to vubec nebral. On tvrdi, ze ja mu stojim za vsechno a ze kvuli me prestane a bla bla bla. Vim, ze mu na me zalezi, ale taky vim, ze on nema tak silnou vuli, aby prestal uplne. S pitim si dava pozor. Nechci ho omlouvat, vim, co mi rekl Vlastik na srazu a nebylo to taktni, ale bojim se, aby nemel pravdu. Jinak, Nuny, ja vim, ze jsi drzka od prirody, klidne jsi to mohla rict vsechno na rovinu, ja bych se nezlobila :4: Ale dekuju ti, ze ses snazila. Doufam, ze jsem reagovala na vsechno, jeste si to jednou vsechno proctu :27:
13.11.2008 - 14:15 | Filtr
(Panna) elaviel
Dekuju, Jojojo. :27: Mas pravdu v tom, ze pokud mu na me opravdu hodne zalezi, tak by mel prestat uplne. Prave jsem se s nim o tom bavila. Rekla jsem mu, ze chci, aby toho nechal, ze chci mit zdravy deti a normalni zivot. Ze mam dost takovych problemu, protoze jsem to uz jednou zazila a ze pokud se chce rozejit, tak v tom muze pokracovat. Rekl, ze toho necha. Uvidime, co ukaze cas. Ja se sakra nechci jen tak vzdat. :1: Nicit zivot si taky ale nechci, na to se mam moc rada. Ja tomu necham jeste volnej prubeh, jo. I tak si pamatuju, co jste mi tady rekli a nehodila jsem to jen tak za hlavu.
13.11.2008 - 14:16 | Filtr
(Panna) Artep » elaviel
Jen poznámku, skončit by měl protože sám chce,sám se rozhodne a sám přijde na to,že tudy cesta nevede!! Pro nic jiného! Jinak to není dobré a není to trvalé!! :8: :15: :15:
13.11.2008 - 14:20 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer » elaviel
Chlap to bere asi tak, že dokud není na cestě dítě, tak se nic neděje, jakmile by se měl stát otcem, tyhle kraviny zahodí...vidím to na kamoších. :3:
13.11.2008 - 14:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » e.s.o.rimmer
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
oponuji,syn se stal otcem a ani to s nim nehlo... :1:
13.11.2008 - 14:26 | Filtr
(Panna) Artep » e.s.o.rimmer
Vážně? A není to náhodou o tom,že se vzpamatovali a našli smysl života?? Protože já mám tedy taky nějaké takové známe a ti tedy jedou dál i přesto, že doma mají krásné děti a dříve milující ženu!! :25: A znám i případy co se do takového průšvihu namočili v průběhu rodinného života!! :19:Je to v lidech jak silnou mají vůli a odhodláni!! :15:
13.11.2008 - 14:28 | Filtr
(Panna) Artep
Tak tak musíš být silná,nekompromisní a neoblomná. :15:
13.11.2008 - 14:31 | Filtr
(Panna) elaviel » Artep
To mas pravdu, Peto, musi se rozhodnout hlavne sam a vytycit si vlastni priority. Souhlasim s tebou. :27:
13.11.2008 - 14:33 | Filtr
(Panna) elaviel » e.s.o.rimmer
Eso, vis, ze to mi ted pripomnelo jeho kamose? Ten mel taky problemy s timhle stylem zivota, narodilo se mu dite a je z nej sporadanej otec od rodiny. Zalezi na pripadu od pripadu. Mozna prave nasel smysl zivota. Taky me to napadlo. Pritel o dite strasne stoji a uz by chtel rodinu a rekl mi uplne to samy - ze kdyz budeme mit mimco, tak ze takovy kraviny necha bejt. Mozna by se mohl prestat i nudit. :3:
13.11.2008 - 14:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Artep
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já ti mám pocit,že žádnej smysl života nehledaj,nepřemejšlej,jejich myšlenka je pořád stejná,jak sehnat drogu a peníze,nebo cokoli na ni
13.11.2008 - 14:35 | Filtr
(Panna) elaviel
Vule je bohuzel nezbytna. A to se tyka vsech zavislosti.
13.11.2008 - 14:37 | Filtr
(Panna) elaviel » baralinka
Baralinko, ja vim, ze mas zlou zkusenost bohuzel s vlastnimi syny. Muj pritel na tom jeste neni tak zle, ze by myslel jen na to, jak to sehnat. Funguje uplne normalne, chodi normalne do prace, jezdime na vylety, zijeme normalni zivot, ale jednou za tyden si treba o vikendu vecer da extazi. Nekomu by to treba zily netrhalo, ale me to vadi diky predchozi zkusenosti. Tim ho vazne nechci omlouvat, i kdyz to tak vypada, jen chci rict, ze to jeste neni v tak zly fazi, kdy by se s tim nedalo nic delat. Proto jsem i napsala sem, protoze jsem chtela slyset nazory a co byste s tim delali vy. :27:
13.11.2008 - 14:45 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer » elaviel
Ono záleží na odpovědnosti...když ji dokáže přijmout za to dítě, tak bude jeho prioritou rodina...samozřejmě, že je to případ od případu, ale kolem mě jsou už 4 chlapi, co lítali ve všem možným a pak típec, kvůli rodině.

A ty ženský nechápaly, ale začaly být taky víc odpovědnější... jak vidí změnu u chlapa, působí to i na ně.
13.11.2008 - 14:45 | Filtr
(Panna) Artep » baralinka
No jak kteří,jasně!! , bavme se ale o těch co to vyhledávají pro "zábavu" a no nějaké to hledané sebevědomí!Doufám kvůli El! :25:
13.11.2008 - 14:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elaviel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ovečko, já se snažila, ale te´d vidim,že jsem je měla vyhodit nebo od nich odejít mnohem dřív, jen jsem prodlužovala jejich zázemí a nepotřebu něco dělat,neživim je,platim nájem,nedělaj,a jak jsem psala,scháněj fet.
Víš,starší,28,měl i slečny,hezký slušný holčiny, asi obě měly v sobě nějakej pud,že ho z toho dostanou,nepovedlo se, mladší má dokonce i dítě, vrátili se z vězení a je to čím dál horší.
Neomlouváš ho,řikáš,jak to je, ale jenom,když se to bude stupňovat,nečekej,až ti,třeba bude krást peníze,věci,přestane chodit do práce.
takže u Vás je i šance,že to ustojíte spolu.
A já vlastně hulim jak fabrika,řikám,že by mě tabákový průmysl už moh sponzorovat,to je taky závislost.
A kvůli nikomu,kdyby mě přemlouval,nutil,bych nepřestala.Tak ti nevim,jak líp poradit.
Prostě,kdyby se to mělo stupňovat,pak nohy na ramena.
Budu na Vás myslet.
13.11.2008 - 14:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Artep
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
děkuju :17:
13.11.2008 - 14:51 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer » Artep
Mládí je od toho, aby se dělaly kraviny(získá se víc zkušeností)...

Pokud je chlap v mládí hodnej, může mu to zůstat nebo začne dělat blbosti na starý kolena.

Platí to i obráceně...a vo vo vo tom to je.

No a někdo je dacan celej život. :4: :4: :4:

(každej si vybere) :3:
13.11.2008 - 14:54 | Filtr
(Panna) elaviel » baralinka
Ja vim, Baralinko, ze to myslis jen dobre a ze to rikas proto, ze mas sama zlou zkusenost. Je mi to strasne lito, ze te tohle potkalo, kdyby slo poradit, jak z toho tvoje syny dostat, hrozne rada bych to udelala. Jenze oni si to vazne musi uvedomit sami. To je na tom to nejhorsi - ta bezmoc. Urcite nebudu cekat, pokud se to bude zhorsovat a zachovam se podle rad, ktere jsem tu od vas dostala. Vazne me moc mrzi, jak se trapis. Preju ti hodne sily a mnohem lepsich dnu. :17: :17: :17:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-96
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »