prosím o radu


09.10.2008 - 12:54
(Panna) samanta07
prosím o radu
rada bych se zeptala jestli ma nekdo prosím zkušenost ze vztahem kdy je muz o 30 let starsi nez zena ,jde mi o to , ze mi prijde ,ze si romuzíme ,ze nas spojují ruzne problemy a podobne věci,ale pred rokem jsme se rozešly,protoze to pry vzhledom k vekovemu rozdílu,ale mě doslo ,ze mi moc chybí a ze tehdy jsem udelala velkou chybu, tak jsem ho kontaktovala a bavime se spolu jako pratele,rekl mi ze mu uz samota vyhovuje, jenze ja ho nechci nijak premlouvat ,ale prijde mi ze se neceho bojí nebo tak podobně, nevím zda bych si s ním o tom vsem neměla uprimně a otevreně promluvit toho se bojím,ale asi to budu muset udělat. jinak predem moc a moc děkuji za odpoved :1:

Stránka: 1 2
Řazení:
09.10.2008 - 13:08 | Filtr
(Ryby) Helinka
Nevím co poradit,ale můj osobní názor je že 30 let už je moc..Musíš si uvědomit,co je pro Tebe v životě na prvním místě..Ale na druhou stranu láska kvete v každém věku..No nevím,ale já bych se na tak starého muže nevázala..Nejdřív si hlavně zjisti,jestli třeba není ženatý...Třetí kolo u vozu bych dělat nechtěla..Jsi mladá,at nepromarníš nejhezčí léta :2: A nebála bych se toho,že si nenajdeš nikoho mladšího..Ono nejde o věk..I dvacetiletý kluk se někdy umí chovat rozumně... :4:
09.10.2008 - 13:32 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Tobě je 18,jemu kousek před padesátkou. Chtěla bych vědět,co máte společného.
Ty jsi dítě a on je muž,který už má své a který ví,co chce, co může dát a co si může dovolit brát.
Jak si představuješ upřímnou a otevřenou debatu?
Věřím tomu,že mu samota vyhovuje. Dovedu si představit situaci,kdy se takový člověk rád blýskne ve společnosti mezi kamarády mladým masem,ale po nějakém čase zjistí,že kamarádi mu vůbec nezávidí,naopak je středem posměchu.Že své i mnoho let mladší přítelkyni nestačí, že ten jeho život je úplně někde jinde než její.
Nemám osobní zkušenost. Nešla bych do takového vztahu,protože mi nepřijde fér. Ani k jednomu zúčastněnému.

.. oproti tomu,co říkám já, existují případy,kdy spolu lidé s velkým věkovým rozdílem údajně spokojeně žili..:)
09.10.2008 - 14:14 | Filtr
(Váhy) dreamer81
Ahoj Samanta.

Na tvojom mieste ponecham stav taky aky je - kamaratsky. Laska sice kvitne v kazdom veku ale co bude o 10 alebo o 20 rokov? Ty budes stale mlada zena a tvoj partner dochodca. Vies si predstavit takto fungovat? Nevnimmas ho skor ako nahradu otca a pocit istoty a bezpecia?
09.10.2008 - 14:44 | Filtr
(Lev) Libča
Ahoj Samanto, to nemůžeš myslet vážně? Co tebe, jako mladou holku zaujalo na o 30let starším muži? Víš, mám velmi dobrou kamarádku, která má partnera "jen" o 10 let mladšího. Jí je 39 let jemu 29 let... A ten vztah je jako matka a syn nebo starší sestra a mladší bratr.... :23: Když vidím jak se věk podepisuje na vztahu, tak nechápu ani známe ani "celebrity", které tvrdí, že věk nehraje roli!!! Kecají, hraje a velkou! Stejně jak tady už bylo řečeno, co máte společného? Ruku na srdce, není to pocit bezpečí, sexuální zkušenost a finanční zajištění? Nebuď hloupá, do ničeho takového se nevracej! Najdi si kluka k sobě, se kterým budeš moc jít za ruku a do kina a kterého nebude bolet v zádech a nebudou se tě ptát jestli je ten pán tvůj tatínek.... Promiň, za ta drsná slova ale tohle určitě NE :22:
09.10.2008 - 20:35 | Filtr
(Panna) samanta07 » Libča
dobry den, ja vam moc děkuji za radu, mame spolecneho myslím hodně,ale to obycejny clověk nepochopí ,omlouvam za to jak to rikam, mate pravdu, premyslela jsem o tom co bude za deset let a i později,ale mam ho moc rada a proto se toho nebojím, ted to bude asi znít hloupě,ale mladsiho pritele nehledam ja si s nimi nerozumím, ja hledam jen člověku se srdcem na pravem míste a take abych mu mohla vse otevreně rict a promluvit si sním o vsem a samozdrejmě od něj ocekevam ,aby mi take rekl vse co ho trapi a nebo z ceho ma naopak radost o mohly bychom se vzajemne podilit o sdílení trapení a smutku. vím chci asi moc prilis :24:
09.10.2008 - 23:00 | Filtr
(Panna) Jája13
Promiň Samy,ale mám dojem,že ty nechceš radu.
Ty už jsi totiž rozhodnutá,toho člověka chceš
a od nás očekáváš,že ti řeknem:noo holka, 30let rozdíl je sice velký,ale pokud ho miluješ, není co řešit!"
Zajímal by mne tvůj vztah k otci.Buď jsi na něj silně fixovaná nebo naopak ho hledáš a nacházíš v příteli.
Teď ti tu všechny naše názory připadají "hloupé".Co můžem vědět, jak vám spolu je dobře.On ti určitě rozumí,chápe tě můžeš s ním mluvit o všem. No proč by ne,má taky o 30let více zkušeností,více zážitků,ví co od života může očekávat a co se očekává od něj.Já doufám,že má taky dost rozumu(vzhledem k tomu,že ti řekl,že samota mu vyhovuje)a nepodlehne ti,a to v tvém zájmu.
Představ si jak ti bude: 28let plná síly,budeš se chtít bavit(nebo mít děti)nebo mít přátele
a on šedesátku na krku,bude chtít mít klid jeho přátelé nebudou rozumět tvým,budou mít jiné zájmy.On bude v důchodu a ty v plném pracovním vytížení,jak se bude cítit.Nemyslela jsi na to?
Přátelství přece můžete udržovat, to je velký dar, co ti nabízí.A mladé muže neházej do jednoho pytle,je mnoho mladých a přece rozumově vyspělých,jen se nebraň otevřít oči a dej jim šanci. :17:
10.10.2008 - 03:20 | Filtr
(Panna) elaviel » Jája13
Presne tak! "Zajimal by me tvuj vztah k otci." Tak na to jsem taky chtela upozornit. Co hledas ve svem priteli? Nahradu za otce? Promin, nechci se te nijak dotknout, ale myslim si, ze tohle se sebou silne souvisi. Z me zkusenosti (mela jsem pritele "jen" o 11 let starsiho, kdyz me bylo 21 a jemu 32 a i to sehralo roli, protoze on se chtel usadit, ja ne) musim rict, ze si nemyslim, ze tohle bude mit nejake trvani. Promin, ze to tak rikam, ale ty rozdily jsou opravdu hodne markantni, vzdyt jste generacne kazdy z vas uplne nekde jinde. Jasne, ze vam to preju, ale divam se na to trochu s realistickyho hlediska... Ted si rozumite a vsechno se ti zda supr, ale uvedom si situaci treba za par let. Ty se budes chtit jit bavit a jemu bude pres padesat. No, ale to uz tady zaznelo, tak to nebudu opakovat. Myslim si, ze by ses mela poohlidnout nekde jinde a najit si treba starsiho, ale ne o 30 let.
10.10.2008 - 11:51 | Filtr
(Panna) Jája13
Ahoj,oceňuji,že se ptáš na radu. Já v 18letech žádné rady nechtěla,byla jsem přesvědčená,že sama nejlépe vím co je nebo není pro mne dobré.Na vše jsem měla svůj názor a ten jsem považovala za nejsprávnější.
Čím je člověk starší a získá více zkušeností, tím více pak si váží rady a dokáže si je nejen vyslechnout,ale i využít těchto rad.
Nemohla jsem přehlédnout ve tvém příspěvku:já ho miluji,JÁ chci s ním být,ale víme my co chce ON?? Vím,že jsou svazky s velkým věkovým rozdílem a klape jim to(Bed7),ale jsou to opravdu vyjímky.Každý vztah je o toleranci,určitých ústupcích (oboustraných),ale při takovém věkovém rozdílu,
bude těch ústupků sakra hodně.Jsi na to připravená?Je na to on připraven?A je k tomu i ochoten?
Tímhle vztahem ty získáš partnera - zkušeného milence,věrného přítele,trpělivého posluchače a v neposlední řadě fin.zajištění a bezpečí.
Hmm, to ti ze srdce přeju.Ale tak mě napadá co získá oN?Mladou holku,s kterou se bude chvíli chlubit,zbytek života v nejistotě, kdy mu uteče za mladším (a i když ty na něco takového ani nepomyslíš,tak věř mi on ano),holku,kterou bude muset vést(sbohem klidný živote)no nevím.
Ty,ať se tu snažíme ti radit jakkoliv,uděláš co budeš chtít,tak klidně do toho.Jen,možná,nevím neměla by jsi se zeptat i jeho co,že to chce on? :29:
10.10.2008 - 14:33 | Filtr
(Panna) samanta07 » Jája13
ja vsem moc děkuji za rady, mate pravdu, vcera jsem to prehnala moc se omlouvam, ja si moc rada vyslechnu nazor kazdeho z vas i vase rady, a budu se ridit tím co rikate, vím ,ze mate pravdu, ale o vsem jsem moc casto premyslela a jsem si toho vědoma ,hlavně te tolerance a ustupku a taky toho rozdílu, mate vsichni pravdu, kdyz rikate , ze zalezi na tom co chce on , to je pro me moc dulezite , nikdy bych ho nechtěla ukecavat nebo premlouvat ja jeho nazor respektuji ,ale slo mi o ze , treba ta naděje je si s ním promluvit , protoze mi prijde ze se něceho bojí nebo tak podobně , rekl mi ze se nechce vazat ze je uz takovy samotar , ja vím hodně lidí mu ublízilo ,ale uz podruhe mi rekl ze treba někdy si to rozmyslí , pry nikdy nerikej nikdy. a tak proto se ptam , jeste jednou vsem moc děkuji za rady :1:
11.10.2008 - 12:42 | Filtr
(Panna) Jája13 » samanta07
Samy :17: klidně si s přítelem o svém citu promluv.A řiď se především svým citem a rozumem,naše rady jsou tu jen pro ten druhý pohled,který ti možná uniká.Ale řídit se musíš, dle sebe.To jsou naše různá stanoviska,my ale jsme každý jiný a každý jinak cítíme.Dej tomu trochu čas, užívej si přátelství s tím mužem a ono se to samo ukáže,zda takový vztah má nadějí do budoucna a nebo to prostě pomalu vyšumí a zůstanete přátelé. :12: :11: :22: :29:
12.10.2008 - 11:38 | Filtr
(Panna) sslavek
ach má rada nerada...cožpak to jde, měnit city jako ponožky...buď ho miluješ nebo ne...i když ano..tak Ti vždycky po něm zůstane díra..a Ty jí budeš celý život látat...a pokud najdeš někoho, kdo by toho zalátání schopen byl...přiměřenějšího věku...kdo z nás Ti tady zaručí, že Ti nezemře do roka, do pěti let, do deseti...já vím..u toho druhého vztahu je pravděpodobnost větší...ale kdo ví, že to nemůže být i obráceně...a tak se ptej..po tom nejhorším...a po tom nejlepším...O co můžu přijít ?? A co mohu získat ??
Z rad a otázek po vztahu s otcem si nic nedělej...i když je Tvůj současný vztah samozřejmě Tvým vztahem s otcem ovlivněn..tak jako u všech...nic to nezmění na Tvé potřebě takovým způsobem vztah zřejmě doplnit...Ale odpověď je jako vždy v v Tobě...my Ti můžeme dát jen argumenty..z kterých dle svých sklonů budeš nakonec sama volit..přeji hodně štěstí...pa slávek :17:

12.10.2008 - 12:27 | Filtr
(Panna) samanta07 » sslavek
ja vam vsem moc a moc jeste jednou dekuji , vazim si toho co rikate, ja doufam , ze si jedhoho dne ozve a budeme si moct o vsem popovídat a pak vse ponechat nahodě zda zustaneme pratele nebo neco víc kdo jí jak tó dopadne ja to necham nahodě,ale vsem moc děkuju. :1:
12.10.2008 - 15:37 | Filtr
(Panna) elaviel » sslavek
Slavku, takhle to prece ale nejde brat!!! "...kdo z nas ti zaruci, ze ti nezemre do roka, do peti let, ..." To bychom se vsichni museli bat vubec vylizt ven. Co kdyz se stane tohle nebo tamhleto? Jasne, Samanta se musi sama rozhodnout, ja si myslim, z realistickyho hlediska, ze takovy vztah nebude mit trvani, dokonce i jeji pritel na to nejspis prisel, protoze rekl, ze mu uz samota vyhovuje.

No, kazdopadne, ti Samanto, drzim pesti, at se ti dari, at uz se rozhodnes jakkoliv. :27: Ahoj :29: :17:
12.10.2008 - 21:30 | Filtr
(Beran) wagnerka
radit je dost tezke.ja mam manzela 20 let starsiho a nelituji ani jednoho okamziku co jsme spolu.ze zacatku jsem mela problem ze dost zarlil ale to se otevreny uprimnym hovorem dalo do poradku.smim se zeptat kolik ti je?
eva :27:
13.10.2008 - 17:37 | Filtr
(Panna) samanta07 » wagnerka
děkuji vsak za vase nazory, ano muzete je mi 18 let
14.10.2008 - 14:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jakavezdpe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ráda bych i poradila pohledem na vztahy mých přátel, i můj.
Po 20 letech společného soužití jsme se vzali. Můj muž je o 8 let mladší a vychovali jsme spolu moje 2 děti a společnou dceru. Rozumněli jsme si ve všem. Problém nastal jen v sexu, kdy moje potřeba klesla s věkem a nemocemi. Rok po svatbě mně byl nevěrný se svoji mladší kolegyní a jejich již vztah trval před svatbou (3 roky) a po svatbě 2 roky.Najednou měl pocit, že mu ujel vlak. Jsme spolu 23 let a pro mě to byl šok.Spojuje nás stále dlouholetá láska a přátelství, prožité roky. Oba máme snahu situaci řešit kompromisy.
Moje známá si vzala o 15 let staršího muže, jejich vztah byl skvělý a dnes má o 7 let mladšího milence (ženatého) již 2 roky, protože její muž v 62 letech má menší zájem o sex než ona by ve svém věku potřebovala.
V obou těchto případech šlo o sex, ve všem ostatním jsme si, i oni rozuměli. Ona se rozvádět nechce, můj muž také ne. Ale co s následky nevěry ? Myslím, že v menším věkovém rozdílu bude vznikat méně třecích ploch a také o pár let později.
I když jsem předem počítala s tím, že si může jednou můj muž najít mladši a myslela jsem si, že bych ho nechala odejít a byla ráda za ty krásné roky, dnes si uvědomuji, že to není vůbec lehké s někým se po 23 letech rozejít jen proto, že jsem pro něho stará. :12: :12: :12:
30.10.2008 - 01:35 | Filtr
(Kozoroh) Jasala
To si jinak nedovedeš zkazit život ? Tento muž už má zenit za sebou a Ty mladá žabka budeš stále jen jeho pečovatelkou a ošetřovatelkou ! Vždyť Ty ani nevíš jak chutná život , dovedeš si představit jak s Tebou za 10 let půjde na disko , jak bude vedle jiných mladých mužů vedle Tebe vypadat ? A co děti , ty neplánuješ v životě ? Nedovedeš si představit , jak ho bude rozčilovat jejich pláč , jak s nimi bude sportovat a ze zkušenosti kolem mne , se budou děti stydět , že pro ně chodí do školy "děda" . Je toho moc co bych Ti chtěla říct , ale dám Ti otázku : Jakou odezvu máš u rodičů , vědí o tom ? Rada : hodně dobře si přečti odpovědi , některé jsou velice dobré !!!
05.11.2008 - 17:32 | Filtr
(Panna) samanta07 » Jasala
děkuji za odpověd, ano rodiče to vědí jeden s tím souhlasí ,ale druhy ne ,ale s tím jsem ani nikdy nebydlela skoro ho ani nevídam, moc děkuju za všechny příspěvky a vam za to co jste napsala a musím říct ,že mate pravdu,ale o všem co říkate jsem přemyšlela , život si s ním rozhodně nezkazím jen ho nechci zkazit jemu a co se tyče pečovaní a staraní se o něj s tím počítam to nevadí , no a na diskoteky a podobně semnou chodit nemusí a ani nebude mě osobně nelakají ani jine podobne akce, děti bych si moc přala a take je planuji,ale smířím se s tím ,že je mít možna nebudu :24:, tohle mi děla velkou starost ,aby se nemusely nikdy děti stydět ¨,a nevidím duvod ,aby se styděli myslím ,že by nebylo za co se stydět. děkuju za pochopení
05.11.2008 - 18:12 | Filtr
(Rak) - E - » Jasala
No když sem to tu viděl, tak sem se divil a to se divim máločemu. :5:
Kdyby byl tak o 5 let starší, moh by to být i její děda...

samanta07 :
Před 4 roky by ho ještě zavřeli, že je pedofil, kdybys s ním něco měla...
Je to jako roubování muškátu na jabloň... možná, že by se to někomu i povedlo, ale co z toho vznikne...? :25:
15.11.2008 - 18:14 | Filtr
(Panna) samanta07 » - E -
děkuji za tvuj nazor , to maš pravdu , ale na to se neptam , nazor ti neberu ,ale fakt upřímně jsi mě dostal :24: :9: to snad nemuže ani nikdo napsat , to co jsi napsal ty :21:
15.11.2008 - 19:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Samanta,
ja sa na to pozeram asi viac z tvojho pohladu,pretoze som mala uz dva vztahy so starsimi muzmi. :20: v tom prvom pripade som mala 16 a on o 14 rokov viac, v tom druhom 20 a on bol o 20 rokov starsi.uzili sme si vela zabavy, vela som sa od nich naucila, vela som sa naucila aj o sebe.ani jeden vztah nelutujem. nikdy som sa ani nezamyslala nad spojitostou mojich vztahov a vztahu k otcovi. v tom druhom pripade slo okrem ineho o cudzinca, konkretne americana, takze ta obrovska vzdialenost bola jednym z dovodov nasho rozchodu. chcem ti len povedat, ze chapem, preco ta pritahuju prave v tomto veku starsi muzi. ty si ani nemozes momentalne uvedomit, co chces, co od nich cakas...to pride casom. ja som nakoniec prisla na to, ze jedneho dna chcem mat deti, rodinu, chcem cestovat...avsak moj partner uz mal ine predstavy. napriek tomu ze na svoj vek bol pomerne mlady duchom, plny zivota, rad sa zabaval...citila som z neho akysi smutok, mozno depresiu a uvedomila som si, ze mam uplne ine predstavy o zivote ako on. napriek tomu, ze moji rodicia sa s nasim vztahom zmierili a odobrili mi ho, napriek tomu, ze sme mali pekny vztah, rozisli sme sa. v dobrom a on pochopil ze ma musi nechat ist. dnes mam partnera len o tri roky starsieho, planujeme spolu deti, svadbu, vylety do cudziny...a som stastna. vsetko je len otazka casu a tvojich planov do buducnosti. ja ti prajem aby si sa rozhodla sravne a bola stastna. drzim ti palce. :17:
12.02.2009 - 15:28 | Filtr
(Panna) samanta07 » Iza23
preji pěkny den , moc děkuju za vaši odpověd a nazor , ktereho si cením , ja o tom co chci dělat v budoucu a i životě s tím člověkem mnohokrat premyslela a došla jsem k zavěru , že mozna to nebude uplně jednoduche , ale když by chtěl i on tak se to zvladnout da no a jinak mym snem je pomahat lidem a jsem zdravotní sestrou a ta prace mi uz take neumožnuje cestovají a času uz take není nazbyt , ale nevadí mi to , protože ja si to vybrala a rozhodnutí to sama doufam , že dělam spravne , myslím , že ano dělam ja bych si spíš vyčitala kdybych neřekla nebo neuděla to co potrebuji to jak to dopadne to uz necham usudu a ještě jednou moc děkuju a í ja vam přeji hodně štestí. :1:
12.02.2009 - 15:42 | Filtr
(Býk) player
FUNGUJE TO.Achtung achtung.
1.Má bývalá spoluhráčka si vzala za muže známou osobnost z uměleckých kruhů-o 40 let staršího a prožívá již 10 let nádherné manželství a jezdí s kočárkem
2.Můj kamarád chodil s o 30 let mladší dívkou a ti se pro sebe narodili.Bohužel,zasáhly vedlejší vlivy.A on to dodnes nerozchodil.
3.Já mám o 19 let mladší partnerku a nic není jinak,než v předchozích vztazích.To jen společnost vymyslela jakýsi normativ,ale je to individuální.Ale v takovém případě budeš šťastná jen tehdy,budeš-li mu duchovně oddaná a mít společné zájmy a cíle.Jinak - pravda je,že po té čtyřicítce už máš jakýsi životní rytmus,kterej se už nechce moc měnit,takže přizpůsobit se musíš ty. :15:
13.02.2009 - 08:43 | Filtr
(Panna) samanta07 » player
preji hezky den , moc děkuju za vaš nazor , to je přesně ono to mě vždy dovede naštvat to co vymyslela společnost ,kež kdyby některa pravidla nebyla.Řekla bych , že společne zajmy i cíle mame,akorat se jim věnujeme každy po svem , ale jsou vesměs stejne i přesto , že on je starší si sme hodně podobnía rozumíme si , možna to je jen muj nazor , ale i on to kolikrat říka a co se tyče toho životní rytmu to je jasne a tomu naprosto rozumím a ja bych dala vše kdyby se chtěl vratit a to , že se musím prizpusobit to je mi jasne. ještě jednou moc děkuju a přeji vam hodně štestí. :1:
13.02.2009 - 09:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky. V mem okoli takove vztahy jsou, a damam je od 20 do 40 let. Problem je, ze se to nekdy prenese do roviny nikoli partner-partnerka, ale otec-dcera... :) Navic, pokud ten clovek nezil cely zivot naplno, muze se kolem te 50-ky zacit, pokud uz mel "druhou mizu", uzavirat, byt nevrly, mit sve nalady, coz se s narustajicim vekem prohlubuje; a tam takovahle mladice, jeste stale plna energie a planu do budoucna, nezapada. Ze se neceho boji? Asi jako vsichni chlapi (vice ci mene egoisti) - se boji, aby nekdy neselhal... :) At v posteli (navic, kdyz by Te bral spis jako dceru, nez partnerku... :D), nebo, a to hlavne v osobnim zivote - mel by Ti byt oporou, vzorem, mel by pro Tebe mit pochopeni, mel by Vas zajistit, ale co kdyzTe bude jen obtezovat pripadnymi nemocemi a starostmi, ktere takovy vek pomalu prinasi. Ani ne tak kvuli Tobe, protoze kdyz ho milujes, problemy proste neexistuji; ale szira se kvuli sobe, a sve pocinajici tzv. neschopnosti... :D Navic, co kdyz ma uz rodinu a deti? To jsou dalsi zavazky, a tim padem min prostredku pro Tebe. Ale kdo rika, ze to nemuzze byt uplne naopak... :D Hodne stesti...
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »