Myšlenka základem reality


10.03.2015 - 22:43
(Blíženci) hyhlik
Myšlenka základem reality
dneska mě rozbily dvě věci: konec Georgiusem doporučený a hrozně pojmenovaný knížky 7 návyků skutečně efektivních lidí... ...Anwar Sadat čerpal ze svých dřívějších zkušeností z osamělé vězeňské cely a šel ke kořenům problémů. A tím změnil, běh dějin pro miliony lidí.Toto zaznamenal ve své autobiografii:Bylo to právě tehdy, kdy jsem skoro nevědomky, čerpal ze své vnitřní síly, kterou jsem rozvinul v cele č.54 Káhirské Centrální Věznice – silné stránky, říkejte tomu talent nebo schopnost, ke změně. Zjistil jsem, že jsem čelil velmi složité situaci, a že ani nemohu doufat, v to, že jí změním, dokud se nevyzbrojím psychologickou a intelektuální silou. Mé rozjímání o životě a lidské povaze v tom osamělém místě mě naučilo, že ten, kdo nedokáže změnit samotné předivo svého myšlení, nebude nikdy schopen změnit realitu, a proto nikdy, neučiní žádný pokrok.Změna - skutečná změna - pochází zevnitř-ven. Nepřijde změnou postoje či jednání. Pochází z úderu u kořene - přediva našeho myšlení, fundamentálních, základních paradigmat, která definují náš charakter a vytváří brýle, skrze které vnímáme svět. Slovy Amiela:Morální pravda může být pojata v myšlenkách. Můžeme o ní mít určité pocity. Můžeme chtít podle ní žít. Morální pravdu můžeme proniknout a vlastnit ve všech těchto ohledech, a stále nám bude unikat. Hlouběji než je vědomí, je naše bytí samo o sobě - naše podstata, naše přirozenost. Pouze ty pravdy, které vstoupily do této poslední oblasti, které se staly námi samotnými, se stanou spontánními a bezděčnými jakož i úmyslnými, nevědomými, stejně tak i vědomými, jsou skutečně naším životem – jinými slovy, něčím víc než vlastností či schopností. včer na to přišel startrek tng - kam se dosud nikdo nevydal (repríza zejtra 1625 fanda)WESLEY: Že prostor, čas a myšlenka nejsou na sobě nezávislé věci, jakými se zdají být? Napadlo mě že vzorec, který jsi používal vyjadřoval něco takového. TRAVELLER: Chlapče, tohle už nikdy neřikej. A obzvlášť v tvém věku ve světě, který není připraven na takový, nebezpečný nesmysl.KAPITÁN: Toto není cvičení. Vypadá to, že, na tomto místě se fyzický svět nějak promíchává se světem myšlenek. To na co myslíme, se nějak stává skutečností. Musíme proto, začít kontrolovat své myšlenky.....napadnul mě ještě film Koule myslim podle Crichtonovy knížkydál Think and Grow Rich (myšlením k bohatství) od Napoleona Hillaa 13 patrohttp://www.csfd.cz/film/… někdo taky pocit, že na tom něco bude?nebo ňáký husťácký filmy a knížky, který sem minul?

Řazení:
14.03.2015 - 13:10 | Filtr
(Váhy) Georgius
Jsem rád, že si někdo přečetl můj tip na zajímavou knížku. :3:

Asi to nebude nic moc nového - v podstatě si svými myšlenkami tvoří život každý. Jen někdo přejímá myšlenky a názory z okolí (blízcí, kolegové, hrdinové z filmů, názory z médií) a potom je jeho život odpovídajícím výstupem.

Když člověk přejde v myšlení tzv. na manuál, že si začne sám v hlavě vybírat/vkládat obsah myšlenek. Tak to už je proces tvoření reality.
Ale před tím je důležité být správně nastaven (hodnoty, priority,...) - tím manuálním režimem přebíráme zodpovědnost za výsledek procesu, který spustíme v hlavně myšlenkami.

Tím že přejdeme tzv. s myšlenkami na manuál, neznamená, že nás to učiní šťastnými.

Aby to vedlo k vnitřnímu pocitu naplnění, tak je lepší mít v nastavení spíše dávat než brát a snažit se svým jednáním být prospěšný (je asi nenaplňující cesta se hnát jenom za osobním prospěchem).

,,Náš život je takový, jakým ho učiní naše myšlenky." Marcus Aurelius Antoninus (jeho knížka Hovory k sobě je hodně dobrá)

,,Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. Kdo myslí jenom na sebe, ochudí jiné o sebe, ochudí sebe o jiné, zakrní a zahyne.´´ Jan Werich

Jinak k této myšlence mě jako první přivedl film Gattaca, který mi připadá stále brutálně nadčasový (ukázka s ,,To co je možné, si určujeme sami´´ https://www.youtube.com/watch/… ).


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »