Plavání


09.03.2012 - 20:53
(Panna) farbie26
Plavání
Již několikrát za sebou se mi zdálo o plavání, že kdesi a kamsi plavu, nejsem sama, je kolem mě více lidí..poradíte mi, co to má za význam?

Řazení:
09.03.2012 - 21:15 | Filtr
(Váhy) Turandot
existuje na netu takova stranka, zalozil ji Jaromir Medo se synem - naklikej si medo.snar - skutecne pekna prace!
10.03.2012 - 06:57 | Filtr
(Býk) skříteček
Je to vlastně logické - žádná záhada - plavání je pohyb, kdy nemáš pevnou půdu pod nohama
10.03.2012 - 07:10 | Filtr
(Rak) karamel » skříteček
to nemáš až tak pravdu...


je to i tělesná činnost, jak např. sex :61: :75: :61: :75:
10.03.2012 - 07:12 | Filtr
(Rak) karamel » Turandot
Plavání, plavat
- o kvalitě styku s citovou rovinou (plavání ve vodě) vypovídá stav a kvalita vody, přičemž pro postup na duchovní rovinu je nejvhodnější ledová voda křišťálové čistoty; kvalita vody odpovídá chápání morální čistoty v té dané chvíli, proto se při úspěšném procesu sebezdokonalování setkáváme se špinavými vodami, nad nimiž se divíme, že jsme v nich kdysi mohli plavat (sen může jít v alegorii hodnocení minulosti až tak daleko, že co snícímu dříve připadalo jako čistá voda, dnes ve vzpomínce vidí jako bahno a kaly)
- čím je voda, v níž plaveme, studenější a čistší, tím je morální očista kvalitnější
- plavající muž je citovým animem a plavající žena je citovou animou
- plavání se vzrušujícími erotickými obrazy: snící není schopen udržet čistotu citové náplně vlastní mysli a vtahuje do ní pudové obrazy; následkem těchto obrazů bývá pád do pudové oblasti, v níž už cit nemá převahu
- druzí plavající lidé: nevědomí snícího upozorňuje na potřebu morální očisty
- plavající nahý pár (žena a muž): pokud do obrazu nevstoupí sexualita, pak se jedná o jednotící obraz citové roviny (citová anima s citovým animem); více o složitém sjednocování protikladů v archetypech Anima – Animus a Coniunctio )
- plavat ve vodách jezera: symbolizuje snahu posilovat citovou náplň mysli
- plavat oblečený: snící při střetu s nejsilnějším faktorem citové roviny (voda) prozatím není schopen oprostit se od osobnosti (popis osobnosti viz archetyp Persona )
- plavat nahý: snící „vysvlečen“ z osobnosti nechává působit mocné city na každý kousíček svého „pudového“ těla , aby po morálním očištění dokázal lépe odolávat nástrahám pokušení
- pravidelné snové plavání bývá předzvěstí budoucí porážky pudových symbolů a personifikací
- plavání a morální očista obsažená ve vodě dává snícímu možnost vracet se k obrazům minulosti a napravovat chyby, jichž se kdysi dopustil, aby se tím od jejich důsledků osvobodil (viz karma*26 a karmický zákon*34)
- v akváriu: kruté omezení v následném období
- plavat v nebezpečné vodě: snící se pokouší dosti riskantně překonat vlastní emoce; podobný snový obraz předjímá i nebezpečné osudové okamžiky
- podplavat překážku, proplavat úzký prostor, rouru, stoku: jeden z častých alegorických obrazů archetypu Bazální perinatální matrice a zejména jeho třetí fáze, v níž představuje cestu rodícího se dítěte porodními kanály; jakmile se člověk k této vzpomínce dostane a v těchto snech rozpozná vlastní porod, může s důvěrou doufat v poznání souvislostí mezi porodními zážitky a procesem sebezdokonalování
- přeplavat z jednoho břehu na druhý: obraz je významným předělem v životě snícího, neboť vědomě opouští jeden stav (například stav pudové podřízenosti) a nachází nový stav (například stav citového prožívání); samozřejmě lze kráčet také opačně, ale to by mělo být pro každého snícího důrazným varováním; další podrobnosti viz břeh
medo.snar.cz
10.03.2012 - 07:14 | Filtr
(Rak) karamel
NEBO TO MÁ PROBLÉM UŽ V PRENATÁLNÍM STAVU:


např.
Psychoanalytická interpretace teplé vody, ve které člověk není nikdy sám, poukazuje k naší zárodečné vodě – vodě plodové. Ve vodních snech se také snící vrací k počátku. Objevování cesty ve vodních tunelech je vlastně prvním a obrovským úkolem od matky přírody: najít směr v porodních cestách a vydrat se ven, zvědavi, co přijde.

Lidé, kteří se při těžkém porodu dusili, mají toto trauma navždy v paměti: vynořuje se při věkové regresi třeba v psychoanalýze, pod vlivem halucinogenů, hypnozy, při holotropním dýchání apod. Tahle snící v tom plave dobře, voda je "její živel", není ve vodě sama.

Tady je voda ještě stále vodou, i když – jde-li o plodovou vodu – jedinečného druhu. Kdybychom se s Věrou zamysleli, jestli plavání ve vodě může představovat i jiné věci, ve kterých "umí dobře plavat", už by to nebyla voda jako voda, ale voda jako symbol. To je Freudova "symbolická práce snu". Tomu, kdo se rád inspiruje bohatstvím symboliky, doporučuji krásnou knihu Voda a sny francouzského filosofa Gastona Bachelarda.
10.03.2012 - 07:15 | Filtr
(Rak) karamel
víc jsem napsala do vzkazníku


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »