Gorby
Ledviny jsou hrdý orgán, který dá o sobě vědět až když už nemohou a může být pozdě. Vynechat z jídelníčku brambory, papriky a rajčata. Omezit příjem bílkovin z červeného masa jakož i z luštěnin. Omezit ovoce a spíše jen pít přírodní ovocné šťáva ředěné vodou.Hrušky je možné jíst normálně. Vypít minimálně 2, ale lépe 3 litry denně. 3x denně 10 min před jídlem pít čaj z polévkové lžíce přelít 1/4litrem vařící vody, 15min louhovat. Složení čaje: 3díly celíku zlatobýlu, a po jednom dílu přesličky rolní, truskavce a rdesna, promíchat vše dohromady. Dobré je i užívat petržel, ta likviduje záněty v ledvinách. Na posílení funkce ledvin pít čaj z lipových větviček, ne květu, lžíce na 1/2litru vody, vařit 7minut, pít tři týdny. Zároveň ledviny zevně masírovat slivovicí. Nebo obklad z kostky tvarohu, 20dkg cibule a tří lžic nastrouhaného křenu. ¨přikládat na lkedviny jednou týdně na 2 hodiny po dobu 3 týdnů.