společné účinky potravin v čínské medicíně


11.10.2011 - 22:17
(Lev) růžička
společné účinky potravin v čínské medicíně
Kyselé potraviny zpomalují pohyb, jsou brzdící, tlumí tedy průjem a pocení.Hořké potraviny redukují tělesnou teplotu, vysušují tělesné tekutiny, snižují horečku a vyvolají průjemŠtiplavé potraviny vyvolají pocení a podpoří pohyb energieSlané potraviny uvolní zatvrdliny, zmenší tuhnutí svalů nebo žláz.

Řazení:
11.10.2011 - 22:20 | Filtr
(Lev) růžička
Pět chutí v čínské medicíně

kyselá- náleží k prvku dřevo, kam spadají játra a žlučník

hořká –náleží k ohni, srdce, tenké střevo, osrdečník a tri ohně

sladká-náleží k zemi, žaludek, slinivka slezina

štiplavá (palčivá-pronikavě ostrá)-náleží ke kovu, střevo, plíce

slaná-náleží k vodě, ledviny, močový měchýř
11.10.2011 - 22:22 | Filtr
(Panna) mikiduc » růžička
:39: a já vždycky myslela, že je kachna sladká :43: všechno špatně :8:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »