Problémy s játry


23.08.2011 - 20:34
(Býk) Misswonderful
Problémy s játry
Když má člověk problémy s játry, vyjdou mu velice špatné jaterní testy, co může být příčinou? Alkoholismus je vyloučen.... :24:

Řazení:
23.08.2011 - 21:41 | Filtr
(Lev) růžička
Při problémech s ledvinami je rovněž dobré zaměřit pozornost i na játra. Játra a ledviny tvoří v těle jakousi baterii, kdy játra jsou (+) pól a ledviny (–) pól. Kromě toho jsou tyto dva orgány základními pilíři detoxikace organismu.


Při poškození jater zvyšují ledviny svůj výkon, protože detoxikace těla musí být zachována, jinak by bylo zahlceno škodlivými zplodinami.
Sporýš je bylinka, která se používá v detoxikačních směsích, které podporují čistící činnost jater, takže by se i tady mohla najít určitá souvislost známá z čínské medicíny- harmonicky fungující játra= zlepšení zraku.
23.08.2011 - 21:43 | Filtr
(Štír) celebrita
Duchvobní příčinu nevím..jinak žloutenky, infekce... :25:
23.08.2011 - 21:48 | Filtr
(Lev) růžička
Ke zhoršování stavu dochází za větrného počasí, a také při konzumaci alkoholu a tučných jídel, a dále je zhoršený stav při nerovnováze tohoto okruhu pociťován v noci mezi 11 až 1 hodinou pro žlučník a 1 až 3 hodinou noční pro játra (nespavost v tuto dobu). Podle čínské medicíny je zhoršený stav okruhu žlučníku a jater provázen nazelenalým odstínem barvy obličeje a zvýšenou chutí na kyselé potraviny. Jaká opatření doporučuje čínská medicína pro posílení okruhu žlučníku a jater? Dietní opatření, užívání bylinek a koření a reflexní terapie a akupresura.

Dietní opatření:omezení konzumace tučných jídel (nikoliv však úplné vynechání, to rovněž tomuto okruhu škodí), nahrazení nasycených tuků nenasycenými.

Vhodne potraviny: jáhly, zelená listová zelenina, sezamová semena, jahody, králičí játra. Obecně jsou vhodné chemicky neošetřované (biologicky vyrobené) produkty - celozrnné obiloviny, čerstvá zelenina, fazole, ryby.

Nevhodne potraviny: sýry, smetana, tučné maso, čokoláda.

Byliny a koření: smetanka lékařská, zázvor, bobkový list, heřmánek, lékořice, mořské řasy.

Napoje k procisteni jater:Jednoduchý a účinný recept při poruchách okruhu jater je nápoj ze čtvrt litru horké vody a jedné lžíce jablečného octa, eventuelně místo octa čerstvá citrónová šťáva pro lidi s „horkem v těle“. Sklenice čerstvé mrkvové šťávy s lžičkou olivového oleje lisovaného za studena, eventuelně olejové směsi bohaté na esenciální mastné kyseliny. Šťáva ze směsi červené řepy, mrkve, citronů a jablek.
23.08.2011 - 21:48 | Filtr
(Ryby) petra xx
neprodelala jsi monunukleozu? tim ti taky muzou vyjit spatne jaterni testy.
23.08.2011 - 21:49 | Filtr
(Štír) celebrita » petra xx
:15:
24.08.2011 - 10:44 | Filtr
(Býk) Misswonderful » petra xx
No, ptám se kvůli jednoho člověka. Dotyčný ji prý kdysi prodělal, ale nějak se na to nepřišlo a neléčila se.... Takže to může být i tím jo? :22:
24.08.2011 - 10:46 | Filtr
(Býk) Misswonderful » růžička
Wow, děkuji moc! Přepošlu nemocnému. :1: :62:
:74:
26.08.2011 - 20:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj, duvodu muze byt vic, to je vzdycky individualni, musekl by se zeptat sam a musela bych videt jeho fotku abych byla schopna rict.. mimo jine ty se taky moc dobre neprocistujes, takze to bude neco, co mate spolecneho
27.08.2011 - 09:41 | Filtr
(Býk) Misswonderful » Laki
Jak to myslíš? a jak to můžeš vědět? :22:
27.08.2011 - 12:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Misswonderful
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
podle fotky
27.08.2011 - 12:37 | Filtr
(Rak) mikejla
problémy ...jaké ??? vysoký bilirubin nebo gliceridy?Může to mít bezpočet příčin od banálních po závažné to je na několik stran psaní :25:
27.08.2011 - 12:43 | Filtr
(Štír) celebrita » růžička
Čokoládu mi nikdo nezakázal teda :61:ta je zdravá :61: :75:

I jídlo je třeba přizpůsobit nemoci, spíš ve způsobu přípravy než v omezení potravin. Tučná smažená jídla lze upravit tak, že se tuk odstraní a maso se připravuje vařením nebo dušením. Místo smažené cibulky je lépe použít k omaštění čerstvé máslo a podobně.

Mezi nejnevhodnější potraviny při onemocnění jater a následné jaterní dietě patří tučná jídla (hranolky, sádlo, máslo), tučné maso (koleno, bůček, vepřové maso), uzeniny (salámy, buřty, paštika, konzervy), koření (chilli, paprika), vaječné výrobky (vejce, majonéza), alkoholické nápoje. Vhodnými potravinami jsou zdravé tuky (olivový olej), libové maso (kuře, králík, netučné ryby), drůbeží a dušená šunka, pečivo (nekynuté koláče tvarohové těsto, bramborové těsto) a všechny druhy ovoce. :75:

Přísné dodržování jaterní diety je opravdu nutné, rychle se znovu nastartuje funkce jater a vy se můžete rychleji zbavit únavy a stresu.

:75:
27.08.2011 - 12:47 | Filtr
(Štír) celebrita » celebrita
Ze zeleniny se vyhněte česneku, cibuli, kapustě, zelí, okurkám a květáku. stím mám problém, protože zelí miluju :4:a česnek vlastně taky, ale je fakt, že tělo si řekne, co mu nesedí a česnek je pro mě děs :61:ale dobrej :39:
27.08.2011 - 12:48 | Filtr
(Štír) celebrita » celebrita
A jinak Ostropestřec jako doplněk stravy :75:
29.03.2016 - 09:57 | Filtr
(Rak) Sabbka
To by mě také zajímalo, mám ted podobnou zkušenost..
Berete někdo na to něco?
29.03.2016 - 10:17 | Filtr
(Lev) Suea
Naše tělo je v jednotě s myslí. Psychosomatika funguje, ať se nám to líbí, nebo ne. Každý projev nerovnováhy v našem konání (ale i myšlení - myšlenkami tvoříme) somatizuje. Jinými slovy: co zasejeme, to sklízíme. Napříč místem, časem, životem... Aktuálně je období jara - vlády dřeva - a na úrovni těla jsou nejvíce v pozornosti játra a žlučník. Je dobré věnovat jim zvýšenou pozornost. Játra představují naši /ne/radost. Skvělá zpráva je, že játra mají schopnost sebeobnovy. "Stačí jen" otočit pozornost k sobě a dopřát jim (sobě) to, co nejvíc potřebují. Lásku, pozornost, péči - a to na úrovni tělesné i duše(cho)vní. Myšlenky lásky pro naše játra spolu s jejich očistou v podobě čajů je tou nejlepší sebeuzdravující medicínou. http://zuzanahoffmannova.cz/jaro-ca…
29.03.2016 - 11:08 | Filtr
(Střelec) tiferett
Pôvodnou príčinou za všetkými problémami s pečeňou - teda játrami, je hnev, primitívne emócie. Ak má človek vo zvyku neustále sa na niečo a na niekoho sťažovať, nadávať, stále niekoho a niečo kritizovať, energia hnevu sa ukladá v játrach a postupne zhoršuje ich funkciu.. Ak má takýto človek neustále pocit, že všetci „ tí naokolo sú zlí“, neustále žije v pocite hnevu na okolitý svet , a ak má ešte v povahe tendencie zlostiť sa, situácia sa ešte zhoršuje. Lekári potom môžu stanoviť rôzne diagnózy, ale vždy je za tým celkom na začiatku vnútorný hnev pacienta, aj keby bol ten hnev celkom neuvedomený.

Potom sa môžu napojiť aj problémy s ladvinami nielen z fyziologického a energetického hľadiska- ale aj z duchovného, mentálneho a psychického, lebo je jasné, že ak stále niekoho kritizujeme a vidíme vo všetkom zlo, tak sú vážne aj narušené vzťahy s ľuďmi - a so vzťahmi sú ako orgán prepojené ladviny..

Vieme, že každá choroba je ako dar, ktorý nás má niečomu naučiť. Každá choroba nám ukazuje, že niečo v nás „ je zle“. Že sa v niečom máme zmeniť.
Problémy s játrami, tak ako problémy s mnohými inými orgánmi, nás upozorňujú na t, že nie sme v „STAVE LÁSKY“ !
Človek ba sa mal svojou múdrosťou dostať do stavu, kde vládne iba láska, pokoj a radosť. H2adať lásku a nachádzať ju všade a vo všetkom.
Keď človek v svojej psychike v svojom duchu takúto zmenu urobí, zdravotné problémy postupne vymiznú.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »