Cukr - blog


04.11.2015 - 15:56
(Kozoroh) Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…

Stránka: 3 2 1
Řazení:
04.11.2015 - 22:35 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
ano mas obvykly nazor
moj je ten ze oviocny dzus nie je v poriadku
a kedze nema vlakninu....

zahnivanie nie v zaludku ale takniva vsade po tele kam krv cukor prinasa
nastuduj si nieco o fruktozovom niceni pecene, podobny efekt ako alkohilicka opecen
nakonec fruktoza-alkohol maju k sebe dost blizko, ako by ich jedna mater mala

ovocie je zdrave neslachtene to povodne co nam sily temna viacmenj uz dosledne znicili a este nejake lesne plody

najzakernejsie fruktozive bomby: hrusky, jablka, hrozno, cerveny melon

kto chce si to dohlada alebo si to nasebe odsleduje
04.11.2015 - 22:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
ale dát si džus po ránu to si myslím je úplně normální není na tom nic nezdravé naopak. Ovocná šťáva je velmi zdravá a hlavně když je čerstvá.
Ovoce je úplně v pořádku tam je ten cukr vázaný na vlákninu a je to celkově spolu velmi špatně rozpustitelné. Což znamená že se inzulin nijak razantně nezvedá, protože takový banán má třeba gylkemický index okolo 25 což je úplně v pohodě. Ale Sacharóza má GI100. A pivo má například GI110. což znamená že ovoce anebo ovocná šťáva jsou úplně v pohodě. Problém je například pivo. A bílý cukr. Ovoce je super potravina. Hlavně čerstvé.
A rozhodně ti v žaludku nic nezahnívá celý den to je nesmysl v žaludku ti nemá co zahnívat.
Problém může nastat teprve u těch doslazovaných šťáv. Kde musí být napsáno obsahuje cukr. Protože ho tam ti hajzlíci přidávají aby lidi více žrali a kupovali.
04.11.2015 - 22:18 | Filtr
(Býk) 144
ludia ktory sa o to zaujimaju tam zrejme nic nove nedajdu na nete je vela spicifickcyh diskusii

chcem len pridat ze vyslachtivane oviocie je tiez sucast cukroveho utoku na ludstvu
takze ak niekto s anapchava ovicim v predtsvae ze si robi dobre...
naprikald ovocne dzusy ( a je jedno ze su prirodne ze je to len stava rovno z pomaranca) to je zakerna pecka a ta americka kuktura pomarncovy dzus hned rano
telo zahniva uz potom cely den a clovek ma stale chut len na sladke
04.11.2015 - 22:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
To co říká má hlavu a patu co se týká užívání rychlých cukrů tedy mono a disacharidů. Ty se štěpí strašně rychle a působí hroznou pakárnu v nervovém tedy řídícím systému. Takže cloumá to hormonama nahoru a dolů a to je nebezpečné. Protože otvírá a zavírá vrata do buňek příliš rychle a příliš moc. To je jako průvan a tím průduchem lezou do buňek i svinstva všechny možné nejen ty živiny glukóza protože s ní se sveze spousta jiných věcí. Ale to je ten problém. Že organismus cukr není schopen takto metabolizovat bez problémů. Nejsme adaptovaní na sacharózu a fruktózu ta se v přírodě nikde v takto koncentrované verzi nevyskytuje. Člověk ho jí jenom posledních asi 25 let začalo to před pár desítkami let to cukrové šílenství a nikdo s tím neumí přestat. jinak nikdy předtím se cukr nejedl.
A protože ho i naleze do buňek příliš mnoho naráz, dělá to s buněčnou membránou strašné věci. Buněčná membrána má zůstat chráněna a má mít správné poměry živin to většina lidí vůbec neví a nedělá. Má se to dělat tak že neotvíráme ta vrata do buněk inzulínem tak často a tak moc. Má to být rovnoměrné a to je základem úspěchu ve zdraví. Tedy v boji s civilizačními nemocemi. Že mají ale také například jíst správné oleje ve správném množství. Dělají extremity a pak se diví že to nefunguje. Buněčná mambrána je složená hlavně z omega 3 mastných kyselin a ty jsou v rybách rybím tuku a lněných semínkách. Jinde skoro vůbec.
:4:
04.11.2015 - 17:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
Vědecky, no pokud zkoumáš vliv jednoduchých cukrů tak je to naprosto vědecké protože metabolický syndrom a soubor chorob co do něj patří je jednoznačně spouštěn přemírou jednoduchých cukrů a malým pohybem k tomu.
Ony jsou to záležitosti posledních let výzkum glykémie inzulínové odezvy atd není to starší než 10-15 let ty poznatky se hromadí postupně a doktoři se na katedrách toto neučili ani neučí.
Je to záležitost biochemiků a nutričních cpecialistů tam se to učí. A nutriční výživa má boom teprve posledních pár let. Takže lékař ti k tomu nic moc neřekne oni se výživou nezavýbají ani se ji neučili.
V této oblasti je to nastavené takto: poraď si sám.
04.11.2015 - 17:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
Domnívám se že to s tím cukrem není vůbec přeťáplý že je to tvrdá realita.
Biochemicky zcela nevyvratitelný fakt že cukr škodí.
Jednoduché cukry jsou normální fet. Jenomže vzdát se jich to je pro mnoho lidí jako uříznout si ruku. A u cukrovkářů se to pak často i děje.
04.11.2015 - 17:03 | Filtr
(Rak) Loen
No je to udělané hodně "americkým způsobem" - emocionální, dynamické, "fanatické" .. je to taky z velké části natáčené v USA... vědecké důkazy nejosu až tak vědecké...

Nicméně to stojí za vidění... ono to umí zasáhnout a to je asi dobře... odkrývá machinace nadnárodních firem... je to docela pecka

04.11.2015 - 16:49 | Filtr
(Štír) Freja
Asi to bude trošku přeťáplý,nevím,jestli se na to chci dívat...? :63:
Každopádně kouknu aspoň na rozhovor s autorkou,třeba si to rozmyslim...
Příspěvky: 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »