Cukr - blog


04.11.2015 - 15:56
(Kozoroh) Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…

Stránka: 2 1
Řazení:
08.11.2015 - 21:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
no jistěže. píšu o transnasycených.
a kokos myslím kokos né kokosový tuk.
prodávají to běžně v takových tetrapacích u vietnamců v praze. nebo u indů a arabů ti to mají zaručeně. chce to brát bez éček a příměsí.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/…
08.11.2015 - 18:18 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
margarin nie je jedlo o tom je zbytocne sa bavit
transnasytene je nieco ine ako nasytene

ked sa do argumentacie zahrnu margariny apouzijeje sa slobo transnasytene MK
v citeajucej laicke verejnosti vznikne asociacia vseobecne k nasyteneym
stary trik

kokos ? alebo kokosovy olej ?

ja pisem o kokosovom oleji nie o kokose
08.11.2015 - 12:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
A pozor na to ať nedojde k nepochopení problému.
Nikde netvrdím že nasycené tuky jsou zbytečné. Jsou důležité v poměru. Ten má svoje důvody. Nejde jen o civilizační choroby ale hlavně o dobré fungování buněčných membrán kde je přebytek nasycených tuků naškodu.
Je dobré nevybíjet jedním argumentem druhý a vylívat celou vaňu. Já si kokos taky dávám kupuju pastu. Ale dávám na poměr už větší pozor necpu se nasycenýma což je česká typická klasika. Takže ani žádné odezdi ke zdi nedoporučuju. Teď se vrhnout na kokos atd. Vše má být vyvážené.

"Současné výzkumy vůbec neprokazují žádný vztah mezi příjmem nasycených tuků a rizikem kardiovaskulárních chorob, přičemž nasycené tuky mají naopak ochranný účinek," potvrzuje doktor Malhotra.

Ideální je pak středomořská kuchyně, kde se sacharidy přijímají v podobě celozrnných obilovin a tvoří jen menší část denního energetického příjmu, zatímco jsou ve stravě bohatě zastoupeny bílkoviny z ryb a mořských plodů, drůbeže a libového masa. Středomořská strava je ale také bohatší na tuky z ořechů, olejů a másla.

Což ovšem znamená že středomořská strava je bohatá na n3 i na n6 a mononenasycené což není případ české klasiky. Ta je založená hlavně na NMK tedy sádlo máslo. Margaríny u nás hojně používané a bohužel jsou hlavní součást pečiv - až 45 procent transnasycenćh MK je jed na entou. Proto pečivo vůbec nekupuju. Oni to totiž pekárny můžou používat bez omezení takže tam margarín perou je nejlevnější. A nikdo s tím nic neudělá kvůli lobby. 45 proc tuků v pěcivu má transnasycené MK. Z toho jsou nejhorší nemoci.
http://zena.centrum.cz/zdravi/…
08.11.2015 - 09:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Díky za dovolení užívat si vlastní stravu.
08.11.2015 - 09:40 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
co sa tyka nazorov na stravu ( a mozno nielen) tak sa zda ze su vcelku spolahlivy "contrarian indicator"

vdaka za potvrdenie

ty si papkaj co chces a ja sa krasne tesim s mojou stravou

aspon si nikdy nebudeme kradnut z taniera
08.11.2015 - 09:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
A rýžový a kokosový a lněný nejsou rostlinné?
Překonat vlastní tělo se ti podaří jenom jednou. :4:
Nasycené mají jen tu výhodu že jsou stabilní. Ale mají blbé vlastnosti co se týče funkce buněčných membrán. To je nejdůležitější tělesný orgán udržující celou homeostázu. Je složena z lipidové tedy tukové dvojvrtsvy. Z čeho si tuto dvojvrstvu kdo utvoří tak pak funguje jeho zdraví. Nasycené MK nic moc. Tvoří nepropustnost. Tenhle fakt se vědecky nevyvrací ale potvrzuje.
08.11.2015 - 09:00 | Filtr
(Býk) 144
moj nazor na tuky:

vyhybat sa takmer vsetkym rastlinnym olejom, prave nasytene tuky su to co treba a ku tomu samozrejme omega 3

co ja jedavam:

kokosovy olej, prave maslo neriedene rastlinnymi olejmi, lanove semiacka,
a ked varim tak na ryzovom oleji, kokosovy tepelne nepouzivam je mi to luto tak fantasticky vonia a chuti surovy

do surovych salatov si tam lyzicku kokosoveho, ked je chladno a zostal by tuhy tak vynimocne pokvapkavam ryzovym

ziadny iny flaskovy olej doma nemame uz roky

strasenie nasytenymi mastnymi kyselinami je stara vec, uz davno prekonana

ale nech si kazdy s vlastnym telom robi co chce
05.11.2015 - 11:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Když jim nebudeš zakazovat ovoce a cukr tak ti možná kousek koláče nechaj.
05.11.2015 - 11:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Neměl jsi náhodou včera namířeno na debatu s ženami o sexu?
05.11.2015 - 10:22 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Naprosto přesné vyjádření odbornice na výživu které koresponduje s vědeckými poznatky. S tímto se ztotožňuju a v podstatě celá dnešní odborná obec, podotýkám nepředpojatá. Nevím co je to cukrovošlechtěné ovoce co máš na mysli ovoce obsahuje okolo 15-20 proc sacharidů což je normální není to nijak hnané do supersacharidových podob. Pokud jde o problém ten by se mohl vyskytovat pokud by jsi konzumoval velké množství sušeného ovoce kde je už koncentrované. Takové sušené datle jsou supercukrbomba stačí tak max 5ks denně.
https://www.youtube.com/watch/…

Co jsou to cukrovošlechtěné ovoce? Víš kolik by jsi musel toho ovoce sníst aby ti ztučněla játra? Pár kilo denně a i o tom pochybuju. Játra po ovoci netuční to se ještě nikomu nepodařilo.
05.11.2015 - 10:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Tak jasně fruktóza je disacharid spadá taky mezi cukry říkám že tady o tom mám diskusi nebudu se opakovat.
http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
Fruktózu pokud jíš v přirozeném stavu tedy v ovoci a nejíš více než doporučené množství což se znovu opakuju 100-150g/d což je asi 15g cukru tak ti neudělá s játrou naprosto nic.
Pokud lidé začnou užívat sladidla typu sirup z agáve - takzvaná zdravá sladidla za která zaplatí majlant viz sirup javorový pak si nepomůžopu vůbec. To je jako když si daj bílý cukr je to jedno je pravda že ta fruktóza z agave například udělá větší maras v těle než bílý cukr. Ale to bys musel sladit denně sirupem z agave.
Margit Slimákovou moc nemusím ale tady má o tom dobrý příspěvek.
https://www.youtube.com/watch/…
Mluví tady o té fruktóze není to tak dramatické jíst ovoce rozhodně děláš paniku mezi lidma aby nejedli ovoce takže klídek. Ovoce si dejte a klidně sklenici pomerančového džusu naráno je naprosto v pohodě. Nebudu si ale kupovat přislazovaný z nějakého koncentrátu ale dám si čerstvě vylisovaný z pomerančů.
https://www.youtube.com/watch/…
05.11.2015 - 08:43 | Filtr
(Býk) 144 » Freja
http://www.doctoroz.com/

tv show kde dava aj mimomedicinke rady, ovsem...

samozrejeme z horneho amikova
05.11.2015 - 08:31 | Filtr
(Štír) Freja » 144
:25: toho neznám,jen Ozzyho a Ozzáka
05.11.2015 - 08:17 | Filtr
(Býk) 144 » Freja
Dr.Oz by bol jemnejsi ?
:4: :61:
05.11.2015 - 06:58 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
skusim vysvetlit kam prisla debata

ja upozornujem ze fruktoza moze byt ovela nebezpecnejsia ako biely cukor kde je G:F=50-50
priemyslene vyrobky maju vsetko sladene cistou fruktozou zvycajne z kukurice

tzv HFCS high fructose corn sirup

toto sa prestalo uvadzal na obale pod touto skratkou ked sa verejnost dosvedela o nasledkoch fruktozy tak to vseiljak inak oznacuju

ano je teoria ze fruktuza z ovocia je ina ako fruktoza z kukurice izolovana a pridavana priemyslene do vyrozbkov

myslym ze pecen vnima fruktozu a je jej u prdele skadial je ta molekula fruktozy

hodil si do diskusie ze ked ovocie tak to aj ryza

nba tom som ja nemal reagivat a nechat to len pri ovoci

vcelku zbyticne som sa snazil ti teda povedat trisku viac

ze ked uz zacinas do toho tahat sacharidy ako take tak to uz by muselo ist na tu verylowcarb

jedina myslienka co som do tejto tenmy chcel dat je ze ak bude dokument utocit na biely cukor a to je vsetko co v ludoch zostane a budu utekat radsej do ovocncyh koncetrativ a do fruktozovtych prisladovatiel mozu dopadnut zdravotne ovela horsie

mozu ziskat obezitu ktoru neskor mnezvladnu ked pecen bude uz dobre poskodena a atk dalej

to je jedine co chcem povedat

ze dokumnet zdanlivo dobry (uz aj tak zbyticny ved kazdy kto sa bude zaujimat o cukre aj tak vie) moze byt len manipulacia posunut viac obyvatelstvo smerom ku fruktoze

to ze na to nereaguje inzulin je taka pasca zdanlivo senzacne riesenie

ja tu nikoho nenahovaram na verylowcarb, to nebola tema, ale ked uz to padlo tak strasenie v tomto smere tiez odmietam

04.11.2015 - 23:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Ano jistěže. Rozdíl je v tom že to co píšu mám v této oblasti i zažité protože se přesnětak stravuju jak říkám, bez bílého cukru. A nízkosacharidovou dietu jsem taky zkoušel mám ji za sebou a vím co dělá i po metabolické stránce.
Ani žádní mniši na ní nejeli a například sportovci, je zajímavé že etiopští maratonci kteří jsou přece nejlepší běžci na světě se nestravují na ketodietě protože jedí zhruba z 80 sacharidy jsou to etiopané a tam se jí hlavně kukuřice, sacharid. Je v něm více sacharidu než v pšenici. A ve vytrvalostních sportech se tato dieta hlavně má uplatnit.
Prostě jedou na cukrech. Takže to v reálu není jak to prezentuješ.
Mluví o té ketodietě hodně calábek mám tady o tom i diskusi, ale ani on se tak nestravuje, jí normálně sacharidy.
Na ten tvůj rozhovor s "babami o sexe" se taky asi půjdu podívat. :4:
04.11.2015 - 23:36 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
neberiem ti tvoje nazory, mas ich vycitane z medicinskych zdrojov je to tvoja filozofia
ja nesuhlasim s tym co prezentujes, ale neberiem ti tvoje

nemienim o tom diskutovat, takychto diskusii som mal za destaricia uz vela
idem sa radsej bavit so zenskymi o sexe
04.11.2015 - 23:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
To co říkáš není vůbec pravda nízkosacharidové diety nejsou vůbec pro širokou veřejnost vhodné jsou dokonce dost nebezpečné. ony totiž znamenají že musíš úplně přesedlat na jiný druh spalování. a to si dlouhodobě nemůžeš bez toho aby ti začaly chybět závažné živiny dovolit. Protože i v terapeutických případech u epileptických dětí kdy se tato dieta nasazuje už asi 80 let se po dvou letech vypouští a přechází se na normální stravu. To jest smíšenou sacharidovou přibližně S:B:T 60 : 10 : 30. Je tam spousta jiných rizik například ohrožení ledvin. Ketonurie a jiné. I zdravý organismus to snáší různě né dycky příznivě.
To co říkáš jsou extrémní terapeutické kroky nedoporučuje se to pro lidi obecně.
Apropo pokud je to takové skvělé, fičíš na tom už sám? Jak dlouho se takto stravvuješ? A odkud čerpáš bílkoviny a tuky to mi taky řekni. Protože to je totiž na tom ten problém. Že pokud chceš jíst nízkosacharidově, nesměl by jsi přijímat více než řekněme 20-50gramů sacharidů za den. A kde by jsi vzal tu bílkovinu? Bude pak hlavně živočišná že? Takže budeš jíst hlavně a převážně živočišné tuky.
A co je na tom tak podle tebe zdravého? Jíst jako bílkovinu živočišnou? Řekni mi odkud si tu stravu seženeš a já ti řeknu jak moc ti bude nejen chutnat ale i zdravotně vyhovovat.
Protože kdyby toto bylo tak skvělé a přinášelo to ty výsledky, pak to dělají už dávno. Ale teďka dělají zase kšefty s něčím co se zná už 80 let. Tak do toho. Když je to tak zdravé. Ať už na tom frčíš. :4:
04.11.2015 - 23:07 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
vyzivovy poradca predsa studoval vyzivu v oficialnom skolstve
veris o bohu studovanemu fararovi, veris lekarovi ked vyutiahne vakcinaciu na tvoje decko, veris politikovi co studoval vysoku politiocku ze za teba dorbe rozhodne pri riadeni statu?

ovocie je ovocie ryza je ryza

ak chces ist dalej mozes si najst diskusie na nizkosacridive stravive stystemi

very low carbohydrate diets a podobne teraz to ide do vrcholoveho sportu a naprikald slovak majster sveta na 50km chodza Matej Toth na tomide uz roky

je to jediny sposob ako zostat zdravy mat vykonost a nebrat doping
04.11.2015 - 22:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
takže varuješ před čím. před frutarianstvím? nebo před konzumací ovoce?
to ovoce je malý zdroj cukru pokud ho jíš v přiměřené míře což se pokládá podle dnešních doporučení okolo 100-150 gramů. vezmi si že z tohoto množství získáš průměrně 15-20 gramů podle zralosti cukru.
toto je zanedbatelné množství když si uvědomíš, že ze 100 gramů rýže(která je taky šlechtěná) získáš 80 gramů cukru!
Takže by jsi měl logicky bít na poplach že jezením rýže se ničíme. Ta má asi 4x více obsahu cukru než ovoce.
04.11.2015 - 22:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Ještě nad tím pouvažuj to ti řekne úplně každý výživový poradce je to skutečně vědecky podložené co říkám.
Ledaže by to síly temna měly podchycené ty výzkumníky co dělají vědecké výzkumy. Tak to už mají asi síly temna pak prsty ve všem. I v tom že mi teďka zrovna došla voda a musím si ji jít načepovat.
04.11.2015 - 22:48 | Filtr
(Býk) 144 » Bosch
ved prave preto ze vsetko ovocie bezne dostuopne je slachtene na cukor
pred ovocim varujem
su stravivacie sekty jkde sa je len suorve oviocie a nic ine
s tymi ludmni sa rokmi deju zaujimave veci
ak ta to skutocne zaujima urcite si to dohladas

skus : 811, 80-10-10, frutarianism

viac k tomu nemam co dodat, nejdem ta prsvedciat, ponukol som myslienku
nepaci neber,
04.11.2015 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
Dneska neexistují žádné nešlechtěné potraviny není ani jedna všechny jsou šlechtěné. Nejpůvodnější jsou jenom některé druhy ovoce a zeleniny a obilnin ale běžně se nekonzumují jsou to rarity jako špalda. Všechno ostatní je šlechtěné. Do mrtě.
04.11.2015 - 22:41 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
víš vidím že "síly temna" asi napáchaly horší škody ale nebudu ti o tom mluvit zbytečně by ses rozčílil.
04.11.2015 - 22:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » 144
ale má vlákninu i ten ovocný džus má velmi mnoho vlákniny ještě právě je to přírodní produkt tu vlákninu všechnu neodstředíš. a pokud nepiješ toho džusu 3 liry denně pak je to množství cukru v pohodě je ho jenom asi 20gramů celkem sacharidů v 100 gramech což je malá sklenice. to je nijak náročné množství. Když si dáš kokakolu deci tak máš v sobě nějaké 4 kostky cukru.
Příspěvky: 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »