Kouzlo polévek


10.11.2015 - 11:13
(Býk) player
Kouzlo polévek
Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... :4:Taky snídáte polívku?

Stránka: 2 1
Řazení:
11.11.2015 - 10:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Jinak na makrobiotice jsem jel pár let i podle jarmilky ona je fakt dobrá vyhovuje mi její přístup trochu asketický ale účinný.
Pak jsem to propojil i s jinými pohledy na věc takže dneska makrobiotika tak asi 30 procent.
11.11.2015 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
To jsme se teď propojili v uvažování. :15: :4:
11.11.2015 - 10:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Ano znám taky jsem jel na těchto kostkách mají i masové dá se to ale když mám tu možnost vařit doma, nahrazuju je teďka sójovkou tamari je čistá beru od sunfood není z přenice je to bezlepek a taky vlastně můj absolutní hajlajt je miso polívka z pasty genmai.
Je to vlastně chuťově i lepší dávám do polívek i jídel i když podle tradice se má dávat až nakonec kvůli enzymům ať se nezničí. Stačí lžička na hrnec je to z čisté rýže a soli úžasný výrobek u nás běžně k dostání ve zdravých výživých japonce obdivuju jsou fakt borci.
https://www.google.cz/webhp/…
11.11.2015 - 10:21 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
ale pře svoje chutě mám ráda makrobiotiku, používám miso, a tadyty sojové omáčky
http://www.countrylife.cz/tamari-so….
11.11.2015 - 10:12 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
dík za tipy. Kupuju würzel bez glutamátu, ten mi nejvíc vyhovuje.ale umím vařit i jíst i bez toho.http://www.bioobchod.cz/bujon-zelen…
bez sladkého dovedu žít, ale sůl nad zlato :4:
11.11.2015 - 10:03 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Tak si sežeň v lepší podobě třeba i od knoru bez glutamátu.
Ve fakt dobrých restauracích se pak bez hustého masového vývaru neobejdou v těch levnější jedou z obyč práškových omáček. Pak tam jsou ty chutiče a to je šidítko.
https://i.ytimg.com/vi/KwHqOgPFN5s/…

Za lepší vývar dáš i lepší peníze nebo si jej udélat doma. Ale o moc levněj to doma taky nevyjde.
http://www.toppotraviny.cz/fondy-a-…
http://www.toppotraviny.cz/fondy-a-…
11.11.2015 - 09:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » rinada
Jde o to jaké kombinace zeleniny zvolíš když dáš kořenovku k tomu brokoli nebo květák a cibuli česnek plus koření jako bobkový nové kmín pepř fenykl koriandr pak získáš velmi chutný a už celkem i slaný vývar ta sůl je z té zeleniny je to minerální sůl.
Osobně taky ještě zahušťuju třeba lžičku tapiokového škrobu kuzu nebo rýžové mouky ale i jakékoli jiné bezlepkové mouky to je v pohodě.
Naprosto nejlepší je u mě čínská peking dělávám z bio kuřecích skeletů pak celý ten postup je delší ale výsledek je super. Mnohem lepší než od číňanů ti tam jsou schopni nastrkat i kuřecí nožky fuj.
Nuž ale momentálně vedou ty vietnamské bhůn polívky s rýžovými budlemi a čerstvou zeleninou nahoře. Tofu kuře hovězí zeleninová.
Vývary jsem dělával taky z kostí masa terapeutické bone bread ve stylu čínské tčm dělává se to hodně v usa jako terapeutikum pro nemocné. Ale nějak není to úplně ono pro můj metabolismus.
Takže v masových vývarů je asi nejlepší dělat demi glace když si dá člověk záležet stojí to za to ale trvá to pár dní chce to nářadí případně aspoň pomalý hrnec. Ten je na vývary vůbec asi nejlepší.
10.11.2015 - 18:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Snídám sklenici teplé vody a pak obilniny.
Ale polívky mám rád i jako hlavní jídla.
Vynikající jsou vietnamské dělávají se z poctivých vývarů žádné kostky.
Jsou syté a stačí talíř je to hlavní jídlo. Nahoru se dávají lupeňe čerstvé zeleniny nemá to chybu naprosto dokonalá výživa.

http://www.vietfoodfriends.cz/homep…
10.11.2015 - 18:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Adrian
V ajurvédě se to tak užívá napřed jíš tučné sladké tuhé nakonec lehké zeleninu polévku. Podle trávení. Protože nejhůře stravitelné jíš na začátku to lehké nakonec. Na to první se dostanou enzymy jako první a dobře to rozloží stravu a lépe se to na dně žaludku promíchá. To poslední zůstává v žaludku nahoře a tolik se to už nepromísí takže to lehčeji stravitelné nakonec. Polívky jsou vždycky lehké pokud to není hustý fazolový eintopf. Problém tohoto konceptu je že tuky stejně vystoupají nahoru a jdou jako poslední do dvanáctníku. Takže je to fyziologicky nepodložené. Je spousta takových pouček co nemají opodstatnění jako například dělená strava ale lidem to nijak nevadí stejně se tím řídí. Jsou to spíše jen pověry. Já mám rád polívku napřed zahřeje žaludek a pak dám druhé vnímám to lépe než lít polívku nakonec.
Příspěvky: 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RakRaku
ukázat kalendář »