Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... Taky snídáte polívku?
Bosch
» thééé
Jinak na makrobiotice jsem jel pár let i podle jarmilky ona je fakt dobrá vyhovuje mi její přístup trochu asketický ale účinný. Pak jsem to propojil i s jinými pohledy na věc takže dneska makrobiotika tak asi 30 procent.
Bosch
» thééé
Ano znám taky jsem jel na těchto kostkách mají i masové dá se to ale když mám tu možnost vařit doma, nahrazuju je teďka sójovkou tamari je čistá beru od sunfood není z přenice je to bezlepek a taky vlastně můj absolutní hajlajt je miso polívka z pasty genmai. Je to vlastně chuťově i lepší dávám do polívek i jídel i když podle tradice se má dávat až nakonec kvůli enzymům ať se nezničí. Stačí lžička na hrnec je to z čisté rýže a soli úžasný výrobek u nás běžně k dostání ve zdravých výživých japonce obdivuju jsou fakt borci. https://www.google.cz/webhp/…
thééé
» Bosch
dík za tipy. Kupuju würzel bez glutamátu, ten mi nejvíc vyhovuje.ale umím vařit i jíst i bez toho.http://www.bioobchod.cz/bujon-zelen… bez sladkého dovedu žít, ale sůl nad zlato
Bosch
» thééé
Tak si sežeň v lepší podobě třeba i od knoru bez glutamátu. Ve fakt dobrých restauracích se pak bez hustého masového vývaru neobejdou v těch levnější jedou z obyč práškových omáček. Pak tam jsou ty chutiče a to je šidítko. https://i.ytimg.com/vi/KwHqOgPFN5s/…
Bosch
» rinada
Jde o to jaké kombinace zeleniny zvolíš když dáš kořenovku k tomu brokoli nebo květák a cibuli česnek plus koření jako bobkový nové kmín pepř fenykl koriandr pak získáš velmi chutný a už celkem i slaný vývar ta sůl je z té zeleniny je to minerální sůl. Osobně taky ještě zahušťuju třeba lžičku tapiokového škrobu kuzu nebo rýžové mouky ale i jakékoli jiné bezlepkové mouky to je v pohodě. Naprosto nejlepší je u mě čínská peking dělávám z bio kuřecích skeletů pak celý ten postup je delší ale výsledek je super. Mnohem lepší než od číňanů ti tam jsou schopni nastrkat i kuřecí nožky fuj. Nuž ale momentálně vedou ty vietnamské bhůn polívky s rýžovými budlemi a čerstvou zeleninou nahoře. Tofu kuře hovězí zeleninová. Vývary jsem dělával taky z kostí masa terapeutické bone bread ve stylu čínské tčm dělává se to hodně v usa jako terapeutikum pro nemocné. Ale nějak není to úplně ono pro můj metabolismus. Takže v masových vývarů je asi nejlepší dělat demi glace když si dá člověk záležet stojí to za to ale trvá to pár dní chce to nářadí případně aspoň pomalý hrnec. Ten je na vývary vůbec asi nejlepší.
Bosch
Snídám sklenici teplé vody a pak obilniny. Ale polívky mám rád i jako hlavní jídla. Vynikající jsou vietnamské dělávají se z poctivých vývarů žádné kostky. Jsou syté a stačí talíř je to hlavní jídlo. Nahoru se dávají lupeňe čerstvé zeleniny nemá to chybu naprosto dokonalá výživa.
Bosch
» Adrian
V ajurvédě se to tak užívá napřed jíš tučné sladké tuhé nakonec lehké zeleninu polévku. Podle trávení. Protože nejhůře stravitelné jíš na začátku to lehké nakonec. Na to první se dostanou enzymy jako první a dobře to rozloží stravu a lépe se to na dně žaludku promíchá. To poslední zůstává v žaludku nahoře a tolik se to už nepromísí takže to lehčeji stravitelné nakonec. Polívky jsou vždycky lehké pokud to není hustý fazolový eintopf. Problém tohoto konceptu je že tuky stejně vystoupají nahoru a jdou jako poslední do dvanáctníku. Takže je to fyziologicky nepodložené. Je spousta takových pouček co nemají opodstatnění jako například dělená strava ale lidem to nijak nevadí stejně se tím řídí. Jsou to spíše jen pověry. Já mám rád polívku napřed zahřeje žaludek a pak dám druhé vnímám to lépe než lít polívku nakonec.
Můj strýc takto snídá řadu let a nemůže si to vynachválit. Párkrát jsem i já zkusil posnídat polévku a musím uznat, že to nebylo vůbec špatné. Přesto mám už svůj ranní rituál s čajem, blbě se mi tam pak ta polívka vměstnává. Polívkový typ jsem ale taky a jíst bych ji mohl pořád. V čem je lepší jíst polívku až po hlavním jídle? Tohle mě totiž ani nenapadlo
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
rinada (* 5.12.1957) Žena
souhlasím, zelenina chuť má, ale tekutina - polévka - vývar,(je zjednodušeně řečeno pro běžného strávníka nechutná voda, pro kuchaře základ pro pokrm, kterým může obohatit výsledek svého vaření. Jiný význam má pokud řešíš nějakou zdravotní indispozicí "panenským odvarem", ostatně jako každý prospěšný rostlinný výtažek.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Víš co, já mám moc ráda slané, a dokonce bych mohla popíjet maggi a přikusovat masox, takže tě chápu..jen to krotím, když to není to zdravé ořechové
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Tak si sežeň v lepší podobě třeba i od knoru bez glutamátu. Ve fakt dobrých restauracích se pak bez hustého masového vývaru neobejdou v těch levnější jedou z obyč práškových omáček. Pak tam jsou ty chutiče a to je šidítko. https://i.ytimg.com/vi/KwHqOgPFN5s/…
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Tak si sežeň v lepší podobě třeba i od knoru bez glutamátu. Ve fakt dobrých restauracích se pak bez hustého masového vývaru neobejdou v těch levnější jedou z obyč práškových omáček. Pak tam jsou ty chutiče a to je šidítko. https://i.ytimg.com/vi/KwHqOgPFN5s/…
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
dík za tipy. Kupuju würzel bez glutamátu, ten mi nejvíc vyhovuje.ale umím vařit i jíst i bez toho.http://www.bioobchod.cz/bujon-zelen… bez sladkého dovedu žít, ale sůl nad zlato
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi