Navíc se podařilo zjistit, že látky zvané „Epigallocatechin-3-galláty“ (EGCG) přítomné v zeleném čaji zastavují růst zhoubných nádorových buněk. Jmenovaná studie prokázala, že lidé, kteří pijí zelený čaj, pravidelně vykazují menší riziko rakoviny žaludku, jícnu, prostaty, slinivky břišní a tlustého střeva. Katechiny zeleného čaje rovněž významně přispívají k prevenci vzniku krevních sraženin, aterosklerózy, onemocnění srdce, diabetu, cévních příhod mozkových a dokonce i demenci. Mimo to se aktivně podílí na snižování tzv. „špatného cholesterolu“. Uvedený výzkum prokázal dlouho sdělovanou pravdu a to, že pravidelná konzumace zeleného čaje je pro lidský organismus obrovským přínosem. Jen je potřeba poznamenat, že ve větším množství dehydruje organismus, takže je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin – nejlépe obyčejné vody.
miluška medvídková
» Im the one
to ne, holka přinesla z čajovny úžasný čaj zelený s mátou, usnula jsem ve 2 ráno. Ale tamto, jak píšeš, musí být úžasné, škoda, že tu albert není.
miluška medvídková
zajímavý článek, já dřív pila pořád zelený čaj, jenže jsem zjistila, že po něm nemůžu spát. Teď mám období černého čaje se šťávou. Teda k snídani, přes den piju matonku apod. I voda je u nás dobrá.