Celý život bydlení v teroru


07.04.2024 - 08:24
(Štír) Setu
Celý život bydlení v teroru
Dobrý den, prosím, poradíte někdo? Jsem *24.10.1981 v 18:40 Uvědomila jsem si, že celý dosavadní život se mi děje, že ať už jsem bydlela na kterémkoli z asi 15 míst, (se spolubydlícími), pokaždé jsem dohužel musela žít v "teroru". Spolubydlící mohli všechno, já nic. Když jsem si "troufla" udělat něco nestandardního,(např. hlasitá hudba, zapnout večer pračku) byla jsem podrobena "výslechu", zesměšňování, hádce. Když jsem se k tomu postavila asertivně, přišel výsměch, shazování. Když jsem byla více bojovná, přišla sprostá slova, naschvály, apod.
At už to bylo poprvé v mých14 letech na privátě, nebo třeba ve 30 letech se spolubydlícími ve velkém městě (sama si nemůžu samostatné bydlení dovolit) vždy tam byla hrůza, nátlak, mnohdy oni brali drogy, násilí... I nyní v 42 letech když bydlím, nemohu bohužel žít v míru, férovosti, opět je tu "osoba" kteoru musím trpět.... Kdy budu moci prolomit toto předurčení? Proč se mi to děje? Je to peklo. Nepřispívá to k mému zdraví... Snažím se zlepšovat se, své špatně vlastnosti si uvědomuji. Chci konečně žít v přátelském prostředí, v pohodě, bezpečí. Budu vůbec v tomto životě moci? s úctou děkuji. S.
p.s. Ted si uvědomuji, že vlastně již v necelých 3 letech jsem byla hospitalizována sama v nemocnici, několik dní zavřená v kleci. Dosud si to bohužel pamatuji jak jsem v noci stála u té mřížky a plakala. Pamatuji si tu opuštěnost. Uvědomila jsem si to a chci jít dál.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
11.04.2024 - 16:46 | Filtr
(Štír) Setu » verka96
děkuji za tipy a laskavá slova.
11.04.2024 - 09:33 | Filtr
(Střelec) verka96 » Setu
Když se zamýšlím na tvou situací, asi bych jen tak neházela flintu do žita, i když to není žádný med.
Nevím, jak moc jsi byla usilovná na sociálce a věci kolem neznám, přece jen to chce subjektivní přístup, ale pokud máš výdaje na bydlení v podobě nějakého nižšího "nájmu", vše bych si zdokumentovala, vyžadovala bych od vlastníka smlouvu a vše doložila, bez ohledu na to, zda je to rodinný příslušník.. Pak bys měla argument proti tvrzení: ať ti pomůže rodina. Ano, berou se příjmy všech osob, co v domě žijou, ale také předpokládám máte vyšší náklady na energie a zvýšily se poplatky za vodu (pokud nevyužíváte z vlastní studny). Sama jsem v letošní zimě zvažovala, že si zažádám o příspěvek na bydlení. Ale díky teplé zimě jsem to nakonec dala.
Pak jsou taková ta poradenská centra pro sociálně slabé, centra pro samoživitele apod. nemáš něco v blízkém okolí? Nebo někoho, kdo by ti poradil, pokud jsi už po tom více nepátrala? Sociální bydlení může být v podobě bytu, ale taky záleží hodně na lokalitě. Já jsem si před lety našla menší byt na větší vesnici (cenově dostupnější), zahradu mám všude kolem, někdy stačí jen pěkný balkon orientovaný do zeleně, který si můžeš dle libosti osadit květináči... :-) Taky nejsem městský člověk a přírodu, zahrádku mám moc ráda. Je to takový kompromis.
A hlavně, po psychické stránce bys mohla mít klid. Já jsem byla před lety v podobné situaci, i když nemám zdratovní potíže.
10.04.2024 - 18:44 | Filtr
(Lev) Gryphon
Tady je docela dobře vidět, jak se člověk během života může snadno naučit být "obětí". Mars v Panně je sám o sobě podřízený, popelkovský, sloužící, a je ve čtvrtém domě, který ukazuje na poměry v domácnosti. Kvadrát Lilith ve Střelci v šestém domě, opět podřízenost. Uran je ještě ve Štíru, tudíž tuto kvadraturu nepovažuju za "pravou"...přece jen je ob znamení. Luna v Panně a čtyři planety ve Vahách zrovna nějaké akceschopnosti, rozuzlení, katarzi nepomáhají. Zároveň je tam nějaký velký rozpor, kdy Lilith cítí, že Mars jede na čtvrt plynu, ukazuje jen svůj nejhorší aspekt, a vůbec není schopen pochopit, že jeho energie se může projevit taky úplně jinak. V přizpůsobivosti, ale pevnosti, v toleranci, ale zároveň v stání si za svým. To, co se může od druhých lidí zdát být jako provokace, totiž může stejně tak být jen (nevědomý) popud k tomu, aby se Mars prostě už konečně projevil. Čím víc bude Mars pasivní, úslužný, takový až jakože "leklá ryba", tím víc bude Lilith (ve formě střeleckých, tj, bodrých, veselých lidí a lidí, co jsou občas "trochu moc") provokovat a zkoušet. "Tak už se prober, naser se konečně a projev tu svou energii!"
Čtvrtý dům totiž, mimo jiné, i ukazuje, jaké energie v sobě potlačujeme, polykáme, blokujeme, co nechceme ukázat okolnímu světu. Mimochodem, nemusíme...ale stejně je dobré té energii dát nějakou možnost, aby se projevila. Mars, rovná se asertivita, mužnost, akceschopnost, bojovnost, nebo násilí...to podle toho, jakou to získá formu.
Je docela dobře možné, že tazatelka mohla mít v dětství ne zrovna vřelé vztahy v rodině, pravděpodobně s otcem, kterého mohla zavrhnout, odmítnout, odstřihnout...čímžtopádem se ale odstřihla i od mužů a mužské energie jako takové, která může mít i poměrně zdravé a žádoucí atributy (schopnost se vymezit, říci "Zde moje hranice končí"). Důsledkem toho je, že se jí to nějakým způsobem připomíná, ovšem už v trošičku groteskní a zdeformované formě.
Je taky možné, že její Venuše ve Střelci na DS, nějakým způsobem ovlivňuje její vztahy, směrem k obrovskému idealismu, morálním kritériím, které by možná obstály v nějakém středověkém eposu, ale rozhodně ne v současné společnosti. Zde je vždycky důležité si uvědomit - ideál není cíl, ale ukazatel cesty.
10.04.2024 - 14:27 | Filtr
(Štír) Setu » verka96
děkuji za informace
10.04.2024 - 14:21 | Filtr
(Štír) Setu » Mici Angóra
mám invaliditu 2. st. na nerv. system. Důchod nic moc. Pracuji, bohužel můžu jen 4 hod. denně, víc to zatím nezvládnu. Vyzkoušené. PO 5ti hodinách už tělo padá.... Problém je, že nájem platím, sice nízký, ale bez smlouvy, z ruky do ruky, v domě u rodinného příslušníka. Když bych chtěla pomoc od státu, stát řekne, že mi musí pomoci rodina, u které bydlím, resp. pro výpočet potřebnosti, nebo jak se to jmenuje, se počítá příjem všech lidí v domě. Žiji jakž takž v pohodě, mám své dva pokoje a sociál. zařízení. Alo to "psychické" zázemí není v pořádku. Obrovský plus je že žiji mezi svými zvířaty a rostlinami - mám k tomu zahradu a dvůr. Mohla bych možná sehnat nějaké sociální bydlení (?) ale jsem celý život zvyklá žít v domě a dvorku a zahradě.... V bytě mi to nesedělo..
08.04.2024 - 12:24 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Tipla jsem si dle popisu nějak zřezaný 4. dům a taky že jo (viz jak píše Verka). Jenže ono je to vždycky reciproční, typicky to bývá vidět např. když má někdo Mars v 7. a stěžuje si, že vždycky nafasuje agresivního partnera. Jenže ten 7. dům ukazuje často i to, jak se my sami ve vztazích chováme. Může to fungovat samozřejmě i na úrovni podvědomí, to je pak blbý.

Můžu se zeptat-ty máš nějaký zdravotní handicap, že si nemůžeš ve 42 letech dovolit samostatné bydlení? Pracuješ? Existují příspěvky na bydlení, moc nevěřím, že bys nemohla něco levného sehnat.
08.04.2024 - 09:26 | Filtr
(Střelec) verka96
Myslím, že ty problémy s bydlením způsobuje Mars ve 4.dome v kvadratu s Uranem. To není žádný med, náročné.. Navíc obsazeny 6.dum může působit pocit podřízenosti, což se může projevit ve zdraví, tady bych si davala pozor.
Co s tím ti nedokážu s určitostí poradit. Někde jsem zachytila, že při období Uranske opozice by se to mohlo zlepšit. Ty jsi na začátku tohoto období a věci se mohou rychle měnit a přicházet situace či události, které jsi ještě nezažila.
Černá luna v 6.dome nabádá k opaku-jít cestou 12.domu - klid, meditace, samota...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »