Neopätovaná láska... Nespracovaný zážitok ( znásilnenie), v tichosti zakopaný pod čiernu zem...


01.02.2024 - 13:07
(Beran) Sestra Luna
Neopätovaná láska... Nespracovaný zážitok ( znásilnenie), v tichosti zakopaný pod čiernu zem...
Je to už neúnosné, prosím kohokoľvek o radu, vlastné skúsenosti...ako sa z nej dostať bez ujmy na zdraví.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
21.02.2024 - 13:37 | Filtr
(Střelec) verka96
Sdílím video jako obecná rada, když se stane nějaká velmi nepříjemná situace, moc se mi líbí....

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
17.02.2024 - 00:32 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Nabi*
Nabi, ďakujem Ti za Tvoje cenné praktické rady, ktoré sotva nájdem na internete. :17:
Od dojatia som sa rozplakala.
Vieš, ja som tú druhú tému vôbec nechcela rozoberať, no zdá sa mi, že práve ona úzko súvisí s mojou celoživotnou témou o neopätovanej láske, akéhokoľvek druhu, rodičovská, súrodenecká, kamarátska, priateľská...
Jediná bytosť, ktorá ma kedy ľúbila, je môj pes.

Som schopná milovať mužov, ktorým zostáva iba pár mesiacov života alebo mužov, ktorí sú už na vzťah príliš starí a unavení životom alebo svoju cestu zverili do rúk Boha.

U mňa sa bohužiaľ všetká bolesť nahromadila do orgánov v brušnej dutine. Dokonca som za tie roky spozorovala, že v prítomnosti cudzích ľudí zadržiavam dych a som neustále v strehu, nedokážem uvoľniť telo a myseľ. V prírode sa cítim najlepšie.

Áno, máš pravdu vo všetkom, čo píšeš.
Lono som v podstate mentálne uzavrela a vniknúť do mňa dokázal len muž, ktorý použil hrubú silu. Jemný prístup k lonu zakaždým skončil poklesom libida u muža.

Je to začarovaný kruh.
Lono teda dokážem oslobodiť jedine ja.

Ďakujem Ti, Nabi. :74:
Som nesmierne vďačná za Tvoj čas, už viem približne, čo mám robiť.

Pokúsim sa nájsť miesto na tele, kde sa nahromadila najväčšia bolesť a namaľujem najsilnejší žiarič, ktorý sa mi dnešnú noc zjaví v sne.

Ak Ti ešte niekedy nejaká cenná rada príde na um, budem rada, ak sa s ňou opäť podelíš. :74:
16.02.2024 - 23:49 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Ou, takovou předpověď snad ne.. To já opravdu nevím. Smrt se "nepředpovídá"...
Nyní už ti přišel Uran do 2 domu, takže bych odhadovala tvoje hodnoty - změnu. Takké souvislost s jinými planetami, jaké budou dělat aspekty atd. Co je typické v této opozici, že události jdou docela rychle, takové intenzivní období.
16.02.2024 - 23:26 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » cimi
Cimi, pýtaš sa, kam se poděla luna a proč je na prvním místě vztah k autoritě, která se o tom nesmí dozvědět...

Lunu som sa snažila ochrániť práve pred tou autoritou, ktorej som nemohla opísať desivý zážitok, ktorý ma na ceste domov postretol.
Našťastie, nikto v osudný večer nebol doma, mala som dostatok času na odstránenie zakrvaveného oblečenia, telo som si poriadne vydrhla pod tečúcou vodou a pri pohľade do zrkadla som sa rozplakala. Bola som samá modrina a jedna veľká otvorená rana.

Keby som sa im bola čo i len slovkom zverila, aké nešťastie ma postretlo, nastala by reťazová reakcia, ktorá by mohla osudom skúšanú Lunu uvrhnúť ešte do väčšieho nešťastia. To som nesmela dopustiť.

Autorita by namiesto slova útechy a vrúcneho objatia, bola by hodila na mňa všetku vinu a môj brat bol by rozšíril nekalé zvesti po šírom okolí.

Až jedného daždivého rána boli by našli ubolenú Lunu bez známok života.

Zvolila som teda menšie zlo, ktorému som mlčky čelila osamote.

V podstate som túto tému ani nechcela rozoberať, ale zaúradovala kolektívna sila žien, a tak som to celé, ani neviem ako, vychrlila zo seba von.

Ďakujem, milé Dámy. :74:
16.02.2024 - 13:40 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sestra Luna
Ohledně tranzitu v tom srpnu 1996 - Na mě to prostě působí dojmem nevyhnutelnosti.

Teď co s tím, že jo... něco sis určitě zpracovala a rozpustila, ale je vidět, že je tam ještě něco, co zbylo a je jasné, že tě to ovlivňuje. Ono to je hrozné klišé, proto se moc nepouštím do těchhle diskuzí, ale myslím, že zbytkové "energie" jsou nejenom v psychice, ale i v těle pořád. Tak to cítím, že by to u tebe tak mohlo být. S tělem se dá pracovat opačným způsobem než skrze bolest.
Tip: pustit si relaxační hudbu a vnímat na sobě vlastní dotek a sledovat, kde je to příjemné, kde je to nepříjemné, kde třeba necítíš vůbec nic. Teď nemluvím o masturbaci (kdyby to náhodou někteří jedinci nepochopili). Možná fakt zjistíš, že vědomý dotek na některých místech (třeba klíčních kostech, prostě může to být úplně někde, kde se běžně nedotýkáš a kde by tě nenapadlo, že tam něco může být schované) vyvolává slzy a vnitřní bolest. Můžou to být prsa, cokoliv, samozřejmě i pohlavní orgány (ale ty bych do toho možná hned při prvním zkoumání vynechala, s ohledem na prožitek, který by to mohlo vyvolat, zvlášť retraumatizaci).

Já mám trochu pocit (když sis teda vyžádala tu necenzuru), že si tam dáváš obrovsky silné mentální obrazy a ty můžou být velmi silné zářiče. Jako například: ... mám dodnes pečať zločinu na lone zobrazenú...
A tak mě napadlo si to obrátit. Vytvořit si silný mentální obraz - ZÁŘIČ - který by začal proměňovat ten obraz, který tam máš teď a který sis vytvořila. To mi tam jde velmi silně.

A věř, že s podobnými zážitky je nás více. Některé z nás jsou na začátku, některé si už prošly nějakou cestu s tímto tématem. Rozumím ti, proto si dovoluju psát naplno, jak to vnímám. Pro ženu, její tělo a psychiku je to velká zátěž, ale zároveň si myslím, že vědomí obětí je něco, co stahuje dolů, takže tím, že se k tomu postavíme jako ženy, které něco prožily, ale jdou dál a naučí se znovu milovat sebe i druhé (a důvěřovat jim!!!), si tvoříme lepší a láskyplnější svět (svůj svět). Pachatele to z jejich činů neosvobodí, ale nás ano. Čímž neříkám, že by ti, kteří tyhle věci páchají, neměli být potrestání, a to tvrdě (bohužel systém v ČR je prostě na tomto bodě žalostný). Jenže to je stejně jen malá část toho, co nám může pomoct (když už se to stalo). Je to komplexní cesta, která není jednoduchá a má hodně vrstev. Psychika, tělo, sebeláska, nalezení své vlastní síly (zároveň nestavění zdi proti všem a všemu)... Jednoduše se to řekne, hůř se to dělá, protože to prostě není proces na jednu terapii (ve většině případů) a čím víc od události uplynulo let, tím víc se to pouzdří. A to se může projevovat od bušení srdce po panickou ataku.

Napsala jsem toho víc, než jsem zamýšlela a cítím, že už není více třeba. Za mě už ani slova nejsou potřeba. Je to o tom, jaký postoj zaujmeš sama k sobě. Láskyplně, s pochopením a přijetím, ale taky s vědomím své vlastní síly. :68:

PS. S tím zářičem to myslím smrtelně vážně! Píšu ti to, protože si myslím, že jsi těmhle věcem otevřená a mohlo by to zafungovat. Úplně to na mě řve, že to můžeš využít ve svůj vlastní prospěch a poléčení. Můžeš si to i namalovat a nabíjet si to. Věci přebírají energii jakou jim pošleš, takže proč to nevyužít...
16.02.2024 - 12:40 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » cimi
Cimi, ani nevieš s akou vďačnosťou čítam Tvoj príspevok. :74:

Taktiež sa posledné mesiace pravidelne v nočných hodinách zo spánku prebúdzam. Moja myseľ je vtedy najaktívnejšia.

Áno, intenzívne vnímam, že tú záťaž prinášam so sebou z minulých životov. Je to ťažko vysvetliteľné, narodila som sa s panickým strachom z vodopádov.
Začala som si to uvedomovať v rannom detstve pri sledovaní animovaných filmov. Akonáhle sa v ňom objavil vodopád, zrýchlil sa mi tep, srdce mi začalo divoko biť a musela som od tej hrôzy odvrátiť zrak. Brat si to neskôr všimol, začal môj strach využívať vo svoj prospech.
Viem vymenovať každý film, ktorý je na mojom zozname zakázaných filmov, a ktoré ma takmer priviedli k infarktu.

Na jednej fotke z detstva, mám na nej asi pol roka je najlepšie vyobrazený môj strach z neškodného potoka.
Som v náručí mojej mamky, ktorá má nohy ponorené v potoku, v mojich očiach je nevysvetliteľný des a výkrik duše, ktorá sa silou mocou snaží zotrvať v náručí a vyhnúť sa tak kontaktu s vodou.
16.02.2024 - 12:14 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sestra Luna
Toho druhého příspěvku jsem si nevšimla. Nicméně, kdybych viděla ten název po změně předtím než jsem psala, tak bych volila trochu jiný způsob a taky bych se zaměřila trochu na jiné věci. Pro mě ta drobná změna přináší podstatný rozdíl... Ale chápu, asi to stejně přineslo tu podstatnou informaci, kterou mělo...
16.02.2024 - 12:11 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » verka96
Ach, nedes ma Vierka. :22:

Myslíš, že v mojom prípade, keďže mám Urán v 8.dome, môže nastať aj náhla smrť najbližšieho, ktorá zmení celkový môj pohľad na Svet?

Párkrát som to už zažila, smrť prišla nečakane a dodnes zostal vo mne závan smútku, keď si na úmrtia mojich blízkych spomeniem.
16.02.2024 - 11:38 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Žádná rodinná "pouta" se nepřetrhala. Jen vyšly najevo věci, které mi nebyly známé nebo jsem ještě na tu pravdu nebyla úplně připravená. Nyní se na naše vztahy dívám jinak. Např. otec - dříve jsem si o něm myslela spoustu pěkných věcí, on je fajn člověk, ale... Nyní ho už vidím jako člověka s chybami (více v reálném světě), zároveň jsem jinou věc musela přijmout a to bylo to nejtěžší. Já se k tomu už stavím jinak. Také se mění nebo změnil pohled na svět.
16.02.2024 - 11:24 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » verka96
Chápem to dobre, že sa počas Tvojej uranskej opozície pretrhli rodinné putá? :74:
16.02.2024 - 11:11 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Nabi*
Nabi, prepáč, nemala som v úmysle nikoho z Vás nahnevať. Neupravila som pôvodný príspevok, k názvu som len doplnila druhú časť môjho problému, ktorý sa odhalil nečakane aj vďaka Tvojmu príspevku. Dlho som nad ním uvažovala, konkrétne som naň dvakrát reagovala. A vďaka Tebe, Vierke a Mici, to zo mňa vyšlo celé von.
16.02.2024 - 01:38 | Filtr
(Blíženci) cimi » cimi
Nevím jakou terapii doporučit...zvolila bych nejspíš vícero kombinovaně, protože každá terapie nabízí něco jiného...při práci se silným traumatem je dobré na to jít trochu oklikou...ale rozhodně bych doporučila i práci vědomějšího charakteru, kde se ty věci dostávají více do vědomí, do širších kontextů a mají trvalejší výsledky, protože pochopí člověk lépe posloupnosti, širší kontext a to samo o sobě hodně osvobozuje...

V radixu máš ten saturn i v konj s jupiterem, tzn ten potenciál růst jde ruku v ruce s tím přísným pánem saturnem...ten na to dohlíží, abys byla ve svém růstu poctivá...

Na nějaké rovině tě někdy čeká mužskoženské usmíření...zkus se naladit na to, co všechno v tom můžeš najít sama v sobě, co je s tímto v konfliktu...

Tak posílám takovou inspiraci :74: :108:
16.02.2024 - 01:38 | Filtr
(Blíženci) cimi
Hmmm...trochu si pročítám diskuzi a zkouším se naladit o co jde...

Mně tam přijde nejvýraznější ta zarytá potřeba to ututlat...tím nechci nijak útočit na tvůj osobní prožitek, pouze to mám potřebu psychologicky rozebrat, protože v tom může být nějaký klíč...

Merkur ve 12 domě v kvadrátu na neptun...vládce 3.domu merkur...
--může v nezpracované formě působit potřebu vytvářet iluze sama o sobě...v době too incidentu byl tranzitní merkur v opozici na nativní...takže tam mohl být nějaký spouštěč nějakého rozhodnutí vnitřního jak se situací naložit v souladu s tím principem - merkur-neptun - dělat jakoby se nic nestalo - zamlžit - přetřít - utéct...(jenže to je samozřejmě krutá iluze)...pokud s tím tak dlouho nebylo nic děláno, tak z toho může být silný zvyk, který je potřeba si postupně začít uvědomovat a nějak s tím začít pracovat...

A jako další nejvýraznější - kam se poděla luna a proč je na prvním místě vztah k autoritě, která se o tom nesmí dozvědět...saturn vládce 10.domu...
---saturn na desc v opozici na lunu a jako vládce 10. domu - aneb co si o tom všichni pomyslí...to je v podstatě patologický přístup sama k sobě bohužel a velká nedůvěra ke svým blízkým už od prvopočátku, což ve mně vyvolává otázky jestli ten mužsko ženský konflikt a nedůvěra neexistoval už předtím...(buď u rodičů nebo i na nehmotné rovině třeba v rámci minulých životů, přetažený do toho současného)

Myslím, že tento první krok promluvit o tom, může být pro tebe hodně přelomový, ale vnímám tam na terapii především ty reakce na to co se stalo...protože jsi neměla nebo nedůvěřovala komu to říct - chyběl ti pocit bezpečí...a protože jsi neměla ani důvěru ve společnost, že tě s takovou zátěží přijme...tzn. že jsi už nějaké nastavení měla předtím...
To jsou věci které bych určitě nepřehlížela a může to být možná nějaká inspirace, nevím nakolik pravdivá, píšu co tak nějak vnímám i z toho jak píšeš...někdy je vnitřní konflikt schovaný za silnou vrstvu "hodné holky" která se chová "správně", ale uvnitř je spousta zamrzlých a nezpracovaných pocitů, které pak ohrožují doslova na životě...o tom je trauma...a čas je relativní, mluvíme o prožitku z tohoto života, ale kdoví, kdy to všechno začlo (nevím jestli trochu věříš na minulé životy...apod...)
15.02.2024 - 15:52 | Filtr
(Rak) aktigram » Sestra Luna
Nepochopila si ma, zrejme neviem nájsť lepšie slová.
Viem že si napísala niečo v tom duchu - ako môže jedna mama žiarliť na dcéru a z toho som vychádzala. Nikto z nás nevie ako to človek môže a ja si nemyslím že za to čo sa stalo tebe môže ona. No áno mohla si nájsť iného muža s ktorým by mala deti ale to by ste už neboli vy.
Ja len chcem aby si ju pochopila bez sudenia vo svojom srdci, lebo až vtedy sa váš vzťah zmení - ty uvidíš ako sa ona zmenila, ale pritom zmena nastala v tebe.
15.02.2024 - 15:42 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Ono je to těžké, když se malé dítě narodí do nějak toxického nebo min. nezdravého prostředí - rodiny. Už to, co se ti stalo, co jsi tady o své rodině napsala, tak je tvá pův. rodina min. nezdravá a to vše se na tobě podepsalo včetně toho "důsledku", který se ti stal i ostatních okolností, které ti nyní nedovolí žít naplněný život.
Ale čeká tě ještě Uranská opozice, já už ji tak nějak "dokončuju", ale musím ti říct, že je to nejen velký "fičák", ale je to úplně jiný pohled na moji rodinu než např. když mi bylo 40 let. Samozřejmě každý to má individuálně jinak.
Už nejsi malé dítě, abys byla připoutána k rodičům. Zároveň je tu nějaká vzájemná solidarita, vlastní krev, která dává pouto, ale beru ji za funkční, pokud je rodina zdravá, i když jsou třeba problémy a starosti.
Neříkám ti, abys svoji matku "zavrhla", ale našla jinou cestu, v nějaké míře omezení, odstup nebo i úplně odstřihnutí, vše je řešení. Je to jen na tobě. A nikdy nic není definitivní. :15:

Ještě bych dodala: existují lidé, kteří když ubližují, tak jich to uspokojuje (včetně svých dětí), ačkoliv si oběť absolutně toto neuvědomuje. A to nejsou zdraví lidé. Ale to nevím, jestli je tvůj případ. Toto jsou moje "objevy" v období uranské opozice ...nebo... :78: :78: :78:
15.02.2024 - 13:56 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » aktigram
Ach, ja predsa mamku nesúdim, mňa by nikdy v živote nenapadlo, že tragédiu, ktorá sa mi v detstve udiala, mohla nechtiac privolať ona svojími myšlienkami. Ona netuší, čo sa mi stalo, viete to len Vy, čo čítate diskusiu.

Netuší, ako veľmi som trpela, chcela nás opustiť kvôli novému mužovi, on jej to zakázal.

Aj napriek všetkému, čo som v minulosti zažila, ju z ničoho neobviňujem, mám ju rada takú, aká je.

Prijímam rany osudu so vztýčenou hlavou. :17:
:74: :68:
15.02.2024 - 13:48 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » thééé
Postupne sa zo zimného spánku prebúdzam. :62: :74:
15.02.2024 - 13:45 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Tedy
Tedy, Tvoj výber pesničiek nemá chybu, vždy trafíš do čierneho. :1:
15.02.2024 - 13:43 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » verka96
Vierka, ďakujem za video, večer si ho pustím.
Máme toho zrejme viac spoločného ako som si myslela. :17:
Moju mamku nemôžem od seba odstrihnúť, vo svojej tvrdosti zostala sama, vnímam, že sa trápi, keď mi ubližuje.
Ona si možno ani neuvedomuje, aké bolestivé sú jej slová a akú dlhú dobu v mojom srdci pôsobia.

Nemôžem ju zavrhnúť, musím sa stať silnejšou. Baran sa nikdy nevzdáva. :3:

Ďakujem Ti, si veľmi príjemná a vtipná žena. Teba by mali muži na rukách nosiť. :16:
Prajem Ti toho najšľachetnejšieho Rytiera pod Slnkom. :27:
15.02.2024 - 11:22 | Filtr
(Rak) aktigram » Sestra Luna
Nesúd, jednoducho nám to neprislúcha.
Tvoji rodičia ti darovali život a za to by sme mali byť všetci vdační.
V podstate každý vie kde ide a skoro vždy s tým súhlasí.
To znamena že je to naša úloha. Ver že každý ma svoj údel a beda tým ktorí na to zabudli.
Skús svoju matku pochopiť. Bola šťastná? zrejme nešťastná - a povedz ako ti môže dať niečo viac taký človek. Človek v ktorom niet ľudskosti iba znásobuje zlo, ale ja verím že to nevie aspoň vo väčšine.
Skús pochopiť že ti tvoja mama, tvoj otec nemohli dať viac ako v nich bolo. Nemusíš ich milovať ale ak ich pochopiš ostane v tebe zmierenie a bude tam ta základná ľudska vlastnosť láska. Bez zmierenia so všetkým čo sa udialo nikdy nebudeš šťastná, aj keby si podstupila množstvo regresií.
Si silná a ja verím že to zvládneš. :17:
15.02.2024 - 08:47 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
:68: přesně tak...
jiná cesta není...

na určité původní rovině spolu všichni spolupracujeme...naše duše si vybírá přesně takové rodiče, aby mohla růst a splnila si svoje úkoly. :99:
A že je to často na pos.ání?...je....ale i tady je to cesta k roproudění zaseklé Životné energie :108:
14.02.2024 - 15:23 | Filtr
(Střelec) verka96 » verka96
Takové pěkné povídání k tématu...

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
14.02.2024 - 15:12 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
S tím nic neuděláš. Odstřihnout se sama, omezit vzájemný kontakt a poslat do :71:... Je to těžké, ale účinné. Pokud budeš dál na sobě pracovat, můžeš to zvládnout a obrnit, ale asi nikdy ne bezbolestně. Mám s tím vlastní zkušenost a regrese mě trochu v tomto posunuly dopředu...
Jinak, v některé diskusi už jsme rozebírali - vztahy mezi rodiči, dětmi, sourozenci. Nejlépe o tom mluví pohádky, ale trochu "přijatelnější" formou - třeba Popelka (matka je tu v roli macechy), Sněhurka a sedm trpaslíků.
Pohádky nejsou jen pro děti... Ale vše tam vždy dobře dopadne. :79:
Někdy ti nejbližší nám "takto" dávají najevo, abychom se hodně ku... vzchopili.. No jak jinak vzbudit toho berana :15:
14.02.2024 - 10:59 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » MIKULAS
Nikdy som nechápala ako môže mamka žiarliť na vlastnú dcéru.

Keď vycítila, že ma má niekto radšej ako ju, vrhala na mňa závistlivé pohľady a nemilosrdne ma pred druhými ponížila.

Doteraz mávam stiahnutý žalúdok v jej prítomnosti, viackrát som jej dala najavo, že v mojom veku už nevládzem viac čeliť jej útokom. Prekáža jej na mne úplne všetko.

Je to smutné, pretože som vyšla z jej lona.
14.02.2024 - 08:14 | Filtr
(Ryby) thééé » Sestra Luna
:62: jak říkají modří...kde je náš strach, tam je náš úkol :68:
Příspěvky: 145-121 120-96 95-71 70-46 45-21 20-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »