Jak se stavíte k tomuto názoru?


06.07.2023 - 10:02
(Štír) Freja
Jak se stavíte k tomuto názoru?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
06.09.2023 - 16:39 | Filtr
(Lev) Gryphon » funky
Hele, nejsem.
04.09.2023 - 08:17 | Filtr
(Rak) aktigram
Tak na tretíkrát som to dala a pozrela celé video a dokonca od takej polovice ma to začalo aj zaujímať. Ja nemám rada tie akože vtipné hlášky a masky, zrejme je to pre niekoho úžasné ale pre mňa hrozne trápne.
No čo sa týka tých astrologických programoch - myslím že sú aj také kde je to prepojené s oblohou, ale ja neviem veľa o astronomií, viem vysvetľoval mi to aj Sosna aj som to ako tak chápala ale to je stále iba voda a nič konkretne čomu by som rozumela.
Takže môže tam byť aj pravda.
S čím úplne súhlasím je to že astrológia je mágia, preto som sa nikdy nestotožnila s tým že nejaký astrolog môže povedať to je taký lebo je škorpion či Rak či Panna.
03.09.2023 - 14:33 | Filtr
(Býk) player
Já to vnímám jako podvod. Avšak - seznávám , že lidé narození v určité části roku (do zimy , tepla , rozpuku či přípravy k spánku) mají určité společné rysy. Ono totiž všechno je kontrukt. Včetně kalendáře. Kalendář (měsíce, dny ) všejchno jenom konstrukt mysli lidí , aby se včase dokázali orientovat.

Ale pojďme o kousek dál. Výsledky práce dnešních kvantových fyziků už zachází k teorii , zda realita je reálná. A zda si ji náhodou neutváří každý sám. Takže může bejt tak - když tomu chceš věřit , tak ti to bude třeba fungovat , páč ty jsi bůh a ty si realitu tvoříš sám. Když budeš věřit v Dia na Olympu - je to tvoje realita - a - šup , máš ho tam.

třeba... :75:
03.09.2023 - 13:16 | Filtr
(Panna) funky » Gryphon
Hele a nejsi ty nějaký Martin Režný?
11.07.2023 - 14:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Celé to skončilo zase jen u Slunce: Nejsem Váha, jsem Štír; nejsem Ryba, jsem Beran. :61: A přesně tohle padlo na nejúrodnější půdu u diskutujících, jak jsem si v rychlosti projel. Protože tomu rozumí každý a tudíž sebevědomí stoupne a ten lajk dá.

DO KAMENE TESAT :4: :17:


P.S.
Myslíte, že měli od Petra (Vládce náš, :27: naše jasné) oprávnění ukázat ve videu grafy zde z Najdise? Nemyslím zmínku o Najdise, ale přímá ukázka radixu, byť jen na chviličku. :21:

PRÁSKNEM JE? :20:
11.07.2023 - 14:04 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
Jj, mám v plánu si pustit sama doma v klidu :1:
11.07.2023 - 14:02 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Gryphon
Ad Vědma: já už slyšela z několika zdrojů, že je to tak strašný, že to prostě musím vidět :4:
10.07.2023 - 19:10 | Filtr
(Lev) Gryphon » Sosna zvlčelý
Sice máme rok 2023, ale měli bychom mít na paměti, že nemůžeme čekat od mainstreamu zázraky, že jo... Od konce velké světové války neuběhlo ani 100 let a od konce segregace neuběhlo ani 80. A je to jen pár let, co proběhly Covidové hry, kde se nás s naprosto vážnou tváří snažili přesvědčit, abychom jen poslouchali a neptali se, protože to je vše pro naše dobro...No, některým to zůstalo i dodneška.
Takže pokud existuje nějaké jakžtakž normální, byť primitivní video, na téma astrologie, které omílá to, co my poučení, již dávno známe, a pokud toto video má aspoň nějaký minimální dosah na populaci, pak zaplaťpánbu za něj. Mohlo by se tam samozřejmě mluvit trochu zasvěceněji, ale to by už pak zase nemělo takový dopad.

I když, mezi námi, myslím, že nakonec nás všechny spasí seriál Vědma. Nekecám, fakt, pusťte si to. Ideálně s nějakou hladinou THC nerbo HHC v krvi. My se u toho královsky bavíme... jen se nám ještě stále nepodařilo rozklíčovat, jestli to je myšleno jako parodie na esoteriku, jestli jí to má znemožnit, anebo si to naopak klade za cíl lidi k tomu přivést.
10.07.2023 - 19:08 | Filtr
(Střelec) verka96 » verka96
Ještě navazuju, poslouchám nyní jako kulisu, zvali si i T. Baudyše a právě na souhvězdí v rámci astro se ho Marek ptal (1:18...) a on odpovídal. Z mého pohledu docela v pohodě, že to prostě funguje podle znamení.

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
10.07.2023 - 16:52 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
No co na to říkám? Že ta dvojice "vlastně zastává stanovisko, které zároveň vyvrací". :4:
Používají silně argument, že znamení nesedí se souhvězdími a tudíž blablabla závěr, protože znamení jsou konstrukt a každý si může snadno ověřit, kde reálně jsou jaká nebeská tělesa na hvězdné obloze. A jaká planeta právě v nich. Super, OK! Tu mě spíše překvapilo, že pro diskutující pod videem toto byla taková novinka a hlavní argument. :1: Dokonce nabyli dojmu, že astrologie toto záměrně zatajuje. :4: Myslím ti diskutující, protože ta dvojice to sice až takto netvrdí, ale pak v diskuzi již ostatní v tomto nechává (což ale dokážu pochopit, mě by to taky nebavilo). Ale autoři videa poněkud pominuli (nebo mi to uniklo?), že souhvězdí jsou taktéž konstrukt. Vždyť jednotlivé hvězdy daného souhvězdí jsou pouze dočasně seskupené do obrazců, jak je nyní vidíme my ze Země. Z jiného místa galaxie by vůbec taková znamení nebyla vidět a za 15 tisíc let dokonce ani ze Země nebudou. Jedna hvězda je relativně blízko, jiná velmi daleko, nejsou vázány k sobě gravitací (pokud se nejedná o dvojhvězdné a vícehvězdné systémy) a přec na obloze je vidíme spojená do pomyslných souhvězdí.
Když už šli do té historie, tak mohli zmínit i to, kolik souhvězdí a jaká (alespoň ta hlavní) tenkrát v Babylónii znali a kolik se z té doby dochovalo (alespoň těch zvířetníkových). Škoda.

Ale jako dobrý, asi chápu (a to nemyslím ve zlém, jsou mnohem horší věci na světě), že jde hlavně o sledovanost, ne o fakta. Hodně fakt zahlcuje. A tak jsem pořád čekal, kdy se rozhovoří třeba o védické astrologii, nebo co vše takový horoskop obsahuje... Sice v první polovině ještě zmínili, že v astrologii není jen Slunce, ale dále už s tím vůbec nepracují. Celé to skončilo zase jen u Slunce: Nejsem Váha, jsem Štír; nejsem Ryba, jsem Beran. :61: A přesně tohle padlo na nejúrodnější půdu u diskutujících, jak jsem si v rychlosti projel. Protože tomu rozumí každý a tudíž sebevědomí stoupne a ten lajk dá. Koneckonců to dokáže i kde který rádoby astrolog, kartář, věštec... Za líbivé věci lidi rádi zaplatí a přijdou zas.

(Asi si přečtu dneska večer něco o medicíně a zítra můžete přijít, vytáhnu vám apendix. :21: Dnes přece stačí si o něčem přečíst a už jsem na to odborník.)


P.S.
Myslíte, že měli od Petra (Vládce náš, :27: naše jasné) oprávnění ukázat ve videu grafy zde z Najdise? Nemyslím zmínku o Najdise, ale přímá ukázka radixu, byť jen na chviličku. :21:
10.07.2023 - 13:49 | Filtr
(Rak) *Maltina*
44 minut!? :39: :41: na to nemám nervy :4:
10.07.2023 - 13:25 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
Tady je bouřka, čiči :4:
Ale stejnak mám asi zavařenej mozek, bo se pokoušim Ti odepsat z mobilu na PC klávesnici... :23:


To druhý video je mimochodem moc zajímavý :3:
10.07.2023 - 07:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » verka96
Tak to děcka objevily Ameriku :1: Podstatné už bylo řečeno výše, takže není třeba plýtvat energií, zejména ne v tomhle vedru. :27:
10.07.2023 - 06:58 | Filtr
(Střelec) verka96 » Mici Angóra
Jo, tam jde o problém souhvězdí x znamení...
V tom druhém videu je to asi 38 minuta. :29:
09.07.2023 - 10:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Nebaví mě to poslouchat celé, jde o znamení vs. souhvězdí?
07.07.2023 - 11:57 | Filtr
(Štír) Freja » Gryphon
...a na tohle se ráda kouknu :1:
07.07.2023 - 11:56 | Filtr
(Štír) Freja » verka96
Tobě taky děkuji :17:
07.07.2023 - 11:56 | Filtr
(Štír) Freja » Gryphon
Tak...toto je NÁZOR. :4: :15:
Děkuji :17:
07.07.2023 - 09:01 | Filtr
(Lev) Gryphon
Když už video, pak třeba toto:
YouTube
07.07.2023 - 09:00 | Filtr
(Lev) Gryphon
Ta věta NEJSEM ASTROLOG je klíčová.
Pokud chcete něco opravdu poctivě prozkoumat, zjistit, jak to funguje, z jakého kořene to pochází, pak se do toho musíte ponořit a studovat to. Teprve když jste hlouběji obeznámena s problematikou a víte například, jaký je rozdíl mezi znameními a souhvězdími, proč se astrologie vztahuje k nebeskému rovníku a ekliptice a nikoliv k hvězdné obloze, pak teprve můžete astrologii rozebírat do alelujá.
Já jsem se takhle dostal k astrologii, párkrát jsem si přečetl nějaké kategorické nesmyslné tvrzení, párkrát jsem se v popisu znamení nepoznal, ale na druhou stranu mi to řeklo mnoho zajímavých informací, které nikdo jiný neví a nezná, takže mě to zaujalo a chtěl jsem se dozvědět, "odkud to ta astrologie ví". Studoval jsem to dál a dál, nořil jsem se do toho, dlouho jsem byl brilantní teoretik, než mi jeden dobrý známý naznačil, že bez praxe se nedozvím nic. Takže jsem začal vykládat i pro lidi.
Dnes to bude bezmála třicet let, co jsem k tomu přičichl.
Jinak nemám vůbec nic proti tomu, když se argumentuje proti astrologii, mezi námi, ona to občas potřebuje...Jen jsem rád, když to má nějakou hlavu a patu. Pokud někdo, kdo ví minimum, dělá všelijaký youtube videa, pak mě to fakt neohromuje. Taky bych si mohl udělat svůj kanál, kde bych mohl komentovat třeba matematiku nebo fyziku, jaký to je hloupý nesmysl, ale vzhledem k tomu, že tomu absolutně nerozumím, to radši přenechám povolanějším.
06.07.2023 - 12:19 | Filtr
(Střelec) verka96
Slyšela jsem od astrologů, že horoskop se nebere podle souhvězdí a že se nejvíce používá ten tropický, jak jej tady máme na najdise.cz.
Ale myslím, že je důležité zkoumat, jak to vše funguje v reálu - tedy pozorovat oblohu (sidericky) nebo tropicky dle astrologů a události. A tady myslím, že by mohlo hodně napovědět. Je fakt, že v tomto videu se některé planety ve svém postavení shodují. NEJSEM ASTROLOG... :27:

Co se týká osobního horoskopu, myslím, že je nejdůležitější, jak to vnímá ten člověk sám, zda na něj nesedí tropický, ať klidně zkusí a pátrá, co na to říká siderický... Ale brala bych v úvahu i tranzity, apod. Brát vše komplexně.

A taková úvaha na Marka a Dominiku, proč se přímo nezeptali některého astrologa? :63: Ale třeba ještě nějaké video natočí na toto téma.
Jinak mám jejich videa moc ráda.. :27:
06.07.2023 - 12:12 | Filtr
(Štír) Freja » Gryphon
Ok, tak zkus komentáře pod videem :4:
06.07.2023 - 11:54 | Filtr
(Lev) Gryphon
K jakému názoru?
Já vidím jen jakési zábavné video, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal, názor jsem tam nenašel.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »