vědomý život a uvědomění


02.04.2023 - 00:23
(Štír) Džejn123
vědomý život a uvědomění
Kdysi jsem si koupila knihu, jejíž název už nevím, neboť je častým používáním tak ohmataná a potrhaná, že jí chybí mj. vrchní strana, kde je uveden mj. její název a autor, ale jsou to taková zamyšlení pro každý den, která by měla vést k více vědomému životu. Přistupuju k této knize tak, že si sem tam si něco přečtu a to, co mě osloví, nad tím se zamýšlím.
Tak třeba toto - cituji -
Mnozí z vás jsou uvězněni v kruhu negativity, protože k životu přistupují převážně s otázkou " CO TÍM MOHU ZÍSKAT?" V lásce stejně jako v penězích vás touha získat co nejvíc odsuzuje k nedostatku, protože předpokládá, že máte málo. Když si lidé uvědomí, že mohou lásku dávat spíš než ji vyžadovat od druhých, změní se jim během okamžiku od základu celý život.
K tomuto tématu mě napadly 2 zásadní otázky.

1) Jsem snad až takový egouš, že mi přijde celkem přirozené zaujímat k duchovně laděným tématům postoj "Co tím mohu získat" ? Mám na mysli získat zejm. pro své vnitřní obohacení, pro své uvědomění, abych byla zase o něco lepším člověkem. Pokud usilujeme o lásku či o zdraví, je také přirozené, že si přejeme velikou lásku a hodně zdraví. Nebo je na tom něco špatně?
2) Jak vypadají uvědomění, které zahýbou světem a změní nám život? Má to být veliké AHA spojené s proudem slz a dojetím že jsem na to konečně přišla,?
Jaké uvědomění bych musela učinit, aby se můj zdravotní stav už opravdu nějak zásadně pohnul směrem k lepšímu?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
09.04.2023 - 22:32 | Filtr
(Štír) Džejn123 » player
Já bych neřekla , že by moje tělo dlouhodobě nefungovalo, navíc když jsem s člověkem, se kterým je mi dobře a cítím se uvolněná, nemoc se moc neprojevuje.
Mám vypozorováno že moje projevy té nemoci jsou především psychosomatické..

Nemám většího nepřítele než sama sebe, potřebovala bych se natolik ukáznit,, aby tenn posun byl už výraznější. Jo je to hodně složitý, protože to strašně pitvám všechno, mohlo by to být i hodně jednoduchý si myslím.
09.04.2023 - 22:22 | Filtr
(Štír) Džejn123 » player
Moudro nejde získat z knih nebo od druhých lidí.

Nesouhlasíš, já myslím, že ten, co mi to napsal, to myslel tak, že na to nejpodstatnější v životě si musíš přijít sám, jistě kniha či jiný člověk nás mohou v mnohém inspirovat, popostrčit, ale nikdo a nic za tebe nic nevyřeší.............
A žádnej učenej z nebe nespad:) Ale zkušenej spadnout mohl:)
09.04.2023 - 14:24 | Filtr
(Býk) player
Tý jo...to jsou mi opravdu hodně složité otázky...chm.

Většinou umím na různé věci dát odpověď , ale ta první otázka mi přijde děsně na dřeň. Řekl bych , že velikou lásku nemůžeš najít , veliká láska je stav tvého bytí. Jenže - pokud dlouhodobě nefunguje tělo , je to hodně složité. Moc. Moc. Hodně zdraví je takový divný pojem. Prostě zdraví. Buď jsem zdravej, nebo nejsem. Trochu zdravej , málo zdravej...nevím.

Na druhou otázku, no - možná. Někdy to skutečně (a dost často) může být velké AHA.Jaké uvědomění? To ti těžko prozradí někdo , kdo tě nezná do hloubky. Protože pakliže je v tobě něco na levačku , bude to znát jen pár nejbližších a to my nejsme.
09.04.2023 - 14:16 | Filtr
(Býk) player » Gryphon
Moudro nejde získat z knih nebo od druhých lidí.


Nesouhlas. Od toho jsou knihy a druzí lidé. Moudro se musí vypěstovat , vyrůst jakoby samo, ale knihy a druzí lidé jsou semeno a hnojivo. Bez nich to nevyroste nebo jen zárodek. Plevel moudra. Možná se pár vyvolených moudrými již narodí, ale většina ne.
04.04.2023 - 21:29 | Filtr
(Rak) aktigram » Džejn123
Nie som zdravá, mám aneuryzmy ktoré sú na veľmi zlom mieste v mozgu ale myslím že všetko by bolo ok ak by boli zistili že mám problém z akoukoľvek chémie v jedle ale aj reakcie na farby. Podľa mňa to bol spúšťač autoimunity a následné množstva operácií, štítna žľaza, maternica,2x kríže a noho iných ale tieto sa na mne podpísali najviac.
Takže tie hrozné bolesti chrbtice boli od ameuryziem a ostatné veci od toxínov s ktorými oje telo nevedelo zápasiť.
No som bez liekov od bolesti, znížilo sa aj množstvo na tlak a srdce, s chrípkou či nachladením nechodím nikde, zatiaľ tých 6 rokov to zvládam bylinkami a kúpeľmi ktoré si sama pripravujem. Odmietla som chodiť na diabeticku, nikdy som nebrala lieky ale mám viac ako 20 rokov diagnostikovanú cukrovky, odmietla som už chodiť na reumatologiu, imunologiu. Takže som to riadne zredukovala.
04.04.2023 - 20:08 | Filtr
(Štír) Džejn123 » aktigram
Víš s tou mojí nemocí je to z jednoho úhlu pohledu strašně složitý, z jiného úplně jednoduchý. Poslední léto a část podzimu jsem 4 měsíce ležela jako ležák na LDN, protože jsem musela být v absolutním klidu abych vyléčila zpříčené meziobratlové ploténky, které patrně vznikly v souvisl. s mýma mimovol. pohybama po lécích, jsem si zvlášt zpočátku zažila nejkrutější bolesti ve svém životě, kdž bolest projela nohou,nemohla jsem potlačit křik, jaoby vás někdo do nohy šlehnul ostrým nožem. V kombinaci pak kdy mě špatně zabíraly mé neurolog.. léky a neurvalostí a neempatií některých zdravotních sester to byla opravdu někdy lahůdka.
Ale jinak moje potíže nebyly nikdy moc o bolestech, byly a jsou to nepříjemnosti úplně jiného typu, těžko se to popisuje....
Takže ty jsi zdravá ted? Tvoje potíže také neměly vpodstatě oficiální diagnozu?
04.04.2023 - 19:23 | Filtr
(Rak) aktigram » Džejn123
A čo cítiš ked sú zlé dni ráno po prebudení? u mňa to neskôr prešlo asi do takého niečoho - chvála Bohu, ešte žijem. No boli časy kedy som žiť nevládala aj ked ja som neplakala, ale bola nešťastná.
Prijatie je o tom že sa prijmeš aká si aj s tými krásnymi dňami ale aj tými horšími.
Ja som si povedala a to si poviem skoro vždy ked je to so mnou veľmi zle - No však mohla som tu už nebyť podľa lekárov, tak ti dakujem aj za to.
Vedela som že bolesti a nemohúcnosť sa vráti ale aj to som prijala.
Takže nemyslím že po prijatí musíš cítiť iba vdačnosť aj ked ona nakoniec bude silná.
Mne veľmi pomohla tvorba, ked mi je najhoršie tak začnem tvoriť, prvé dni ani nie je možné hovoriť o tvorbe, lebo skoro všetko vypáram alebo musím inak prerobiť ale po týždni som upokojená a tvorbou viem znížiť bolesti.
Príroda je pre mňa tiež veľkým liekom, predminulé leto som nedokazala ani zájsť do hory aj ked ju mám blízko, ale minulú jeseň som to znovu dokázala - viem oddychujem na každom pníku a nie je dobre ak som nazbierala veľa húb lebo to neviem odniesť domov, ale bolo to ako znovuzrodenie.
Zaujímavé je to že máme obe Uran pred Slnkom. Ja si myslím že od toho sa odvíjajú problémy s chorobou v mozgu.
04.04.2023 - 18:44 | Filtr
(Štír) Džejn123 » aktigram
Chtěla jsem se ještě vyjádřit k Tvému příspěvku, který mě velmi zaujal.
Píšeš mj. o přijetí,myslím že vím,jak to nyslíš, ale u mě se nemoc projevuje různě,mění se ty projevy v čase, ale jsou i chvíle ,, kdy na mě nemoc není vidět vůbec, dny, které si užívám, i když jich v poslední době moc nebylo. Myslíš že je to málo procitovat vděčnost v takových chvílích, být aktivní, užívat si to? Když se to zhorší zprravidla brečím, což je mi jasné že eje špatně. Ale jinak bych nejednala s přirozeností, ani to jinak neumím...
04.04.2023 - 18:06 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Tedy
Já myslím žes uhodil hřebíček na hlavičku, s tou terapií.
Jen na určité věci musí být min. dva :-) A navíc se musím hodně zamilovat a v mém věku při těchhle útrapách není vůbec snadný najít vhodného adepta :)
Pokud člověk vůbec hledá, což není úplně můj případ....
04.04.2023 - 16:59 | Filtr
(Ryby) Tedy » Džejn123
Abys svou inteligentní myslí neinvestovala tolik do útrap, strastí a bolestí, ale odvedla pokud jen tochu možno svoji pozornost jinam. Někam, kde ti bude lépe, přijemně.
Když nic jiného, tak si aspoň zahrát šach. Něco, co ti nedá prostor myslet na to, co tě trápí.
Například.
Víš, proč se blbec často má dobře a někdy, nebo v některých ohledech líp, než ten inteligentní? Protože nemyslí, neuvědomuje si, netrápí se tím. V nevědomosti je svým způsobem taky síla.
Možná kdyby ses tolik nebrodila, nehloubala ve svých zdravotních trampotách, cítila by ses aspoň o polovinu lépe.
A abys nejela furt na 100% s tou myslí, tak bych ti laicky z astronomického hlediska, jako Štírovi, naordinoval terapii v podobě sexu. :20:
Tak a máš to. Pokud se ti to nelíbí, tak se mě příště neptej a dosaď si za to něco, dle svého uvážení. :2:
04.04.2023 - 15:20 | Filtr
(Lev) Gryphon » Džejn123
Monču znám dobře, z jedný etnogrupy, a z Alikvotních festivalů. Ale doporučil bych ti možná někoho víc "usazenějšího". Monja je víc oheň, živel, Já tam u tebe vnímám někoho víc šamanskýho, spojenýho se zemí.
Jinak jsem se víc rozepsal v SZ.
04.04.2023 - 14:30 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Tedy
Tedy co tím chtěl básník říci :61: ?
04.04.2023 - 13:23 | Filtr
(Ryby) Tedy
Inteligentní lidé potřebují zaměstnat svou mysl efektivním způsobem.
:76:
03.04.2023 - 21:38 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Asi na tato vodní ženská tělesa a znamení je třeba jiného přístupu než nabízí naše medicína, která je založená na opaku....
03.04.2023 - 07:31 | Filtr
(Rak) aktigram
Od začiatku zverejnenia príspevku rozmýšľam či to napísať alebo nie. Budem písať inak ako je v knihách alebo ako sa to ešte stále v ezo prezentuje.
V prvom rade vedomie patrí do hrubej matérie, k systému ale nie k duši, takže vedomý človek nikdy nemôže byť v duchovne ale iba v hrubej hmote.
Bez vedomia - teda aj vedomosti ktoré sa učime, ktoré preberáme by sme nevedeli žiť v tomto svete ale zavádza a manipuluje s nami ak chceme skutočne spásu duše, kvôli čomu sme tu. Vtedy človek uniká s pod nadvlady vedomia teda systému do duchovná.
K nemocí ako takej - teda človek versus nemoc " k fyzickému telu patrí aj choroba, neverím že sa da žiť bez ochorenia počas života. Môže to robiť iba niekto kto kradne tu čistú esenciu ktorá vie vytvoriť iba človek s dušou iným, lebo jedinec nedokáže vytvoriť toľko tej esencie aby udržal svoje telo zdravé.
Niekto dokonca prišiel už s tým poslaním, aby pomohol zniesť z tohto sveta pliagu ktorá ničí alebo aby sa ukazali omyly pretechnizovaného lekárstva.

Čo ja vidím ako najdôležitejšie_ - prijatie, prijatie svojho nemocného tela, prijatie omylov lekárov, prijatie bolesti, prijatí seba.
Keď som to dokázala odrazu sa telo začalo samo uzdravovať, odrazu som našla lekárov ktorý sa ku mne spravajú úžasne, berú to že nechcem už antibiotika, tabletky od bolesti a pod.
Zaujímavé bolo to, že neurolog ktorý stále a celé roky hovoril že treba silnejšie a silnejšie lieky, našťastie moje telo bolo múdrejšie náplasť bola pre neho toxická tak ako po čase aj tramal a pod. lieky na tejto báze, odrazu ked sa zistilo že to neboli správne diagnozy a teda boli zbytočné aj moje operácie, lebo problém je v hlave, teda to čo tlačí na centra, tak mi odmietol predpísať akykoľvek liek a nakoniec ma vlastne odmietol. No a to bolo pre mňa naj.
Ostala som na množstvo liekov alergická, kortikoidy boli pre mňa totálnou zhubou takže aj to sa vysadilo.
Nikto nevie pochopiť tvoje bolesti, môžme si iba domýšľať ale nič viac, no ver to čo ti hovorí tvoje srdce, nehľadaj vinníka ani v sebe ani v iných, neobviňuj ani Boha. Nechaj veci plynuť a ja verím že už čoskoro budeš vnímať ako ti tvoje telo pomáha.
Prajem všetko dobre :74:
03.04.2023 - 07:17 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
To akoby si písala o mne. Už pred 30 rokmi som mala podľa neurologov prestať chodiť a následne zomrieť na zápal pľúc.
03.04.2023 - 07:14 | Filtr
(Střelec) verka96 » Džejn123
To je dobrá zpráva. A nemá v tom prsty Jupiter jako spoluvladce horoskopu?

Také mě napadla spojitost s Neptunem a případnými omyly lékařů - diagnozami.
Mám kamarádku, asc. ve Strelci a v 1.dome Neptun Luna. Jinak je to Ryby. Také má velmi vlekle onemocnění, špatne diagnózy, antidepresiva, potíže s trávením, nějaké neurologické onemocnění po vakcíne atd. Nad lékaři už zlomila hůl, podle nich, zázrak že žije. Mnoho předepsaných léků si sama eliminovala podle sebe, aby mohla trochu fungovat. Zkoušela mnohé. Až letos se dostala na kliniku MUDr. Vojačka, kde se jí celostně věnuje lékařka a je velmi překvapená přístupem, že se jí věnuje celou hodinu. Je to posun dopředu, co se týká léčby, nyní ji Uran prochází 6.domem jako tobě.
Já tu vnímám jistou podobnost. Určitě bych se dal nořila do nekonečna Neptunskeho světa, ať už jde o hudbu, nějaké duchovno, meditace, klid, knížky, ale stále být ve vnímání těla, jakmile ti to léky dovolí. On ti může ledacos napovedet.

Tolik moje zamyšlení.
02.04.2023 - 20:26 | Filtr
(Štír) Džejn123 » cimi
Jo ještě jasem si pod vlivem toho, co píšeš, vzpomněla na jednu věc. Nedávno mi neurologové z Karláku dělali genetické testy a pak mi bylo řečeno, že parkinsona mi v genech vůbec nenašli, zato tam našli fenylketonurii, poruchu přijímání potravy, kterou jsem údajně měla v kojeneckém věku. První reakce lékařky, která mi tato zjištění sdělovala, bylo její přiznání že dost možná jsem parkinsona nikdy neměla....Když si představím těch výkonů, léků, takový omyl by byl pro lékaře zdrcující. Ale pak se toho chopil jeejí nadřízený prof. Jech, s tím že po telefonu se tak závažné informace nesmějí podávat, ale at přijedeme do Prahy, že se pokusí to všechno vysvětit. Řekl mi, že jedeme dál jako doposud, a že jsem jeho naprosto vyjímečný pacient, u něhož se neprojevují ty nejfatálnější projevy dvou nemocí - parkinonismu a fenylketonurie, jako by mě prý něco chránilo. Prý vzhledem k tomu, že jsem jako kojenec měla fenylketonurii a nedržela příslušnou dietu (bezlepková, ) mohla jsem skončit v nějakém ústavu s debilitou, ale to že jsem vystudovala VŠ svědčí prý o tom, že můj intelekt nikterak překvapivě narušen nebyl.
No dal mi tím najevo, že ani lékaři nemají představu, jak se nemoc projeví v budoucnu a že v mém případě by nemuselo být až tak zle.
02.04.2023 - 20:19 | Filtr
(Blíženci) fanik » Džejn123
Většinou léčbou..
02.04.2023 - 14:51 | Filtr
(Štír) Džejn123 » cimi
No myslím že spousta uvědomění mi přišla ale že bych něco dokázala???
Každopádně i Tobě díky za slova podpory,j.
02.04.2023 - 14:49 | Filtr
(Štír) Džejn123 » tajga
Jo odporu mám v sobě hodně, vím o tom, jen nevím s čím se přesně smiřovat, protože nemoc mi stále občas ponechává prostor pro stavy, kdy mi jej fajn a nemoc není ani nijak vidět, jen kdyby těchhle momentů bylo víc a víc.
Děkuju za tvoje pěkná slova.
j.
02.04.2023 - 14:43 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Gryphon
Když jsem ještě bydlela v Praze, chodila jsem k Monice Šramlový, která kdysi byla finalistkou Superstar a dnes učí lidi zpívat i ty co si myslí že zpívat neumějí. Učila nás zpívat alikvotně, dýchat a zpívali jsme hlavně samohlásky. Koupila jsem si její CDčko s nazpívanýma samohláskama a spolu s tím jsem o zkoušela doma a téměř vždy po doznění jedné nahrávky jsem si užívala to nádherné ticho, které mnou vždy prostoupilo. Později se mi nahrávky někam ztratily, ale ted jsem to CD dohledala na internetu a objednala, dorazilo minulý týden, takže opět se do toho nořím.
Ještě nedávno bylo tady u nás v Plzní takové místo setkávání duchovně hledajících lidí, vybudovala to taková parta nadšenců v místě stále funkční vlakové zastávky. Udělali tam kavárnu a hlavně rozjeli kulturně duchovní program, cvičilo se vše možné vč.jogy, já tam kromě té jogy chodila hlavně na pondělní hromadné meditace, scházeli jsme se už asi hodinu předem , kdy nám šéf naší meditační skupiny vždy uvařil čaj a pak jsme jen tak kecali...Byla jsem tam ma přednášce Pjéra la šéze nebo na léčení zvukem skrze tibetské mísy, kdy zcela náhodně nám do zvuků mís vplul zvuk přijíždějícího vlaku a nádražního hlášení, všichni si pak pochvalovali jak do toho ten vlak nádherně ladil. Při takových akcích mi bylo vždycky hodně dobře a zvyšovala se mi rapidně účinnost léků. Škoda že v době covidové se projekt kavárny zhroutil, myslím že město už přestalo přispívat dotacemi.Tohle setkávání mi hodně chybí.
02.04.2023 - 13:05 | Filtr
(Lev) Gryphon » Džejn123
Těch alikvot bych se držel, to fakt pomáhá...jestli něco umí propojovat s přítomností, pak to je právě zvuk a zpěv. Určitě to chce jít do ještě větší hloubky, než si tu a tam zazpívat jen tak pro radost. Může se to totiž brát třeba i jako šamanská práce s energiemi.
02.04.2023 - 12:38 | Filtr
(Blíženci) cimi » Džejn123
Vždycky tě tady čtu, takže vím :17:

Já tady to dlouhodobě prožívám na rovině psychiky...poslední dobou docházím nějaké "rezignace" jak je to vlastně s tím, co jsme si "vybrali" a jaký je vlastně náš životní úkol nebo smysl života...

Z pohledu (pokusu o nadhled) je úžasné co jsi už za celý život dokázala transformovat. Dokazuješ, že "realita" lze "ohýbat" tím duchem. (dávám do uvozovek, jelikož nevím jak to dát do slov) Neboli tvůj život je už sám o sobě důkazem, že za tou duší jdeš. Tělo a tvé bolesti jsou nástroj. Tvá duše tě někam neomylně vede a možná ještě ten skutečný důvod nevidíš.
Snad se tě nějak nedotýká, že nerozebírám to, že vím, že současně i trpíš, ale nekomentuju to...není to myšleno nijak proti tobě :74:

A přidávám se k ostatním, že kniha je super nápad :15:
02.04.2023 - 12:12 | Filtr
(Štír) Džejn123 » cimi
Víš mně by úplně stačilo,kdybych si prožila den, kdy by mně nebylo permanentně zle, kdybych nemusela furt sledovat čas, kdy brát prášky, kdy a jestli se můžu najíst. A oni takový dny jsou, ale v poslední době si už na takový den nebo půlden ani nepamatuju. Furt se potýkám s nevyspalostí, únavou, stavy,, kdy jakoby ti někdo odčerpal veškerou energii, zhoršená hybnost a nevolnost, vyčerpanost.
Pokud léky dobře a včas působí po celý den, já konečně začínám trochu žít a to je potom paráda a jsem pak vděčná Bohu za každou takovou minutu. Takže pro mě žít, mít se dobře, je hlavně o stavech, kdy netrpím.
Snažím se o různé techniky abych navázala kontakt se svou duší, s někdy větším a někdy menším úspěchem. Docela přirozeně mi jde řekla bych zpívání alikvot a koncentrace na dech. Méně dobře klasická meditace. Dost ztěží mi jde navodit si úplný klidový stav těla vzhledem ke svým potížím spojeným s užíváním léků.
J.
Příspěvky: 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »