Je možné budovat vztah, i přesto, že má člověk v sobě spostu problémů?


29.11.2022 - 20:53
(Vodnář) Barbora)
Je možné budovat vztah, i přesto, že má člověk v sobě spostu problémů?
Zdravím, abych přiblížila svůj dotaz..
Jak už to tak bývá, nějak mě různé události v životě dovedly k tomu, abych si sundala oblíbený růžový brejle- sáhla si do svědomí, podívala se sama na sebe. A přišla jsem si postupně na hodně věcí, které podle mě nejsou úplně v pohodě. Jde třeba o sklon k závislostním vztahům, nedůvěra, nepřijetí sebe, uvnitř hluboko v sobě stud.., chaos, strachy, přehánění, výbušnost a mohla bych pokračovat ..
A mi jde o to, že teda jsem si vědoma toho, co není podle mého v pohodě, nějak se snažím to čistit, chci se zbavit sebedestruktivních věcí atd.. ale zároveň je tam touha po hezkém vztahu bez manipulaci atp., a mi připadá, že mi všechno v sobě brání mít vztah s mužem. Zajímá mne, zda je možné aby žena jako já mohla mít příjemný vztah a budovat ho, a zároveň si čistit všechny ty věci co jsem psala? Je to vůbec možné i obecně? Nebo prostě na nějakou dobu vymazat sdílení v životě s nějakým mužem a být ještě dýl a dýl sama ?
Pěkně děkuju za každý názor:)

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
21.03.2023 - 02:00 | Filtr
(Panna) Solicok
Ahoj, odpověď nemám, jen řeším to samé. :4: Držím Ti pěsti, první stupeň ke změně je poznat problém.
27.02.2023 - 08:51 | Filtr
(Beran) vladomach
Ahoj Báro,
jsem v podobné situaci. Hledám spřízněnou duši, ale zároveň bych se rád očistil od špatných vzorců chování, které mám. Jestli se od nich očistím s partnerkou či sám a poté si najdu partnerku, je mi jedno. Hlavně, když se Jí dočkám. Samozřejmě bych byl rád, kdybychom tuto pouť podnikali společně. Možná o mně něco nevíš, nechal jsem se pokřtít. A řeknu Ti, je to dar z nebes. Ta podpora, které se Ti dostává ze strany církve a Boha je skvělá. Myslím si, že Tvůj problém je v tom, že máš strach ze zranění. To je v pořádku, každý ho máme. Já zas nechci vztah, který bude krátkodobý. Stejně jako Ty mám problém ve výběru partnera. A je to jedna z věcí, které jsem odevzdal Bohu. Ten Nám řekne, který partner je ten pravý pro život. Na Nás je, Mu naslouchat a důvěřovat. Vladan
12.02.2023 - 21:40 | Filtr
(Lev) Gryphon » Glimmer Man
Jistěže, až na to, že ne jen tak ledajaké etnikum, ale přímo to domorodé, původní, které tak žilo po miliony let, a které tak po další miliony let žít bude, a to i tehdy, až se naše zázračná civilizace rozpadne v prach, tak, jako to udělaly civilizace před námi. Ale já vím, iluze pokroku je vskutku lákavá...
10.02.2023 - 21:07 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Gryphon
Pokud jsem nepochopil, bude to tím, že s ním nesouhlasím a s mojím způsobem myšlení je ten názor neslučitelný. Ale spíš myslím, že jen výrazně nesouhlasím, než že bych nepochopil ve smyslu vnímání významu slov.

"Jestli někam dojdu zítra, budu řešit až zítra." => Takhle nějak prý hospodaří jisté sociálně méně zdatné a ne zcela přizpůsobivé etnikum. To bych asi za vzor nedával, natož abych tímto směrem ještě někoho naváděl.

No, ale je dobré, že Barbora má na výběr z každé strany nějaký ten názor. :117:
10.02.2023 - 13:24 | Filtr
(Lev) Gryphon » Glimmer Man
Ale houby. Nepochopil jsi můj příspěvek. Nemluvil jsem o ničem takovém, jako je úspěch / neúspěch, to je tvé téma. Mluvil jsem o smíření se s tím, co je. Teď a tady. Neznamená to, že se tím zastaví veškerý vývoj, znamená to, že teď a tady jsem někam došel, a to se počítá. Jestli někam dojdu zítra, budu řešit až zítra. Vidět jasně a bez příkras vše takové, jaké je,znamená to, že pokud teda už nějaký problém řeším, nejdřív bych asi měl vidět, jaký.
10.02.2023 - 10:54 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Barbora)
Rádo se stalo. :75:
10.02.2023 - 10:53 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » player
Nikoliv. No, ale zvážím to. :16:
10.02.2023 - 10:50 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Gryphon
Dovolím si nesouhlasit. Protože soudím, že "podobně šílených" už potkala dost a jak je vidno z jejího příspěvku, tak to moc fajn asi nebylo.

A z toho plyne, že spíš potřebuje potkávat někoho úplně jiného než doposud. A to nejspíš bez změny a osobnostního růstu, kultivace mysli (tj. "zbavení se problému a špatných vlastností") zřejmě nepůjde.

Když něco neumím, tak se můžu naučit s tím žít, tj. s pocitem, že jsem nemehlo, a nebo s tím něco udělám a začnu se učit. A to je ona volba, která odděluje úspěšné od věčných lůzrů.
04.02.2023 - 19:39 | Filtr
(Lev) Gryphon
Cílem bytí není zbavit se svých problémů a špatných vlastností... Ale naučit se s nimi žít. Nemusíš se stát někým, stačí sama sebou. Když někoho podobně šíleného potkáš cestou, fajn. A když ne, taky fajn.
31.01.2023 - 21:53 | Filtr
(Býk) player » MIKULAS
Ale vztah si lze založit např i s kamarádkou. Nemilostný - přesto ke štěstí vedoucí.
27.01.2023 - 15:13 | Filtr
(Býk) player » Glimmer Man
"Vážená Barboro, máte velké štěstí, že jsem zcela náhodou prošel kolem a přečetl si Váš příspěvek a také se rozhodl potěšit Vás svojí reakcí. Važte si toho, můj čas je poslední dobou takový "vzácnější", mohl bych dodat."


:61:
Ty woe , Glime , nenecháváš si doma doufám říkat Hospodine nebo Alláhu...?
25.01.2023 - 17:12 | Filtr
(Beran) Háňa*
Vztah se nebuduje, ten se rodí.
Pokud to tedy nemá být účelová koalice.
A pokud má, potom stačí nastavit si pravidla a dodržovat je.
24.01.2023 - 17:58 | Filtr
(Býk) player
Ne. Ty bys neměla mít vztah s mužem. Budeš pořád v slzách , frustracích a nasrání.
Měla by sis najít někoho na sex , koho ani třeba nebudeš mít bůhvíjak v oblibě. A zabývat se nějakým kumštem. Tito šílení lidé mívají občas na něco talent.

Vztah není chrám. Ten se nebuduje. Vztah vznikne z přírodních důvodů a ze stejných v mžiku zanikne. Je-li příroda v daný okamžik výtečně shovívavá, tak v něm může setrvat dlouhodobě, ale budování. Vztah - to je řada nekonečných na sebe navazujících kompromisů a paradoxů - a k hovnu. Možná k teplu rodinného krbu. To snad.
21.01.2023 - 18:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » Glimmer Man
:30: :15:
05.01.2023 - 09:22 | Filtr
(Blíženci) Lupi
No, jestli příjemný.................takhle to řeknu: mně došlo po nějakých 15 letech manželství, že my spolu nejsme proto, abychom simulovali nějaké hrdličky, ale proto, abychom se něco jeden od druhého něco naučili. To něco bylo velmi zásadní - aspoň pro mě a bez manžela bych se k tomu prostě nedopracovala. Velmi se mi ulevilo, když jsem si připustila, že vlastně nemusím být hrdlička.
Ovšem příjemným bych to tedy nenazvala ani omylem.
Zase jestli chceš čekat, až si všechno vyčistíš, tak se nemusíš dočkat ani v rakvi. On člověk vykopává kostlivce za kostlivcem a leckdo se prohrabe až na Olšana.
Co svět světem stojí vrhaly se do vztahů miliony bytostí s miliony problémů, to prostě nevyřešíš.
Tak si to nějak přeber :37:
03.01.2023 - 21:11 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Glimmer Man
Děkuji za Váš čas a upřímnost:)
02.01.2023 - 14:31 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Vážená Barboro, máte velké štěstí, že jsem zcela náhodou prošel kolem a přečetl si Váš příspěvek a také se rozhodl potěšit Vás svojí reakcí. Važte si toho, můj čas je poslední dobou takový "vzácnější", mohl bych dodat.

Váš problém je váš vkus, který je na hraně "retardofilie" – přitahují Vás emočně porouchaní jedinci (tj. jedinci s nízkou nebo téměř žádnou sociální inteligencí => machři, kurevníci, manipulátoři, zoufalci, a další podobné diagnózy nízkého sebevědomí). Tento Váš vkus má samozřejmě svoji příčinu ve Vašem sebevědomí a Vaší míře sociální inteligence, ale to nechme stranou. Podstatou toho, jak z tohoto koloběhu ven je kultivace své osobnosti skrze právě rozvoj své sociální inteligence a vzorců svého chování a myšlení. A to je právě to pozitivní, čeho jsem si ve Vašem příspěvku všiml. Mám totiž pocit, že tento proces u Vás již začal. Uvědomila jste si, co je špatně a začínáte emočně dozrávat. A to je moc pozitivní. Takže zahoďte nedůvěru a pokračujte dále ve Vašem duchovním růstu, je to správná cesta. Čím více proměníte sebe z lejna na květinu, tím méně budou přilétat mouchy a možná se pak objeví nějaký ten krásný motýl. Čistěte tedy dál, Vás vztah bude vždy odpovídat tomu, jak jste daleko. Tak se nenechte vylekat, když to třeba občas nevyjde, každý vztah Vás má něco naučit a posunout Vás.

Držím palce a opatrujte se. A radujte se – jste na dobré cestě. :75:
02.01.2023 - 13:12 | Filtr
(Blíženci) fanik » cimi
Tak to jsi moc hodná, že nemusím řešit ještě tvoje problémy.. :75:
02.01.2023 - 12:25 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
:4:
Snažím se tu jen Barču trochu rozveselit a ty z toho naděláš hnedka hovězí :48: :66: nemá telátko Petík ..nemá :24: :4:

Tatínek jednoho mého kamaráda po třech infarktech v nemocnici na lůžku povídá svému synovi: "Petře, podívej co se mnou provedla, podívej se na to." Za 99% problémů na světě může ženská, to si pamatuj." ..a od tý doby to sleduju a měl pravdu. :4: Jak je někde ženská, tak je dřív nebo později vždycky nějakej problém. To jsou životní zkušenosti. :5:
27.12.2022 - 23:49 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Nabi*
Děkuji:)
23.12.2022 - 07:58 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ahoj, podle mě, podívat se na rodinné vazby (v sobě i v reálném životě) je určitě vždycky ku prospěchu (rodinné konstelace s někým zkušeným můžou být dobrá volba), zvlášť když je člověk z rozbité, neúplné rodiny. U mě byla smrt matky v raném věku dost podstatná záležitost, která se táhla jako červená linka, mým životem. Plus celkové vztahy v rodině byly velmi nepodporující, spousta kritiky, odmítání apod.
Tím, že chybí základní pouto, je tam pak tendence k závislým vztahům, v některých případech s velmi toxickými a manipulativními jedinci.
Myslím, že v určitém období je dobré být sama. Není podle mě nutné vymazat sdílení, pokud tak necítíš, ale je dobré třeba nevcházet do úžších vztahů s muži, pouze poznávat, komunikovat a pozorovat sebe, své pocity, své reakce.

Napadá mě pár tipů.
1) Pokud jsi dostatečně sebereflexivní, zkus sledovat jaký primární pocit se ti táhne životem, jaké lidi potkáváš, jak se chovají a jaké máš reakce. Možná si i uvědomíš, že v některých případech reaguješ automaticky, kdy si posléze řekneš, že takhle reagovat nebylo třeba. A i tohle se dá odnaučit.
2) Druhá věc je aboslutní přijetí toho jak to máš, co cítíš, po čem toužíš. Bez znalosti toho, jak co skutečně mám a CO JE TO "MOJE" a sebepřijetí, se těžko do života přitahuje věci, které chceme.
3) HRANICE, HRANICE, HRANICE - tohle je Alfa a Omega, zvlášť u empatických jedinců! Kde cítím ano a kde cítím NE. Tělo je většinou dobrý indikátor, který nás naše společnost (a rodiny) doslova naučily vypnout. Samozřejmě je to začarovaný kruh, kdy nelze vinit rodiče ani společnost, jsme tak vycvičení a vychovaní. - S tím se pojí pocity nesebedůvěry, toho že máme pochybnost o vlastní hodnotě atd.
4) Pokud je tady dlouhodobě něco, s čím nemůžeš hnout, tak vyhledej zkušeného psychoterapeuta (jednak se naučíš identifikovat a dobře (nebo líp :D) formulovat svoje myšlenky a pocity a jednak ti to pomůže porozumět některým záležitostem) a doplňuj to prací na sobě (vizualizace, meditace, konstelace apod.).

Držím palce, každopádně to nevzdávej, jen si dej čas a prostor sama pro sebe :17:
22.12.2022 - 19:23 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Buddha/2
:4: :4: přesné
22.12.2022 - 14:25 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Podle jedné definice má problémy jen ten, kdo si je připouští :4:
22.12.2022 - 14:23 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ty problémy cos vyjmenovala mají společného jmenovatele a když na to přijdeš, tak pak máš šanci s tím něco dělat. Jinak je velká šance, že půjdeš do vztahu s někým, kdo bude nevědomě vyvolávat situace, které budou odrazem Tvých vnitřních problémů. Vlastně je to forma vztahové terapie, ale ne zrovna příjemná. A určitě to není takový vztah o který bys stála.
Vztah tvoří dva a jeho kvalita odpovídá součtu (zjednodušeně).Pokud budeš své problémy řešit přes partnera a on svoje přes Tebe, pak se asi sežerete :4:.

Ale protože to vypadá, že tohle minimálně tušíš, neviděl bych to černě :5:. Jen si fakt dobře pohlídej důvody proč s někým do vztahu jít :3: a pokud zjistíš, že si se sekla, neboj se to rázně ukončit. Nikdo učenej z nebe nespadl :20:. Držím :15:
Příspěvky: 42-18 17-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »