Izolace a osamělost v horoskopu


05.01.2022 - 10:20
(Blíženci) cimi
Izolace a osamělost v horoskopu
Ahoj,
Tak zase trochu astrologie....
A tentokrát jen k mému horoskopu...

Zajímalo by mě jestli vás napadá nějaká cestička jak z toho...
Totiž zajímalo by mě, co v mém horoskopu vede k tendencím izolovat se od lidí, života, takovému tomu spontánnímu sdílení...
Mým nejčastějším projevem je mlčení. Samozřejmě ne vždy, takové ty rozhovory kde se něco řeší, vysvětluje, vypráví jsou ok...ale když má jít o normální spontánní rozhovor tak ne vždy ale dost často jakobych vlastně neměla o nic zájem, neměla v hlavě žádné otázky, žádné myšlenky....jenže tohle mě pak zpětně hodně izoluje od ostatních, protože rozhovory a zájem o svět, o okolí tvoří vztahy... Jenže ono to tak je i není že bych měla/neměla zájem...jaksi mi tam spíš nejde navázat to spojení...
Může to být samozřejmě záležitost toho mého merkuru v aspektech na neptun, saturn...nebo 3.dům v rybách...
Ani jsem nekoukala na transity...
Tak spíš jestli vás astrologové nenapadá jestli je to jen dočasné nebo je z toho někudy cesta ven, neb tento stav mi už déle nevyhovuje...
Děkuji za případné nápady :74:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
29.01.2022 - 01:34 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mezi nebem a zemí
Jo tak jsem to zkusila zase po letech a bohužel furt stejný...INFP :61: :94:

A máš pravdu v tom, že já se vlastně vždycky divila, že někdo si kolem sebe pěstuje nesouznící lidi...já se s lidma výrazně duševně odlišnýma téměř nenapojím...obeplouvají mě...
28.01.2022 - 21:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mezi nebem a zemí, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Astrologii nerozumím, jsem spíš technický typ, ale když jsem se kdysi ponořil do sebepoznání, tak jsem spoustu odpovědi našel v psychologii a určité záležitosti sedí, tak jak z té astrologie, tak i psychlogie :4: :20:
Já jsem INFJ a dost to sedí. Tady je odkaz na test ve kterém zjistíš co jsi zač a třeba se dozvíš víc o sobě:3:
https://www.16personalities.com/cs/…
Jsem introvert,vysoce citlivá osoba, víc posluchač než vypravěč, ale s určitými lidmi není problém vést normální rozhovor tzv. o všem a pak s určitými lidmi skoro ani slovo. Dle mého naše mysl, tělo už ví dopředu s kým komunikovat a s kým ne (intuice)
07.01.2022 - 16:05 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Jo, dá se to napsat různě, ale když člověk nechápe o co jde, je pro něj připisování vlastností tichu lehce zavádějící :4:.
Skutečnost je prostá. Až tak, že není vidět. Mně to připomíná člověka, který sebou mrská v bazénku a když si lokne chlorovky, obviní z toho všechny kolem, bazén, vodu, osud nebo rovnou celé univerzum :4:.
Nebo jinak. Zkus tohle (...některé ticho léčí, některé hodně bolí...některé je dusivé a některé uvolňující...některé trapné a některé vtipné...) říct člověku, který se nechá dobrovolně zavřít na týden do jeskyně. Dost možná uzná, že to byla hostina o tisíci chodech, ale kuchař byl jen jeden :3: :5:.

Zas mi to (zbytečně) moc kecá, ale to bude jen nějaký záchvat společenskosti :20: :4:
07.01.2022 - 07:56 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
Nj, to víš...to je tzv vyzývání inspirace a synchronicit x))

Ohledně toho ticha...vzpomínám si jak jsem dokonce kdysi napsala báseň, která byla něco ve smyslu hostina o tichu o tisíci chodech...
A ono to tak je...některé ticho léčí, některé hodně bolí...některé je dusivé a některé uvolňující...některé trapné a některé vtipné...

Takže jo to mě přivedlo i k tomu, že asi reaguju hodně na ty pocity, jak svoje, tak cizí...

No nevím, kdybych měla být vždycky tak upřímná nebo neoblomná v tom držení si hranic...tak bych byla asi dost velký buran...nejen divná x) což už dozajista jsem...
06.01.2022 - 20:28 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
...a současně je tam nějaká ta skrytá touha zůstat ve spojení a když se na to podívám hlouběji, tak je to vlastně obráceně, že se tak nechci cítit já... "

No Ty mě bavíš :4:. Vlastně je to fajn. Založíš diskuzi a už v půlce si sama odpovíš - prostě boží :75: :4: :5:.

No, trochu víc do detailu - je to naučený model - jednak ta "zodpovědnost" za něčí pocit a pak to,že bez verbální komunikace tomu něco chybí. To má spousta lidí, ale řeknu Ti, že pro mě je vždycky relax být s někým, kdo to tak nemá. Bohužel je to hodně vzácné, funguje to s přáteli nebo s lidmi na stejné vlně - ti většinou vnitřně chápou význam meditace. U ostatních máš dvě možnosti: přijmout dočasně jejich pravidla hry nebo se držet "ticha na pouti" - pak ale zákonitě vypadáš divně :32: :4:. Osobně to střídám :20: :46: (podle momentální situace a ´nálady´... asi :4:)

Doufám že nevadí neastro odpověď :20:
06.01.2022 - 19:21 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » fanik
:61:
06.01.2022 - 18:07 | Filtr
(Blíženci) fanik » cimi
v Berouně řekne Beroun :75:
06.01.2022 - 12:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
Noooo....uvidíš :76:
06.01.2022 - 12:06 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
Je mi to rozhodně sympatičtější, než když se někdo přetvařuje : )) :74:

Jop...a ten transit neptuna...jj...já ho nějak vytěsnila :43: nevím jestli si přilepším až se posune...pak mi vstoupí do toho 3. domu...ale to už by pak měl být v beranu...nooo, a kdoví jak vlastně bude působit neptun v beranu?? :22:
06.01.2022 - 12:04 | Filtr
(Blíženci) cimi » Tedy
Hmmm...děkuji : ) :74:
06.01.2022 - 11:58 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Ano small talk není pro mě to pravé ořechové, i když jsem se samozřejmě naučila některé fráze, tak ze slušnosti x))

"že si dovolím být i taková jak mi to není příjemné, protože to prostě v tu chvíli tak cítím" - jj je to tak...a protože to znám i ze druhé strany, tak zas myslím na ty druhé, aby se se mnou necítili blbě, necítili se odstrčení nebo odmítaní...a současně je tam nějaká ta skrytá touha zůstat ve spojení a když se na to podívám hlouběji, tak je to vlastně obráceně, že se tak nechci cítit já... :14:

Mimo tuhle diskuzi ještě padlo a napadá mě k tomu, co píšeš, že je možné, že si podvědomě takový stav mohu navozovat, protože si sama sobě nedovolím dostatek prostoru a ticha (jako duševní hygienu - což při mé práci prostě taky nejde úplně zrealizovat)...a ono by to souviselo s tím co jsem psala výše - to sebeuvědomění a prostě bytí v té své bdělé přítomnosti...
06.01.2022 - 11:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
No někdy taky není o co stát, můj 3. dům ve Střelci, vládce Jupiter aspektovaný tak jak je aspektovaný = jsem občas tak bezprostřední, že si nedávám si pozor na hubu :4: Ale kompenzuje to račí Mars, to zas jo :1:
06.01.2022 - 11:44 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
Taky si někdy připadám víc jako chlap x)) ale to bude asi i tím, že jsem posledních x let byla fakt odkázaná jen na sebe...možná jsem přepla víc do tohoto režimu...
A mám to podobně, že to co udělám je pro mě víc než to o čem mluvím...takové to motto, za každého mluví spíš ty činy...

Jinak ad ten 8.dům...když už vytahuju něco ze svého soukromí, tak to musí mít fakt důvod a příslib nějakého posunu, přínosu...
06.01.2022 - 11:35 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
No...ono to není právě jen o tom společenském, ale vůbec v kontaktu...někdy tam je prostě úplně prázdno...

"jen se mi to teď liší v jedné věci - že mi to přestalo vadit. Pořád jsem se chtěla nějak spojit s druhýma - mám ráda takové ty stejné vlnky...a už jsem to nějak přestala chtít..a to moje nezapojení pak není tak hlučné"

Tohle bych řekla, že bude asi ono...a vadí mi, že mi to vadí :4:

A ten úplněk asi taky...taková clona a mimoňství sedí...jak když vidíš úplněk na nebi...tak prostě jen zíráš a jsi... :64:
06.01.2022 - 11:21 | Filtr
(Blíženci) cimi » fanik
No a teď si představ, že ten můj muž si občas stěžuje i na mě, že moc mluvím :4:
06.01.2022 - 11:13 | Filtr
(Blíženci) cimi » tajga
No...já už právě ani ty básně nepíšu :24: :4:
Zašpuntováno :49:

Kdyby šlo porozumět si i jinak než slovně (což vlastně jde, ale občas nám tak nějak na to chybí procvičené senzory) tak by byl svět docela jiný viď :74:
Kdybych tak věděla z jakého důvodu jsme holt ti blíženci x)

Tak nějak mě napadly u tohoto klíčová slova: vyjádření <- sebeuvědomění <- bdělá přítomnost...uff :74:
06.01.2022 - 11:01 | Filtr
(Blíženci) cimi
Díky moc všem...nečekala jsem tolik reakcí :6: :62:
05.01.2022 - 22:17 | Filtr
(Blíženci) tajga
Mně přijde, že prostě materiál ke sdílení čerpáš z hloubi sebe a to se nemůže dít pořád, to asi prostě čas od času vytryskne. Což soudím i z toho, že umíš psát básně, to je úplně něco jiného, než běžný způsob komunikace.
Už tady hodně lidí psalo, že má to samé, tak se přidám mám úplně to samé :5:. Někdy si říkám, bože, já jsem tak prázdná, já nemám o čem mluvit. I když čtu knížku, dívám se na film, je pro mě nejdůležitější pocit, atmosféra, ani ne žádná zápletka, děj, jen intenzita prožívání a tak nějak i žiju, neumím dát většinu toho, co prožívám, do slov. I když na druhou stranu, pokud je nějaký problém, téma, tak mluvím někdy až moc, takové to blíženecké rozebírání, ze kterého jsem potom často i sama unavená, k tomu ale nemám moc příležitost. A taky zkušenost, že lidi nechápou často, co říkám, např. v práci, protože vše až moc komplikuju, takže radši držím tlamu. Pro mě není otázka, jak to změnit, ale jak s tím žít, což jde věkem mnohem lépe, než dřív.
05.01.2022 - 20:03 | Filtr
(Blíženci) fanik
Zřejmě introvertka no, tomu asi neporučíš..ale tak se na to koukni z opačného pohledu,
co s někým, kdo většinou mlčí.
Ale zas na třetí stranu, pro chlapa je to doma občas dobrý, když ta ženská umí i mlčet :14: :17:
05.01.2022 - 19:52 | Filtr
(Ryby) thééé
nemáme to každej!! jen možná většina na najdise :61:
05.01.2022 - 19:13 | Filtr
(Ryby) thééé
A víš co, myslím, že by byla škoda, kdyby jsi se toho zbavovala.
Jsem vděčná za lidi, co nekloužou po povrchu, ale pohybují se v hloubkách. A víš, jak je to s velrybama, moc jich tam dole není. Ale myslím si, že nejsou vůbec osamocené...naopak, jsou šťastné... jsou přes svoje hloubky spojené s celým Vesmírem.
Mám letos novou kolegyni, a je úžasná. Je blížence s lunou ve štíru. Říká mi, že je inrovert, ale naučila se perfektně zvládat blížencovské lehké konverzace a hlavně společenský humor. Vedle ní si připadám taky ukecaná, protože mě sice moc nepustí ke slovu, ale silně vnímá. Takže nám stačí naznačit, mrknout a smích :15:
Pro mě je to velmi léčivé. :68:
(osamocení je jiné téma, napíšu soukromně)
05.01.2022 - 19:06 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
to je pravda, to jsou asi určité body v životě, které nás potvrzují, "že jsme správně". Je to velmi vyživující.
05.01.2022 - 14:20 | Filtr
(Střelec) verka96 » thééé
Určitě je velmi povznášející si povídat a sdílet s lidmi, kteří jsou podobně nebo stejně naladěni... To mě vždycky také potěší, obzvlášť když jich tolik není... :15:
05.01.2022 - 14:10 | Filtr
(Ryby) thééé
ahoj, mimo ten 3. dům (což mám i já), mě napadá i ta retro venuše. Tu venuši považuju za signifikátor společenskosti.
Jestli teda dobře chápu, že mluvíš o společenskosti, lehké konverzaci, léhkém kontaktu apod.
Vše retro je spíše intro, hloubavé...
Věřím, že pokud by jsi kápla na někoho podobně založeného, tak to všechno daleko líp plyne, mrknete na sebe a smějete se - protože vnímáte situaci podobně..reagujete na sebe podobně atd.
Taky úplněk dělá trošku toho mimoňkovství..stále být někde za záclonou, která odděluje ten svět od Tebe.
A člověk by řekl, že jako blíženec máš tohle v pohodě.
Mě teda tady nepříjdeš vůbec tak intro - ale to bude asi těmi společnými tématy.
Já si osobně raději píšu, než mluvím.
Nevím, jak z toho, opravdu neporadím...možná přát si víc lidí, kteří mají podobné vnímání a způsob konverzace, jako Ty, to pak pojede, jak po másle :-)
(já to mám v podstatě stejně, jen se mi to teď liší v jedné věci - že mi to přestalo vadit. Pořád jsem se chtěla nějak spojit s druhýma - mám ráda takové ty stejné vlnky...a už jsem to nějak přestala chtít..a to moje nezapojení pak není tak hlučné)
05.01.2022 - 13:49 | Filtr
(Střelec) verka96
Ahoj Cimi,
toto téma je v mém životě taky docela hodně významné. I když mám ve 12. domě jen Lunu, myslím si, že to není jen tímto domem. Mám dojem, že je to i 8. dům, je to nějaké soukromí a s tím spojené věci, které 8. dům přináší. Navíc zde máš severní uzel a jižní právě ve 2. domě komunikace.
Další moje myšlenka je taková (můžu se mýlit), že tomu přispívá i převládající mužská polarita v tvém horoskopu a navíc Slunce+Luna+asc. v mužských znameních, i když Slunce a Merkur v Blížencích....
Ženská polarita podle mých zkušeností má větší potřebu sdílení, hodně povídat o všem možném. Toho jsem si všimla u sebe v ženském kolektivu, ve kterém jsem dlouhá léta pracovala a já jsem se zapojovala jen občas. Prostě pro mě byla priorita práce, až potom si o něčem popovídat, ale většinou, když jsem chtěla něco osvětlit nebo sdělit, otázka třeba 15min. a holky to rozebírali asi hodinu... :5:
Možná je to i energie Střelce (tvoje Luna a asc.). Navíc spoluvládce tvého horoskopu je Saturn, což tomuto tématu také svědčí.

Ještě tak mimo tvůj horoskop, taková domněnka - potřeba soukromí i 4. dům. :68:
Příspěvky: 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »