Léčba toho “jehož jméno se nevyslovuje”


06.12.2021 - 19:27
(Blíženci) cimi
Léčba toho “jehož jméno se nevyslovuje”
Omlouvám se za další diskuzi tohoto druhu, koho už to nesmírně štve....
Jenže jak to tak procházím kol a kolem jak z doslechu tak z osobních zkušeností, tak mě štve, že chybí větší know-how jak covid léčit...že milostiví obvoďáci strkají hlavy do písku a pokračují si v kariéře ustrašených úředníků....
Edit situace už se bohudík trochu mění, ale stále je dobré nenechat se odbýt...

Takže tentokrát osekaně jen k tématu, žádné spekulace, žádné poučování, jen osobní zkušenosti pro ty, kteří si už covidem prošli a jsou ochotni sdílet možnosti jak se s nemocí vyrovnávali a léčili/řešili akutní i dlouhodobé následky.

Díky... :74:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
04.01.2022 - 18:07 | Filtr
(Ryby) thééé » Lupi
třeba má vir rád tér místo krve :4:
04.01.2022 - 17:30 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
No právě že já z toho pochopila, že tenhleten kovídek udělá tlakaře z kdekoho. Proto jsem taky svůj imunitní systém varovala....protože kdoví, jestli to nedělá právě on, v tom zmatku a děsu. To už Taliáni samosebou nevěděli, nebo neštudovali. Jestli je primární příčina vir sám, nebo imunita. Logika života mi napovídá, že spíš to druhé, protože proč by vir takhle zahušťoval krev a riskoval vlastní existenci?
Jenže Omikron mi připadá už hoodně poučenej, tak možná takhle lidi ani reagovat nebudou.
Každopádně aspirin se v lékárničce neztratí :4:
04.01.2022 - 16:41 | Filtr
(Ryby) thééé » Lupi
No vidíš to :63: a já si myslela, že s tím mají problém jen starší osoby, nebo vysokotlakaři a srdcaři a cévaři, což já nejsem.
04.01.2022 - 09:00 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
Tohle říkali Taliáni už zkraje, někdy v létě 20, když se ještě pitvalo, aby se vědělo - že primárně kovid zahušťuje krev, a že proto bývají ventilátory vyloženě kontraproduktivní.
A Aspirin bral na ředění krve můj táta úspěšně celé roky, protože tehdy tady nic jiného nebylo.
Takže já mám pro sichr zásobu aspirinu doma a kdyby mi došel, půjdu hlodat vrbovou kůru :4: vrb tu máme dost.
03.01.2022 - 20:28 | Filtr
(Ryby) thééé
Moje další zkusenost k léčbě po-stavů. Stále mě bolela hlava, ale dost úporně, asi 5-6 dnů v týdnu. Byla jsem zoufalá. Psala jsem tu, že jsem zkusila tělové svíce a úleva, ale do dvou dnů znova. Takže dlouhodobější úleva nee.
Pak jsem si v noci během spánku sama poradila :61: "musíš ředit krev" (fakt teda, co si člověk neudělá sám..)
A jelikož jsi psala, že přítel ředil, tak jsem si na to vzpomněla a dala si do souvislostí s trombózami u covidu.
A tak ředím krev - přírodně pomáhá právě Tvoje oblíbená dobromysl, pak skořice, česnek (nemůžu teď vůbec), kurkuma, máta atd. dá se vyhledat.
A taky 1/4 acylpyrinu denně - ten mi zabírá nejlíp.
Konečně nemám ty přetlaky v hlavě, bolesti a překrvené sliznice nosu atd. Snad to je teda už konečně vítězství.
Tak třeba to bude pro někoho přínosné. :37:
30.12.2021 - 13:03 | Filtr
(Blíženci) cimi
Přidávám rozhovor - k těm naučeným frázím o tragičnosti a fatalitě onemocnění na covid...

https://www.reflex.cz/clanek/…

“ Říkal jste si často, kdyby se sem tento člověk dostal dřív, mohl jsem ho zachránit?

Tohle platí obecně u každého pacienta, který se dostane do těžkého stavu. Čím déle ten těžký stav trvá bez toho, že by pacient byl léčený, kdyby ničím jiným, tak alespoň podpůrnými prostředky, tím častěji pak dochází například k dehydrataci, protože není schopen adekvátně přijímat potravu, tekutiny a tím rychleji se prohlubuje stav, který působí ta choroba samotná. A pokud se v takové chvíli zasáhne včas, pak samozřejmě životní a další orgánové funkce pacienta jsou v mnohem lepším stavu a tím pádem i šance na zotavení a rychlost toho zotavení je lepší. Týká se to zejména těch starých lidí, kteří mají malé rezervy, tam už ty změny z hlediska selhání orgánových funkcí mohou být často nevratné. Přístup až vám bude nejhůř, zavolejte si sanitku, zejména pokud jde o starší ročníky, nepochybně vedl ke smrti velkého množství lidí.”
24.12.2021 - 06:44 | Filtr
(Vodnář) BLM » BLM
Ako Rockefeller založil farmaceutický priemysel a vyhlásil vojnu prírodným liečivám - povinné čítanie :





https://www.badatel.net/ako-rockefe…
24.12.2021 - 06:36 | Filtr
(Vodnář) BLM » thééé
U nás polícia prenasleduje asi 10 lekárov, ktorí si dovolili na internete namietať proti súčasnému systému "liečby" kovidu.
Aj mne to prišlo ako hoax-ten Vojtěch, ale kto vie. :20:
24.12.2021 - 06:01 | Filtr
(Ryby) thééé » BLM
Jsem přesvědčena o tom, že ministři si vůbec nemůžou rozhodovat podle svého svědomí. Ale že by s tím šel takto ven do médií, to bych se divila, to by šel do ohrožení.
Měla jsem známou už starší doktorku/homeopatku - úžasná žena. Pracovala chvilku na misterstvu zdravotnictví (dělala audity). A v okamžiku, kdy chtěla prosadit nějaké nové lepší změny, tak se jí děla spousta podivných nehod. Odešla.
24.12.2021 - 04:44 | Filtr
(Vodnář) BLM » BLM
Zaujala ma odvaha bývalého ČR ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha - jeho verejné prehlásenie, že bol vyhrážkami donútený zavádzať kovid opatrenia a že sa nedá očkovať. Stránka je už zablokovaná. :19:


https://www.facebook.com/photo/…
23.12.2021 - 22:35 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Buddha/2
Neni hypochondr...je to normalni chlap...znas to :61:
Tam slo spis o to, ze prvnich 5-6 dnu se to chovalo nevyzpytatelne. Kdyz uz to vypadalo, ze dobry, vratila se teplota a tak...takze spis jestli se da cekat, ze kdyz vic jak 24h to vypada ok, jestli se da cekat zvrat :32:
23.12.2021 - 09:59 | Filtr
(Blíženci) cimi » Hustokrutě obscénní Morti
Rozháním/te/me bubáky :76:

Jinak přesně takhle to měla teta...zvažovala jestli na ty monoklony vůbec jít, protože si už podstatnou část vyléčila jako klasické nachlazení za které to celou dobu považovala, ale vzhledem k jejím věku tam nakonec šla...

Prorokovat se nedá...to je fakt :74:
23.12.2021 - 07:27 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Hustokrutě obscénní Morti
Čistě laicky, lebo niesom MUDRy :20: :4: : Jestli se mu ulevilo, tak s největší pravděpodobností proto, že jeho imunitní systém si poradil. Jestli je hypochondr, asi ho nepotěším, ale to se mi stává poměrně často :20: :4:.
23.12.2021 - 07:12 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Si delas pruzkum? :61:

Moje zkusenost? No...neni to prijemny ale tak dalo se.
Paradoxne ja neockovana sem byla vic v pohode nez muj ockovanej muz....jenze, sou tam dve dulezity ALE...jak mi sam sdelil, mam si uvedomit, ze on je muz a jeho zabiji uz ryma :61: a druha vec je ta, ze prvni sem lehla ja, ktera sem se nakazila kdesi - nejspis v praci- coz sou samozrejme jen letmy setkani, kdezto on lehnul az po dvou dnech myho upornyho chrchleni a nudleni v jedny domacnosti...
Kazdyho to "polozilo" jinak. Me spis pres kasel a bolesti vseho moznyho - ale ruku na srdce, ja uz teda asi dvacet let snad nezazila jedinej den, kdy by me neco nebolelo - tu zada, tu krk, tu hlava, tu kycel :4:, takze sem se nak vyrazne nehroutila a Milan teda mel spis teplotu a unavu - ktera mu zustala. Ja sem unavena furt uz roky :2:
Oba sme kuraci, oba mame nadvahu, oba mame stejnou doktorku.
Nase doktorka je celkem alternativni na nase pomery, takze lecba byla jako u klasickyho nastydnuti. Teplo, klid, caje, medy :3:
Kelikoz Milan skuhral vic, napsala mu jakousi monoklonalni kapacku - na tu nakonec nesel, pac nez byl termin, podstatne se mu ulevilo.
Nejzajimavejsi informace -stran lecby teda- od nasi doktorky byla, ze vlastne nikdo o covidu nevi tolik aby moh prorokovat. Milan totiz chtel vedet, jestli ma na tu kapacku vubec chodit, kdyz se mu ulevilo, jestli se da cekat zhorseni...
22.12.2021 - 09:03 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
No vidíš, já takhle ztratila čmuch skoro na rok po Sanorinu :5: To jen tak na odlehčení.
Bezkontaktní žití.....proboha, ty bys to chtěl?? I když, co se divím, když miliony lidí dnes hladí svoje mobily místo živých tvorů. Třeba jsem podivný troglodyt, vzpomínka na dávné špinavé a kontaktní časy.
Teď si ještě ujasněme, co znamená "nebezpečný" a třeba se na něčem sejdem :37: Já mám totiž takové temné tušení, že se slovo "nebezpečný" zaměňuje se slovy "rychle se šířící"; v takovém případě mám na nebezpečí holt diametrálně odlišný názor.
21.12.2021 - 21:59 | Filtr
(Býk) player » Lupi
No ono už ani u delty se čich neztrácel tak často , jako u předchozích mutací. Já jsem Covid na sobě rozpoznal jen díky tomu. NAprosto průchodné cesty , ale necejtil jsem ani benzín ani hovno ani pečenýho králíka. Prostě nic. a to během chvilky , jak když mi ho vypnou. Vrátil se deváej den. Sousedce taky , ale jen zlomkově. Říká , že cejtí tak polovinu , co před tím.

Nojo , musíme počkat , co to přinese , ale jestliže Kochův vědecký institut verbuje do bezkontaktního žití , tak asi o moc bezpečnější ten Omikron nebude.
21.12.2021 - 21:55 | Filtr
(Býk) player » Ruby
Ale přece oni říkají , vezměte si paralen. Ono v zásadě je to totéž. Až na to , že chřipkový virus nenapadá CNS a druhak , plicní pneumonie se z chřipky stávají velmi vzácně.
21.12.2021 - 19:31 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
Ještě jsem Ti chtěla napsat sen, přišel mi takový jako symbolický.
Bolela mě teda hodně hlava a hledala jsem cestu ven (tělová svíčka, meditace, vnitřní klid apod.)
Takže sen:
vracíme se skupina lidí z válečného, bombardovaného území. Jsem tam s jakousi svou rodinou (né tou fyzicky reálnou). Letadlo vzlétá a já se modlím - ať vzlétne, ať vzlétne - protože jakmile už budeme ve vzduchu, budeme v bezpečí.
Ale zasáhli nás, takže letadlo napůl.
A teď ty trosky atd. Moje rodina se rozhodla, že se vydá domů pěšky.
Přemýšlím, že jaká to bude náročná, dlouhá, nebezpečná cesta. Vůbec se mi do toho nechce. Ale pak uvažuju nad tím, že když budeme čekat na záchranu, že žádná nemusí přijít, že o nás vlastně nikdo neví...a že možná stejně nakonec budeme muset pěšky, jen se cesta oddálí.
Takže se rozhoduji, že vrátit se - i když takovým vysilujícím způsobem - že je lepší varianta.
...
mám pocit, že se to k tomu vztahuje, že nemůžu čekat, že mě zázrak zachrání, že všechno bude zase o.k., že se něco vrátí do starých kolejí (domů),
ale naopak, musím hledat cestu, jak to používat, jak skrze to žít nově atak.
..
kaněc filma
21.12.2021 - 19:22 | Filtr
(Ryby) thééé » Lupi
no, já mívám po výpadky chutí, prostě najednou nic necítím..a pak si zase uvědomím, že cítím.
21.12.2021 - 18:26 | Filtr
(Blíženci) Lupi
No koukněte: https://www.novinky.cz/koronavirus/…

Kdybych netušila nic o koroně, řekla bych si no a co - normální chřipkový příznaky :61: Tak se mi zdá, že ten maličký šikula našel konečně rovnováhu tak, aby si nezamordoval hostitele a přitom se zvesela množil :4:
21.12.2021 - 18:22 | Filtr
(Blíženci) Lupi » cimi
Nebo možná takoví ti "běhači na pásu"? Protože totiž jsou lidi, kteří jsou od podstaty takoví šmejdilové, ale nevím, jestli i těch se to týká, myslela bych, že ani ne.
A pak máš lidi, co nabrali tempo, které do nich doba vtloukla a to neumějí změnit. Tak třeba ti mají úkol zpomalit.
Sama jsem po odchodu do penze zjistila, jak báječné a důležité je, když můžeš dělat věci vlastním tempem a ve vlastním rytmu....ale trvalo léta, než jsem ho našla, jak je člověk poblblej. A tak se mi zdá, že je tohle ohromně důležitá a strašně zanedbávaná věc, jak jsme pořád jeli v tom továrním režimu.
21.12.2021 - 18:16 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
Zrovinka o tomhle moc pěkně mluvil tuhle Cílek na Univerzu; jak se mění leckomu chutě a vůně, a co on na to....velice zajímavé, však si to poslechněte, je to na půl hodinky.

https://www.kupredudominulosti.cz/b…?
21.12.2021 - 18:11 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
Jo tohle - no, to bylo masitý, to jo :4: Ale když tak do toho koukám, tak mi to připadá jako takový bič do finiše?
21.12.2021 - 17:22 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
já miluju černý čaj s citronem a medem - a tentokrát jsem ho vůbec nemohla, dělal mi křeče v žaludku :42:
21.12.2021 - 16:14 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Já se tím taky prohrabávala...řekla bych že na to platí to podobné, co u covidu, ale tolik podpůrných prostředků tenkrát k dispozici ani nebylo...čaj s medem citrónem je zázračný i teď...
U covidu bych řekla že je hlavní na co nikdo nebyl příliš připraven ta srážlivost krve...jestli měla i chřipka takovou specialitu nevím, od té doby těch případů pořádné chřipky podle mě tolik nebylo...
Ty antibiotika se dávaly na přidružené záněty plic...

No a to nepřechodit....no asi nejlépe když se o nemocného někdo stará a vstane až to tak cítí...
Příspěvky: 102-78 77-53 52-28 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »