Nevědomé příčiny samoty


05.09.2021 - 09:55
(Ryby) Maek
Nevědomé příčiny samoty
Někteří lidé si samotu vybírají zcela vědomě, jiní by chtěli vztah, ale nedaří se jim a tady bych asi hledal někde hluboko.
Osobně jsem o holku nemohl “zakopnout” do nějakých devatenácti, pak bylo pár románků a cca od 22ti jsem žil s jednou slečnou cca 17let. Bylo to ale z mé strany hodně o samotě.
Za těch posledních pár let je to většinou tak, že když se líbí mě, tak se nelíbím jí a naopak. Takže možnosti na vztah jsou, ale nechci být s nějakou ženou jenom proto, abych nebyl sám.
Jak, nebo čím, si bráním k láskyplnému vztahu?

26.2.1978 02:15 Počátky okres Pelhřimov/ Jindřichův Hradec

Děkuji za odpovědi k tématu :68:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
17.09.2021 - 18:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » cimi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele pine70, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Skvěle řečeno :12:
17.09.2021 - 15:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejen včelky a vosy mají žihadla! :21:
Tvoje tělo neznám, ale pokud to je to na profilovce, tak klameš. :61:
15.09.2021 - 09:13 | Filtr
(Blíženci) cimi » player
Ta tvorba...ano :74:
Protože když potkáš někoho s kým už nemusíš obrazně řečeno nic řešit, s tím můžeš začít tvořit...tam jeden nesráží druhého pro vlastní nedostatky ale společně tvoří a prostě září...

Ta tvorba stále není standardem, přitom je to to nejpřirozenější a je to vlastně koncentrovaná sexuální životní energie.. Tedy přesně jak píšeš to vůbec není jen o umění, hudbě, výtvarnu..nebo o dětech....tvorba je něco jako opak oběti nebo moci...jak často jsou lidé ve vztazích ještě zahlceni těmi žabomyšími válkami ze strachu o sebe a ze sebe, pak nemají ani kapacitu vnímat, že jde o něco víc :74:
14.09.2021 - 17:47 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
Tak. A teď zas pracně vymejšlím, jak si vypěstovat přitažitost - ale tu příjemnou, co se mi bude líbit. :4:
No a tyhle školkový základy, to je práce jak na kostele.
14.09.2021 - 13:34 | Filtr
(Býk) player » cimi
To máš těžký...nás samce do vztahu vtahují dvě věci. Neuspaná erekce nebo pocit samoty. A obojí je špatně. Protože jakmile oboje splníme , za chvíli zase nevíme , co si s tím počít. Ale tak to je nastavený.

Vlastně - když to vezmu , tak co má smysl ten skutečnej (když ne erotická frustrace) letět do vztahu? Když nad tím přemýšlím , tak jen společná tvorba nadčasových hodnot. Jenže kolik lidí nějaké dnes vůbec tvoří? Moc jich není...Proto je dneska hitovka kamaračoft s benefity.

A čekat , zda bílý kůň náhodou kolem nepoběží..
10.09.2021 - 23:50 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Maek
Ona klame tělem :4:. Nekoukej na ní jako na vosu, ale jako na včeličku :76: :5:.
Jinak k tomu co psal na konci Plája. Je to tím, že lidi to mají většinou nastavené tak, že budou šťastní AŽ ... (a sem si dosadˇcokoli, od nového mobilu, přes barák a první milion na kontě :4: až po nalezení dokonalého protějšku). Kdyby se chtěli/dokázali chvilku věnovat sebereflexi, zjistili by, že tyhle radosti jim v minulosti nepřinesly tolik, kolik toho očekávali. A naopak , že šťastní byli ve chvíli, když leželi s holou :71: u rybníka :4: :5:.

Tedˇpřemýšlím, jestli taky neklamu tělem :4: :4: :4:
09.09.2021 - 13:55 | Filtr
(Býk) player » Tuatha Dé Danann
Do kamene tesat.

Já mám holky v životě jen díky tomu , že jsem šťastný a v euforii i bez nich. To je přivábí. Chtěj se dopátrat příčiny a přisednout k prostřenému stolu. (přitom kdybys mě viděl...kulhavej , nohy do X že si mě pletou s římskou desítkou , bílej , jak mlíko , bez obočí , ani druhý zuby se mi nevylíhly , dodnes mám zdravý prváky , tlustej , plešatící - ale blbě , no zkrátka fakt idol).

Ale to je těžký... S tímhle se podle mne člověk povětšinou už narodí. Povaha štěstí, do nepohody. Vypěstovat si ji...nevím.

Kdysi , asi před deseti lety jsem tu založil diskusi : Štěstí - věc vlastní volby. Ale pak jsem začal bádat. A právě že jsem objevil něco , co můj názor velmi , velmi obrátilo. Nešťastné dětství a dospívání - a neštěstí je tu. Ano - jsou východiska , jak správně píšeš, ale musí to bejt jakoby samovolný. Vstát ráno a říct: tak , srabu a červenejch vší bylo dost , ode dneška jsem šťastná bytost , takhle to bohužel nefunguje.

Obrátit vývoj z bahna ke slunci je velmi evoluční a chce to jedno. ZAčít se věnovat nějakému kumštu. Hrát si. Jako malý dítě. Jak píše správně OSHO. Kdo tohle nedělá , tak jenom řeší tíži toho soudobého žití a hrabe se ve vlastních sračkách...

Potkávám lidi , kteří potenciál být šťastnými a veselými bytostmi mají. Ale nejsou - nebo když , tak vždycky jenom na krátkou chvíli. Pak zase šup do bahýnka. A skoro bych řekl , že je jich takových i většina.
09.09.2021 - 13:48 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Nebo-li sis vypěstovala odtažitost? Může bejt. Ono totiž - i když si to lidé tolik nepřipouštějí , základy , na kterých stavíme se rodí už od školky.
09.09.2021 - 13:45 | Filtr
(Býk) player
No - já mám výhodu sice , že hraju , to jo. Ale zase - jsem exot a velmi špatný lovec , spíše plachý býček. Takže když to vezmu , jak jsem to měl já , tak údobí hojnosti a celibátu se tak nějak střídala , on nakonec vždycky někdo zazvonil, když jsem byl dlouho bez. Čili nulový tlak na pilu.

Ono totiž - jak se říká: pozor na svá přání...mohla by se vám vyplnit a pak si s tím nebudete umět poradit. Něco na tom je.

Leč držím i jistý záporný atribut svého celoživotního konání se ženami. Ano , prožil jsem krásnejch a rozmanitejch třiapadesát let , neměnil bych. Měl jsem hodně jakýchsi vztahů , hodně zajímavý erotiky...fajn. A neženil se , takže si o svých věcech celoživotně rozhoduju sám. A vyhovuje mi to. To si vcelku i hlídám.

Avšak jedno malé ale. Možná , kdybych byl o něco odvážnější , že bych v životě třeba stihnul alespoň jednu , která by se mnou tvořila nadčasové hodnoty. A to se nestalo. Neříkám - ještě furt se to stát může , ale nijak na tom nelpím a ani tomu nevěřím. TAkových je v celý republice deset, to by si to tam nahoře museli přát snad ještě víc , jak já...

TAkže - moc tlačit na pilu je o průser. A nedělat zase vůbec nic , to je druh životní filosofie , takovej dejme tomu budhistickej , ale může se pak stát , že člověk po kolem běžícím bílém koni laso nehodí.

Ale čím si bráníš vztahu - asi vysíláš vlny , který se holkám moc nezdaj. To říkám proto , že na nezadaný klabrdo se dnes stojej fronty , chlapi jsou nedostatkový zboží - i ti nekvalitní (jako třeba já). Moc jich je zajatých u počítačů. Tedy asi vyzařuješ něco , co ty holky leká. Nebo - druhá možnost - že se pletu. :46:
09.09.2021 - 12:35 | Filtr
(Blíženci) fanik » Maek
Buď svůj a zkoušej, ono se to samo posune mezi pilu a mouchu :46:
Pravidla tady moc nefungují, ale určitě bych si počkal a dobře vybral.
A nebo i naopak, nejrychleji získáš přehled a zkušenosti, když to pořádně prostřídáš :75:
Pak máš aktuální data a lépe se zorientuješ :29:
09.09.2021 - 12:23 | Filtr
(Blíženci) fanik » Tuatha Dé Danann
To je asi taky dost individuální..
Já si přijdu šťastnější, když jsem s jogou skončil :39:
Člověk má dělat, co ho opravdu baví a naplňuje a ne co je zrovna in, jinak souhlas :3:
09.09.2021 - 11:47 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Maek
Proste clovek musi byt stastny. Zacni praktikovat treba Jogu, nebo naky meditacni bejkarny. Budes vyrovnany, sebevedomy, a uvedomis si, ze zadnou zenskou vlastne ani nepotrebujes, a ze si bez nich vystacis.
Budes vyzarovat pozitivni energii a lasku, a garantuji, ze se na tebe budou buchty lepit jak vosy na na med :3:
09.09.2021 - 10:03 | Filtr
(Blíženci) cimi » Maek
Ano ano, však tak jsem to myslela, že jsou to osobní věci, které takto veřejně není příjemné otevírat. Je to spíš tak pro tebe sebereflexe, ale už to tu psala i Žihadlo, to sebepoznání...na to máš teď fůru času, rozpoznávat své skutečné záměry, co vlastně skutečně chceš a jak. Co tě do vztahu táhne, co zas ne, z čeho můžeš mít strach, k čemu odpor a co ti naopak chybí...a taky kde jsi vlastně teď ty sám na své cestě.... to jsou spíš otázky pro tebe, já to za tebe žít nebudu x) ale takovou vidím cestu...prostě nežít nevědomě, zvědomovat si... tady ty rybí/neptuní aspekty jsou s tím trochu víc ve při x) podobně jako plutonské, ale když se to tak vezme, tak i tohle je nějaká část tebe, nějaký projev tebe, který chce být uviděn a uznán...jinak by ta odezva z vnějšku nebo podoba vztahů jaké máš teď taková nebyla...je tam rozpor, tedy je dobré ho hledat uvnitř....je tam téma samota, tak je dobré ji rozpoznat uvnitř.....atd
Chápu :74: z minulosti se člověk může učit, ne v ní žít...
Btw přidávám se k thuata nebo jakou to má přezdívku...že v okamžiku, kdy jsem se rozhodla, že nechci žádného partnera, že je mi se sebou natolik dobře, že žádného ani nepotřebuji, tak teprve přišel...
09.09.2021 - 09:50 | Filtr
(Ryby) Maek » Tuatha Dé Danann
Asi ano, ale kde je ta hranice mezi volný průběh a mouchy snězte si mě?
Nebo to je ta hranice mezi tlačení na pilu a mouchy snězte si mě :4:

ten můj dlouhý vztah, tak to byl taky výběr ze dvou :63:

Díky :3:
09.09.2021 - 09:41 | Filtr
(Ryby) Maek » Žihadlo
No ano, to je dobrá otázka nakolik jsem s tím v souladu ve svém nitru. Mám dojem, že do jaké úrovně dosáhnu, do té v souladu jsem, ale jak to je hlouběji?
Další otázky jsou taky velmi dobré a nutí mne to k jejich .....
Ostatní máš taky hezky napsáno a bude mi to k něčemu dobré a děkuji za to :17:

P.S.
Ano takhle na dálku je to ošemetné, někdy je to ošemetné i na blízko :1:
Já třeba takhle na dálku mám dojem, že Tvá přezdívka a obrázek se s Tebou dost míjejí, protože podle nich bych očekával nějakou bodavou lehce jedovatou osobu a ono to je dosti vzdálené skutečnosti, která je podle toho co tak občas čtu milá, v pohodě a trefná (tady tedy možná to žihadlo) :3:
Ještě jednou díky a přeji ať jsi šťastná :17:
09.09.2021 - 07:44 | Filtr
(Ryby) Maek » Mici Angóra
jo tak to jsem to viděl příliš brzy a Ty jsi to pak .....
Děkuji, Ty to píšeš hezky, že tomu i rozumím
Díky :17:
09.09.2021 - 07:37 | Filtr
(Ryby) Maek » verka96
Nevím jestli to existuje, ale já mám možná na alkohol alergii, protože po nějakém bílém mám rýmu jak :40: tvrdej, tak to se třesu už když ho vidím a jednou jsem sundaval nátěr ze staré komody ze sakristie v kostele a to šlo jen technickým lihem, jak mi z toho byl blbě, to se ani nedá vyprávět :23:
Takže alkohol nějaký velký kámoš není, ale respektuji jeho existenci a věřím, že někde může i pomoci :1:

Ano napětí, očekávání, plánování a následné zklamání ... to není ten správný přístup :43:

My ryby, to není psycho, to jsme my Ryby :4: třeba si to taky někdy vyzkoušíš :3:

Děkuju :17:
08.09.2021 - 17:05 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Verim ze to funguje tak, ze se nesmi tlacit na pilu. Cim vic si pritelkyni prejes a vyhledavas ji, tim je mensi sance ze nakou najdes. Chce to tomu proste dat volny prubeh.

Co se dlouhodobeho vztahu tyce, tak jsem to taky tak casto driv citil. Kdyz chce ona me, tak nechci ja ji, nebo naopak.
Az kdyz jsem to prestal resit, a rozhodl se ze zadnou stalou partnerku nechci a nepotrebuju, tak jsem okamzite potkal nejvetsi lasku sveho zivota, a nasla si me sama, a zamilovala se do me driv, nez jsem se stihl rozkoukat, a to v dobe kdyz sem o zadne pritelkyni ani neuvazoval a nechodil do spolecnosti za ucelem vetsi sance nakou potkat.
Par krat se mi taky stalo, ze jsem nejaky cas o zadnou slusnou holku nezakopl, a pak se zcista jasna objevili hned dve najednou, a ja mel dilema, pro kterou se rozhodnout :41:

"Kazdopadne to funguje tak, ze cim je clovek stastnejsi sam se sebou, tim je vetsi sance na nekoho narazit..."
08.09.2021 - 10:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A nejlepším se odlomí a odpadnou. :21:
08.09.2021 - 10:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Jak, nebo čím, si bráním k láskyplnému vztahu?"
Obávám se, že na to Ti nemůžeme odpovědět my. Máme každý jen svoji vlastní zkušenost. Někdo možná podobnou, někdo vzdálenější. Ale tvá je jedinečná.
Píšeš: "...ale nechci být s nějakou ženou jenom proto, abych nebyl sám."
Super. Ale nakolik jsi s tím v souladu i ve svém nitru? V touze po vztahu? V představě nějakého ideálu?
Někdy totiž lidi navenek se ovládají, netlačí na pilu. Ale je v nich vnitřní napětí, protože ta touha je tak silná, že tlačí (touha) na tebe. A přestože ten tlak, který si nemusí uvědomit, je jen uvnitř, není ventilován ven, neznamená to, že něco nevycítí protějšek. Bude tím zmatenější, že budeš působit nejasně. Rozporuplně, rozpolceně. Budeš mluvit klidně a ona odněkud vytuší napětí. Zmate ji to. A odežene.
To už je někdy lepší ten, kdo tlačí na pilu okatě, to hned víš, na čem jsi a můžeš zaujmout jasný postoj. Nemusíš se udržovat v obezřetnosti. Nevyčerpává tě to.

Jenže to je jen co mi tak přišlo na mysl. Jestli ti to k něčemu bude dobré, netuším. Jenom nápad, kde možná může být něco skrytého. Něco, co je dobré prozkoumat a třeba odložit. Vždyť to může být i nějaký naučený přejatý vzorec, který ani není původně tvůj. Těch každý máme, z dětství, ze společnosti...

P.S.
Vím, že takhle na dálku a jen přes písmenka o tobě nevím nic. Ale napíšu to, co jsem z tvého psaní vždy cítila: Jeden z nemnoha chlapů tady na Najdise, který na mě působil vždy úplně normálně, přirozeně a příjemně. Tak ti přeji, ať najdeš spokojenost.
07.09.2021 - 19:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Jupiterovský věk je 45-60
07.09.2021 - 14:44 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
Jsi mě přiměla k zamyšlení. Když to vezmu , já bych to posunul na 35-50. V zásadě od padesáti dál by to bylo taky super , ale už některé součástky na těla korodují a korodují.
07.09.2021 - 08:26 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Maek
Jo, to jsem se spletla, koukala jsem na descendent a Jupiter v Blížencích a přepsala se :3: Odkaz na oranžové stránky už jsi dostal výše. Co se Saturnova testu týče, tak řekněme, že Jupiter tranzitující přes vládce 5. a 7. domu může přinést expanzi v osobním životě, zatímco Saturn, který tudy půjde po něm má opačný vliv. Otestuje, zda je vybudované skutečně pevné, pokud ano, tak to posílí, pokud ne, tak to může zbořit. :3:
06.09.2021 - 20:40 | Filtr
(Střelec) verka96 » Maek
No, já zrovna alkohol opravdu nemám na mysli, spíš jsem měla na mysli témata 3. domu, které se spojuje s komunikací, cestami všeho druhu, nemyslím ani plánovaně, spíš naopak... :27:
Spíš bych si na ten alkohol dala v tvém případě opravdu pozor.
Další téma tohoto domu je škola - jak jsi psal, žes rád chodil do školy kvůli jedné slečně... :3: Tak to je ono. :15: A nemusí to být škola v tom klasickém pojetí, může to být nějaký kurz, nebo jen nějaké setkávání nebo setkání více lidí, kde se něco nového dozvídáte, diskutujete apod. Nic upjatě, ale neočekávaně, neplánovaně...
Vy Ryby nad vším moc přemítáte, přemýšlíte, co by bylo kdyby, což je dost psycho, to prosím ne... :81: A taky se chcete rozplynout v tom druhém, obětovat se apod., což je pro Venuši hezké. Ale myslím, že je tam toho moc.
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »