Blokace=nepřijetí?


23.02.2021 - 20:07
(Ryby) Maek
Blokace=nepřijetí?
Mám dojem, že každého potkává to, co mu náleží, tedy zkráceně, jak uvnitř, tak i venku.
Občas vidím, že tu sem tam někdo někoho “blokne” :63:
Je tedy “bloknutí” výraz nepřijetí nějaké své vnitřní “složky”?
Jak moc se pletu?
Děkuji za odpovědi k tématu :1:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
05.03.2021 - 07:35 | Filtr
(Ryby) Maek » aktigram
Škoda, že jsi to smazala, protože teď, už jednostranná komunikace, nedává vůbec smysl :43:
Vím jak to vzniklo :3:
04.03.2021 - 20:06 | Filtr
(Rak) aktigram » Maek
OK, zmazala som aj ked nie ja som bola ta ktorá sa od témy vzdialila, ja som iba reagovala na iného.
04.03.2021 - 19:23 | Filtr
(Ryby) Maek » aktigram
Promiňte, ale tímto jste se už hodně vzdálili od tématu tohoto vlákna :3:
03.03.2021 - 17:05 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Promiň, ale celkem ukázkově se usvědčuješ..

"nemám ako dokazať svoje slová - musela som prejsť hodný kus života aby som sa im naučila veriť"
to je přesně ten "gól do vlastní brány" - všechno zásadní/zjistitelné se totiž DÁ dokázat (alespoň nějak) - i kdyby to mělo být jen tebou zmíněné empirické pozorování - i to se využívá jako normální důkaz - pokud se dobře stanoví vstupní podmínky, pokryje se možnost statistické chyby, závislosti výsledků jevu na pozorování, atd.

"nie som ta ktorá rada iným dokazuje že ma pravdu" - to je další gól do vlastní brány - kdo neobstojí před oponenturou ostatních, asi nemá ani žádnou výraznou vlastní vnitřní oponenturu - přitom ta je hodně důležitá, prakticky zásadní..

a jen tak na okraj - pravda není relativní nikdy, když jsou dostatečně popsané "vstupní podmínky" - když například někdo za "běžných okolností" (teplota, tlak, běžná gravitace, žádná odstředivá síla, atd.) stoupne do čisté vody, tak do ní zahučí - to je celkem jasný fakt - relativita se pokryje tou dobrou definicí (nejlépe všeho okolo)
02.03.2021 - 17:55 | Filtr
(Štír) Nunc
Tak já jsem například před dávnem blokla jednoho člověka, neboť mi začal po pár řádcích vyhrožovat. Jak si stáhnul moje fotky a udělá z nich pornofotografie, jak mě sleduje a můj čas přijde...

Ne, že bych se ho bála, ale proč si nechat zasekávat zprávy nějakým jednoduchým stvořením, které nemá nic jiného na práci, než se druhým snažit trochu opepřit den. Pak jsem si řekla, ale co kdyby se nějakým zázrakem dostal do mých zpráv a začal obtěžovat jiné. Prostě takový tady nemá co dělat. :3:
02.03.2021 - 10:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
"si vyberieme jednu z tých ciest vyberieme si ju väčšinou podvedome alebo naopak rozumovo"
pozor - hodně cest se dá vybrat náhodně - pominu-li psudonáhodné hození korunou, dal by se k vymezení náhody použít i nějaký reálně náhodný kvantový jev - nevím jak moc máš zkušenost s roztodivnými osudy lidí, ale někdo může od "původního směru" uhnout nečekaně daleko

příklad, který uvádíš, je hodně zavádějící a ošidný - vykládáš ho tendenčně a mlčky předpokládáš nějakou inteligentní určující prakticky všemocnou sílu (říkáš jí "vesmír")

přitom to nevíš, ty tomu jenom z nouze věříš (protože nemáš lepší teorii) - taková sdělení jsou už z principu neprokazatelná a nevyvratitelná, ale v určitých "zapomenutých případech" jsou přecejenom vyvratitelná a obávám se, že to je i tento.

Nechce se mi trávit čas vyvracením každé zdánlivě neprokazatelné ani nevyvratitelné teorie, ale tady bych teoreticky s vyvracením postupoval zhruba takto (bylo by to nebezpečné, ale o to teď nejde): vzal bych testovací skupinu lidí +- stejně "milovaných vesmírem". Měli by na výběr, jestli půjdou do nějakého předem prohraného boje nebo jestli se tomu vyhnou a začnou nový život. Pro rozhodnutí by žádný z nich nesměl použít nic jiného, jen nějaký generátor náhody, postavený na kvantové pravděpodobnosti řekněme 50%. No a pak bych jenom udělal statistiku, jak to dopadlo - pokud by jich zhruba půlka začala nový život a půlka zahynula v tom boji, tak by byla potvrzena existence náhodného kvantového jevu a nulový vliv vesmíru na jeho výsledek. Pokud by většina začala (dle "předpokladu věřících") nový život, znamenalo by to vliv vesmíru na náhodu. Pokud by skoro všichni šli do toho ztraceného boje, asi taky.

Ale troufám si tvrdit, že těch 50% by bylo "funkčních" i u pseudonáhody typu "náhodná" čísla v počítači (určují se čtením setin sekundy na vnitřních hodinách - ty se nedají našimi prostředky (bez jiných hodin v tom počítači) předvídat, takže se berou jako náhodné).
01.03.2021 - 15:16 | Filtr
(Beran) Al*
pokud nejde o stalking nebo vehementní vnucování nějakého názoru tak pokládám blokaci v této podobě za srabáctví, zvláště, jak jsem psala, když mají někteří drzost se dále k zablokovaným vyjadřovat

v životě taky nevyhodíš někoho s kým se nechceš bavit, můžeš maximálně říct nazdar a odejít
28.02.2021 - 18:30 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Nabi*
No ano...v nastaveni ho bloknes bud zcela, nebo "uspis" na nejakej cas a pak je tam moznost, ze kdyz te neoznaci neuvidis ho...ale pokud te bude "vyvolavat" mas smulu....
28.02.2021 - 07:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
"nie je jedna cesta ale oveľa viac"

v tomto je celkem jasný prvek náhody - pokud se někdo má moc vydat jednou z (klidně předem) daných cest, zákonitě musí jeho volba někomu jinému připadat jako náhodná (nepředvídatelná)

A odtud je už jen krůček k tomu, aby se "vnější pozorovatel" (když to pro pochopení zjedoduším) "zahákl" na tyhle nikým nepředvídatelné rozhodnutí o volbě konkrétní cesty (např. při každém uhnutí "vlevo" se pozorovatel rozhodne investovat do nemovitostí nebo něco jiného zcela nesouvisejícího) - no a na základě toho si ten vnější pozorovatel může úplně překopat cokoliv by pro něj "bylo naplánováno".

A když se změní osud jednoho člověka, změní se i osudy lidí kolem něj - butterfly effect hadra..

Skutečně je možné jenom všechno nebo jenom nic.. (totální svobodná vůle nebo komplet předurčený osud). Všechno zdánlivě "mezi" vždy komplet spadne k jedné straně.
27.02.2021 - 18:39 | Filtr
(Štír) Nabi* » Hustokrutě obscénní Morti
A jo, v rámci skupiny, tak to jo. Já myslela, že lidi v přátelích :4:
Tak to nemůžeš přestat sledovat toho člověka, ale myslím, že kdybys jeho jméno blokla ve tvém nastavení, tak se ti nikde nezorbazí. Zkus to a dej vědět.
27.02.2021 - 08:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
"ty to máš vyhranené a toho človeka blokneš, ja som iná ja čakám kedy sa ten dotyčný zmení"
- tento luxus si ve svých vláknech nemůžu dovolit - dotyčný totiž může otrávit svou činností spoustu "kolemjdoucích" - za svoje vlákna mám určitou zodpovědnost a před takovými potížisty v nich chráním všechny diskutující

"i když i tady bych se ptal sám sebe, proč se mi to “děje"
- přemýšlím nad správnou myšlenkovou konstrukcí, která to úplně postaví na hlavu:

jednak je rozdíl, že něco bylo v nějakém vyšším plánu (a dotyčného plánovaně "poučilo") na jeho cestě životem - to je celkem zjevná blbost, naráží to na svobodnou vůli - i kdyby byla jenom "částečná", tak řetězcem událostí se z částečné svobodné vůle (za pomoci skutečně náhodných jevů - např. na kvantové úrovni) vždycky stává úplná svobodná vůle, resp. úplná nepředvídatelnost - to asi málokomu z těch ezo fandů dochází, že ohledně svobodné vůle / nepředvídatelnosti buď všechno nebo nic..

No a pokud nějaká "poučná událost" nebyla ve vyšším plánu, ale jako "náhodu k poučení" ji někdo zkusí uchopit - tak proč ne? to není nic proti ničemu, akorát to vůbec není ezo :5:

Druhý protipól je ten, že "všechno je naplánované" - já to nevylučuju, ale to by znamenalo "úplně všechno" - do nejmenších detailů. Kdyby se nějaký úplně nepodstatný detail vymknul kontrole, tak bude následovat "butterfly effect" a celý plán bude v troskách a jsme zpět u svobodné vůle. "Všechno je naplánované" znamená, že je v plánu úplně každá reakce na cokoliv, každé setkání, každá nehoda, k tomu ještě nesmí existovat skutečná náhoda - pak by komukoliv stačilo zaháknout se na tu skutečnou náhodu - a na základě jejích "výsledků" by měl dopředu vymyšlené svoje akce (ty by se nedaly předvídat a tedy počítat s nimi, protože by to jinak nebyla skutečná náhoda).
26.02.2021 - 19:19 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Nabi*
Kdyz ses v ramci naky skupiny, tak se te nikdo nepta koho chces cist a koho ne...a kdyz je nekdo aktivni debil a sype ze sebe prispevek co pet minut :39:, tak sem na jinou moznost nez blokaci neprisla :32:
26.02.2021 - 08:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Mám doplnění k tvému doplnění - hodně lidí zaměňuje fakta a názory. Z toho pak vznikají různé kolize - někdo považuje něco jenom za názor, někdo to naopak bere jako fakta. A někdo to dokonce vnímá jako tendenční fakta (případně rovnou lživá). Ale pravda je jednom jedna věc z toho..

Nedávno jsem po hodně dlouhé době bloknul jednoho člověka. Napsal v mé diskuzi "Naše země nemá na otroctví sebemenší podíl, to je jen tvrzení psychopatických pseudovědců.".

Pominu-li jeho neprávem útočný tón (ten jsem nekomentoval) - na "omyl" jsem ho upozronil a vysvětlil jsem, že naopak tato země byla už od Boleslava Ukrutného na otroctví vyloženě postavená. Koneckonců slovo "slave" (otrok) a slovo "Slav" (Slovan) pochází už z té doby - zotročovali jsme tehdy ještě nekřesťanské Slovany na východ od Visly a rozprodávali je dál po světě. To je prostě historický fakt (jeho věta byla vlastně lež a ne omyl, protože tohle uznal, že ví). O tomto faktu píše ve svých publikacích například uznávaný a již zesnulý historik Dušan Třeštík.

Až nám ty Slovany někdo pokřtil, tak se trh otroků "musel" uspokojit jinak. To je taky prostě fakt - u nás "zdroj" vyschl, ale ve své době jsme byli "velmoc" a stáli jsme u zvýšené pozdější poptávky - náš podíl byl nepřímo i u následného zotročování (i když už to nebyla naše "práce"). Vpodstatě robota, nevolnictví - to byly taky skryté formy otroctví - u nás běžně praktikované jako "náhrada normálního otroctví".

A on se vykrucoval, že myslí "jen" Afričany (místo aby se omluvil za zjevně lživý výrok "Naše země nemá na otroctví sebemenší podíl, to je jen tvrzení psychopatických pseudovědců."). Tak jsem ho poslal do věčných lovišť..

Lidi, co zaměňují názory a fakta, jsou vyloženě nebezpeční - ne pro mne, ale pro "veřejnost" - účastníky mých diskuzí. Tihle "tendenční vykladači" mají blokaci u mne "předplacenou"..

Když už (nepřímo) reaguju i na zakladetele diskuze - celou jeho diskuzí se táhne jeden jeho DOST zásadní omyl, který se ukazuje ve větě - "i když i tady bych se ptal sám sebe, proč se mi to “děje"
:23: :28:

Pokud uznává svobodnou vůli, pak se nikomu nemůže nic dít (co se mu mělo dít) - svobodná vůle automaticky ruší všechny "plány".

A pokud svobodnou vůli neuznává, tak je celá (nejen) tato diskuze bezpředmětná - všechno je předem naplánované a dané.

Oba dva protipóly se snadno dají ilustrovat například na krásné dámě, kráčející davem "rozpálených" mladíků, kteří ji poměrně rychle hromadně znásilní. V druhém případě (svobodná vůle neexistuje) si tím "měla projít", ve prvním případě (je tu svobodná vůle) měla smůlu a současně předtím i šanci, že se tomu mohla nějak preventivně vyhnout..
26.02.2021 - 07:02 | Filtr
(Štír) Nabi* » Hustokrutě obscénní Morti
Na fb by měla být funkce NESLEDOVAT :5:
Ale kdysi tam nebyla, tak jsem to řešila podobně. :3:
25.02.2021 - 22:47 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Jak se blokuje tady ani nevim...tady nemam tu potrebu...tady si proste muzes vybrat co cist nechces. Na fbooku je to jiny...kdyz te nekdo sehe, mele furz to samy a ty uz to proste nechces cist, jinou moznost nez blok nemas, protoze tam ti ty prispevky furt lezou na oci...
Takze z myho pohledu je to jako v realu - taky se nebavim s tim, kdo me nezajima, proc bych to mela delat na netu? :46:
25.02.2021 - 15:13 | Filtr
(Rak) aktigram » Maek
Pekne si to napísal, len by som k tomu ešte doplnila.
Myslím že ak ľudia pochopia že diskusia je o diskutovaní a teda nie potvrdzovaní názoru bude to ľahšie, ked pochopia že nemusia súhlasiť ani s človekom ktorého poznajú a preto sa ešte nemusia nenávidieť.
Ak napíšem kontroverzný príspevok tak musím počítať aj s rôznymi odpovedami.
25.02.2021 - 14:13 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Vzkaz pro pozemšťana Miga: všichni tedy rozhodně ne :37:
25.02.2021 - 13:15 | Filtr
(Ryby) Maek
Děkuji všem za odpovědi k tématu.
Se “stolkingem” zkušeností mám pramálo a věřím, že to je nepříjemné a chápu, že v tomto případě je blokace určité řešení, i když i tady bych se ptal sám sebe, proč se mi to “děje”.
Ono každý jsme na jiné úrovni vývoje a i díky tomu si nemusíme rozumět a případnou blokací se sami oddalujeme od posunu směrem, který by pro nás byl pozitivní, protože v případě blokace k nám ta informace nemá šanci přijít a pokud je ta informace pro nás důležitá, tak si stejně cestu najde a někdy se nám to vůbec nemusí líbit.
Osobně, když mi někdo něco (třeba svůj názor) vehementně nutí, tak se nad tím pozastavím a řeknu si proč? No a odpovědi jsou vlastně dvě: je to jeho “téma” a mě k němu chce strhnout.
A nebo je to i mé “téma”, ale v tom případě to na mě jde z více stran.
Ano, otravování a za :71: diskuzí je smutné.
Děkuji, rozšířili jste mi v tomto tématu obzor a teď již více chápu nějaké to blokování :3:
To, když o vás někdo řekne, že jste :49: :66: :48: :92: :50:, ještě neznamená, že tím opravdu jste :3:
25.02.2021 - 10:55 | Filtr
(Ryby) MG34
Právě mi došla jedna velmi praktická vlastnost blacklistu - projeví se v případě, že si blokovaný uživatel mění nick, ikonu atd. (někdy dokonce všechno).

Jeden takový tady je (ne tedy v tomto vlákně) - nic na něm není povědomé (protože si změnil co šlo), ale jeho místo na blacklistu je stále stejné a podle toho se dá snadno "poznat".. :5:
25.02.2021 - 10:45 | Filtr
(Ryby) MG34 » Mici Angóra
Potvrzuju - bohužel i zde to tu je vidět, minámálně 7 lidí z tohoto vlákna mám na blacklistu a všichni proti blokování nějak brojí (někteří nepřímo, skrytě, ale o to záludněji) a občas se snaží o nějaké "okliky".

Mám dojem, že i zakladetal vlákna na tom blacklistu kdysi byl (to by byl odsud osmý) a vyřadil jsem ho při nějaké čistce, kdy jsem z blacklistu mazal uživatele, co jsem si nedokázal vybavit nebo jsem měl jen matné vzpomínky.
25.02.2021 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » fanik
To už je právě o té schopnosti každého posoudit, jak moc toho druhého "ne-potřebuji".
Když on Tě blokuje, tak stejně nemůžeš. A když Ty jeho, tak on nemůže. Stejně se nedomluvíte. A posílat osobní žádost veřejně přes diskuzi? Né.
25.02.2021 - 10:13 | Filtr
(Blíženci) fanik » Sosna zvlčelý
Mě na tom vadí asi jediná věc, že pak na něj nemůžu už reagovat nikdy a nikde a třeba bychom se na jiné téma mohli domluvit..ale taky respektuji :29:
25.02.2021 - 10:11 | Filtr
(Blíženci) fanik » Sosna zvlčelý
Zatím není potřeba, ale kdyžtak se pak potupně poradím :4:
25.02.2021 - 10:08 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » fanik
Chceš návod? :61:
25.02.2021 - 10:04 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já blokace respektuji. Prostě to lze. Pohoda. Myslím, že to je užitečná funkce.

Možná bych ji nahradil funkcí ještě užitečnější. Diskuze by se zobrazovaly až po přihlášení. A koho si zablokuješ, ten jednak nemůže reagovat na Tebe, ale současně Ty ho vůbec nevidíš. Ani profil. Takže i kdyby si založil on nějakou diskuzi, kterou by chtěl na Tebe reagovat, nemůže Tě to rozrušit, ani kdyby to bylo to bylo pro Tebe citlivé téma, protože se to nedozvíš. A kdyby on Tě tím chtěl naštvat, tak naštve jedině sebe, protože by věděl, že se to nemáš jak dozvědět. Tím to pro případného "štváče" zcela ztrácí své kouzlo.
Když někoho zablokuješ poprvé, nemůžeš blokaci zrušit sám dříve než za měsíc. Druhou blokaci až po roce. Třetí blokace je doživotní.
A s tímto bych klidně otevřel opět registraci nových osob. (Sorry, že se Ti do toho Petře pletu. Já neříkám, že to máš udělat. Já říkám, jak bych to možná udělal já. :3:)
Příspěvky: 64-40 39-15 14-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »