Novoluní konjunkce nativní Lilith


10.02.2021 - 07:57
(Štír) Nabi*
Novoluní konjunkce nativní Lilith
Co vás k tomu napadá? Já teď budu mít novoluní na Lilith ve Vodnáří ve 2.d., ale celkově by mě zajímalo jestli někdo z vás má zkušenost. Případně, napadá vás, jak z téhle konstelace načerpat určitou esenci, která by mě třeba obohatila...? (Klidně i do vzkazu jestli nechcete veřejně)
Nevím jak to ujmout, tak nechám to na tom, co přijde.
Jen pro informaci, toto je astrologická diskuze, moc mi tu nevtipkujte a nepraste :3: Dík.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
12.02.2021 - 14:59 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
no já myslím, že už ten saturn ve vodnáři kvadratura uran v současné době znamená, že budou pod napětím všichni a budeme rebelovat proti vnitřním přetlakům :117:
12.02.2021 - 14:58 | Filtr
(Štír) Nabi* » Bosch
Tak snad :4:
12.02.2021 - 14:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Nabi*
V novém cyklu budeš rebelovat "lépe". :61:
12.02.2021 - 14:49 | Filtr
(Štír) Nabi* » Bosch
Jj přesně tak to cítím. Tohle jsi hezky popsal :15:
12.02.2021 - 14:48 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
:17: :62:
12.02.2021 - 14:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Nov je nejvýznamnější konstelace. Spojení slunce a luny.
V případě konjunkce na lilith by to mělo symbolizovat dořešení podvědomých zasutých konfliktů mezi mužským a ženským principem. A vkročení do nového, očištěného období.
12.02.2021 - 13:54 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
Tak to je super :62:
u mě se dějí věci, a jakési přenastavení, ale nedokážu to novoluní oddělit,
vlastně se nic zásadního nedělo, nechala jsem vše býýýt...
ale celý ten přechod marsu v býku nebyl příjemný
12.02.2021 - 11:55 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
S tím dobíhám to vnímám jako, že taková zjištění chtějí čas, třeba několik dnů, někdy týdnů a některé měsíce. Ne, že nepůjdeě spát. Naopak, ve spánku a ve snech to někdy dobíhá i líp, protože tam do toho člověk necpe hlavu.

Midpointům zatím moc nerozumím, ale měly by to být poloviční vzdálenosti mezi planetami. Čili Midpoint Slunce/Luna bude na půl cesty mezi Sluncem a Lunou v horoskopu. Někdo tvrdí, že třeba zdravotní astrologie se nejlépe určuje midpointy mezi určitýma planetama atd. Midpoint Slunce/Luna je dle některých informací důležitý midpoint v partnerském vztahu a pokud jej mají nějak v konjunkcích s jinými planetami v synastrii, tak je to víc jako by slepí dohromady, je tam větší vřelost a blízkost. Ale jak říkám, zatím je to jen hodně teoretické a zkušenost v tranzitech nemám. To jen, že jsem si toho všimla u tebe.

Jj klidně takhle... Nebo pokud víš, na kterém stupni je zrovna třeba to Novoluní, tak se jen koukneš jestli na tom stupni máš v nativu nějaký midpoint a vidíš to.
12.02.2021 - 11:45 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
Já jsem to úplně nemohl nechat "dobíhat" - po nehodě musím celkem striktně dodržovat denní režim a chodit brzo spát..

Ty midpointy jsou pro mne novinka - tohle musím nechat uležet, zvlášť teď ve stavu, kdy novinky hůře vstřebávám..

Jestli jsem to dobře pochopil, tak se jedná o pomyslné body (ale v nativu furt na stejném místě) a v prvním tvém odkazu se dá záložka "Activated by Transit planets" a nechají se spočítat transity pro příslušné datum/čas?
12.02.2021 - 09:19 | Filtr
(Štír) Nabi*
Přemýšlím jestli psát a kolik toho napsat... Bylo to niterně intimní Novoluní...
Před usnutím jsem požádala o léčení v souvislosti s mou Lilith ve 2d. a spojila se s ní a měla jsem nádherné živé sny, léčivé. Ráno jsem se probudila s dobrou náladou jakou jsem neměla už dlouho, fakt jak by o mě celou noc někdo láskyplně pečoval. Nepamatuju si kdy jsem se naposled cítila tak dobře na těle i psychicky. Cítila jsem se neuvěřitelně obdarovaná a milovaná.

Obrazy si nechám jen pro sebe, ať působí na vnitřní rovině bez vkladů z vnějšího světa.

A co u vás? Máte ještě někdo zážitky, o které se chcete podělit? :79:
12.02.2021 - 09:06 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Tak nějak Novoluní asi má působit. Zajímavý :15: Určitě je dobré nechat to dobíhat ještě nějaký čas...

Jinak jsem si všimla zajímavé věci a tou je, že tohle Novoluní jsi měl v konjunkci s Midponty: Slunce/Jupiter a Luna/Jupiter. Moc se na tom nevyznám, ale ten midpoint mi tam bliknul hned (jestli tam náhodou není, a byl :-)) https://horoscopes.astro-seek.com/c…

Tady vysvětlivky těch midpointů v angličtině, ale tu myslím umíš, jestli se nepletu: https://cafeastrology.com/astrology…
11.02.2021 - 19:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
Něco málo bych předběžně měl. Přikládám aktuální snímek tranzitů.

Co je potřeba sledovat? Nativní ASC a Uran a vůči nim v trigonu tranzitní Slunce a Luna. To vše v čase asitak posledního půldne.

Ještě kolem poledne převažovalo tranzitní Slunce s nativním Uranem. Už sama moje reakce na toto téma je "výsledkem" mé momentální neobvyklosti. Taky jsem udělal odpoledne pár dalších trochu nezvyklých změn - vždycky přišly když jsem se přestal soustředit na tu situaci s tranzity a uvědomil jsem si to až zpětně. Nebylo to placebo.

Tendence ke změnám a originalitě mi postupně vychládá a před asi hodinou na mne dopadla taková rozjímavá nálada (možná s přiblížením k nativnímu ascendentu) - nic v TV, nic jsem neměl sám na programu (v poslední době celkem nezvyklé). Pustil jsem si nějakou "meditační" hudbu na pozadí a prostě jsem ležel a přemýšlel o světě než půjdu spát. A vyloženě ostře se mi ukázala situace se strýcem (poloviční bratr mé matky).

Já a můj syn jsme byli před pár lety poslední z široké rodiny, kdo ho viděli naživu. Úplně náhodně jsme jeli kolem (dům po bábě, pár desítek km od nás), jinak jsme ho nikdy nenavštěvovali. Předtím půl života žil v Ostravě. Měli jsme s ním celkem dlouhý rozhovor o životě. Měl jsem k němu z rodiny vždycky dost blízko, bylo to asi vzájemné. Byl rozčarovaný z toho, že se mu život nevyvíjí úplně podle představ. Hlavně zdravotně. Měl velké plány na důchod, ale ty se mu rozpadaly pod rukama. Měsíc potom nečekaně zemřel. Teď se mi to vrátilo a promítl jsem se do jeho role a nechal jsem se tou jeho situací varovat před podobným osudem...
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
11.02.2021 - 12:34 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Dneska no :-)

No vidíš, možná se něco dozvíš. Pokud jo, tak pak klidně posdílej.
11.02.2021 - 12:32 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
aha, ono je to dneska večer :-)

zkusím se soustředit - u mne to bude mít trigon na uran a ascendent .. jaktože jsem na tohle téma vůbec reagoval, když "takové" věci normálně přeskakuju? :-)
11.02.2021 - 12:23 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Ona možná chybí, protože to zatím nikdo dopodrobna asi nesledoval (neodděloval).
Však klidně si vezmi svůj horoskop a začni sledovat (naciťovat). Možná, že přineseš nový poznatek. Možná, že na něco přijdu taky, tak to tady pak hodím. Většinou se mi Novoluní ani Úplněk netrefuje do konjunkci s planetama nebo hrotama domů, takže zatím vnímám jen samostatně tyhle jevy. Ale tento rok budu mít spoustu konjunkcí a cítím, že tenhle rok bude důležitý, takže takhle postupně začnu zkoumat.
11.02.2021 - 12:17 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
Částečně rozumím i těm "energetickým" závěrům. Za novu jsem se narodil a jsou dny, kdy ho asi i vnímám.

Jediná věc, kterou jsem chtěl zdůraznit, je nějaká uchopitelná konjunkce se Sluncem (s nějakým popsaným vlivem) - o tom se tu asi zatím moc nepsalo (chyba) - a v tom ještě přijde nějaká ta "ostrá dvojhodinovka", kdy se přidá Měsíc..

Jak poznat ten rozdíl v té dvouhodinovce? Co se změní, přidá, ubere? Atd.
11.02.2021 - 12:05 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Ok, já to beru. Děkuji za inspiraci a rozumím co tím myslíš (jak vzdálenostně tak co do rychlosti)

Mici to trefila v tom jde skutečně o tu konkrétní specifickou energii. Nov a Úplněk vnímám od mala, což bylo mnohem dříve než jsem vůbec o astrologii cokoliv věděla. Pro mě je to SYMBOL něco jako energetický kanál. A konkrétně já cítím důležité konstelace mnohem dříve než nadejdou a taky nějakou dobu potom. Možná Neptun v 1.domě, nevím, nechci to tady rozebírat. Mám svoje vysledované na sobě a proto občas založím takovou diskuzi a ráda bych to nebrala moc vědecky a věcně, ale naopak symbolicky a zkušenostně. Potřebuju se nacítit do toho tématu a sledovat, co mi to přinese, ne to rozebírat hlavou.
11.02.2021 - 11:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » MG34
To je sice pravda, ale když z toho ta Luna uteče, tak už nejde o konjunkci novoluní s Lilith, ale o konjunkci samotného Slunce s Lilith a o tom tahle diskuze není. Ke konjunkci Slunce s Lilith dochází každoročně, ke konjunkci Luny každý měsíc, zatímco to novoluní je výjimečné a o to tady jde :3:
11.02.2021 - 11:38 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
K té inspiraci - tak je myšleno i to, co píšu - že Slunce hraje výrazně vyšší roli v celé té konjunkci..

Jak píšeš, že se konjunkce počítá do 1 stupně - jestli jsem to dobře spočítal, tak konjunkce Slunce s tranzitním Měsícem (a tranzitní Měsíc s čímkoliv dalším) se v takové toleranci udrží jenom asi 2 hodiny. Kdežto tranzitní Slunce se v konjunkci s nativní Lilith může udržet opravdu výrazně déle.. I to podporuje můj závěr o vyšší důležitosti konjunkce se Sluncem než s Měsícem.
11.02.2021 - 11:23 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Dobře, tak ještě srozumitelněji. Konjunkce se počítá do 1°.

Tak snad už.

Připomínám, že si umím svou diskuzi ošéfovat a že se tady nebudeme handrkovat nad tím jak nedokonale jsem uvedla svůj příspěvek a tak dále. Příspěvky zde mají být inspirací, v opačném případě to prostě smažu.
11.02.2021 - 11:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
na té "stejné vteřině" nejsou Slunce a Měsíc v konjunkci zase tak dlouho - Měsíc se kolem Země točí celkem rychle a na "stejné vteřině" vydrží vyloženě chvilku - konjunkce se Sluncem je výrazně důležitejší..

napsal jsem to už dostatečně srozumitelně i pro ty, co toho mají "plný brejle"?
11.02.2021 - 10:57 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
Novoluní je PŘESNÁ KONJUNKCE Luny a Slunce (tzn. jsou na stejném stupní, stejné minutě i vteřině), proto nemůže být Měsíc od planety v konjunkci dál než Slunce, to nedává smysl.
11.02.2021 - 10:51 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » MG34
NOVOLUNÍ = konjunkce Luny se Sluncem, má to dobře, tak klídek :3:
11.02.2021 - 10:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » Nabi*
Schválně jsem si tu diskuzi fulltextově prošel než jsem reagoval a o konjunkci se Sluncem nikdo nepíše..

Samotná "Lilith" (je to jen pomyslný bod) se v takovém případě (konjunkce) projevuje na planetách tím, že je Měsíc trochu dál(?) než obyvkle. V takovém případě má konjunkce se Sluncem vyšší význam než konjunkce s Měsícem..
11.02.2021 - 10:34 | Filtr
(Štír) Nabi* » MG34
V zadání je poznámka, že je diskuze astrologická, tudíž by mě fakt nenapadlo, že se bude účastnit někdo kdo neví, co je novoluní.
Příspěvky: 59-35 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »