3.dům základní vzdělání


04.02.2021 - 13:11
(Blíženci) tajga
3.dům základní vzdělání
Zajímá mě téma 3.domu ve vztahu k základnímu vzdělání. Mám prvňáka, ve škole to má celkem zlé bez velké šance na změnu až do 5.třídy. Ve 3.d. má Slunce v pádu v kvadrátu na Jupiter, vládce 3.d. je na tom líp, ale nevím, jestli to vytrhne. U víc lidí, včetně mě, jsem zjistila, že když je třetí dům nějak poškozen, měli to na základce, hlavně 1.stupni, špatné.
Zajímají mě vaše zkušenosti základní škola a 3.dům, nebo cokoli k tomu.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
06.02.2021 - 12:11 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
:15: no ale přesně toto je pro něj, jako osobnost, nejdůležitější. Myslím, že není nic víc. Jsi vnímavá, schopná sebereflexe, jsi schopná mu ukázat, co s tím může dělat.
A to, že Tě to občas vytáčí a děsí, to je přesně ta zpětná vazba..on vidí, že to není o.k. ale taky, že on je v pořádku,je Tvůj a milovaný... vytváří to bezpečné prostředí, že "to" může pustit. Bude mít důvěru, tvoří to jeho stabilitu, sebedůvěru.
(ten saturn tam může znamenat i zákaz - vím, že nesmím...a štír je obrovská vůle k : ale já CHCI a chci aby bylo po mém..je to vnitřní bitva)
Z určitého pohledu, věřím, že se Ti narodil takový proto, aby z Tebe určitě emoce dostal, tak si nevyčítej, když to bouchne..třeba mu to pomáhá v přijetí jeho stavů.
:84:
06.02.2021 - 11:00 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
Celou dobu si taky uvědomuju a naštěstí se mi to postupně daří o něco víc, že je nejdůležitější nenechat se do jeho dramat vtáhnout. Když já zůstávám skutečně klidná,působí to dobře i na něj. Jen to musí být doopravdy.
Ano vymyšlené příběhy, obrázky, to hlavně dřív fungovalo a u něj jsou to opravdu temná témata, i na mě je to MOC, ale vím, že to potřebuje.
Myslím, že jsem schopná příjmout cokoliv a on to snad ví, pokud to nejsou jen takové řeči, výmluvy, ale je to opravdu z něj. Což je doufám i vodítko pro něj, že bude postupně upředňostňovat svoji autenticitu.
Děkuju moc :79:
06.02.2021 - 09:22 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
No ono ty vodní domy 4.,8.,12. jsou jakoby napojené i na minulost, na něco čemu nerozumíme, ve 4. domě i na minulost vašich rodů.. že je to pro něj těžké, to je jasné. :62: a je jasné, že moc nemůžeš nahlédnout do toho, co přesně to je. No ale zase - Týká se to i tebe a tvých rodových dispozicí a modelů.
Spíš je otázka co se s tím dá dělat.
Můžeš to vzít tak, že dobře, vytahujeme teda ty těžké prožitky ve smyslu merkur mars, takže to můžeme přijmout, můžeme spolu začít o tom víc mluvit (on se o všem, co se v něm děje prostě musí naučit komunikovat).
Tak komunikace nemusí probíhat jen slovy, Ty jsi umělecky založená, můžete spolu ty těžké emoce tvořit, kreslit, vykřičet vyběhat, představovat si je jako kreslené postavičky apod.
Přijde mi to taková slovní střelba..jednak, když bude potlačovat, co chce říct, tak se bude cítit hůř..druhak se musí naučit přijmout to, že to tak má, poznat, jaký je následek, když střelí přestřelí..co mu to dá, co mu to vezme. Jak může ztratit lidi kolem sebe..ale taky, že ti správní lidi chtějí vědět, jak se cítí..že má právo vyjádřit svůj pocit, ať je jakýkoliv, i když je to vztek a křivda. Je to asi o přijetí..
Když se to přijme, hodně se uvolní..
prostě jednou se ta sklenice křivdy asi musí vyprázdnit, ne?
Voda tady propojuje - tím mu to můžeš podpořit, koupel se solí a v tu chvíli s ním mluvit..i když to není společensky přijatelné.
Právě přes ty vymyšlené příběhy, nebo kreslené nebo cokoliv to nemusí být "divné a nebezpečné", je to jakoby dál od vás..protože pak si můžete sednout a říct si - ty jo jsme to tady zmasakrovali a tak najdeme způsob, jak to napravit, aby ..."něco" najít důvod, proč je ta harmonie nakonec lepší.
Ale to asi všechno víceméně víš..a děláš..
možná je potřeba jen ještě vydržet :15:
05.02.2021 - 20:59 | Filtr
(Blíženci) tajga » aktigram
možná se mi tyhle hadí vlastnosti příčí, že jsem Drak a to je zase spíš naivita, upřímnost, otevřený způsob jednání. Tak doufám, že se to časem bude kultivovat.
Bábiky mi vydržely taky dlouho :)
05.02.2021 - 18:09 | Filtr
(Rak) aktigram » tajga
Ono to nie je horšie znamenie ani nič také, ale v tom nízkom veku ešte deti nevedia spracovať tie horšie vlastnosti toho znamenia. Kone boli veľmi hravé a to z nás robilo lepšie deti či poslušnejšie, chlapci stále akože zápasili kto je mocnejší - myslím že to bolo veľmi dobre lebo nevznikala nahromadená energia, ja by som sa tiež bola s bábikami hrala aj do 15. Vlastne sa hrám stále.
05.02.2021 - 18:08 | Filtr
(Blíženci) tajga » Cole
Šikanovaná jsem byla po 9 let svou milou štíří sousedkou,
brrr :8:

Moje máma byla taky učitelka, nedělám si iluze. Pedagogická má pověst jedné z nejlehčích škol, takže to je pro mnohé jeden z důvodů. Neni důvod si myslet, že přitahuje zrovna otevřené, charakterní lidi. To jsou možná spíš výjimky, co potom chtějí dělat věci jinak. Školství je stavěné na průměr, kdo vyčnívá, ať směrem nahoru, nebo dolů, je narušitel, slabý článek :( Přitom pro některé učitelky, je jiné dítě radost, zajímavé zpestření, jen je jich menšina. My třeba takové učitelky měli, ale ve školce.

Tak to si měla velké štěstí na otce :). Svůj spánek bych kvůli nedbalosti velkého dítěte asi neobětovala, možná tak jednou.
05.02.2021 - 17:55 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
Mně přijde, že se to v něm tak bije, na jednu stranu plachost a strach, na druhou stranu se na sebe snaží strhávat pozornost, pokud si je v tom prostředí jistější,
V učení tady nemá konkurenci, takže v tomhle směru se prosadí, aniž by se o to musel snažit. Kdyby přešel třeba do matematické školy, už by úspěch nemusel být tak snadný, nevím, jak by se s tím vypořádal.
Jsme vesnice, takže neni žádná alternativa, neni z čeho vybírat.

No ano, ten Merkur je tak emočně zabarvený, až si někdy zacpávám uši. Je v kvadrátu na můj Mars a jeho Mars zase v kvadrátu na můj Merkur :11:, takže naše komunikace se nese ne vždy v pokojném duchu.
05.02.2021 - 13:17 | Filtr
(Rak) Cole » thééé
Nedávno jsem se dívala na videa (nijak nesouvisí s astro) kde mě zaujalo, že studium bude v budoucnosti víc volné, děti či studenti si budou moct sami vybrat co studují a věnovat tomu víc času... ta myšlenka se mi líbila. Forma výuky bude více skrze internet a počítače...

Můžeme jen doufat, jak to nakonec bude... :74:

Co se Korejštiny týká, byl to spíš jazykový pobyt. Ale i tak jsem se naučila víc. To je ale zase o tom, mít jeden vlastní jazyk (ČJ) umět se dorozumět s lidmi okolo a číst z učebnice (AJ) zatímco se člověk učí jazyk (KOR)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
05.02.2021 - 13:15 | Filtr
(Blíženci) cimi » Cole
Já myslím že učit si nevybere jen tak někdo. A když si to vybere z podobného důvodu tak tam dlouho nevydrží. Ono je to opravdu velice náročné povolání a ty děti jsou taky rok od roku náročnější...
Nutno dodat že pokud vydrží a je trochu ten učitel “narušený” :43: tak je to bohužel peklo pro děti, tak jak píšeš :(

“ Já mám to štěstí, že mám otce, který mi toleroval, že jsem za ním vždy přišla na poslední chvíli v 11 večer s úkolem z geometrie a on se se mnou učil do 2 do rána.”

Tvůj otec byl světec x)) když to teď vidím u svého syna který by nejradši dělal to stejné bo není lepší čas než v 11 večer zavalit strhanou matku další prací, tak se mi otvírá kudla v kapse a ne vždy najdu v sobě pochopení pro to že on nemá pochopení x)
05.02.2021 - 12:50 | Filtr
(Ryby) thééé » Cole
no bohužel, říká se to, že učitelky 1.stupně, to je diagnóza.
Některé zaběhlé věci ve školství jsou opravdu hodně nepřirozené..
..
Zkušenost se studiem Korejštiny je hezká :-), řekla bych - to je ono, jenže asi je i tím, že to už je výuka dospělých lidí, kteří si studium vybrali - je tam to chci a dělám něco pro to.
Povinná školní docházka - to je úplně první nesmysl..všechno co je povinné, smrdí odporem.., učení dětí nějakých základů, které neocení a ani většinou nevyužijí...to by se mělo naprosto změnit...
škoda, že Pedagogika nejde v duchu Komenského, asi by to měl být základní předmět i pro učitelky, celý ten jeho duchovní základ.
05.02.2021 - 12:22 | Filtr
(Rak) Cole
Ono další věc je kvalita českého školství. Mám kamarádky, které budou učit nejspíš vaše děti a můžu s jistotou říct, že to často studují slečny, které ani učitelky původně dělat nechtěly nebo ani nemají rády děti. Nemluvě o tom, že co jsem slyšela jak se mezi sebou chovají, dělají naschvály a pomlouvají, občas vzbuzuje otázku, kdo vůbec je to dítě. Ne všechny - ale je jich dost co to tak mají.

Mám přidávat fakt, že učitelka mé sestry na základce sestru nazvala "slabším článkem" čímž jí oddělila od normálních dětí a nalepila jí určitou nálepku, která jí už tak velmi pomohla s nízkým sebevědomím? (Sestra má Uran ve 3 domě)

Co se pamatuji, nebavilo mě hlavně to, že mnoho věcí které jsou dnes už nepodstatné se stále vyučují, a taky že běžný učitel vám vlastně řekne jak jste hloupí, místo aby šel do jádra věci a pomohl a věnoval vám svůj čas (A to já jsem věčný student ..Mám za sebou i soukromé placené pomaturitní studium AJ a tam je to 2x tolik. Když jsem začala studovat v Seoulu Korejštinu zažila jsem úplně jiný přístup, úplně jiné učitele a učitelky a to ve mě vyvolalo taky úplně jiný zápal pro věc.

Já mám ve třetím domě Pluto i Jupiter(oboje retrográdní). Základka byla děs, vůbec jsem nevnímala pořádně a spíš jsem si do školy chodila pro takové denní snění. Šikanovaná jsem byla po 9 let svou milou štíří sousedkou, a to při cestě do školy a ze školy...ale to šikanování bylo spíš utajené jen mezi námi, ve škole ne. Učitelky mě měly vždy rády a nemálo pro mě zavíraly oči, protože jsem nebyla problematické dítě, spíš hodně tiché a uzavřené, které se neprojevovalo.

A další věc je, jak moc se rodiče učí se svými dětmi... Já mám to štěstí, že mám otce, který mi toleroval, že jsem za ním vždy přišla na poslední chvíli v 11 večer s úkolem z geometrie a on se se mnou učil do 2 do rána.
05.02.2021 - 12:12 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
hmm :-( je to smutné no, šikovný kluk, jen se tím asi musí ze začátku tak nějak profackovat sám..

"musím to brát jako součást jeho života," :15: přesně to si říkám já, že není náhoda, jaké typy lidí a hlavně učitele dětem chodí do cesty...jako popravdě budou i horší :21: :42: ty děti nemůžeme úplně ochránit, ale můžeme je naučit s tím zacházet, procházet určitým typem překážek.
Každopádně, pokud ona záměrně nerespektuje návrhy poradny..tak můžeš zkusit jinou učitelku? nebo to je malá škola?
05.02.2021 - 12:07 | Filtr
(Blíženci) tajga » cimi
Jsem přehlídla. No...myslím, že jsem hodně problematická matka, ale děkuji, je to hezké číst.
05.02.2021 - 12:05 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
To může souviset s merkurem ve štíru ve 4. domě, i jak se vzteká, když něco nejde. Merkur je silně emočně zabarvený, subjektivní..já myslím, že vnímá silně křivdy, nespravedlnost, žárlivost a proto žaluje..
A s tím prosazením to má jak? podle as. ve lvu s marsem? nebo jak mu do toho zasahuje ta luna s neptunem?
05.02.2021 - 12:01 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
no, to asi ta luna ještě zvýšila citlivost na tlaky a očekávání. Každý učitel chce něco jiného..a co se ode mě vlastně chce?
a zase se diagnózy přestanou dávat, protože na individuální přístup nejsou prašule
05.02.2021 - 11:58 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
:4: :15: tak to je dobrý příklad.
05.02.2021 - 10:26 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
To je zajímavé, jak jsme se tady tak sešly s vládcem 3.d. ve 12.d.
U mě to ani Luna v 10.domě nevytrhla, když kvadrátuje vládce 3.d. tak asi neni ani divu. Základka byl takový zmatek, všechny ty povinnosti, pomůcky, naprosto jsem se v tom neorientovala, pořád si pamatuju tu bezmoc. Myslím, že to taky bylo téměř na nějakou diagnózu :D, ale to se tenkrát snad ani ještě neprovozovalo.
05.02.2021 - 10:00 | Filtr
(Blíženci) tajga » aktigram
Ano, Hadi děti příšerně žalujou, bohužel i syn, to ve školce taky říkali. Některé ty hadí vlastnosti jsou fakt nehezké.
05.02.2021 - 09:57 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
Pí.uč. mi teď poslala takový mail, po kterém ji vyhodnotila jako člověka, se kterým se nemá smysl dáll bavit. Ani jsem nezareagovala a volala jsem rovnou do poradny a taky se jim to nelíbilo. Třeba pro mě ještě něco můžou udělat, uvidim, moc si od toho neslibuju.
Nevím, jak moc je inteligentní, ve školce byl za génia, tak to asi ne, ale papíry na akceleraci má, potřebuje úkoly navíc, rozšiřovat výuku, aby jeho vývoj nestagnoval Perfektní je v matice a v šachách, strašně ho zajímá politika :32: a čte si i dětské knížky, klidně 2 hodiny v kuse. Je talentovaný výtvarně, ale ne čistě umění, spíš takové zajímavé technické designy, tak mě napadá architekt.
Psaní psace neumí ze školky, takže to se taky učí. Ano, já se taky snažím k němu takhle moudře promlouvat, zatím mi přijde, že jakmile je jakákoliv překážka, nejde to snadno, tak následuje zuřivý záchvat, pláč, nadávky, jak je všechno blbý.....a pak za hodně dlouho to zkusí znovu. Prostě nulová odolnost frustraci. Šla bych k psychologovi, kdybych o někom věděla.
Nj. roušky....i ve družině, když jdou na procházku. Ale to je problém co se dřív nebo později vyřeší sám. A je jich ve třídě málo, o to víc si myslím, že by nebyl problém, aby to jedno dítě mělo trošku jinak, jen by se muselo chtít.
Udělám, co budu moct a musím to brát jako součást jeho života, samozřejmě pokud to nepřesáhne určitou míru, která by mi už přišla nebezpečná.
05.02.2021 - 08:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Tak s tím kvadrátem na Jupitera bych namistrovanému chování věřila a co si budem, ten Merkur ve Štíru umí mít jedovatý ocásek. Bohužel, učitelka je ze své pozice ve výhodě.
05.02.2021 - 07:49 | Filtr
(Rak) aktigram » thééé
Tak to s tými činskýmni znameniami hodne sedí a kedže sme pri Hadovi a koňovi - vlastná skúsenosť, ja som kôň a bolo nemierne vidieť aký rozdiel je medzi nami, žiaden kôň nechodil žalovať ale Hadi ustavične a mnoho iného.
No vážne, bavila som sa o tom s mojou neterou, sú učitelia a ona má prvý stupeň a hovorí že aby to nemali stále rovnaké tak sú ročníky kde skoro nie sú žiadne problémy ale potom príde ročník s ktorým sa nedá nech robí čo sa dá - no a to viem že o nej hovoria že ju super učiteľka.
05.02.2021 - 05:38 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
Tak to mě mrzí, že má smůlu na učitelku.
Už jsem si vzpomněla, on je nadmíru inteligentní, že? No to fakt bude mít těžké.
A co ty typy k výuce z poradny? A co s ní o tom prostě mluvit a mluvit.
A je předmět, který ho baví?

že ani třetí třída ho nebude bavit :61:, škoda, že nemůže přeskočit do 4.
Ale ta 1. třída je hodně i o drilu, vydržet čárečky, vlnečky, 1 a 1 když to dávno umím ze školky..já jsem to tak u té svojí hyperaktivačky podávala, že to, že bude dělat něco dokola, a to je do života dobré, umět vydržet... je to jako způsob meditací - nechce se ti do toho, ale víš, že cvičit a meditovat a zdravě jíst, je "dobré", je to jako základ...(tady mě napadá, i jak je na tom s tím saturnem)
Dívala jsem se na to i tak, že děti to uzemňuje, stabilizuje. Jde na tom poznat vůle ( v souvislosti s tím jupiterem byl nebylo marné ji cvičit). Najít způsob, jak mu vysvětlit - víš, vím, že tě to nebaví, ale do života je to dobré proto a proto.
Mě pomáhalo si to rozumově srovnat u sebe, a pak to líp prošlo u dcery.

Divej, o tom ví každá poradna, každý spec. pedagog, že tyhle počty prvňáčků - jakože 20 až cosi, že to nikomu neprospívá, děti jsou nesoustředěné, nebaví je to, je tam napjetí..a já se jim nedivím. no a v roušce? dyť mají odkysličený mozek..to je jak silná dehydratace...
Já se kolikrát ani těm učitelům nedivím, že pracují, jak pracují, když jsou podmínky šílené.
...nojo hadi jedni... :61:
05.02.2021 - 05:14 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
mám taky, jako syn 3.dům v raku, a lunu ve 12. domě :-)
A k tomu R merkur v rybách..Ale zase as. v blížencích, možná to zachránili.
se divím, že to šlo tak hladce.
U sebe dávám největší význam tomu, že jsem byla prostě poslušná holka, což bude asi ten 10dům.
A katastrofa pro mě bylo zkoušení před třídou, protože ten můj projev byl hodně spojený s plachostí, stydlivostí apod.
04.02.2021 - 23:14 | Filtr
(Blíženci) cimi » tajga
Má tam i dračí hlavu...bude ho to tam tlačit chtě nechtě...a těžko říct jakou cestou se tam dostane...někdy si vytváříme různé představy a co my víme...třeba paradoxně právě to co prožívá/žije teď je úrodná půda pro tu hloubku...
A navíc má tebe jako úžasného a moudrého průvodce : ) :74:
04.02.2021 - 22:58 | Filtr
(Blíženci) tajga » cimi
Děkuju za rozbor, to je nadějné. Jeho obrovské ego ve spojitosti s citovou křehkostí je opravdu těžká výbava. Kéž by se časem dostal k té vnitřní hloubce, zatím je to hlavně takové divadlo, předvádět se, zazářit... Věřím, že má potenciál se sám k sobě dostat, on vlastně schopnost sebereflexe má a svých chyb si je myslím dost vědom, i když to zatim těžko přiznává.
Příspěvky: 39-15 14-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »