Proč někteří lidé dostávají kouř?


25.01.2021 - 09:32
(Ryby) Maek
Proč někteří lidé dostávají kouř?
Proč někteří lidé dostávají jednu ránu za druhou a jiní si v klidu plují životem?
Vím, odpověď může být jednoduchá ... vybral/a jsi to, karma, chaos, atd.
A taky je možné hledat odpověď několik životů :41:

Doporučíte nějakou literaturu, povídání, film na toto téma?
Děkuji :3:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
29.01.2021 - 16:42 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
Osud můžeme brát buď jako pasivní - tomu pak odpovídá výraz vtažení, nebo jako aktivní, byť ne vždycky vědomou volbu - tím myslím např. chuť na adrenalinové zážitky, nebo prostou neznalost možných následků.
Tak či tak, následky zafungují podle své přirozenosti :4: - to je vlastně i odpověď pro Eau (co nás /časem/ dokope k pravdě).

Hezký večer :29:

PS ke včelám :4: To byl kreslený vtip, tuším od Renčína
29.01.2021 - 16:14 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
:4: nojo, když to asi vidíme, až se vzpamatujeme a poodstoupíme ...ten odstup, nadhled je důležitý...no ale zase to vtažení může být ten osud
(jo a ten tvůj příspěvek u bezejmenného, který se smazal -
po všeckém :93:, jen po včelách med :61: to se mi tak líbilo , to si musím zapamatovat.)
29.01.2021 - 15:44 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
:4: Tenhle znáš?

Přijde chlapík s pěkně rozbitou hlavou k doktorovi, doktor na něj: - Copak se vám, stalo? - Ale takhle stojím a najednou proti mě raketa a prásk přímo do hlavy. Oklepu se a najednou prase a prásk přímo do hlavy. Otevřu oči a proti mě kůň a řach do hlavy. Padl jsem na zem. Vstávám a najednou lokomotiva a prásk přímo do hlavy. Strašný rány! - Raketa, prase, kůň, lokomotiva, - brblá si doktor a vypisuje průvodku na psychiatrii, - bylo tam ještě něco? - Jo, pak přišel nějakej chlap a ten kolotoč vypnul!

Některý lidi to tak nějak mají, nebo mi to aspoň zvenku přijde hodně podobné :4:
29.01.2021 - 15:38 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Maek
No, tak jsi to právě objasnil :44: :4:
29.01.2021 - 15:21 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
ano, to je právě ono, protože znám pár lidí, kteří mají opravdu naloženo, ale nějak tím proplují, umí být šťastní, a tak to nemusí vnímat jako rány osudu.
A na druhé straně znám takové, kteří vypadají, že se jim nic extra neděje, ale někde uvnitř žijí peklo..a pak druzí nic nevidí a říkají, to nic není, ty s tím naděláš..
apod.
Co se týká touhy po pravdě, vždycky jsem to tak vnímala, že ty rány osudu vedou k touze po pravdě..
ale možná tam funguje i nějaké načasování, aby ten prožitek byl dostačující a tak silný, že mě má schopnost proměnit.
Ale dost možná to má měnit i ty druhé kolem, jakože příkladem.
28.01.2021 - 21:00 | Filtr
(Rak) diké » Maek
To preto, lebo clovek by sa mal naucit prijat svoje strachy.
Ti co su v pohode to asi pochopili.
Ja osobne si par svojich strachov uvedomujem a pristupujem k nim s pokorou, ale nebolo tomu vzdy tak.
Hold pokora je dolezita...
28.01.2021 - 19:47 | Filtr
(Ryby) Maek » cimi
Koukal jsem na kousek nějakého sestřihu na YouTube a tam to vypadá tak jak říkáš :3:
Děkuju :1:
28.01.2021 - 19:44 | Filtr
(Ryby) Maek » diké
Tak někdo má strach o život z toho důvodu, že mu tu je super a tam to pak tak super být nemusí :6:
Jsou lidi co jsou v pohodě :3:
28.01.2021 - 17:12 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Já jsem právě pochopila, že asi půjde o konkrétní případ, kdy je někdo odmalička stíhám různými šílenostmi, nemoc, úrazy...atd atd...
Ale to je dobře, že to píšeš, protože to je pak další vrstva, kdy někdo "stíraný osudem" s tou svou náloží dokáže naložit konstruktivně a někdo zase destruktivně...někoho to vytáhne, někoho srazí...
To by mě zajímalo, co dokáže člověka udržet nebo probudit k té touze po pravdě...někdy prokouknout vlastní bláboly mysli trvá celé životy...ale vím zcela jistě, že vždycky se na první dobrou sahá úplně po jiných nástrojích než po pravdě...ta dokáže být tak blízko a tak daleko zároveň...
28.01.2021 - 16:51 | Filtr
(Blíženci) cimi » Maek
Ano je to tento film. Jak jsem psala, sám poznáš proč ten film v určitých věcech brát trochu s rezervou (nebo alespoň mě některé věci lezly na nervy x) )...ale je vlastně o tom odpuštění, porozumění hlubším souvislostem, které si v určitou chvíli vůbec neuvědomujeme. Naše vědomí je velmi úzkoúhlé z našeho subjektivního pohledu, představit si vše v celé šíři je asi úplně nepředstavitelné běžnými smysly. Všechno má mnohem víc souvislostí než jsme schopni pojmout. :74:
27.01.2021 - 21:33 | Filtr
(Rak) diké
Proc?...mozes citat, pozerat , googlit na tuto temu a nedopatras sa odpovede. Zivot na zemi predsa od pradavna nieje lahky a ako tu uz zaznelo, ako vies ze ten co sa zda, ze je na tom lepsie je v pohode?
Kazdy z nas si nesie svoj kriz. A vraj nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byt este horsie
V astroligii nam prekazky kladie Saturn, ale naopak aj dobre ponaucenia, takze sa ho netreba bat...
PS: Keby to Adam s Evou nepokaslali, mohli sme byt v raji :1:
26.01.2021 - 19:18 | Filtr
(Ryby) thééé » Maek
Aha, tak by jsi asi ocenil něco prožitkového. Tak až po koroně :-)
26.01.2021 - 19:03 | Filtr
(Ryby) Maek » thééé
Kniha je dobrá, jen ne úplně vhodná pro mne ... často pracuje s vizualizacemi a k tě já nemám přístup.
Video jsem viděl a je fajn :3:
26.01.2021 - 18:30 | Filtr
(Ryby) thééé » Maek
Knížka vypadá dobře.

Ještě mě napadá téma Oběti, poslední dobou o tom tématu slyším ze všech stran, jakoby ho řešil každý druhý :4:..je to zajímavé téma, a určitě se týká i kolektivně různých skupin, i jednotlivce.
Určitě je dobré si ujasnit, nakolik jsem oběť a nakolik tvůrce svého života, a proč.
Tady třeba o tom mluví Vojáček, podle mě zajímavě a trefně. Sice v souvislosti s koronou, a s tím, jak se cítíme..Ale jinak je rozhovor o léčivé schopnosti v případě, že se naučíme přijímat změny v životě.
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
26.01.2021 - 16:54 | Filtr
(Ryby) Maek » MIKULAS
Znak jsem vyráběl před lety pro kamaráda a tak jsem udělal i sobě. Teď už vím, že je obráceně, ale tenkrát jsem to nevěděl a tak to dopadlo takhle. Nic jiného za tím není třeba hledat.
Chci si udělat jiný “správný”, ale dá to dost práce a nemám moc volného času, tak to je jak to zatím je.
Jak to dopadlo mi radost nedělá.
26.01.2021 - 13:10 | Filtr
(Ryby) Maek » thééé
Jo jo, Radikální odpuštění mám v knihovně a asi je na čase oprášit.
Rodinných konstelací jsem se účastnil osobně, ale teď tomu doba nepřeje.
Na téma vnitřní dítě mám rozečtenu tuto: https://www.databazeknih.cz/knihy/…
:3:
26.01.2021 - 11:09 | Filtr
(Ryby) Maek » MIKULAS
Hezký den Mikuláši,
děkuji za odpověď.

Neznám odpověď na mou otázku, a nebo k ní nemám trvale přístup. Možná jsem párkrát za život měl pocit, že to je ono, ale opravdu jen párkrát. Většinou jsem ale bohužel “mimo”.
Nehraji s přítomnými žádnou hru ... sbírám střípky na různých místech a tak i tady a mám pocit, že to může být přínosné nejen pro mne.

Také Krásně buďte
Marek
26.01.2021 - 08:04 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
Ještě ke knížkám, když čtu Eau , a o filmu Chatrč, tak mě napadla knížka Radikální odpuštění. Není o klasickém odpuštění, jak ho známe. Je o tom, jak je důležité pochopit, co se nám v životě děje, proč se nám to děje, proč nám chodí do cesty ti a ti.. Patří k tomu i odpuštění sobě samému. Pro mě je v tom velká síla..https://www.databazeknih.cz/knihy/…
No a když jsem mluvila o vnímavosti v dětství, jak je dítě schopné převzít zodpovědnost za starosti rodičů, tak jsem mluvila o
Trauma a rodinné konstelace https://www.databazeknih.cz/knihy/…
A ještě k pocitu, že celý život dostávám pecky, tak bych doporučila něco k tématu vnitřního dítěte, co znám třeba https://www.databazeknih.cz/knihy/…
je o práci s vnitřní spokojeností, o tom, jak se umíme dělat šťastnými a plnými a proč.
25.01.2021 - 21:16 | Filtr
(Ryby) thééé
Tolik dalších otázek mě k tomu napadá..
- možná záleží na tom, jak to dotyčný vnímá, někdo dokáže ten těžký život nést tak nějak přímo, někdo i ten poklidný proflinká. Asi jde o nastavení.
. a teď je otázka, je opravdu někdo, kdo tím životem propluje a je stále v pohodě? Není to často je klam, nějaká maska nebo snaha o to, aby to tak vypadalo? Nemůže to být snaha zakrýt skutečnost?
Jsem poučena, že věci nejsou často vůbec tak, jak vypadají.
- četla jsem v poslední době nějaké psychologické knihy, kde bylo popisované, že silně vnímavé dítě chrání své rodiče, které jsou v traumatu (rozštěpení, psychicky narušení),a dělají vše pro klid toho rodiče, aby své trauma nemusel rodič zažívat. To mi přišlo hodně zajímavé. Jaký asi bude život toho dítěte, když přebírá zodpovědnost za štěstí svého rodiče? Vytvoří si svoji hodnotu a vědomí sebe sama? A může být člověk bez své hodnoty a bez spojení se svým vědomím šťastný? A proč to má jeho sourozenec úplně jinak?
- podle mě je pár silně a hluboce ničivých pocitů a jedním z nich je pocit viny. Znám dost lidí, kteří se s tímto pocitem i rodí. Když vyrostou neví, proč, jen se pak podvědomě trestají. Jakoby za všechno, co by mohlo být normální a fajn, si přitáhnou pecku.
- pak jsou takoví, kteří jsou uvnitř umrtvení, a vypadají šťastně, ničí životy těch kolem, aby vůbec něco cítili..jsou opravdu celkově tak šťastní?
- Nebo mě napadla knížka Uzdrav svá vnitřní zranění - kde je uvedeno 5 základních zranění - odmítnutí, opuštění, ponížení, zrada, nespravedlnost..a autorka popisuje, že kdyby měl rodič 5 dětí, tak každé dítě může mít od stejného rodiče úplně jiné zranění. A to mě přivádí prostě k myšlence, že někde v hloubce duše si ty zkušenosti vybíráme, že je prostě potřebujeme jako potravu, dokud nepochopíme, proč se to děje..
a někdy to prostě trvá.
Něco jako karmu, musela jsem časem v životě uznat tuto zákonitost, ale jako nutnost k růstu, k pochopení, k rozšíření zkušeností, k hloubce prožitku..k propojení s ostatními, i se Zdrojem..ale rozumové pochopení nestačí. Nutný je silný prožitek, který člověka změní, nebo zavede úplně jinam, než by jinak šel..
...
a mmch. obzvlášť ryby mají v nastavení schopnost silněji prožívat bolest a utrpení,zároveň libovat si trošku v tom utrpení, a mít pocit, že tím zachraňují svět..a to píšu jako ryba jo :4: :108: :32:
(Myslím, že je to proto, aby se přičinili o větší soucit na světě, o to, aby si lidi víc pomáhali, a aby se lidstvo kolektivně trochu posunulo k vyšším emocím. A nejen, aby se trpělo a plakalo)
25.01.2021 - 20:36 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Maek
No kdybych věděla co všechno si s nemocí prožiju a tolik let, nevím nevím, zda bych do toho šla a s nadšením,i když na nějaké dramatické vzpírání se osudu jsem asi vždycky byla až moc posera :-) ale lepší nevědět,,máš pravdu.
25.01.2021 - 19:31 | Filtr
(Ryby) Maek » Korzárka
V poho :3:
Třeba to nebylo pro mne vhodné a viděli to jen ti, co na to už byli zralí :6:
:29:
25.01.2021 - 19:28 | Filtr
(Ryby) Maek
Mě na to téma dala pár odpovědí kniha Klíč zvaný Synchronicita, ale už je to delší čas a tak bych ji měl přečíst znovu :63: protože si toho už moc nepamatuju. Vím ale, že plně v tomto směru mne neuspokojila :25:
25.01.2021 - 19:19 | Filtr
(Ryby) Maek » cimi
Myslíš toto:

https://www.csfd.cz/film/…

?

Jo jinak děkuju za pro mne pěkný příspěvek :3:

Byla tu nějaká odpověď a zmizela?
Škoda, že jsem nestihl :41:
25.01.2021 - 18:52 | Filtr
(Ryby) Maek » Džejn123
No, abych řekl pravdu, tak jeden z důvodů proč jsem založil tuto diskuzi byl pohled na to, jak máš naloženo zrovna Ty. Další, že známému v pátek umřel ani ne osmnáctiletý syn. Prostě se svalil a hotovo.
Asi má vše svůj důvod a možná ho nemáme znát, jinak by bylo zbytečné sem chodit.
25.01.2021 - 17:51 | Filtr
(Štír) Džejn123 » kopretina4
Jo Baričjak je dobrej :81:
:98:
Příspěvky: 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »