zamyšlení


27.01.2020 - 02:22
(Štír) Džejn123
zamyšlení
Ahoj,
tak tohle krásný zamyšlení není moje, ale tak se mi líbí, že vám ho sem vkládám, našla jsem ho v knize Světliny a autorem je jeden náš tak trochu jinej moderátor počasí, co vždy končil svoji relaci těmito slovy „slunce v duši“

„Prý je ze mne cítit zvláštní klid“, vzpomněl jsem si na častý divácký ohlas. Žít tak tady u moře, mělo by to být samozřejmostí, připadá mi. Jeho rytmus, neustále se opakující odliv a příliv ,který na pláži pokaždé tak svědomitě a dokonale zahladil všechny včerejší šlápěje a stopy, jakoby říkal že všechno v našem lidském životě je jen dočasu a nad vším tím hemžením, radostným či zrovna utrápeným, je něco nás přesahující. To něco je věčné a my lidé, ačkoli se nám to mnohdy zejm. v našich těžkých chvílích , tak nejeví, máme na tom věčném stavu svou účast.
Velmi výmluvné mi v tomto smyslu připadají ranní procházky po písečné pláži, když se Slunce vyhoupne nad obzor a po moři se ke každému, byť tomu nejnepatrnějšímu človíčkovi rozeběhne zlatavý proud světla. Vstříc každému, i kdyby se zdánlivě zcela v té spoustě dalších zrníček písku na břehu ztrácel. Ztrácel na břehu, který běžící zrovna rovně či právě se klikatící, lemuje náš momentální život.
Měl jsem z toho silný pocit, že někdy nám sice může připadat, že jsme sami, opuštěni, že se život od nás odvrací, ale ve skutečnosti spojení s tím pravým životem je zde neustále. Stačí jen po něm vztáhnout ruku. Stačí ho jen do sebe přijmout.
Nám suchozemcům ovšem zřejmě nezbývá než toho nějak dosáhnout i bez moře." (Ján Zákopčaník)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.01.2020 - 21:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Z..... H...., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Měl bych být vděčný za všechny (skvělé) vlastnosti, které nyní mám, protože je nyní mám...I ta lenost je fakt někdy dobrá...
28.01.2020 - 18:23 | Filtr
(Štír) tronco » Džejn123
Ouha :22: vidíš, moje otevřenost i k diskuzím. Ne, nejde mi o nic Jani. Intelektuál? Ty mi svým vzděláním i zážitky klidně převyšuješ, to se neboj. Jen jsem se dopustil mírné korektury. Jaký koutek? Je tu ještě mezi nebem a zemí? Páč tahle úvaha mi tam dovádí. Vlastně takové pocity mívám třeba v kraji, kde Tě obklopují jen štíty hor, kam se podíváš, nebo moře jen kam oko dohlédne... si přijdu jak mravenec :122: a přemýšlím, že bez takového zrnka písku, jakým jsem, by to tu už prostě nebyla ta celá poušť :6:
28.01.2020 - 16:03 | Filtr
(Štír) Džejn123 » tronco
Dušane,
o co ti jde? Musí ti bejt jasný, že nejsem žádná intelektuálka jako ty, holt se mi líbí takový nekomplikovaný, milý řádky, jako napsal tenhle pán...Tuším matně, že jsem ti to už asi kdysi posílala a asi i sdílela na facebooku, no a když mi kamarád poslal tuhle až kýčovitě krásnou fotku moře zalitého sluncem, vzpomněla jsem si na ty řádky od Zákopčaníka a zveřejnila to tady, protože pro mě z toho vane naděje, radost, touha pocítit opět něco co už jsem cítila,touha ponořit se do moře a zaplavat si, necítit už žádnou tíhu a křeče.....Sama netvořím básně plné svých vnitřních tenzí a rozporů, protože to zkrátka neumím. Své emoce vyjadřuju přímo takové jaké jsou, jen se zamýšlím nad tím,zda jsem to v té diskuzi o lidech bez partnera trochu nepřehnala s otevřeností, ten kdo něco podobného nezažil , stejně houby pochopí, ale to je tak asi se vším ne?
A jaký jiný koutek než literární, i když to není autorské?
28.01.2020 - 14:15 | Filtr
(Štír) tronco
Jani.... hnedka poprvé, když jsem viděl Tvojí diskuzi, byl jsem zvědavý, co jsi to vymyslela a.... ouha.... zde narážím na nesrovnalosti. Víš, to zamyšlení v názvu diskuze a hned, že to není Tvoje a čtu a vlastně by mi ani nenapadlo to zařadit jako zamyšlení. (mysl je satanova kurva. M.Luther) mi to přijde jako... bych to nazval spíše zadumáním. Třeba. A literární koutek ke všemu?
28.01.2020 - 13:43 | Filtr
(Štír) tronco » Džejn123
Dcerka si často všímá též takových časů jako 11:11 třeba... a tak jí říkám, nevím, jsetli to máš díky mým genům, ale nikdy nevidím na telefonu jiný čas, než takový, který pobaví a schválně. Vezmu telefon a na ciferníku hodin mi vždycky zůstane viset poslední čas, kdy se vypne pantalla... mmm.. to.... monitor.... display ... mmmmm.... obrazovka (ufff,šichta najít to slovo) a během vteřiny naskočí nový aktuální čas a tak zapnu telefon a říkám: 13:14,15:16 .... ty brďo, toto letí, kolik je hodin? :5:
28.01.2020 - 13:35 | Filtr
(Štír) tronco » Z..... H....
Mohl bych být vděčný snad za tu nerozhodnost (rozvážnost? Můj asc. ve vahách?) protože ten štírák vymejšlí často Šílenosti a díkybohu je většinou nedotáhne snad kvůli lenosti do konce :6:
28.01.2020 - 13:30 | Filtr
(Štír) tronco » Džejn123
A já myslel, že říkal slunce v buši. Na pláž k moři :27:, to je jako nošení dřívího do lesa :6: Tuším, že A.Einstein prohlásil: Když neumíš rozdávat světlo, stačilo by, kdybys nestínil.
Světlo.
Bůh i v Nebi přebývá za neprostupitelným světlem, E=mc2, kde E je v podstatě nejdůležitější energie na světě=Láska. Tou si můžeme zpříjemnit neodvratný krach Světa, konce časů atd... ne. Evoluce je nesmysl. a přiblížit se fyzicky k Bohu? Když si tu rovnici převedu do základních fyzikálních jednotek, tak mi vyjde, že chci-li překročit rychlost světla, musím být nekonečně maličkatý s nekonečně velikou hustotou = nepřekonatelnost. Vždycky mi to fascinovalo, když jsem se koukal na tuhle rovnici. Věda a víra se mohou trochu potkávat, ale zůstanou vždy u nevysvětlitelností teorií :30: :49: :27: tomu se říká paradox :74:
28.01.2020 - 01:23 | Filtr
(Štír) Džejn123 » tronco
:61: :61: :61:
27.01.2020 - 23:25 | Filtr
(Štír) tronco » Z..... H....
:97: Já to četl ve 23:23 :49: :27: Škoda, že jsi zaspal... mohlo tam být u Tebe 4:44
27.01.2020 - 23:24 | Filtr
(Štír) tronco
Těším se k moři


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »