Co dělám špatně :-(


26.04.2017 - 23:23
(Býk) sindice@seznam.cz
Co dělám špatně :-(
Již nějakou dobu se mně nedaří a to v ničem, tedy kromě dětí, ty jsou zlaté. Ale v práci je to bída. Nastoupila nová vedoucí a chladí si na mne, ale i jiných žáhu. Po více jak půlroční víceméně šikaně zvažuji změnu práce. A aby toho nebylo málo, tak se mi hroutí i partnerský vztah. Může se mi někdo z přítomných mrknout na kolečko? Zůstat v práci a vydržet nebo zkoušet jinde. A partnerství? Děkuji

Řazení:
29.04.2017 - 16:01 | Filtr
(Beran) yocarnero
nič sa nám nedeje náhodou, je to možno fráza, ale vždy odstupom času sa mi vyjaví prečo sa mi to , či ono udialo,...z môjho uhla pohľadu to vnímam tak, že takúto šéfku si si "vyfasovala", aby si sa napríklad naučila brániť sama seba, aby si bola asertívna atď... neber dobu v akej sa nachádzaš z pohľadu toho, že si nešťastná, ale ako školu života,... na skúškach ktoré pred nás postaví život je to úžasné, že človek si až vtedy uvedomí aký vlastne je duševne silný, kreatívny, atď., ... proste objaví v sebe vlastnosti o ktorých ani netušil, že ich vlastni ...
29.04.2017 - 15:36 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sindice@seznam.cz
Já bych ještě dodala k té "pečovatelce" - vzhledem k tomu Plutu bych si dávala pozor, abych nevyvolávala v partnerovi pocit, že mi přece za všechnu tu (takzvaně nezištnou) péči musí být vděčný. To by totiž zavánělo manipulací. :3:
29.04.2017 - 05:59 | Filtr
(Beran) Háňa* » sindice@seznam.cz
Já bych zase hned z práce neutíkala, když ji mám ráda. Píšeš, že se tak chová ke všem. Spíš bych byla pro to, aby se tedy ti všichni domluvili a stěžovali si hromadně na její chování jejímu nadřízenému nebo prostě vedení celé firmy - podniku. Dnes je chování k podřízeným celkem v kursu řešit, dokonce to má i své anglické názvy ... všechny ty mobbingy a bossingy, ... Šikana a diskriminace jsou začarovaná slova, která když dnes člověk někde nahlas vysloví nebo dokonce podá písemně, žádné vedení firmy si nedovolí se tím nezabývat. Zvlášť, pokud je stížnost hromadná - z toho je jasné, že se nejedná jen o nějaké osobní antipatie dvou lidí a tedy "na tom určitě něco bude". Protože dnes se hned kdekdo soudí, volá Černé ovce, ombudsmana, .. apod., a to si žádné vedení firmy nepřeje, takovou "reklamu". A také je pro něj výhodnější přijít o jednu šéfku blbku, co kazí ve firmě atmosféru, než o deset dlouhodobých, léty prověřených, zaškolených a znalých zaměstnanců najednou. Možná, že zrovna to byste mohli v první fázi společně říct jí - v klidu a bez emocí, jen jako informaci. Třeba se zklidní - tito lidé mají ze ztráty svého místa největší strach, ač se tváří sebejistě.
Když se vám něco děje, je nutné se ozvat, jinak se nic nezmění. Ukřivděně vyklidit pole bez snahy věci řešit, to by sis "odnesla s sebou" a přitáhla znovu.
Název této lekce je: "Najdi odvahu se za sebe postavit, když ti někdo škodí".

K partnerskému vztahu se vyjadřovat nebudu, protože "sype se mi vztah" není informace, ze které se dá něco vyhodnotit. Ale jistě, že tvoje nepohoda v práci může mít na pohodu doma vliv.
28.04.2017 - 23:33 | Filtr
(Býk) sindice@seznam.cz
Dobrý večer všem. Od srce děkuji za to, že jste mi věnovali svůj čas a napsali slova podpory. Velice si toho vážím. Práci řeším, podala jsem přihlášku k výběrové řízení na novou práci, moc si přeji aby to vyšlo. Nejsem žádná citlivka, ale v takových podmínkách se prostě pracuje špatně. Svou práci mám velmi ráda, na pracovišti pracuji cca 25 let, ale příchodem nové vedoucí pracovnice je to nepříjemné. S lidmi jedná arogantně, bazíruje na minutách, lidský přístup šel stranou, kroutí hlavou, když potřebuje jít někdo k lékaři - prý jak si to představuje, když se jdou kolegové vzájemně pracovně poradit, tak to považuje za jejich osobní nedostatek znalostí. Co se mne týče, tak to začínám vnímat jak by čekala na jakoukoli chybu, když se na něčem domluvíme, tak je schopná lhát, že to bylo úplně jinak. Je to prostě problém, dostane-li někdo moc a neumí se s tím vyrovnat. Ta dotyčná to prostě pojala jako buzeraci lidí. Zažívám situaci, kdy jsem vedena člověkem, kterému zcela zjevně chybí sociální inteligence :-(.
Rovněž bych chtěla poděkovat Stuart Hample a Sosna Zvlčelý za popis kolečka. Ono mně to opravu vystihuje - práci ráda dělám poctivě, nejsem flákač, ať je to k čemu a ještě navíc si v ní jsem schopná najít potěšení. Ano jsem taky citlivá, vnímavá na okolí, vždy s tím pozitivním pohledem na věc, snažím se chápat druhé. A vztah ... pravdu bude mít opět Sosna Zvlčelý. Vím to o sobě - pečovatelka :-(. Když jsem četla tu Vaši charakteristiku mého povahového rysu, až jsem se musela pousmát, jenomže jak to změnit ten mus. A ano asi to bude chtít tu změnu přístupu. Na druhou stranu, je třeba i jistá změna u partnera. Pokud budete ochotní se podívat na jeho kolečko, čímž by jste mi mohli pomoci pochopit souvislosti, pak poprosím o dotaz na jeho narození do zpráv. Přece jen se nejedná o mé datum. Ještě jednou Vám všem moc děkuji a určitě dám vědět, jak jsem dopadla. Krásný prodloužený víkend.
28.04.2017 - 10:08 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buh je tlak
Někdy lépe odejít nasrán, než být vyveden ve svěrací kazajce, či poutech (a nemyslím tím na nějaké hrátky s pouty se šéfem :2:).

Ale jo, máš pravdu. Ovšem ne vždy člověku dojdou věci hned. Musí dozrát. I v něm to musí dozrát. Jako zimní jablko. Taky je dobré až v únoru, pokud jsi jej utrhl v říjnu a dal do sklepa. Pokud jej necháš do února na stromě, nevadí, ocení to kosi a drozdi. :3: Ale Ty si na něm nepochutnáš a jeho moudrost nespolkneš.
(Ne že by to člověk nemohl zkusit, ale zpravidla už to je na :93:.)
28.04.2017 - 10:00 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Za sebe mohu potvrdit, přesně tak to bylo v mém bývalém vztahu-problémy v práci se staly jeho prubířským kamenem. A bohužel se ukázalo, že chlap opora není. Kdybych práci nezměnila, asi bych to zjistila až v opravdu krizové situaci, což by nebylo dobře... :17:
28.04.2017 - 09:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
odejdi, ale odejdi až plně pochopíš skutečný význam a okolnosti toho konfliktu a jak na něm můžeš vyrůst.
jinak se ti může stát, že se bude v nové práci opakovat.

rovněž není dobré odcházet z práce nasrán - jako oběť někoho jiného. to tě poškozuje.
28.04.2017 - 09:55 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Když koukám na Váš radix, a myslím, že nejdůležitější je nyní změnit práci. Chlapa ani tolik ne. Spíše bych tipoval na změnu v přístupu.
Nevím, jak to mezi Vámi (ne-)funguje, ale v radixu vašem se to tváří velmi dobře. Ovšem trhlinky tam být mohou...
Chlap má být oporou. Ale aby mohl být oporou, musí mu to žena taky dovolit. Příkladem jsou ženy pečovatelky, které se snaží vše zvládnout samy, i to, co by na chlapa měly hodit. Nejen že on pak zpohodlní, ale připadne si i nedoceněný. A navíc časem ztratí schopnost odhadu, kdy musí intenzivněji pomoci. Pak to vypadá, že nemá zájem a hraje si jen na svém písečku. Koho napadne, že ve skutečnosti si může připadat zbytečný, když to dosud žena-pečovatelka zvládala tak, že ho vlastně vůbec nepotřebovala? A pozor, když mu někdo jiný (jiná žena) nabídne pocit důležitosti, třebas by mu jen med kolem huby mazala, na to on snadno slyší.
Nevím vlastně, proč mne takové věci napadají při Vašem radixu, prostě mi to jede hlavou. Prostě jste citlivá a snažíte se umetat cestičku. Všechno mít precizní. A na něj jako by se ani nedostalo něco pořádně udělat (a přitom nemusí být ve skutečnosti líný, jen není motivovaný).
Takové zemětřesení v práci ve skutečnosti může prověřit kvality Vašeho vztahu! Pokud má dobré základy, tak jej to posílí. A jestli ne, složí se to stejně, ať dříve, či později, takže ono je to vlastně snad i lepší, když se do toho řízne dříve. Možná by partnera mohlo potěšit (po počátečním vyděšení), když před něj hodíte problém s tím, že odcházíte z práce, protože už se tam nedá ani dýchat, ale nic jiného zatím nemáte, takže teď to bude mnohem více ležet na něm! Najednou by mohl zjistit, že je nějak důležitý, užitečný, živitel...
Jo, možná je dobrý čas na změny. Ten je ostatně vždy, když je něco špatně.
28.04.2017 - 09:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele ty vzduchu, k tomu jsem dospěla vývojem. Já se někdy rozhodovala i roky. A teď zjišťuji, že i měsíce či dny stačí :3:

Já tedy nikdy nevzlétnu bez rámcového plánu, ale nemusí být nutně optimální. Planety mi to časem doladí.
28.04.2017 - 09:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Podle mě krizi symbolizuje Saturn dlouhodobě putující 6. domem (práce) a do vztahu to zasahuje, protože současně dělá kvadrát na vládce ASC a sám je vládcem 7. domu. Saturn boří oblasti, které už pro člověka nejsou perspektivní, takže co se týče změny práce, šla bych do toho. Jak už bylo napsáno, může to celkově pročistit vzduch i ve vztahu. :17:
28.04.2017 - 09:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odpověď je jednoduchá - změňte to! "Vydržet to" není opravdu žádná ctnost, navíc tím v podstatě dáváte svolení k tomu, aby si ti tyrani dělali, co chtějí. Nechat si věci líbit je opravdu takhle jednoduše hrozné...říkáte tím podvědomě "ano, můžete si se mnou dělat, co chcete". Dokud bude dostatek lidí, co se nezvednou a nevyserou se na to a neodejdou, do té doby budou tyhle typy lidí na koni. A vás čeká mnohem lepší práce a podle všeho i lepší vztah...i když se nedá říct, jestli ten, ve kterém jste, anebo nějaký nový.
Měla byste si každopádně mnohem víc věřit. Jste schopná, pracovitá, zároveň jemná a citlivá a nepotřebujete se obhajovat, zvláště ne před lidmi, co vědí o životě kulový s přehazovačkou. Pravidelně si opakujte, v čem jste dobrá, chvalte se za drobné i větší úspěchy a buďte shovívavá k neúspěchům, mějte v sobě důstojnost a sebejistotu. Jakmile si to upevníte, pak se nikdy nemůže stát, že by se po vás někdo svezl, protože z toho prostě bez lítosti odejdete, jelikož víte, že toto opravdu nemáte zapotřebí. Zároveň budete vědět, že jste natolik dobrá, že si vás vyberou někde jinde, kde si vás budou vážit a budou vás oceňovat za vaše schopnosti. Jen mít víru. Jak se říká...stačí mít víru velikosti hořčičného zrnka...a věci se dějí ;)
28.04.2017 - 09:07 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Koczka.obyczajna
No jo, ale Ty jsi neukotvený vzduch bez prvku zemského, ty to seřežeš snáz! Roztáhneš křídla a přeletíš. :3: To nemůžeš aplikovat tuto metodu na všechny. To bys byla jako doktor, který léčí jenom amputací. V případě gangrény amputace nohy život zachránila, ale proč zemřel ten pacient, co ho bolela hlava, po amputaci hlavy? :43:

Ale souhlas, nesoulad v práci se hodně projevuje i v partnerství. A někdy i obráceně. Jak má člověk zůstat v práci v klidu a podávat dobré výkony, když doma se to sype?
Asi to nějakou změnu chce. Alespoň v jedné oblasti, pak se to odrazí i v té druhé.
28.04.2017 - 09:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten vztah může být hodně poznamenán nervozitou z práce.

Já už jsem takto z práce odešla, když začalo být něco nevyhovující a vždycky jsem nějakým způsobem přišla k práci lepší. Též jako podnikatelka jsem otravné, byť platící, klienty "vykopla" a též to mělo skvělý efekt s novými, zajímavějšími.

Ale jsem taky ťunťa, dlouho se to snažím nějak vydržet a potom do toho seknu a ta úleva stojí za to. Čím víc podobných rozhodnutí, tím jsou intervaly trpění kratší :1:
28.04.2017 - 08:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dovolím si radu jako neastrolog - zůstávat tam, kde je člověk nešťastný a snaha o zlepšení je jen z jedné strany, to nemá moc smysl. Proč bys měla v práci "vydržet"? Přece se nebudeš sebetrýznit. Proč raději nedělat tam, kde budu spokojená? :1: Hledala bych dál.

Do vztahu nevidím, neznám podrobnosti, ale obecně platí asi to samé - zůstávat tam, kde je člověk nešťastný a snaha o zlepšení je jen z jedné strany, to nemá moc smysl.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »