Uprchlíci


15.06.2016 - 18:59
(Kozoroh) Bonny 04
Uprchlíci
Chěla jsem se vás všech zeptat, co říkáte na uprchlickou krizi? Nemůžu si pomoct, ale mě to děsí v tom smyslu, že mám pocit bezmoci a při tom je mi jasné, že žijeme v době, kdy se dramaticky mění uspořádání světa.Co vy na to? Jak to zvládáte?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
03.07.2016 - 20:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bonny 04
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
kolem me se duverovat da :)
26.06.2016 - 21:59 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Laki
Ano, myslím, že víc než oprávněná, rozhlédni se kolem sebe, čemu se dá vůbec důvěřovt...
26.06.2016 - 15:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bonny 04
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to je celkova neduvera v demokracii a jeji ochranny system

opravnena?
23.06.2016 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bonny 04
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano. Jako žena a matka dvou dcer pociťuji jisté znepokojení. :8:
23.06.2016 - 14:43 | Filtr
(Býk) player » Laki
Kradlo - ale taky bručelo. Krade se všude. Někde sekají ruku , jinde chládek - někde ti za to přihoděj funkci v dozorčí radě.
23.06.2016 - 14:30 | Filtr
(Býk) player » žžžu
Ideologie se sice nedá třeba jen tak převlíct. Ale dá se s ní zalézt do soukromí a nešířit ji proti proudu. Prostě si ji ponechat, někumu jí třeba v dobrém zvěstovat , ale násilným šiřitelům ideologie se vždycky postaví do cesty dav.
23.06.2016 - 14:25 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » 16ka
Kdyby šlo jen o vychcanismus - hezký výraz :4: - tak bych z toho sice nebyla šťasná, ale budiž.
Co mi vadí ze všeho nejvíc, je jejich vztah k ženám. Přece je zrůdné provdat malou holčičku za starého boháče nebo mlátit manželku a to cíleně tak aby jí nepolámal kosti a mohl jí tedy dál "používat". Vadí mi ta neskutečná nadřazenost mužů, nerovnst v jejich zákonech, šátky a burky pro ženy... Já považuji ohrožení Evropy Islámem za dost reálné.

Bývám celé roky odpoledne v práci sama, je to malý obchůdek ve větší firmě, občas ukazuji zájemcům výrobu. A nikdy jsem se nebála. A chci, aby to tak zůstalo. Jenže mám vážné obavy, že mi to naši politici nezajistí. O ulici dál si pan "Abdul" otevřel krámek s kebabem. Je v pohodě, pracuje a mlčí. Ovšem je otázka, jestli to takhle nějak nezačíná.
23.06.2016 - 06:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Laki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vychcanismus = filozofický směr, který tvrdí, že jedinec má pouze svá práva, a z podstaty odmítá povinnosti či přijímání zodpovědnosti.

Multivychcanismus = aplikace vychcanismu v tlupách.

Zdroj: wiki
22.06.2016 - 21:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 16ka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
kazdy si muze uplatnovat jen to, co mu hostitelsky system dovoli

vem si jak se za komancu kradlo kdyz to nikdo nehlidal.. hm? :37:
22.06.2016 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zvládám to dobře,snažím se je předběhnout v rozmnožování. :4:
22.06.2016 - 10:15 | Filtr
(Střelec) žžžu » Dr.Voštěp
nehrám logickú hádanku...zamotali sa mi z toho mozgové závity
:97:
22.06.2016 - 09:03 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » žžžu
hóhóhó..jakéj prznitel? -- já slovensky umím/rozumím, ..ale jen foneticky :6:
I to ŕ znám :3: ... když jsem navštívil Rypákov hŕbik na Oravě :4:
Jen mi není jasné: když kapusta je keľ a keľ je zelí, je kapusta zelí? :25:
21.06.2016 - 23:09 | Filtr
(Střelec) žžžu » Dr.Voštěp
že vraj "přezvliec" :4: :4:

chcel si asi napísať "prezliecť", ty przniteľ slovenčiny :2:

a mimochodom, len tak, vrámci vymedzenia českej a slovenskej gramatiky...česi majú mäkké ř, slováci majú dlhé ŕ
21.06.2016 - 22:23 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Dr.Voštěp
Hezké. :15:
21.06.2016 - 22:21 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » žžžu
žžžu, tysi chytrá jak opice :1: ideologie se skutečně nedá jen tak převléct (přezvliec?) ..to mne nenapadlo. Ostatně proto je to mor, ne? Jednou se nakazíš a nikdy už se toho nezbavíš. :41:

ad daně)
jasně, kde pracuje a platí daně v ČR - podporuje občany ČR.

to vymezování, nevím - třeba já se nevymezuju :14:
..dále spouhlas (súhlas) :3: :15: a líp bych to nenapsal.
21.06.2016 - 07:14 | Filtr
(Býk) player » 16ka
To ne. Byt je tvůj. I když na druhou stranu , kolik židovských dětí se zachránilo v cizině u cizích lidí za války. Ale to bylo rozhodnutí dobrovolné od zachránců.

Nikdo nechce , abys je brala do obýváku , když ani neumíš sůry...

To je jen taková kampaň , která stejně vzniká díky tomu , že se jistí lidé potřebují zviditelnit. I když samozřejmě - nápor je to na Německo , Francii velkej , ale nic , pod čím by se překlopila zemská osa. Mimochodem , Česko přijalo za genocidy v Kosovu 230 000 hlav. A polovina z nich vyznávali korán.
20.06.2016 - 22:27 | Filtr
(Střelec) žžžu » Dr.Voštěp
pracovať a platiť dane v ČR sa tiež považuje za podporovanie Česka? :2:

podľa mňa vzdať sa ideológie a podporovať nie seba, ale českých občanov, je riadna blbosť :4: ...ideológia nie je košeľa, ktorá sa len tak prezlečie, a je úplne prirodzené pomáhať v prvom rade sebe a svojej rodine
a čo sa týka vymedzovania, to je ďalšia prirodzená vec...všetci sa vymedzujeme...či už národnostne, sociálne, nábožensky, v športe atď.

ja sa považujem za tolerantného človeka, a je pre mňa dôležité, aby sme dokázali žiť vedľa seba a navzájom sa rešpektovať...myslím si, že človeku v núdzi treba pomôcť, ale zároveň si myslím, že aj pomoc má svoje hranice, a mali by sme si tie hranice nastaviť tak, aby nás nakoniec imigranti neprevalcovali

a že sa od nich nemáme čo učiť, to si myslím aj ja...lebo keby sa bolo od nich čo učiť, tak to by v ich krajine nevyzeralo tak, ako to tam vyzerá :21:
20.06.2016 - 16:54 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » Laki
ano, to vše, v rámci své diaspory dělají.
Drží při sobě -- ale jiného /rozumněji odlišného - např. homosexuála/ už mezi sebe nepustí
Pomáhají si -- dtto, ale jenom někomu
Nehromadí peníze a neškudlí -- to dělají cigáni(kteří se tu mmchdem integrují už 500let) taky, nevidím v tom proto žádnou konkurenční výhodu.
Sdílejí a půjčují si co mají -- defakto si zatím přerozdělují jen svojí bídu a navíc je otázka, do jaké míry toto dělají dobrovolně a do jaké míry to je diktát jejich ideologie (bavíme se o muslimech, ne? :3:).

Takže, za sebe: učit se od nich, já osobně, nic z toho co´s napsala nechci - naopak si myslím, že učit by se měl ten, kdo se tady chce usadit. Tj. integraci si já představuji tak, že se vzdají své ideologie, která je (jako každá jiná ideologická doktrína) v rozporu s našim právním řádem a že uprchlíci začnou podporovat né sebe (anebo Araby někde z druhého konce světa), ale Česko a české občany.

Blbý, že ona ideologie je něco jako mor.
Zrovna min týden jsem byl v jedné brněnské hospě (Galerie, na Lidické). Byli tam i nějací borci z arabských rodin - normální češi, narodili se tu, studovali tady základu, etc..pivko si dali (ač o sobě mluvili že jsou muslimové), pokecali, ale přesto měli sami tendenci se odlišovat, vymezovat se a komentovat ten "špatný kapitalismus západu" - ten vzdor brali dokonce jako svoji hrdost, která je spojovala.

Mě to připadalo úplně stejné, jako když se študáci ze sociálních oborů shlédnou v tzv. "sociální spravedlnosti" a začnou volit a podporovat komunisty a různé jiné neomarx. proudy, založené na předpokladu, že spravedlnosti se dosáhne tím, že se "všichni všeho dobrovolně vzdají a budou to pak užívat společně" (což nikde na světě nefunguje) - místo toho, aby "si každý svobodně makal v prvé řadě sám na sebe a solidarita byla opravdu až sekundární a dobrovolná" (což zatím všude vedlo k prosperitě a lepším podmínkám k životu).
20.06.2016 - 16:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Planeta patří každému stejně ......

Převedeno do praxe - kolik jich vezmeš k sobě do bytu? A je to vlastně TVŮJ byt?

Já nemám problém poskytnou přebytek potřebným. Ale od života očekávám jistý standard, kterému se celoživotně podřizuji, abych ho měla. Uznávám rovné příležitosti za rovnou snahu. Nesnáším diskriminaci, ale ani tu pozitivní.
20.06.2016 - 13:22 | Filtr
(Býk) player » Laki
mame se od nich hodne co ucit

sledovat je jak ziji je uplne neskutecne, jak drzi pri sobe, pomahaji si, nehromadi penize a neskudli,


...já teda nejsem fanda těch uměle vyvolávaných antinálad , ale to , že drží při sobě tak úplná samozřejmost není , protože mezi sebou maj takový krásný věci , jako usmrcení pro čest rodiny , krevní mstu a tak...

Nevim , zda se od nich chi něco naučit. Dost jsem jezdil do arabských zemí a že by mě nějak imponovali...no...spíš naopak. Krom Izraelců tedy - to je jinej druh.

Ale na druhou stranu , zastávám názor , že planeta patří každému stejně.
20.06.2016 - 13:20 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
..nedávno o tom mluvil nějaký cvokař v rádiu - defakto tvrdil, že jde o "práci s davem", který nepřemýšlí, ale jedná/rozhoduje se na základě emocí.
No a sdělovací prostředky emoce vyvolat umí, dokonce si troufám říct, že neexistuje žádná zpráva (snad kromě počasí :4:), která by nebyla něják tendenčně zabarvena.

Hezky to je vidět kolem současné "aféry PČR", kdy se hraje na předpoklad, že lidé jsou již od dětství "odchováni pohádkami" (kde jsou naše téměř nejstarší vzory), a ve ketrých je vždy nějaké dobro a zlo, které spolu soupeří a dobro pak nakonec vyhraje (takže vše je ízy, přímočaře, s jasnými hranicemi). Na základě toho pak byl sestaven černobílý konstrukt (zlý x hodný politik, zlý x hodný policajt,..), k tomu ono naléhavé sdělení, kdy se jedná o nevratný děj (např. právě se formuje budoucnost světa, další změna již nebude možná,..) no a lidi si mohou (konečně) vybrat komu fandit, a tak si dobrovolně prožívat své emoce, po kterých tak podvědomě touží.
Že to je v konečném důsledku stejný "nesmysl", jako "fandit svému oblíbenému sportovnímu týmu", už málokoho napadne.

Jinak k uprchlíkům: už jsem to tu kdesi psal - jsem pro výměnu :44:
Čmoudy sem do Evropy (ale všechny, když po tom tak touží) a bílí se pak mohou přesunout do teplejších krajin :15: :4:
Na tom už nic děsivého není, aspoň uštříme za lety do turistických destinací :4:
20.06.2016 - 09:21 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Háňa*
No myslím si, že starch má vždy nějaký důvot, třebaže se může zdát nereálný. Ale někde se někdy stalo něco, co ho vyvolalo. A protože to není přijemná emoce, myslím si, že normální je, hladat cestu, jak se s ním vypořádat. A to bych řekla, že je na tom to pozitivní. Nevím, třeba se pletu :1:
20.06.2016 - 07:35 | Filtr
(Váhy) charri » 16ka
Nová doba :8: všichni jaksi vědí, že mají práva, o povinnostech či aspoň slušném chování patrně nikdy neslyšeli :71: :47:
20.06.2016 - 07:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Laki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No v tom se právě asi neshodneme.

Beru tak nějak za samozřejmé, že když chci proniknout do cizího prostředí,notabene s prosbou o pomoc, že je mojí povinností respektovat jejich zákony, zvyky, tradice.

Že jdu prosit o pomoc, ne si uplatňovat nároky. (??)
Příspěvky: 60-36 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »