První vzájemná poradna


06.05.2016 - 08:16
(Váhy) charri
První vzájemná poradna
Nějaký problém, dotaz či potíže? :97:

Řazení:
15.07.2016 - 15:45 | Filtr
(Střelec) terere » charri
....jinak ještě rajčata patří mezi lilkovité tak ti sem jen něco hodím na přečtení,protože to spolu hodně souvisí,tak si počteš :3:Pokud chceš zjistit, zda ti lilkovité plody škodí, měla bys je vynechat alespoň na 6 týdnů. Což znamená nejíst papriky, rajčata, kečup, papriku jako koření, lilek, brambory a jiné. Po 6-ti týdnech na jeden den zařaď „lilkovitý den“ – vaječná omeleta s rajčaty k snídani, zapečený lilek k obědu, brambory k večeři – sněz toho co hrdlo ráčí. Další den opět jez stravu bez lilkovitých plodin a dva dny sleduj příznaky.
lilkovitá zelenina
Mezi rostliny, které se považují za potenciálně problematické a jsou široce používány v západní stravě, především patří:
? Brambory
? Lilek
? Papriky
? Rajčata
Kromě toho, lilkovití jsou i ovoce:
? Goji bobule!
? Mochyně peruánská
? Byliny – ashwagandha!

Zde jsou některé z nejčastějších zdravotních problémů, které spotřeba lilkovitých může zhoršit:
? Citlivost na změnu počasí
? Bolest svalů a ztuhlost
? Artróza
? GERD
? Kostní ostruhy
? Ledvinové kameny
? Problémy se žlučníkem
? Nespavost
? Tuhost v dopoledních hodinách, nebo po dlouhém sezení
? Bolesti kloubů a praskání
Proč tyto plody přispívají k těmto zdravotním potížím? Problém pramení v několika chemikáliích, které lilkovité plody obsahují:
Nikotin
Věřte tomu nebo ne, všichni lilkovití obsahují nikotin, návykový stimulant, který je v rostlině tabáku. To je důvod, proč mnoho lidí touží po lilkovité zelenině a ovoci, a těžko je odstraňují ze stravy ve snaze zjistit, zda se příznaky zlepší.
Nikotin, jak známo, inhibuje řádné hojení. Máte-li zranění, které se neléčí dostatečně rychle, eliminujte lilkovité plody na nějaký čas, může to pomoct.
Solanin
Solanin je jed nacházející se v lilkovité zelenině, zejména v bramborách a lilku.
Solanin je přirozeně produkován bramborami jako ochrana proti hmyzu, nemocem, a zvířatům. Vystavení světlu zvyšuje tvorbu solaninu, protože to pomáhá bramborám, které jsou vykopány na povrch před sežráním. Tento proces časem změní barvu brambory na zelenou. Pokud vaše brambory vypadají zeleně, i když je oloupete, nebo začaly mít klíčky, okamžitě je vyhoďte, jsou jedovaté!
Tepelná úprava účinně snižuje (ale neodstraňuje) solanin v bramborách, uvolňuje ho do oleje a tekutin. Pečení v troubě a mikrovlnné troubě nesnižují hladiny solaninu tak znatelně.
Lidé citliví na otravu solaninem mají typické gastrointestinální a neurologické příznaky, jako jsou:
? Nevolnost
? Průjem
? Zvracení
? Žaludeční křeče
? Pálení v krku
:37: :36: :75:
14.07.2016 - 19:30 | Filtr
(Váhy) charri » terere
Áhoj :35: to mám ty játra nebo ta játra asi v háji furt, mám to každý rok, když zrají rajčata na zahradě, ale vyzkouším, :15:.....jinak jsem to dneska pořešila tak, že za a) rajčat se nevzdám :75: takže ze b) když jsem si spapala chleba s rajčetem a cibulá, tak jsem užila Xyzal :2: asi to není nejlepší řešení že? :97:
Děkuji, děkuji za radu :62:
14.07.2016 - 18:59 | Filtr
(Střelec) terere » charri
:4:prosím tě co ty si všechno musíš taky vyzkoušet???? :4:tak trochu poradím..chtělo by to očistu jater,tam je to předimenzovaný papáním :75:a ty rajčata jsou už jen třešnička na dortu....takže olivovej s citronem a každej den a dlouhodobě a zinek a pohyb...tak a máš to ...zadarmo :3: :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »