Alergie, astma


20.04.2016 - 09:34
(Ryby) thééé
Alergie, astma
Dívala jsem se, jak jste krásně rozběhli diskuzi o štítné žláze :12: :15:, tak budu pokračovat.Kde vidíte příčiny rozmáhajících se alergií a astmat? A jaké máte zkušenosti s léčením na všech rovinách?A taky u dětí, proč má v současné době tolik dětí alergie na cokoliv? :17: :29:

Stránka: 2 1
Řazení:
05.06.2016 - 19:19 | Filtr
(Ryby) thééé » Samanthaa
U toho vlaštovičníku jde o to, že je v plné koncentraci jedovatý, takže jeho užívání je složitější.
Podle Zentricha je dobrý pro ty lidi, kteří mají problém se zbavovat nějakých zbytkových toxinů, a přitom játra mají zdravé.(typově asi pro ty, kteří jsou na sebe náročnější)
05.06.2016 - 19:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to je super !!! O homeopatii jsem taky uvažovala, ale tak nějak jí nevěřím -jde o to, že nevím jak funguje a tak mám nedůvěru, ale dost lidí si ji pochvaluje, takže fungovat bude :1: a říkáš že u tebe taky úspěch :1: :15: super!
05.06.2016 - 17:52 | Filtr
(Býk) bootsi » iwam
Tohle je hodně trefné. Jako dítě jsem byla zdravá. V pubertě to začlo, alergie, astma, krátkozrakost.... -vnitřní potlačená agrese, pocit utlačování, nesvobody- přesné pocity z mého otce.
05.06.2016 - 16:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vernal, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zistila som, že astmu priamo vyvoláva prekyslenie organizmu a je jedno, kvôli akému podnetu sa to deje.
Rozlišovať príčinu ale nutné je, pokiaľ sa samozrejme chceme vyliečiť. Prekyslenie a astma ním spôsobená v dôsledku psychickej nepohody sa nepoddá dovtedy, kým sa nenaučíme riešiť situácie s nadhľadom. Tu býva konečnou fázou vyrovnanie a odpustenie. Nestačí, ak príčina, ktorá ho vyvolala z nášho života zmizne - to sú len dočasné záležitosti a povrchné riešenie. Ako sme situáciu zvládli sa obyčajne dozvieme až v ďalšom životnom teste - ak sa nájde čo i len maličká trhlina, choroba sa vráti.
O niečo komplikovanejšie je prekyslenie vyvolané nastavenou liečbou, i keď princíp liečenia je úplne identický, ako v predchádzajúcej situácii. Komplikácia je však v tom, že drvivá väčšina chorých ľudí má strach riešiť veci aj iným spôsobom, ako medikamentózne.
05.06.2016 - 10:36 | Filtr
(Býk) player
Ve stresu , rychlosti žití , nevhodnému bydlení a tak různě.
05.06.2016 - 09:57 | Filtr
(Ryby) thééé » Samanthaa
Dík :15:, vyzkouším příští sezónu.
Teď můžu potvrdit, že u mě se osvědčil adaptogen (žen-šen, leuzea apod.) plus vlaštovičník v homeopatickém ředění. Zmírnění asi o 3/4..
02.06.2016 - 23:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máš pravdu na duchovní úrovni je alergie vlastně projev "na co-koho jsem alergický? s čím nesouhlasím?" je to potlačený nesouhlas, když toto člověk pochopí tak kus cesty k vyléčení má za sebou. Jinak podle TČM to není porucha meridiánu ledvin, ale žaludku a to v místě, kde kříží meridián ledvin :-) Ty blokády vznikají jednak z myšlenek (viz výše) a jednak z chemického procesu těla (geny, strava).
31.05.2016 - 20:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já vidím alergii asi takto - jednou se ten kyblík vylít musel. Je to důsledek špatné životosprávy asi tak tří generací a u čtvrté se to projeví (alergie, astma..) - mám to vypozorované :39: Zděděné geny a zděděná chemie těla nám pak udávají zdravotní stav, který si žitím buď vylepšujeme, nebo huntujeme. Proto již malé děti mají alergii, anebo ji dostane člověk až v pozdějším věku a babička se diví -vždyť u nás to nikdo nikdy neměl :63:
Můj vyzkoušený recept - kopřivový čaj, začít pít 2 šálky denně dříve, něž přijde "období potíží" .Dříve to znamená asi 2 měsíce dopředu. Kopřiva vyplavuje draslík tak je potřeba buď po měsíci udělat týden pauzu, nebo ho doplňovat banánem, bramborou ve šlupce a pod. Zmírní se to na půlku, další rok opět na půlku atd....za předpokladu, že zařadím více "živé stravy". :12:
31.05.2016 - 16:09 | Filtr
(Panna) TerezBay
Nevím, jaké jsou příčiny alergií a že jsou hlavně u dětí tak časté v dnešní době, ale před časem jsem četla tenhle článek http://www.slumberland.cz/magazin/… a moje dcera má taky alergii a taky jsme matraci vyměnili a zlepšilo se to teda zmmírnili příznaky doma.
26.04.2016 - 10:37 | Filtr
(Ryby) thééé » exit
zajímavé, dík za zkušenost :17:
S tím astmatem to vidím podobně - nevyjádřený pocit, většinou silná emoce, negativní (hněv, vztek, bezmoc) - z toho vznikají záněty v těle (taky autoimunitní nemoci), v průduškách.
Dech má souvislost i se svobodou - tudíž osvobodit se od té určité emoce, porozumět jí, naučit se vyjádřit a nedusit se jí, neobracet proti sobě, je dobrá cesta
21.04.2016 - 09:15 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
Když si ještě pročítám a probírám ty konkrétní případy.. je mi jasné, že ten pohled na všechno je mnohoúrovňový a já ho teda do slov dát neumím..
ale jeden z pohledů:
Když vycházím z toho, že je to obrana proti nebezpečí, je vidět problém v používání aktivní mužské energie proti něčemu X kontra pocit zneužívání či ublížení atd. pasivní ženské stránky v nás..
Zřejmě, jak se mění všeobecně používání těchto dvou stránek v nás (myslím uvnitř každého)
S tím souvisí nějaká obroda Ženy, Islám, i povstání Ženy v podobě temné bohyně konzumita (jak píše pan Starý).
..jen úvaha :43:
20.04.2016 - 20:38 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
Ano, tohle umí i děti, od určitého věku, a svým způsobem, i nakreslit umí pocity.
Ale já bych to ještě posunula - psychosomatiku mi přijde všichni jsme schopni vycítit, více-méně, a když jde o získané nemoci, něco, co známe ve fungující podobě, ale teď je otázka, co s tím.

Protože začínám mít pocit, že jsme takoví zajatci vědění..posunuli jsme se v poznáních, ale zastavili v praxi..
vědět, a zůstat na místě s pocitem, že něco je špatně je taky spouštěč alergií, a jiných sebedestruktivních neduhů..
a na druhou stranu vidím kolem sebe,a znám i u sebe, že snaha to měnit vytváří často jen další umělé vlastnosti, umělou osobnost.. jestli mi rozumíš.
A potom jsme v rukách nějaké té velké očisťující síly, která to sama načasuje, a spustí nějakou tu zásadní situaci, pád, a katarzi.
Jakoby jsme to vyléčení až tolik v rukou neměli, a zásadní tam je něco jiného?
:43: :76:

"Líbilo by se mi, kdyby se jednou propojila moderní medicína, fytoterapie s TČM a astrologií resp. psychologií dohromady. :78:"
:15: :15:
20.04.2016 - 20:23 | Filtr
(Ryby) thééé » Mici Angóra
ano, taky si myslím,že na tom mají velký podíl, říká se, že jsou sídlem těch nejprimitivnějších emocí v nás, takže souvislosti jdou vidět.
20.04.2016 - 20:14 | Filtr
(Ryby) thééé » Ase
zajímavý pohled děkuju :1:
Ano s tím astmatem souhlasím, nerozvinutá mužská energie,kam patří i uchopení agrese, potlačená, i sebedestruktivně otočená proti sobě
20.04.2016 - 20:12 | Filtr
(Ryby) thééé » bubobubo
:4: makrela je dobrá..
Víš v které části s tebou souhlasím - přesně jak píšeš o těžce mentálně a fyzicky postižených. Tady se člověk fakt musí zastavit a uznat, že nějakým procentem je z vším jiná a větší síla, než psychosomatika.
A tady o této části si vůbec netroufám mluvit, proč se někdo narodí tak těžce postižený, zjevně bez myšlení, neschopný chodit, mluvit, dívat se, ani se najíst, natož se rozhodnout co jíst, či jak se změnit.
...
Podle mě je i rozdíl mezi vrozenými a získanými nemocemi.
20.04.2016 - 17:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:25: já jsem (nejen) dneska mimoň :97: :4:

já ti nerozumim, nebo teda proč, spolu z velké části souhlasíme, nebo mluvíme o jiné části příběhu :49:

Rozumim jasně první větě a odpovím na ni. Si myslim, že to spektrum je široké a jak kdo, kdy... já třeba byla do 6let nejšťatnější a nejzdravější dítě na světě, mám dobrej základ a kořen, i geneticky, když to zmiňuješ, přesto si v průběhu života občas pořídím nějakej zdravotní problém a vždycky je to kvůli nitru, i úrazy... nestavím nic na piedestal, jen jsem si odpozorovala, že i nejzarputilejší problém zmizí se změnou postoje. Já to analyzuju, nebo plně vidím až zpětně...

k tomu prostředku, to je právě ono, člověk když to přijímá a necítí se nesvobodný, protože všechno co dělá, dělá protože se tak rozhodl není v rozporu, i když třeba zrovna chodí do práce která ho nebaví, ale když se cítí jako oběť (což jsem se cítila jako dítě) vznikne problém...
20.04.2016 - 16:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vzhledem k tomu,že děti v tom jedou od narození,tak tam ty tlaky od systému nějak nedokážu vpasovat.No zkrátka mám na to jiný názor.
Ono když to vemu na sobě,tak jasně,taky bych byla spokojenější v domácnosti,hrabala se v záhonech a sypala slepicím,navařila,napekla...,ale my si s manželem všechno co máme tvrdě odmakáme a nikdy nám nikdo nic nedal a tak ho v tom prostě nenechám a vyděláváme oba.Jo mohli bychom se zavřít v paneláku,v pronajatém bytě,když nebudou prachy,tak si jít zažebrat na úřad atd...,ale nejsme takoví a tak platíme hypotéku,otáčíme se,abychom dětem umožnili dělat to,co je baví a abychom si občas někam vyjeli a něco viděli a poznali...o čem to je no o penězích...spousta psychosomatických potíží,se dnes u lidí rozvine právě třeba díky sociální situaci.
Takže pokud někdo potřebuje zpracovávat,ať zpracovává,ale stejně tam základ,který mu byl předán zůstane a on to jen udržuje v nějaké rovině...to ovšem neznamená že to zmizelo.
No a já si svoje bolesti také nějak zpracovám,ale né tak,abych to stavěla na piedestal.Vím o nich a vím jak na ně.To mi stačí. :3:
20.04.2016 - 16:19 | Filtr
(Býk) Ase » tulačka
Milé čítať.
20.04.2016 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » iwam
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"vnitrni potlacena agrese, pocit utlacovani, nesvobody alergie " jsem to nakousla výš/níž přesně, průdušky plíce, já strašně moc nechtěla chodit do školy a vadil mi ten nátlak, co na mě systém a všichni vyvíjeli - tedy absolutní nesvoboda najednou, tak jsem si v 6letech pořídila zánět průdušek, plus se naučila onemocnět kdykoli jsem chtěla zastavit, protože nic jiného společnost neakceptovala, jedinej způsob omluvenky - nemoc... se děsím, že to tak možná u většiny lidí pořád funguje aniž to tuší? Blbý je, že si člověk vyrábí skutečně těžká onemocnění, jen aby se něčemu vyhl... :8:
20.04.2016 - 15:38 | Filtr
(Býk) Ase » thééé
Zaujímavé vlákno. Astma je jedna z foriem blokácie programov vnútorných urážok a hnevu. V dobe tehotenstva sa energetika zosilňuje, a žena je vystavovaná situáciam, ktoré jej dajú možnosť "zrýchlene prejsť životnými skúškami", má jej to pomôcť vyčistiť jej pole. Ak neobstojí a skúšky nezvládne, problémy dedí potomok, resp. zdedí aj nevyriešené energetické štruktúry(bloky) z pola matky.
20.04.2016 - 15:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Si myslim, že jde spíš o příčiny duševní, než duchovní...

ale osobně jsem si v životě sama na sobě ověřila, že ta psychika nakonec hraje prim, i když platí "v zdravém těle, zdravý duch."

Ona psychosomatika možná nemá odpověď na všechno, ale možná jen proto, že ignorujeme celou půlku skládačky - funguje to totiž oběma směry, tím myslím, že nemoc, nebo úraz ovlivní korespondující část psýché, např.: ledviny - strach z lidí, slinivka - neláska (zjednodušuju) a právě si myslím, že to buď člověk pustí napovrch a do života v plné míře a motá se v kruhu, nebo to uvidí, zpracuje/přijme a uzdraví jak tělo, tak duši.... viz. třeba moje těžká bronchitida v dětství, zpracovaná v pubertě a dospívání, vystrkující růžky jednou za pár let a velmi lehce, ve chvíli, kdy mám pocit tlaku a toho, že jsem do něčeho tlačena, tedy dělám co nechci ale "musim" a odmítám se smířit se situací - zakašlu, podívám se jak co vnímám cítím, najdu to, přijmu a je po zánětu :3:

jsem se ti tady rozpovídala :4: tak to neber, že to říkám výhradně tobě :20:
20.04.2016 - 14:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
My jsme domov a vše "zvládáme" empaticky...to k poznámce o svěrací kazajce,tady se na nic takového nehraje. :4:
A jsou tu i těžce tělesně postižení,to jen abys byla v obraze. :3:
A k té božské energii.Jo jasně rozumím.A právě proto jsme smutní,labilní,prožíváme bolest a utrpení,nemoc...,protože to je láska v její podstatě.Díky tomu víme,že v tom nejsme sami,ať už nám to COSI(energie,Bůh),pošle pohlazení v podobě člověka,myšlenky,apod....tak pokud by bylo vše harmonické,jak píšeš,tak bychom o tom propojení nejspíš ani nevěděli. :3:
20.04.2016 - 13:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne nenapadlo,to s těmi geny,protože nejdou.Doporučuji výlet k nám do Brtníků. :3:
20.04.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » exit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Protože lidé mají tendenci všechno zařadit do škatulky.Máš problém,otevřeš šuplík "Á trauma z dětství."...hurá máme vyřešeno. :75:
Né zlehčuji to,ale tím,že se starám o lidi,pro které,kdyby měli jen astma,tak by to byla procházka růžovou zahradou a vidím denně co geny dokáží,tak se na to dívám jinak. :3:
20.04.2016 - 13:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Osobně si myslím,že se to začlo s duchovní příčinou nemocí přehánět.
Neseme si určité geny,něco dalšího nasbíráme sami.Pak taky život je plný zážitků,změn,každý člověk má jiné vnímání a jiné vybavení se s traumaty vyrovnávat...a celkově ten chaos a spěch a tlak a to všechno okolo.
Píšeš tady pár příkladů,ale já to vnímám jinak...tobě se nemusí líbit,jak oni to mají,ale to je tak všechno,co s tím můžeš udělat a to,že ty věříš,že to mají způsobeno tím a tím,to je tvá víra a né jejich. :3:
Osobně věřím,že nám tím matka Země dává najevo,že jsme její součástí a že ona slábne a my spolu s ní.
To je zase má víra. :3:
Příspěvky: 39-15 14-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »