Láska nerovná se vztah? aneb proč milujeme ty, se kterými nemůžeme být a jsme s těmi, které máme "jen" rádi


24.11.2015 - 21:42
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Láska nerovná se vztah? aneb proč milujeme ty, se kterými nemůžeme být a jsme s těmi, které máme "jen" rádi
Když to tak kolem sebe pozoruji, připadá mi, že docela hodně vztahů existuje jen tak, aby se neřeklo, na oko, ze zvyku. Občas si pročítám diskuze na jiných diskuzních portálech, určených hlavně ženám, a tam se dozvídám dost smutné věci. Například to, že spousta žen má dlouholetý vztah nebo jsou dokonce vdané a mají rodinu, svého manžela mají rády, ale milují někoho jiného. Ať už je to bývalá láska, nebo muž, se kterým vztah nedopadl, nebo kolega z práce. Takovým ženám pak ostatní radí, že si radši mají vážit toho co mají (manžela, přítele, rodiny) a nemyslet na někoho jiného, a že toho jiného stejně ani nemilují, že pouze milují jenom představu o něm, a že kdyby ho poznaly, třeba by s ním nakonec být nechtěly.Možná, že ve většině případů tohle platí, ale vím moc dobře, že jsou opravdu takové ženy, které poslechly "hlas" většinové společnosti, usadily se s hodným mužem, který se pro vztah hodí, ale v hloubi srdce a duše milují někoho jiného. Ale nemohou být s ním, protože.......A já se ptám, proč tomu tak je? Proč je někdy život takový? Proč potkáme někoho, kdo nám to srdce celé obsadí a už ho z něj nemůžeme dostat, i když víme, že s tím člověkem nemůžeme být? A jak se s tím dá naložit? Vůbec teď nemám na mysli takové to sebemrskačství, kdy se někteří jedinci zásadně zamilovávají do lidí, se kterými nemohou být.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
29.11.2015 - 16:53 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
No to bys neměla, jinak to hrozí vykloubením :4:.
Co je to pozdě ?

Ideální stav je podle mě mít to, co potřebuješ a nic víc nechtít. Ale aby se k tomu člověk dopracoval, musí napřed vědět co doopravdy potřebuje (aspoň zhruba).
29.11.2015 - 16:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, ty výsledky pak jsou špatný :19:

Nj, neměla bych zavírat oči před skutečností, že zatím nevím, jak skloubit to, co chci a co potřebuju. Jenže já to taky zjistila docela pozdě :41:
29.11.2015 - 16:07 | Filtr
(Panna) klariska » klariska
A na střídavou nepřistoupí, ani k ní syna nepovede, jelikož mu jde o alimenty. Prachy, prachy...sobě koupí co se mu líbí, dětem ne, ty nic nepotřebují, tím argumentuje..Já bych za ně dýchala, tak proto jsem plná zloby, smutku, nenávisti.. kdo by taky v takové situaci nebyl. Kdybych věděla, že je s ním syn šťastný a nepotřebuje mě, tak jsem v klidu. Jenže oni se nemůžou projevit, říct svůj názor,manipuluje s nimi.Navíc syn je bázlivější, citlivé povahy.Bohužel má už ale 14let, tak soud nic určovat nebude - styk.Už se musím smířit s tím, že ho možná neuvidím, když si ex postaví hlavu,což problémy dělá už teď a to ho nemá ještě v péči.
29.11.2015 - 15:47 | Filtr
(Panna) klariska » klariska
S ním se ale nedomluvím, pokud mu vše nenechám, tím myslím i majetek. Jde mu hlavně v prvé řadě o peníze a děti má jako rukojmí. Za 20let manželství s ním vím co staví na první místo.Podrazem mě připravil o střechu nad hlavou i kluky, kdybych nebyla tak naivní, hloupá, důvěřivá a rozpoznala co chystá, měla jsem byt kde bych to nějak utáhla a další by se pak řešilo u soudu. I když udělám co chce teď v otázce financí, tak mi stejně bude dělat peklo stále i po rozvodu. To už je taková povaha zlá. Zažila jsem si s ním své, jakmile nebylo po jeho bylo zle a šáhnout na ženu podle mě není chlap, ale zakomplexovaný slaboch. Teď to budou muset snášet děti, naštěstí je už starší syn dospělý, mladšímu je 14let. I nyní ve fázi rozvodu vypisuje nesmyslné smsky, které se však dětí vůbec netýkají,sprostě mě uráží, když nepotřebuje mít důkaz raději je napíše z internetu. Plno lidí jeho chování nechápe, tak se totiž normální člověk nechová.
29.11.2015 - 14:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » klariska
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je mi líto, že jsi ztratila manžela. Jde z tebe obrovský smutek, ale taky hodně zloby a nenávisti. Chápu to, ale nestálo by za zkoušku najít v sobě odpuštění, smíření, naladit se s exmužem na nějakou přijatelnou hladinu, aby dál netrpěly děti? Trpíš ty, trpí děti, komu to prospěje? Voláš hodně o pomoc, je to cítit.

Nedávno jsem četla jednu chytrou myšlenku. Že rozvodem děti o rodiče nepřijdou. Myslím, že pokud spolu expartneři umějí slušně vykomunikovat rozchod, tak paradoxně děti na tom mohou i citově vydělat. Nač držet jakž takž fungující rodinu, kde není chuť na společné víkendy, kde je častěji napjatá atmosféra, když by mohly fungovat dvě oddělené spokojené domácnosti. Správně vyladěná střídavá péče v klidném prostředí, kde se dospělí necítí být pod tlakem a víc se smějou a užívají si. Třeba i zatím bez nového partnera.

Jako holka si pamatuju, jak jsme s matkou a sestrou utíkaly o víkendu z domu, stěhovaly věci na kárce a já se třepala hrůzou, kdy se otec objeví. Nebo ty scény, kdy rodiče okolo sebe chodili a šla z nich ta hnusná nenávistná energie mezi nimi a my děti jako štíty jsme měly odrážet rodičovskou neschopnost komunikace. Popravdě jsem byla ráda, že jsme zdrhly a rodiče šli od sebe. Budeš-li mluvit o exmanželovi jako o sobecké svini, děcka to z tebe vycítí a nebudou chtít být uprostřed vašeho konfliktu, raději budou jen s jedním z rodičů.

Heh, proti vzpomínkám z dětství se já mám relativně královsky, no ale i tak mám pocit, že by to šlo ještě líp, dřív to šlo, no sympatie holt vyšuměly. Tak nač trvat na něčem vyhaslém. Přežívat v manželství je nefér vůči oběma z manželů. Jediná brzda co mám je obava, že jsem nějakou jiskřičku vztahu v manželství přehlédla a udupu ohýnek dřív než je nutné.
29.11.2015 - 13:31 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
:4: Špatný ... to je až výsledek, ne ?

Jinak si myslím , že by to nebylo až tak složitý, kdyby si člověk nezakrýval oči před věcma, které nechce vidět. Pak je totiž nemůže zahrnout ani do té analýzy důvodů a záhada je na světě :75:
29.11.2015 - 12:26 | Filtr
(Býk) 144 » Pietra di Luna
jako Wabi Danka:

slapu pesky ke Trebici

no je to proste
29.11.2015 - 11:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak určitě si za to, kde jsme můžeme sami. A někdy to také dost naštve, když si to člověk uvědomí :4:

Jenom mně někdy dělá problém rozluštit některé důvody toho, proč jsem tam, kde jsem. A když tak nad tím přemýšlím, napadá mě pak vždycky stejně jen jedna věc, a to je :41: :41: :23: ......špatný
29.11.2015 - 08:32 | Filtr
(Panna) klariska » 16ka
Přesně to se stalo mně. Manžel mě opustil a vzal sebou i děti, de fakto mne nechal na ulici, neměla jsem kam jít, kdybych nemohla být nějaký čas u matky. Ublížil tak i dětem, ale na to musí být povaha. Je to sobecká svině a nejhorší na tom je, že sociálka je při něm, protože se umí přetvařovat...Já se staralo o kluky, když on většinu našeho manželství trávil pracovně na cestách a byla jsem na vše sama, dbala na to, aby se dobře učili. To dnes nikoho nezajímá, spravedlnost je slepá..Taky si říkám, že rozvod mohl počkat až mladší syn bude aspoň na střední, bohužel to manžel vyřešil razantně po svém.
28.11.2015 - 12:26 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Proč hodně vztahů existuje jen tak, aby se neřeklo? Tak na to je jednoduchá odpověď. To proto, že spousta lidí, nevidí do sebe, do svého nitra a nedokáže přijmout "samotu" jako přechodné období do nových kvalitnějších začátků. Také spousta lidí nemá lásku k sobě samému, jak jí potom může nabídnout ostatním?

Vzpomínám si, že je to asi 5 let zpátky, co jsem se zamiloval do jedné hezké černovlasé slečny, narozené ve Štíru. Byla zadaná a já po ní neuvěřitelně toužil a šíleně mě přitahovala, protože jsem tenkrát dosud nepoznal nikoho tak blízkého. Nikdy jsme nic spolu neměli a dnes jsem za to rád. Ve finále bychom vedle sebe asi těžko fungovali.

Dnes tomu bude za pár dnů přesně rok, co zažívám krásný harmonický vztah se slečnou v Býku a jsem nesmírně šťastný, že ta moje dušička k sobě našla druhou část a že naše city jsou navzájem opětovány. :6:
28.11.2015 - 12:12 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
Může to být na spoustu způsobů. Napadají mě třeba dnes už klasické manželky podnikatelů.
Ale co si myslím je pravda obecně, že ony i kdokoli jiný si za to, kde je, může sám. Nedostal se tam náhodou, ale musel udělat řadu rozhodnutí,která ho tam dovedla. I kdyby to byla "pasivní rozhodnutí" (tím myslím nechat za sebe rozhodnout druhé).
Do vztahů se promítají různé potřeby, žebříček si z nich sestavuje každý sám. No a podle toho to pak vypadá :44:
28.11.2015 - 11:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: Jooo, tak to máš hodně velkou pravdu s tím štěstím a neštěstím. Jenže proč mají ti nešťastní tendenci "kontaminovat" ( :4: ) životy těch šťastných :25:

Myslíš, že je víc šťastných mužů, než žen?

Jo, a pak to vypadá, jak to vypadá, ženská v marketu, táhne košík jak generál a řve na svýho manžela, který za ní poslušně kráčí s takovým skleslým zoufalým výrazem. to když se spojí to neštěstí a malé štěstí :8: (bohužel takové věci jsou taky občas k vidění)

Ale proč to divadýlko? Já si žádné divadýlko nepřeju, přeci není nic lepšího, než kdy se k sobě dva lidé chovají upřímně a tak, jací doopravdy jsou. copak to těm mužům nedochází, že když nastaví druhou tvář v rámci "balící" akce, že dříve nebo později se stejně ukáže, jaký doopravdy je a je to pak jen ztráta času, energie, sil, citů atd. pro oba...

S těmi baviči souhlas, mám osobní zkušenost
28.11.2015 - 11:00 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Je to normální lidská přirozenost.
28.11.2015 - 10:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
clovek by mal vediet kto som a co chcem ( a poviem to hned na zaciatku kazdeho zoznamenia)

a tohle je podle mě ten kámen úrazu. Protože jsou lidé, kterým se to,co chtějí a kdo jsou, konstantně mění a pak jsou takoví ti klidnější, usazenější. A ta první skupina podle mě ani nemá problém s tím, ukázat a říct, co momentálně jsou a co chtějí, ale za 2-3 roky se jim to třeba trochu změní.

Ale vím, jak to myslíš doslova - to jádro člověka se nemění a to nám ve skutečnosti říká, co doopravdy potřebujeme. Pak zbývá opravdu to nejtěžší - jít si za tím :1:
28.11.2015 - 10:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, tou špatnou konstelací to taky může být. Přeci jen jsou i takové ženy a muži, kteří se do sebe někdy dřív zamilovali, ale nemohli spolu být protože....(všechny ty klasický tradiční věci) a pak jim to nakonec vyšlo, uzrál na to čas :)

Schíza je to dost silná a lepší není asi ani jedna z nich.
Taky to ale může být tak, že oficiální partner má určité kvality a vlastnosti, které jsou pro vztah celkem dobré a tím vyhovuje zajetému stereotypu, ale ta daná žena vlastně ani vnitřně zajetý stereotyp nechce a proto je zamilovaná do toho druhého "ideálního", protože u něj vnímá, že jí poskytne to, co ona vlastně doopravdy potřebuje :63:
27.11.2015 - 09:25 | Filtr
(Býk) player » ži.va
:15:

Buď. Anebo jinak. Zjistí , právě díky nevěře , kdo jsou muži. A ještě si dva přibere. Protože pokud je sama o sobě milující - svou krásnou aurou je schopná božsky obsáhnout mnohem více , než udělat jedno teplo rodinného krbu.

Jednou to v pořadu na pavlači řekla , už nevím kdo: Nevěra pro ženu je výměna doteků a vůní. Hezký. Ale to je málo. Protože zároveň , pokud si volí zajímavé protějšky , tak i ohromným rozšířením obzorů.

Buď jak buď , ženská , která si vezme ve dvaadvaceti letech svoji druhou lásku - a on to s ní nějak 20 let překope - se stane profesionální matkou , ale půlka krás světa jí zůstane uzavřena. Maximálně ji zahlédne zprostředkovaně prostřednictvím drbů.
27.11.2015 - 09:15 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Pietra di Luna
teď mě napadlo, že možná v takových vztazích není na škodu nevěra - týpek nebo týpka si odběhnout občas za svou láskou a pak se ukáže, že ani ta není dokonalá, nebo že je to pěkná lůza a že buďme rádi za svou drahou polovičku.

v tom lepším případě teda.

v tom horším zjistí, že mu s ní/m je fakt dobře a je akorát dojebanější (a nejen on/a)

no, trocha cynismu po ránu.

27.11.2015 - 07:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pietra di Luna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Reaguji na to co zkoumáš a napíši,jak to mám já,protože domnívat se za jiné mi nepřísluší.
Vnímám to tak,že žena může úplně klidně milovat oba a oba mohou být tou láskou,ale ta žena to má natolik vychytaný,že ví,že s oběma být nemůže,takže vlastně nemá smysl cokoli radikálně měnit a jede po vzoru...kdo dřív přijde,ten dřív mele... :3:
27.11.2015 - 07:12 | Filtr
(Býk) 144 » Pietra di Luna
rozdvojenie osobnosti ano to si trafila, a su expreti aj na roztrojenie rozstvorenie.

clovek by mal vediet kto som a co chcem ( a poviem to hned na zaciatku kazdeho zoznamenia) a ist si za tym bez ohladu na statistiku, na sance a pravdepodobnost, na vsetky negativne pripady okolo, na vsetkych skeptikov, a odradzovacov

ak citis ze skutocna cista uprimna laska je to co chces, tak ju najdes

a je uplne jedno ci budes jedna z 10 alboe 1 zo 100 alebo 1 z miliona

ist za svojim a nie so stadom

:27:
27.11.2015 - 00:22 | Filtr
(Býk) player » Pietra di Luna
Ale ano. Jsme někde u 2 - 5%. Jsou to lidé , kteří povětšinou ale byli spokojení a zářili už před tím , než se poznali , jo?

Když se sečte štěstí s neštěstím , vznikne většinou neštěstí nebo lhostejnost , protože neštěstí je nakažlivější , než štěstí.

Když se sečte neštěstí s neštěstím , je to tragédie.

Ale když se sečte štěstí se štěstím , je to nádhera.
Celej den jen tak sedí a popíjejí Chatoneaux d´Pappe....

Pohříchu , je ale málo šťastných žen. Mužů o trochu víc. Proto je tak málo šťastných párů.

A co se týče zkoumání - to je jednoduché. Jen minimum mužů na světě má jen jednu tvář. Drtivá většina hraje (je nucena hrát) před ženskejma divadýlko , pávovské pýření. Jen ti ne , kterejm na ženách v podstatě nezáleží , nebo-li maj to na háku. Ví se třeba o komicích , že v soukromí jsou až na výjimky pěkní morousové a protivové. Žena hledá baviče , pak se diví že zábava končí pátým randetem a následujou střípky postupně mizející a tak...
26.11.2015 - 23:36 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pietra di Luna
Tak jdeme zkoumat :5:

Si myslím, že to tak může a nemusí být. Třeba ho opravdu miluje, ale "hvězdy nejsou ve správné konstelaci" aby to šlo zrealizovat (Glimík mi asi umyje hlavu :4: ve stylu "kdo chce, hledá způsoby..."). Pak je to ovšem svým způsobem schíza, protože její oficiální partner je jí jen náhražkou.
Nebo je to tak, že jí partner nevyhovuje a tak svou lásku projektuje do "ideálního", platonického partnera. Takže schíza č.2. A nevím, která je lepší :25: :4:
26.11.2015 - 23:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1: písnička se k tomu skvěle hodí

Strach tam určitě hraje důležitou roli.
U těch hodnot je to pak asi na nic, žít sice podle nich, ale v srdci nosit někoho jiného. takové rozdvojení osobnosti možná....
26.11.2015 - 23:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ži.va
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, to je smutný a blbý. Nejsem proti rozchodům, popříp. rozvodům, když vztah nefunguje, ale jakmile se rozhodnou mít dva lidé děti, měli by k tomu přistoupit zodpovědně, znát sami sebe. Ale někdy je to těžký, člověk neví, co ho potká no
26.11.2015 - 23:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Líbí se mi tvoje uvažování :15:


Řekněme, že v 90%, možná ve více, to tak doopravdy je (žena uteče za tím "pravým", který vlastně ten pravý ani není). Ale pořád je tu ta malá skupinka, která si nechá utéct "lásku svého života" kvůli jistotě, pohodlí, obavám. A to je to, co mi přijde smutný. Protože pořád tu bude pár lidí, kteří k sobě prostě budou sednout a ta láska nevyprchá ani za x let. Je to ode mě možná idealismus, ale pár takových výjimečných znám. No, ne pár, vlastně jen dva takové páry. Ale pak to stojí za to.

Co mě ale hodně zajímá, je toto: "pakliže žena miluje platonicky někoho jiného , než s kým žije , tak to nemiluje jeho. Miluje jeho ikonu , představu o něm."

to už tady v diskuzi myslím taky párkrát zaznělo, to chci podrobit zkoumání :4: :32:
26.11.2015 - 00:00 | Filtr
(Býk) player » Pietra di Luna
Hele , když je něčeho 30% ,tak to není extrém. To je blbost.

Většinu párů , co znám , tak to měli takhle. Exploze , uzavření se okolnímu světu , peripetie , krize a katastrofa.


Koukni , pakliže žena miluje platonicky někoho jiného , než s kým žije , tak to nemiluje jeho. Miluje jeho ikonu , představu o něm.

Vždyť koukni , dnes a denně se to děje. Žena se rozvede a prchá za tím pravým ! Uběhnou 2 roky a zase je to ten největší blb a hajzl a kretén...pořád dokola.

Takže? Kde je tedy pravda?

(Spencera Tracyho milovalo půl světa a přitom to bal psychopat , násilník , a hlavně totálně zadepresovanej člověk).

Příspěvky: 70-46 45-21 20-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »