Cukr - blog


04.11.2015 - 15:56
(Kozoroh) Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…

Řazení:
08.11.2015 - 08:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
Hele vznešený budho.
Kyselina citrónová je jednou ze základních součásti lidského spalování tedy základní meziprodukt tělesného metabolismu. Od toho citrátový cyklus neboli cyklus kyseliny citrónové. Tuto kyselinu si tělo varábí samo proto aby mohlo přeměňovat potravu na energii a metabolizovat živiny. Nějaké jezení jablek nemá na hospodaření s kyselinami v těle vůbec žádný vliv.
Něco si nastuduj o alkalitě těla jak se udržuje a hlavně jaké jsou mechanismy regulace pH v těle.
Dozvíš se že pokud se dá nějak vůbec zasáhnout do acidity těla, je to skrze plíce vydýcháváním co2. Dalším problémem jsou ledviny ale ty stravou neovlivníš. Neexistují žádné zásadotvorné ani kyselotvorné potraviny protože všechny se v těle přeměňují na kyseliny. Jedním z mála zásaditých meziproduktů v těle je například čpavek NH3. Ten je jinak taky silně jedovatý a tělo ho neutralizuje na močovinu. Ale je hlavním tělesným desinfekčním prostředkem proti bakteriím.
Tudíž pokud něco na acidémii čímž se myslí překyselení těla funguje pak je to pránájáma. Sport. Pohyb na čerstvém vzduchu.
Dále, kyselina jablečná a taky máselná a propionová jsou přirozenou součástí metabolismu tlustého střeva.
V tlustém střevě totiž fungují dva kvasné procesy, zásaditý a kyselý. Ten zásaditý vytváří anaerobní bakterie jako klostridia atd které produkují ty nejjedovatější produkty těla. Naopak ty kyselé procesy jsou velmi vhodné pro růst bifidobakterií jako acidus bulgaricus a další a je žádoucí aby bylo tlusté střevo osídleno právě těmito bakteriemi.
Je tudíž vhodné a doporučuje se dát si denně lžíci vinného nebo jablečného kyselého octa ! Kyselina máselná a propionová jsou důležitou součástí ochrany proti nádorům tlustého střeva a vysokému cholesterolu + mají další ochranné funkce těla.
Snižovat si tedy kyselost těla různými přípravky jako soda bikarbona a podobně je pořádná blbost.
Poslechni si nějaké přednášky o regulacích pH ať s tebou nemlátí alternativní pitomci o zeď, ty kyselino.
07.11.2015 - 22:02 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bosch
No jo, podle nealternativních odborníků je kyselina jablečná a citronová nejspíš alkalická, že ?
06.11.2015 - 09:11 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
Kde jsi to četl o té kyselosti jablek? Burčák v žaludku určitě ne to si děláš srandu.
Názor že nějaká potravina překyseluje patří mezi hodně rozšířené bludy alternativních chytráků kteří se přiživují na neznalosti laiků. Odkyselení organismu je jednou z nejvíce rozšířených blbin jaké tito šarlatáni vypouští s cílem manipulovat často nemocným člověkem, mělo by to být trestné.
Něco si o tom nejdříve nastuduj než začneš psát hlouposti.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »