vztah tchána a snachy


05.10.2010 - 12:17
(Blíženci) rendulka
vztah tchána a snachy
ahojte jsem tady už dlouho ale nikdy jsem se neodvážila nějak tady něco probírat... co dělat když je tchán panna?: je majetnický stále do všeho strká nos, nic nepochválí, neustále má vždycky pravdu tedy aspon si to on myslí...všude a o všem musí rozhodovat, pořád je on tím kohoutem na hnoji a nepustí tam nikoho...je hrozný cholerik a strašně rychle se rozčílí je jako rtut´a já pořád jsem ta, která musí držet ehm pusu...ta co nic neumí ....je líná ..atd...prosím o váš pohled. děkuji. :32:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
14.10.2010 - 18:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele guilty angel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak to si spletl znamení, teď jsi popsala jistého lva... ejde prostě dělat věci po jeho? zavřít oči a uši a kývat... jo, takoýbho jednoho znám, je od nás z rodiny, jakmile se mu něco nelíbí, rozčílí se až zbělá.. hrůza.. býr po vůli, nic jinýho asi nejde a plnit jeho tajná přání, umět si ho něčím řpedejít.. třeba dobrým jídlem, kvalitním vínem... hmm?
10.10.2010 - 19:07 | Filtr
(Blíženci) rendulka
ahoj diky za radu.... :17:
problem je, ze muj tchan je tak rtutovity,ze nejde s nim slusne vyjit. uz dlouho ho ignoruji, muj manzel je kozoroh hodne pasivni, a na jeho rodinu nemuzu... i kdyz jsem uz tady hodne posunula k lepsimu stale se to nelepsi..
.prosim / znovu se omlouvam za chyby, doufam, ze mi nebudes kazat jak psat cesky, to uz tady bylo...
verim a myslim si, ze nejlepsi reseni je opravdu odejit...ale kam ... a zaco....kde mam s detmi jit bez penez ...
tchyne je ve vecnych lovistich.... byla fajn...
06.10.2010 - 13:55 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » il*ča
Souhlasím, já taky končím pouze u teoretických úvah a představou, jak by dotyčná osoba čuměla se bavím, ale skutek utek. :3:
06.10.2010 - 13:50 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Kiára..
:4: :4: dobrý - ale nic pro mě... šíleně se mi příčí chodit někomu po bytě, když tam dotyčný není .. je to jak šmírování. :23:
06.10.2010 - 12:48 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » il*ča
Zkus jí taky párkrát doma uklidit, třeba jí to dojde :4:
05.10.2010 - 19:41 | Filtr
(Beran) Háňa*
Když kromě pusy zavřeš i uši, bude ti líp - prostě ty jeho kecy ignoruj
05.10.2010 - 17:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » rendulka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá dotyčná,nechtěla jsem se tě nijak dotknout,ale když se mi nechce číst celou dikuzi,tak ji prostě nečtu a to ani na tvé doporučení a prostě odpovím tomu,kdo odpověděl mě.Je to prosté a celkem logické a pokud si nechtěla rady,ale litování,tak nemohu sloužit. :29:
05.10.2010 - 17:37 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
můj tchán je taky vůdčí typ. Když jsem sem do domu přišla, byla jsem v šoku, že měl ve zvyku čekat, když přijdeme z práce, okamžitě nakráčet k nám domů, sednout si do sedačky a čučet. Co jíme, co povídáme, atd. Dělal to i když k nám přijela návštěva, vešel dovnitř, posadil se a poslouchal. Nebo ráno v sobotu přišel až k nám do ložnice a mladej, co budeš dnes dělat(mému mužovi), je potřeba tohle, tohle...Tchyně to samý, chodila se dívat tak přes rok, jak vařím, peču atd. Vyřešila jsem to tak, že jsem místo kliky dala kouli a zvonek na dveře. A to si celkem rozmyslí, než zazvoní.
Ale jinak, pořád je potkáváme na každém kroku oba, takže jen posloucháme příkazy. Mě jsou teda ukradený, ale muž zuří. :24:
05.10.2010 - 16:55 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
Můj tatík je Panna a kozlíka taky :4: :4:. Takže nás nepoučuj, jak to s nima je, jooo :61:?
No, heleď, on ale u nich nikdo není dost dobrý, to jsou jen oni sami :3: :2: :13: :13:.
Vzdej to, to je boj, který je absolutně zbytečný. Pouštět se ž jen do debaty je :63: :63: :21:...
05.10.2010 - 16:25 | Filtr
(Štír) Melody Pond
No, chlap...možná prostě je zvyklej že tam ty věci má, je to praktický a neřeší to. Ale pokud si zvykne na hezký prostředí, nebude se mu chtít zpátky do jeskyně. My když jsme se nastěhovali do bytu po rodičích, bylo to všecko zařízený podle jejich zvyku...ehm...trochu de mode... No a pak byl problém cokoli měnit, ale nakonec jsme vymejšleli řešení společně a bylo to fajn.
05.10.2010 - 16:08 | Filtr
(Štír) Melody Pond
No určitě to chce řešit předem, i s rodiči, popsat šetrně své obavy, taky je myslím dobrý stanovit pravidla - náš pokoj, vy na návštěvu po domluvě, taktéž naopak, počítat s třecíma plochama, ale výhody jsou nesporný.
05.10.2010 - 16:03 | Filtr
(Panna) Wolfinka
Ahojky Mayro, zkus si vysledovat - dříve než "hupsneš" do bydlení s rodiči přítele, jak na sebe "spolupůsobíte". Něco jiného je návštěva u "tchýně" a něco jiného je každodenní život s ní...

Ano, je to veliká výhoda mít pomocnici na hlídání ratolestí, starší rádkyni, zkušenou ženu po boku a pro ni také - na stará kolena (píšeš že je jí kolem 70 let) mít kolem sebe silné pomocníky... ale

- jak už se tu zmiňuje spousty žen, společné soužití může být problematické...

Opravdu záleží na tvém vnitřním pocitu...

a hodně štěstí, však to nějak vymyslíte - třeba se pobavte o tom, jak by se dal dům "oddělit" tak, aby bylo vše zvlášť - kuchyň, WC i koupelna...

:74:
05.10.2010 - 15:58 | Filtr
(Štír) Melody Pond
No pro mně bylo hlavně dost důležitý vědět, že mám zastání a to je už celkem dobrá pozice k jednání...z tchyňky nakonec vylezlo, že by nechtěla, abych se jí ptala s čím jí mám pomoct, ale abych i u ní dělala domácí práce v rámci pomoci...samostatně...no já jsem jiná, mně kdyby někdo vlítl do kuchyně a řekl - fuj tu máš binec, kde je hadr, řvala bych jak tygr... :61:
05.10.2010 - 15:47 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Hmmm - my máme každý své patro ... být na patře společně, asi bych se zcvokla... to už pak není žádný soukromí!
Nemůžete to nějak předělat? Vy na jednom patře, tchánovci na druhém?
05.10.2010 - 15:36 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Marhon
... tak to nevím... tyhle informace tu asi chybí ( o tchýni, dětech atd) .
05.10.2010 - 15:33 | Filtr
(Lev) Marhon » il*ča
Ja tu nekolik veci nepobrala, tchyne ocividne neni, aby se ji zastala, manzel mi pripada, ze dela mrtvyho brouka, tatik je bud nasrany, na ni, ze mu nekdo leze do kvartyru nebo na vsechny zensky, protoze sou to prece bestie, deti nejsou a dama je tu spis jako osamely pesak v poli. Mi prijde, ze lepsi uz to nebude. Bych vzala nohy na ramena a zdrhla, dokud to jde.
05.10.2010 - 15:31 | Filtr
(Blíženci) il*ča » cifršpionka
:61: :61: :61: .. jo, u nás to bylo úplně stejný ! S vnukem( mým synem) se snesla v pohodě - on totiž moc nemluví ..vyslechnul ji a vzápětí zapomněl , co říkala a zařídil se podle svého, navíc byl tak trochu její mazánek . Ale dcera je choler , bábi taky .. a někdy to bylo na zabití!
Když šla dcera ráno do školy, tak vyslechla - to si neoblíkej, to ti nesluší, proč jsi v černém proč jsi namalovaná, to ti matka dovolí??? :4: :4: :4:
05.10.2010 - 15:25 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Wolfinka
Je to tak, zbytečné znepříjemňování života! ... letos v létě si babička ( říkám tchýni babička) něco udělala s kolenem , nemohla chodit...a bylo to nejklidnější léto za ty roky, co s ní bydlíme ... uvařili jsme jí, uklidili, nakoupili - ona byla vděčná a raděj neprudila, aby nás nenaštvala, my jsem byli rádi, že jí můžeme pomoci... a jen se uzdravila, vše se vrátilo do starých kolejí , ať uděláme co uděláme, vše je špatně, ona to umí líp.
Někdy se tomu člověk zasměje ... ale někdy je ti z toho do řvaní.
05.10.2010 - 15:24 | Filtr
(Štír) Melody Pond » il*ča
To bych asi vytekla. Ta holka za to vpodstatě nemohla, i když mně to štvalo. Tchán byl flegmouš a když jsem to s nim chtěla řešit, navrhl, že jí plácne po prdeli. Druhej tchán byl prima, trochu cholerik, ale když zaškodil, zas někde přidal. A mamuška je fajn, ale hodně tomu pomohlo jedno prostý kouzlo. I když bych zfleku odrecitovala elegantní soupravičku špatnejch vlastností bývalého, kdykoli mu tchyně řekla něco že - Dáda neudělala, udělala, zapomněla, řekla, neuklidila... on automaticky oznámil - Tak proč to říkáš mně? Řekni to jí. A pokud na to řekla něco jako - je mi blbý jí něco řikat, nahlásil - to máš smůlu. Je to moje žena a jste obě dospělý. Finíto.
05.10.2010 - 15:21 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Wolfinka
Že by se neprojevoval? Nebyl vidět? :43:
05.10.2010 - 15:21 | Filtr
(Rak) cifršpionka » il*ča
Jen jsem vlezla do vchodu dveří,už babča číhala aby si postěžovala na moji dceru,hned na práhu našeho bytu si stěžovala dcera na babču,kolikrát jsem myslela že mě z nich trefí....než dorazil domů manžel,ženský vyšuměly ale já zuřila ještě večer....
Nikdy více více generací pod jednou střechou,rodiče už jsou v nebíčku nebo v pekle,myslím že ale pohromadě nejsou....
05.10.2010 - 15:20 | Filtr
(Býk) anavikar » Jana74
moje slova :15:
05.10.2010 - 15:17 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Melody Pond
Jojo ...ona nám babi nijak neškodila, ale je to narušení soukromí ... ráno jsem třeba nestihla ustlat a když jsem přišla z práce, tak bylo ustlané a vyvětrané ... a dostala jsem kázání, že nejdřív se ustele a pak s teprve odchází z domu. Tím pádem jsem se tam necítila jako doma, ale na nějaké blbé návštěvě .. nebo jsme si s manželem vyměňovali hlasitěji názory a ona nám ze spodního patra radila ... Takže dveře a zámek - a když občas někdo zapomene při odchodu do školy a práce zamknout, bábi už je nahoře a hospodaří, děckám přerovná učebnice na stolku ( aby byl pořádek podle jejího - ti pak samozřejmě nemůžou nic najít)... ví, že nám to vadí, ale nemůže si asi pomoci !!!!
05.10.2010 - 15:16 | Filtr
(Štír) Melody Pond » rendulka
No tos měla ale říct!!! Chtělas pohled! Pokud chceš optimismus, tak neplaš, to zvládneš, začni pomalu a neboj se, nenech se odradit a nakonec to bude jen nějaká blbá vzpomínka...fakt.
05.10.2010 - 15:15 | Filtr
(Blíženci) hela215
uf.jediné co mě napadlo.ještě že má tchyně svůj byt a tchán bydlí v azyláku.ale znám to.takovou tchyni měla moje mamka.skončilo to rozvodem.všichni se jí totiž báli i oba synové.manžel se vzepřel(její) a byl doživotně odsozen k pobytu v místnosti,kam ona nechodila,pak se odstěhoval do DD a žil s hodnou paní.
Příspěvky: 67-43 42-18 17-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »