Pohled na vztahy


15.03.2010 - 18:28
(Kozoroh) bhakti
Pohled na vztahy
Člověk má milovat, ale bez vazeb a pout, bez připoutání, které přináší bolest a utrpení. Nemůžeš nikoho vlastnit, jen ho milovat. Život je jako jízda vlakem. Vlak dorazí do stanice, lidé nastupují, vystupují. Ti kdo nastoupili, nebudou ve vlaku stále, přijde jejich stanice a oni budou muset vystoupit. Když jedeme ve vlaku a někdo vystoupí, nepláčeme, nad příchodem těch, kdo nastoupili, nejásáme, i oni jednou vystoupí, je to přirozený koloběh. Nikdo nám nepatří a nikomu nepatříme, jenom zde žijeme.Byl to jen úkol jít chvíli vedle sebe, ne spolu, něco se z toho naučit a zas jít dál

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
17.03.2010 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Cagey
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Muž a žena jsou předurčeny k tomu, aby žili spolu, měli své zázemí, lásku, rodinu, a hlavně byli spolu šťastní.
Ono nesejde na tom jaký máš dnes názor. To, co píšeš, není špatné.
Ale já za sebe vím, že nepatřit nikam, ani názorově, není dobré. Natož fyzicky a duševně.
Jistě, že souhra dvou lidí je nejen o respektu.
To, že nebude trvat nic věčně? Proč ne? Třeba budeš mít štěstí, a budeš mile překvapena. Definitivní není nic, pokud to vezmeš jako pohled do budoucna. Ale na to máme čas.
Ten pravý se objeví, a budeš koukat. Máš ještě dva roky čas. Já si dala čas do 30ceti.
Nemusela jsem. Nespěchej.

Nejsme zase až tak rozdílné v názorech. :4:
17.03.2010 - 17:03 | Filtr
(Ryby) Cagey » militie
Ja jsem rozhodne pro to zit a nechat zit. Uvedomit si,ze jsem tu sama za sebe, a ze mi nic a nikdo nepatri, stejne jako ja nikomu. Podle me je to celkove o respektu k tomu druhemu. Uvedomit si, ze nic netrva vecne a nic se nedeje nahodou, takze si lasky a vztahu vazit a uzivat si kazdy den, ptz nikdy nevis, kdy to muze skoncit...aspon tak to mam ja:)
Ale chapu i tvuj pohled na vec..urcite nechci jit zivotem sama a vsechny vztahy hazet za hlavu...jen to nebrat definitivne...vdzycky, kdyz jsem si byla tim druhym moc jista, tak to nedopadlo dobre...:)
17.03.2010 - 16:40 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
:2:...k tématu teda tak nějak nemám jako celkem nic...celou diskuzi sem poctivě přečetla a můžu zodpovědně říct, že díky tomu sem konečně dokonale pochopila to "nastavování zrcadel" co se tady všude tak moc rozebírá... :75: :75: :75: :61:

...no možná k tématu...mi tak nějak napadlo, že láska je vždycky krásná věc...je jedno jestli je šťastná, nešťastná, krátká, dlouhá...je prostě krásná sama o sobě, už tím, že je... :17:
17.03.2010 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
" V momente, ked je clovek schopný za seba prevziat uplnu zodpovednost ,nema zapotreby obvinovat ostatnich "


.....já vyčítat můžu

takze ty si este tu zodpovednost neprevzala ?

:29:
17.03.2010 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dalsí dokaz toho,ze to mas v hlave pomylene,co sa tyka tychto vecí.
Duchovno totiz nie je vobec postavene na tom co možeš alebo nemožeš...to je cirkevne stanovisko :3:
17.03.2010 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A lidi vždycky byli a budou mater,zaměření.......kvůli tomu bylo mnoho válek a mnoho zla
-------

A co ine som vtedy mal na mysli ? :75:


17.03.2010 - 16:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tvoj pohlad je znacne subjektívny, jak jsi nám předved.......nemáš o lidech a jejich pohnutkách potuchy ......
------

hlavne vsak je,ze ked som ti polozil otazku,aby si mi jasne a logickymi argumentami vyvratila moje tvrdenie ze je vecsina ludí zamerana materialne a preto je svet celkove v stave akom je,tak si mi agrumentovala svojim otcom a nejakymi tvojimi blízkymi,ze oni takí nie sú.
No takze o tej subjektivite by som radsej pomlcal.Ak sa totiz nedokazes logicky,vecne a hlavne nestranne vyjadrovať,tak radsej nehovor nic.
17.03.2010 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja rozumiem tomu,ked sa niekto so mnou baví o vztahoch medziludskych ci partnerskych,teda to co mi chce zdelit.Kdezto ked som mal s tebou cez mail komunikaciu ohladne duchovnej praxe,tak si sa nechapavo pytala,preco je to tak ci onak.Proste sa ti tie veci zdali byt absurdné,pretoze si nenachadzala suvislosti,preco je potrebne vykonat tie ci one ukony,preco je potrebna odputanosť atd.

Ozaj a preco sem chodis ty ? mne vycitas ze ludí kritizujem,ale od teba to tu boli same osobne hodnotenia iných...Petik duchovný urcite nieje,sem.mis je manipulator a mnozstve ostatnych uz ani nehovorim.Kdezto ja ked kritizujem tak vecsinou vo vseobecnej rovine.Takze nie je na nikoho osobne mierené a zaroven si kazdy z toho moze slobodne nieco zobrat a reflektovat si to.
Vidis ten rozdiel v tvojom a mojom pristupe k inym ?

No tak mi este vykladaj nieco o tych vztahoch.

:29:
17.03.2010 - 15:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Chloe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to je moc hezky napsané... :27: :15: :17:
17.03.2010 - 15:52 | Filtr
(Vodnář) mitea
" V momente, ked je clovek schopný za seba prevziat uplnu zodpovednost ,nema zapotreby obvinovat ostatnich ". :74:
17.03.2010 - 15:28 | Filtr
(Panna) mikiduc » Baděnka
Ale Jan se moc hezky čte...je to krásně, jasně a logicky podaný :30: :30: :15:
17.03.2010 - 15:26 | Filtr
(Rak) Baděnka » Janíčko Skútrista
vy dva si nedate pokoj :4:
17.03.2010 - 15:15 | Filtr
(Štír) celebrita
Jinak hezky napsané, je na každém, co si z toho (ne)veme :17:
17.03.2010 - 15:06 | Filtr
(Štír) celebrita » Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Ano, poslední dobou si to také myslím. nedoláži nahradit vše, prostě jsem matka a otec jen na čtvrt :24:
17.03.2010 - 14:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tvoj pohlad je znacne subjektívny.Ty vnimas rodinu ako vsetko,preto nevies pochopit to,ze sa Siddharta rozhodol rodinu opustit.Ja chapem jeho ZÁMER a preto mi je jeho počínanie jasné.Ty si sa uz vyjadrila niekolkokrat ze ta zamer cinu nezaujíma,ale len cin samotny.Problem je teda v tebe.

Mimochodom,to duchovno je oblast,ktora kladie doraz na jednotlivca a nie na vztahy.Jeho ucelom je od vztahov abstrahovat a nie ich rozvíjať.Jedinym studijnym materialom si teda ty sama a nie iní ludia.Takze postupom spravneho napredovania sa práve rušia vztahy zo svetom a ludmi.Potom ostane uz iba vztah teba k sebe samej.Preto ani nie je podstatne,ci si nejaky znalec vztahov a ludí alebo nie.Podstatny je jedine rozbor seba a poznanie vlastnej psychickej mechaniky.Potom sa ti vsetko v živote vyjasní.
Ale tieto veci su este mimo tvoje chapanie,takze je zbytocne to nejak zdovodnovať.
17.03.2010 - 14:34 | Filtr
(Beran) Ruby
Milá "Nejkrásná", útočnost a hádavost coby nezúčastněnec trojboje /ve kterém jde mimochodem o vítězství jen Tobě/ Jan.P - Semiš - Ty - cítím pouze a jen z Tvých příspěvků, to je teda dílo Ti povím...je mi téměř tolik co Tobě, mám toho hooodně za sebou...tím nemyslím spousty krátkodobých románků se zajíčkama jako Ty...taky jsem vychovávala děti sama, bez partnera, do toho nemocní rodiče, opravování domu,těžká nemoc,šáhla jsem si na dno, vše zaplať Pánbů za mnou, a doufám že ještě hodně pěkného přede mnou..., ale nikdy jsem nepřestala mít ráda život a lidi a vážit si jich...

pro Tebe... bez nadhledu a pokory se prostě žije hůř, sorry,ale takto nepřistupuje k životu spokojený člověk, za jakého se vydáváš

Semiš jmá pravdu, že jsi hodně přemýšlivá..., však on taky čert nespí a pořád přemýšlí jak škodit... :21: :3:

Promiň, je mi Tě asi spíš trochu líto, na mě působíš děsně nesnášenlivým dojmem, jedním z typu lidí, se kterými bych u stolu vydržela pět minut, páč bych byla otrávená jak hadí zub.
Tím nechci říct, že nemáš dobré srdce,určitě jsi dobrá máma, milující své děti, ale připadáš mi moc nešťastná, promiň, to mi asi nikdo nevymluví...

Názory Jana P., Semiš a vícero lidí si ráda přečtu, nejsem žádnej zajíček, ale přesto v nich občas najdu něco, co potřebuju, nebo mě alespoň pohladí po duši.
Měj se krásně :1:
17.03.2010 - 14:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jan musí pochopit že každý má jiný ukol a když někdo nechce žít jako on, neznamená to že je horší ....nebo že trpí ....já netrpím
---------

Ja ale nikoho nenutim,aby tak žil.Iba vysvetlujem z hladiska suvislostí ze je nevyhnutné zmenit doterajsi svetonazor a sposob zivota.

Inak bude suzitie stale horsie a horšie,az dojde k tomu,ze ludia zdegeneruju chtivostou do takej miery,ze heslo Ži a nenechaj žiť bude normalnym kredom spolocnosti,na zaklade ktoreho budu ludia od dectva vedení a vychovavaní.Takze zas nerozlisujes,ale si beres vsetko naozaj len osobne a potom mas dojem ze ta tu niekto napáda.

Dalej tvrdíš ze netrpis.Kazdy trpíme,len si to nemusíme este vsetci plne uvedomovať....iba vo svojom živote trebars podnikame jednu akciu za druhou,co nas nejak na cas naplní a preto si myslíme že netrpíme,ba že je to normálne a že to k životu neoddelitelne patrí,ci dokonca je to jeho zmyslom.

Pritom nam trebars nedojde,ze vlastne za vsetkym tým nasim životnym snažením je len unik od prazdnoty bytia,ktorej sa tak vsetci desíme a ktorej v konecnom dosledku uniknut ani nemozeme,pretoze je to v skutocnosti nas prirodzeny stav.
Takze zas nerozlisujes,nevsímaš si seba a neuvažuješ.A takto by sa dalo pokracovat a pokracovať a poopravovat tak niektore tvoje nezmysly ktore tu píšeš.

:1:
17.03.2010 - 13:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"......takže se ti hodí i Semiš, která tu píše často uplné nesmysly...... "

Mě ty nesmysly prostě smysl dávají... :37:
17.03.2010 - 13:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"k tomu,aby clovek po stranke inteligencie rastol,musí sa vediet odosobnit od seba sameho"

Jane, já jsem toho názoru, že odosobnění a schopnost růstu vůbec nesouvisí s inteligencí člověka. K Bohu blíž a k jeho způsobům chování mají někdy nejblíž ty lidi z pralesa. A vůbec k tomu nepotřebují školy a zasvěcení, protože s tou přírodou a s Bohem žijou v souladu od narození. To jen my v civilizaci máme "vymytý mozky" diktaturami a normami společností, ve kterých žijeme.. a pak se k Němu musíme pracně vracet, abychom byli šťastní.
:27:
17.03.2010 - 13:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vyjadrila si to super.

Ano.Inteligencia znamena práve onu schopnost pozerat sa z viacerych uhlov pohladu,takze to znamena ze chapeš trebars jednanie toho Siddhartu a jednanie obycajneho cloveka a preto ich nehadzes koli navonok tomu istemu skutku do jedneho vreca.Proste to vies rozlisiť.To vsak Nejkrasnej este uniká,teda splyva akosi v jedno.Lenže k tomu,aby clovek po stranke inteligencie rastol,musí sa vediet odosobnit od seba sameho.Inak sa bude na vsetko dívat len skrz filter vlastneho sposobu života.Proste mu to znemoznuje akosi dostat sa "nad to",teda povzniest sa.

I priemerny clovek moze rozsíriť schopnosť vnímania,pokial potlačí emocie a vášne a znemožní im tak vmiesavat sa do pozorovania a vytvarat tak predsudky.Skrátka aby sme mohli poznavať,musíme najprv mat od seba odstup a potom sa mozme na seba dokonca podívat i ocami inych ludí.To je tiez dar za to,ze abstrahujeme od svojej osoby a vnímame ju ako skutocnost od pozorovatela scela odlišnú.Ako proste nejakeho cudzieho cloveka zo svojimi malichernostami.Tento postup je postupom džnanajogickym a naleží do vstupnej duchovnej praxe.
17.03.2010 - 10:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Jan musí pochopit že každý má jiný ukol a když někdo nechce žít jako on, neznamená to že je horší ....nebo že trpí ....já netrpím ....."

No vidíš, je dobře že netrpíš.
Ale Jan očividně taky ne.
Zkus pochopit i Ty jeho - snaží se, no..
Každý se snaží podle sebe.
Já taky.
Nikdo není horší, všichni jsou jen na různých stupních vývoje. Jenže to zase neradi slyší ti, co jsou blíž k materii, protože si to berou osobně a myslí si, že je někdo napadá...

Úplný nesmysly nehalucinuje, to přeháníš. A to, že má každý svou pravdu a někdo vidí jen tu svou a někdo vidí i tu druhou a nebo i třetí.. to už je jiná otázka. Každý to prostě máme a vidíme jinak.
17.03.2010 - 09:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Sám jezdíš na drahé dovolené ale jsi velice skromný...o nikoho se nestaráš, nikomu nepomáháš......zatímco já vychovala dvě děti sama....na rozdíl od tvýho Buddhy, kterej byl podobnej jako ty ....ten měl taky dítě."

Nemůžeš říct, že Jan nikomu nepomáhá - pomáhá těm, co v sobě hloubají a chtějí jít dál až za hranice těla... Nikdo není dokonalý, tak ani Jan ani já. Ale ve své podstatě se každý staráme sám o sebe. My mámy ještě o děti a samozřejmě se snažíme spíš si utrhnout od huby pro ně a ne naopak. Ale kdo děti nemá, tak přeci může peníze investovat jinak. Tak ať jezdí třeba na dovolené. Vydělal jsi je poctivě, tak co? My chtěly děti, tak investujem do nich. Každý přece žije tak, jak si to zařídil.

A s tím Buddhou - není Janovo, tak neříkej Tvůj... A přečti si někdy životopis Buddhy, je to velmi zajímavé čtení. A na jeho příkladě je vidět, že k poznání může dojít naprosto každý. Ale nejdřív si musí projít vším lidským, aby pochopil, že to není to pravé ořechové, když v sobě cítí prázdno a není šťastný, přestože má miliony na rozhazování, může mít každý den jinou ženu a může cestovat naprosto po celém světě. Když nemáš lásku a úctu sama k sobě, tak jí nikde zvenčí prostě nedostaneš.
Takže o Buddhu se moc neotírej, nevíš o něm patrně nic.

17.03.2010 - 09:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele ty bys vytočila snad i toho budhu :61: Jsi tu pár týdnů a do každého se tu navážíš..Co vím za ty roky tady tak Jan si tu nemusí nic dokazovat,jsi vedle...a tudíž je tvé vnímání opravdu chabé :19:
17.03.2010 - 09:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, Jane, já bych to až tak neviděla. Nejkrásná nemá chabou inteligenci, má naprosto normální jako my. Nevím, co má co inteligence společného s odstupem, aby viděla věci z jiného úhlu. To takhle nemůžeš brát.
Prostě má jiný pohled. Máš pravdu v tom, že je pro ni nepřijatelný jiný spůsob života a zároveň s tím i chápání věcí a situací, protože právě žije jinak a vidí všechno jinak.
Není to o tom, že by neuvažovala. Naopak - já mám dojem, že uvažuje mnohem víc, právě proto, že si neumí srovnat proč to třeba Ty nebo já nebo kdokoli vidí z jiného úhlu než ona. Řekla bych, že má tunelové vidění, jen podle sebe, neumí vidět věci z vícero úhlů, protože k tomu ještě nedošla. Ale nemůžeš říct, že má chabou inteligenci. To fakt ne.
:32:
17.03.2010 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
o nikoho se nestaráš, nikomu nepomáháš......zatímco já vychovala dvě děti sama....na rozdíl od tvýho Buddhy, kterej byl podobnej jako ty
-------

Nechápavosť je to,co ta zdobí najviac.Ty sice nemas strach pred tým,skusiť to ci ono,ale tvoja inteligencia je chabá.Neuvažujes vobec a to je skoda.Tvoje problemy a starosti si projektujes do vsetkeho a podla toho potom hodnotís bez toho ze by si mala od seba odstup a veciam tak potom spravne porozumela.Preto je pre teba neprijatelny iny sposob života,nez akym práve žiješ a aký ti je vlastný.
Příspěvky: 107-83 82-58 57-33 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »