Milovat ineho viac ako seba sameho


23.10.2009 - 15:25
(Váhy) dreamer81
Milovat ineho viac ako seba sameho
"Co je vacsi egoizmus? Tuzit po niekoho pritomnosti pretoze to uspokojuje moje EGO, pretoze tuzim byt s tym clovekom, naplnat sa jeho pritomnostou a uspokojovat tak svoje potreby? Alebo milovat nezistne bez naroku na odmenu a ked ten clovek neciti to co ja nechat ho radsej ist. Co viac mozem urobit pre cloveka ktoreho lubim nez nechat ho byt stastnym ?"Co si myslite o tomto vyroku? Riadite sa nim? Zazili ste podobnu situaciu? Bojujete o lasku az do poslednych sil alebo ked Vas druhy nelubi dokazete ho bez vzajomneho ublizovania a vycitiek nechat ist za svojim stastim?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
08.11.2009 - 12:17 | Filtr
(Štír) tronco » Kopretina.B
:29:..papa..
07.11.2009 - 08:50 | Filtr
(Váhy) dreamer81 » Kopretina.B
Ahoj Kopretina.

Dakujem Ti za povzbudive slova. Z Tvojej reakcie sudim ze sme prezili a prezivame naozaj takmer to iste. Nie je to lahke pretoze dobrych ludi je naozaj malo a clovek si kladie otazku: Co by bolo keby ? Ved nikto a nic nie je dokonale... a ked je vo vztahu laska a obojstranna snaha prekonat vsetky prekazky a porozumiet si nemohlo by to casom fungovat aj na tejto urovni? No na vsetko treba dvoch a ked to ten druhy uz tak neciti neostava asi nic ine len z lasky a ucty k nemu dat mu (a zaroven aj sebe) slobodu a sancu najst toho pre neho praveho aj ked to znamena ze mozno navzdy odide z nasho zivota :-(.

Drzim aj Tebe palce a prajem vela stastia v hladani
07.11.2009 - 00:34 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » mikiduc
Se ti to píše,když máš toho svého pačesa i po čtvrt století vedle sebe. :4: :75: :14:
07.11.2009 - 00:15 | Filtr
(Panna) mikiduc
Víc než sebe, miluji jen svoje děti :3: :34:
07.11.2009 - 00:08 | Filtr
(Štír) !gby
To bohuzel nevim, nikdy jsem nebyl tak zamilovany a nikdy se v podobne situaci neoctnul. Ale byla jina, do ktere jsem byl hodne zamilovany ale muj strach mi zabranil rozvest svoji zamilovanost v neco, co by nas spojilo a mohlo byt nejake "my" .) vycital jsem si to dva roky... ted jsem uznal, ze by to stejne asi nemelo dlouheho trvani a na radu by prislo velke trapeni.
07.11.2009 - 00:03 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Kopretina.B
Moc,moc,moc pěkně napsané. :17:Zamýšlím se nad sebou.Dokázala jsem to bez výčitek a s tímto nadhledem? Ne.Příliš jsem chtěla toho druhého vlastnit. :74:
07.11.2009 - 00:01 | Filtr
(Vodnář) Kopretina.B » tronco
Jéé, Klatovák!! Zdravím krajana! :29:
06.11.2009 - 23:25 | Filtr
(Vodnář) Kopretina.B » dreamer81
Ahoj, četla jsem tuto diskuzi a rozhodla jsem se reagovat, protože tvůj problém je mi momentálně velmi blízký, přesně vím, co prožíváš.
Nedávno jsem se rozešla s někým, kdo svým charakterem, přístupem ke mně, životními postoji a vyzrálostí výrazně převyšoval všechny mé předchozí partnery. Náš vztah byl krásný, jediným problémem bylo přesně to, co popisuješ - komunikace. Měli jsme trochu jiné chápání věcí kolem, jiné myšlenkové pochody, smáli jsme se jiným věcem a často jsme si museli vysvětlit, jak kdo co myslí, aby to ten druhý správně pochopil. Náš rozchod byl těžký, protože i když vím, že do ideálního páru jsme měli daleko, jako člověka si ho hluboce vážím a vím, že takových lidí člověk nepotká mnoho...
A jak jsem to vyřešila? Rozhodla jsem se, že nebudu trvat na jeho přítomnosti v mém životě, pokud by to on sám nechtěl, protože představu, že by byl nešťastný kvůli mně, bych nemohla snést. K lásce se nedá nutit. Půjdeme prostě každý svojí cestou s pěknou vzpomínkou na společně strávený čas a dáme si navzájem ten nejlepší dar, totiž šanci nalézt někoho, kdo nám bude myšlenkově bližší.
Přeji ti, aby ses rozhodl správně a aby váš příběh skončil šťastně. A řeknu ti, kéž by bylo víc mužů, kteří (i po rozchodu) o své partnerce mluví tak hezky, jako ty a snaží se jí neublížit. Tvoje přemýšlení o správném kroku svědčí o hluboké osobnosti.:15:
27.10.2009 - 10:59 | Filtr
(Váhy) dreamer81 » Ajuse
V pohodicke, nic sa nestalo :). Len uvadzam veci na pravu mieru aby nedoslo k nedorozumeniam :). Som vdacny za kazdy rozumny nazor a je ich tu dost. Karty su rozdane, lekcia zivota prednesena, poucenie vzate... uz len neopakovat chyby minulosti a zit najlepsie ako clovek vie.. :27:
27.10.2009 - 10:38 | Filtr
(Býk) Ajuse » dreamer81
Ajaj, nechtela jsem se nejak dotknout....jen jsem diskutovala :17: Uz se v tom nebudu vrtat, lide ti poradit muzou ruzne, ale je to tvuj zivot a jak se rozhodnes je jen na tobe, kazdy si slapeme tu svoji cestu. Preju hodne sil :27:
26.10.2009 - 22:49 | Filtr
(Rak) poutník13
Opravdová láska je o dávání a volnosti.Ne o očekávání.Je o vzájemné důvěře...a také o tom,dávat tomu druhému štěstí i za cenu vlastní bolesti...Myslím,že na tom není nic složitého. :3:
26.10.2009 - 22:13 | Filtr
(Váhy) malincoko » tronco
:63:, nerozumím , ale musí v tom být něco moc hezkého. :3:
26.10.2009 - 14:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dreamer81
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No,ale zas si priznajme,ze je to práve telesná vášen,ktora vytvara naklonnosť k opacnemu pohlaviu.Inak by ti skutocne postacoval cisto priatelsky vztah a netrapil by si sa nad nejakym rozchodom.Ale ludia su uz takí,ze povazuju city za vyssie než vasne.Pri veskerej uprimnosti k sebe vsak poznas,ze medzi tym niet ziadny rozdiel.

:3:
26.10.2009 - 13:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajuse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
i ona by měla respektovat jeho city a nechat ho zapomenout... jako kamarád by se trápil, co si budem povídat, čekal by že jednou z toho bude něco víc... Časem si třeba k sobě zas najdou cestu jako přátelé, ale chce to nějakou dobu odloučení myslím...
26.10.2009 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ahajas, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Drive si myslim,ze bych to nedokazala a neumela jsem to prat,ale dnes vim,ze pokud clovek,ktereho miluji je stastny, moc mu to preji a jsem rada,ze je spokojeny.Vubec by me netesilo,slyset o nem nekdy opak. Popravde, preji pohodu,stesti a lasku vsem ,ktere mam rada a nic od toho necekam,pokud prezto neco prijde,je jasne, ze se zlobit nebudu :3: :62: :74:
26.10.2009 - 12:50 | Filtr
(Váhy) dreamer81 » Ajuse
Nechcem tu rozoberat vsetky potencialne priciny preco to krachlo pretoze to nebolo povodnou podstatou tejto temy no nechcem zas ani vzbudzovat dojem ze to klapalo len v posteli ako tu par ludi dedukovalo. To by bolo dehonestovanie vztahu na dost plytku uroven, ktoru mozno niekto praktizuje a uznava ale mne je proti srsti a navyse nie je pravdou.

Kazdopadne dakujem vsetkym za rozne pohlady ktore ma opat posunuli trochu dalej v hladani toho co je spravne a v danej situacii najlepsie a najmenej bolestive pre obe strany...
26.10.2009 - 12:15 | Filtr
(Býk) Ajuse » ***
Pokud ale ona to tak dál necítí a její city k němu ochladly (i když v posteli to klapalo), tak on to přece nemůže násilím posouvat někam, kde to už dávno být nemá. Pokud ona chce být kamarádka, on to musí respektovat. Jak sám píše, váží si jí jako člověka a respektuje jí, nechce jí ztratit úplně. Pokud to moc bolí a on zatím není schopen být v její blízkosti, pak se raději na čas stáhnout. Až se rány zahojí a on uvidí věci kolem ní bez toho růžového povlaku, všechno bude najednou mnohem jednodušší. :3:
26.10.2009 - 11:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajuse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"...být tu pro ní, když bude potřebovat a držet to na té kamarádské úrovni"

a já jen dodám: pokud jsi jen člověk, hodně brzy tě to kamarádství přejde :4:
26.10.2009 - 11:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jedna kámoška mi vždy říká obrovské moudro: "pokud spolu máte být, budete"
--------

Ja s tym plne suhlasím a preto sa ani nestazujem na okolnosti.Je to zbytocné a clovek tym len straca energiu.Osud sa musí prijať so spokojnostou a to potom vytvara predpoklad k tej laske,ktoru - i ked sa snazime seba zvelebovat,ako milujeme - zatial este nechápeme.Nechapeme preto,ze nas nejak citovo rozladí kazde zavrtosenie nasho osudu a to je dokaz o tom,ze ho neprijímame.A laska je o nicom inom,len o prijatí vsetkeho tak,ako to je a ako sa to deje....My vsak milujeme len svoju predstavu o tom,ako si co naplanujeme.

:1:
26.10.2009 - 11:14 | Filtr
(Býk) Ajuse
Z mé vlastní zkušenosti ti radím, nebojovat o ní. Jak o ní chceš bojovat? Ona už se přece dávno rozhodla a tím, že jí (nebo spíš sobě?) budeš dokazovat, že ty jsi ten pravý, tím jí tak akorát ztratíš úplně...Jediné, co ty můžeš udělat je být stále dobrým člověkem, být tu pro ní, když bude potřebovat a držet to na té kamarádské úrovni. Tu nepřekračovat, protože by se také mohlo stát, že se jí zprotivíš a to určitě nechceš...Máš přeci svojí cenu. :17: Možná by jsi teď chvilku měl věnovat poznání sebe sama, teprve když zjistíš, že nikoho neprotřebuješ jsi připraven potkat tu pravou. Přeju ti hodně síly, ať to brzy překonáš. :27:
26.10.2009 - 11:07 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Zřejmě jste se potkali proto, abyste si oba navzájem něco dali, z čehož se máte něco naučit, poznat. Teď už není proč spolu dál zůstávat, proto z tvé cesty odešla. Život jde dál a zase ti na cestu přichystá další zkoušky.
26.10.2009 - 10:55 | Filtr
(Štír) tronco » ***
Pokora,Pane. :18: :49:
26.10.2009 - 10:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, tak tom nejsi sám... Někdy si říkám, že cílem té cesty je stát se s tím vším co víš a kolem sebe vidíš tím spokojeným traktoristou :4: :61: :61: :61:
To máš fuk, že je to zmatený :4:, já to mu docela rozumím. Ono to můžeš napsat vše perfektně a stejně když to člověk nemá v sobě tak to nepochopí ani kdyby se stavěl na zadní :4: Dneska vidím věci tak, že je blbost snažit se "znásilňovat" život, bouřit se... Vede to jen k nehodám. Cíl je asi v tom, aby se naučil v té řece plavat, využívat všechny ty rozličné proudy a kochal se krajinou kterou jej unáší :3:
26.10.2009 - 10:24 | Filtr
(Štír) tronco » ***
Právě,že se to tak míchá vše,tím je to tak krásně rozmanité,ale často mívám docela tlaky najít si tu jednu cestu jako spousta jiných.Někdy jsem prosil o to,zda by pro mě nebylo lepší být spokojeným jednoduchým člověkem.Třeba traktoristou a jet prostě jen ty jednoduché starosti třeba o naftu a jen se radovat z toho,jak krásně roste obilí.Jen se mi protíná tolik mých cest najednou,od každého kus a s tím tolik úkolů,někdy je to moc....
Víš v tomhle vztahu to nebylo o tom standartním mezilidském partnerství,lásce,zamilovanosti ať už přes fyzickou přitažlivost či city,ale o opravdovém zpříznění dvou duší na hluboké úrovni ze kterého po překonání určitých věcí,kterých se musíme zbavit třeba už jen pro svůj klid,vznikne láska.V což od srdce věřím.Ale ani jeden už neulpíváme na těch pozemských věcech.Jak by ne...štír,vodnář...Ale i tak se přiznám,že mi je trochu smutno ať už to je různými mému znamení předurčenými vlastnostmi..nene..to nebude...jsem rád,že je šťastná i když to není se mnou ať už to pro ní bude mít jakýkoliv výsledek,ani jeden nezapřeme to,co mezi námi je.Víš pro mne je důležitější,aby na mě lidé mysleli v dobrém,než aby se na mě dívali jako na normálního,protože dělám normální věci jako oko za oko...to už jsem přeskočil....melu blbosti,přečetl jsem si pár vět a není v tom pravda (váhavý asc. :1:)to by bylo na dlouhou opravu,tak jak vše v životě...ale jinak rozumím,co říkáš.... :27:
26.10.2009 - 09:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
moc ti asi teď nerozumím... ono se to hodně míchá vše do sebe. Takže bych to asi trošku rozdělil. Partnerství, partnerské soužití nemusí mít s opravdovou láskou nic společného a přesto to může být krásné, ne? A naopak potkáš lidi, kde to bude opravová láska co tě povznese, ale budeš cítit že to je tak ušlechtilý cit, že vlastně v konfrontaci spolu nemáte co dočinění... neumím to vyjádřit, ale snad chápeš ;). Ta opravdová láska ti třeba ukazuje cíl, ke kterému máš dojít, třeba i skrze to partnerství, nebo sám...
Příspěvky: 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »