Láska mezi mužem a ženou je nádherná věc,ale.....čemu slouží?


30.06.2009 - 22:40
(Býk) player
Láska mezi mužem a ženou je nádherná věc,ale.....čemu slouží?
Všichni to několikrát za život prožíváme.Líbí se nám to,vzrušuje,dojímá,obohacuje,je to koření našeho žití.Jenže:Quo vadis,lásko? Proč je to u nás tak dané,že po nádherné záběhové době přijde jakýsi příjemný kamaračoft a v konečné fázi (až na výjimky) jsme schopni druhého v lepším případě tolerovat ale již ho nezbožňujeme,v tom horším mizíme za cenu emočního vypětí a rozvratu?Je tedy život v páru omylem lidstva?Měli jsme zůstat v rodech? Tam,kde třeba oplodňovali samičky jen ti nej samci?Namchan tu kdysi řekl,že čistá láska přečká cokoliv,že vychází z duše.Já se považuju za oduševnělého tvora,nicméně vždy po dvouletém vztahu jsem se dostal do slepé uličky.Tak proč ? Proč? Proč musíme platit za pár měsíců rozkoše a nádhery takové obří daně? Tuší to někdo?

Stránka: 7 6 5 4 3 2 1
Řazení:
06.07.2009 - 13:27 | Filtr
(Štír) tronco » ži.va
Once Minutos - v určité situaci mi pomohla :15:
Děkuji za citát v češtině,četl jsem jí jen v originálu. :29:
03.07.2009 - 17:25 | Filtr
(Štír) tronco » Jyotis
To, že žiješ dlouho neznamená, že si neumíš vychutnat okamžik východu nebo západu slunce, kapek rosy apod., přestožes je viděl tisíckrát......hezké přirovnání....
03.07.2009 - 10:54 | Filtr
(Býk) Jyotis
Teď jsem si korespondovala s VV, o symbolice lásky ve Wagnerovi. Od osudové fascinace, kdy člověk vypije kouzelný nápoj a tzv. upadne do lásky a propadá extázi, kdy nerozlišuje já a ty po transformovanou vše-lásku v Parsifalovi.

Jinak, bych ještě řekla, že je to i po létech tak jako se životem. To, že žiješ dlouho neznamená, že si neumíš vychutnat okamžik východu nebo západu slunce, kapek rosy apod., přestožes je viděl tisíckrát, někdy je to i naopak. Pokud se dovedeš koncentrovat na okamžik a víš o své potřebě krásy a lásky, tak si ji můžeš prožít jako v tantře a nemusí to trvat hodiny, na což my Býci nemáme moc trpělivost, protože máme v podvědomí bujné jaro a vitalitu a manipulace se nám trochu hnusí, byť má vznešené cíle..
:27:
03.07.2009 - 06:01 | Filtr
(Blíženci) Nuna » mymyna
..diskuze je dobrá..
..jen málo lidí pochopilo,co tím chtěl vůbec Plája říct :3:
02.07.2009 - 22:41 | Filtr
(Střelec) mymyna » tronco
Sem patří můj podpis :15: Ta diskuse je o ničem, jak chceme vysvětlit někomu, kdo lásku nezažil, jak chutná a proč tu je....to je jako vysvětlovat někomu, kdo nikdy neochutnal mango, jak chutná....prostě nemožné :16:
02.07.2009 - 20:09 | Filtr
(Štír) tronco
jsem nezapojen,jen reakci Playere.V nadpisu diskuze máš uvedonu lásku a končíš: Proč musíme platit za pár měsíců rozkoše a nádhery takové obří daně.....
(Stále se spolu střetáme na podobných tématech...)......
Žiješ v omylu.Pleteme si pojem láska právě s tím tvým vyjádřením pro rozkoš,nádheru,emoce...
Má odpověď na Tvojí poslední otáku proč...:Proto,aby sis uvědomil co je to láska.
01.07.2009 - 22:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nebul, Plájo :-)
Taky jsem vždycky po dvou letech zjistila, že z lásky se stalo kamarádství a že přeci nemůžu spát s kamarádem, to bych už mohla žít a spát skoro s každým, neb kámošů mám hafo...

Ale je to tak, jak říkal Manchan - jakmile člověk dospěje do bodu, že nehledá tu tělesnou, ale to duševní souznění, protože pochopí, že v životě jde o víc, než o rozmnožování, tak se chytá duší. A když objevíš duši, se kterou je ti fakt fajn, zažíváš štěstí a to už není o tom tělesnu, takže v tom je to trvalejší...
Ještě na tebe si někde čeká...
:17:
01.07.2009 - 21:48 | Filtr
(Lev) Oprah » Janíčko Skútrista
...ale to je Tvůj život dost nuda, co?
To už pak chápu Tvé příspěvky. :24:
01.07.2009 - 21:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Psyko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano,je to tak.

My vsak city povazujeme za "vyssie" nez vasne,ale pravda je taka,ze su to len vasne,ktore nas strhavaju k tomu,aby sme ich respektovali.Oni dokonca strhnu i rozum aby im služil.

Cit sa musi dostat pod kontrolu rozumu a vôle.Inak sa nadchneme v zapale fanatizmu pre cokolvek bez toho,aby sme spravne rozlisovali.

:1:
01.07.2009 - 20:57 | Filtr
(Lev) Oprah
Tady se to nějak zvrtlo na rozvodovost. Já jsem rozvedená a znovu vdaná. První manželství bylo super, hodně jsem se naučila. Fantastické bylo společné cestování. Oba jsme osobnosti, ale na spojení štír-lvice bylo těch 14 let dost. :4: Jsem ale moc ráda, že jsme manželé byli a máme dva naprosto úúúúúúžasné syny. :1:
A teď mám další nádherný vztah, který už trvá skoro osm let a taky je to paráda. Tentokrát beran-lvice. Je to úplně o něčem jiném, ale taky se mi to moc líbí a manžela miluju. Pokaždé, když odjede např. někam na školení (tak jednou za rok i dýl), tak mi moc chybí, večer mi dlouho volá, a už se stalo, že to nevydržel, přijel za mnou a brzy ráno jel zpátky. :2: Prostě jsme moc chtěli být spolu.

Takže já bych zas rozvod neviděla tak skepticky, jak to tu prezentujete.
01.07.2009 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
.. jo a kolik skvelych cinu, umeleckych del a strasnych valek i nepratelstvi vzniklo kvuli lasce.. To je ta vasen, ty pudy, ktere nas nuti delat takove veci, dobre i spatne.
01.07.2009 - 20:34 | Filtr
(Rak) poutník13 » Nuna
Smozřejmě,musí to být oboustranné a vzájemné... :15: :3: A pokud je tam ta vzájemná důvěra,tak upřímnost ublížit nemůže,protože oba vědí,že jeden druhému by neublížil :3: Jak jednoduché...Ovšem to jsme my lidé,že stále ve všem hledáme "něco" a raději chodíme oklikami a tím si vše tak neskutečně ztěžujeme,že potom i ta upřímnost vypadá jako lež... :19:
Zkrátka hledáme na místech,kde k nalezení nic není... :3:
01.07.2009 - 19:55 | Filtr
(Štír) celebrita
To je nádherné, přála bych tohle všem. Vždycky jsem chtěla mít rodinu-táta, máma, děti a být spolu navždy. No nepovedlo se, ale tobě to přeji ze :18:
01.07.2009 - 19:48 | Filtr
(Štír) celebrita
Ahoj, já jsem tady známá jako "balička za každou cenu" ale víš co? není to tak. Jsem ted sama dýl, než jsem kdy byla a nevadí mi to. Přehodnotila jsem žebříček hodnot a musím říct, že mi nějak muž(nastálo) nezapadá do života. :6: Přesně jak řikáš, zprvu ty začátky, nádhera, okouzlení... ale když pak vidím ty konce kolem sebe. Těch rozvodů a samoživitelek, je mi z toho smutno i za ostatní. Nemám nějak náladu se dohadovat s nějakým chlapem, že si chci koupit tohle, a že chci jet tam a tam... a mnohé jiné věci. Takže na otázku "proč" jsem ti sice neodpověděla, ale to ti neodpoví asi nikdo :3: Měj krásné dny. :27:
01.07.2009 - 19:44 | Filtr
(Blíženci) Nuna » poutník13
:1: Vím. A snažím se o to. Někdy to jde,někdy je těžké moc. Nejhorší v upřímnosti pro mě je to,že tím mohu někomu ublížit. :8: Takže nejen upřímnost dávat,ale i ji umět přijímat je důležité. :3:
01.07.2009 - 19:40 | Filtr
(Blíženci) il*ča » player
Nemyslím, že by vztahy domršila příroda...to spíš lidi nevědí, co vlastně chtějí, co od vztahu očekávájí ( ted nemluvím o nikom konkretním) a často místo rozumu používají hormony...Taky vidím, že mnohým párům ve vztahu chybí tolerance a vzájemná úcta, jen co pomine prvotní zamilovanost, začnou na sobě hledat nesmyslné chyby - a začnou se rozhlížet jinde... :8:
01.07.2009 - 19:24 | Filtr
(Rak) poutník13 » Nuna
A já bych řekl,že pokud nedokážeme k sobě být vzájemně upřímní,otevření a nedokážeme si vzájemně důvěřovat,pak k ní nedojdeme nikdy. :3: Pokud si nedokážeme otevřeně říci,co k sobě cítíme na místo intrik,úskoků a různých "psychodivadel",potom nikdy k tomu pravému "TO" dojít ani nemůžeme a nedojdeme.
Toť můj názor :53: :3: :2:
01.07.2009 - 17:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Psyko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja vidim cloveka jako zvire, ktere je ovladano stejne hluboce zakorenenymi pudy, jako kterekoli jine zvire.

Jsme jen ubozi nositele sobeckych genu, ktere se chteji zreplikovat a nas vyuzivaji jako nosice.. to je cele
---------

V podstate mas uplnu pravdu.Pasivita a poddajnost pudom nespocivaju len v tom,ze sa množíme,ale i v tvorbe vsetkeho toho,co sme za cele tie stovky rokov nahromadili v podobe vydobytkov vedy a techniky...su to len "deti ineho druhu".

Takze si vlastne nacrtol aj zmysel,ktorym sa mame uberať a tym je postupné ovladnutie seba v prejavoch.

:1:
01.07.2009 - 14:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A jsme zas u TOho :21: :20:
:61: :61: :61:
01.07.2009 - 13:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amonath, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná je to proto, že si každej pod láskou představuje něco jinýho...
01.07.2009 - 12:06 | Filtr
(Blíženci) Nuna » player
Ty Plájo....to je dobrý! :43: :1:

Jsme tady kvůli té lásce - jednoduše řečeno. A ještě jsme k ní nedošli,pořád za ni jenom schováváme nějaké náhražky. Skutečnou lásku objeví asi dost málo lidí. Ale třeba to s lety bude větší a větší procento... :3: Dlouhá cesta,na jejímž konci je TO :3: :2:

01.07.2009 - 11:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Primarne je to chemicky oblbovaci mechanismus k predavani genu.. To xlete obdobi zamilovanosti je dobre k tomu, aby udrzelo pramuze s prazenou po to kriticke obdobi, kdy jejich dite vyzaduje nejvic energie a pozornosti od obou. Clovek neni ani nikdy nebyl monogamni tvor. Sice krestanstvi si to tvrdi, ale... Ja vidim cloveka jako zvire, ktere je ovladano stejne hluboce zakorenenymi pudy, jako kterekoli jine zvire.. Nikdo pred tim neutece. Jsme jen ubozi nositele sobeckych genu, ktere se chteji zreplikovat a nas vyuzivaji jako nosice.. to je cele
01.07.2009 - 11:46 | Filtr
(Býk) Jyotis
Tady se to tedy rozvinulo.

Mně napadá ještě jedna věc, která tu nebyla rozvedena:

Dlouhodobý vztah /jakýkoli/, který člověk udrží přes potíže a konflikty, je škola. Učí moudrosti, protože člověk poznává, jak kolikrát zaujímal "hotový" názor a za čas měl zase úplně jiný. Všechno dobré se oživilo na jiné nebo hlubší úrovni.
Jak se mu někdo zdál takový a za chvíli zas makový.
Učí nás, že máme své emoce brát s rezervou, že jsou hodně o konkrétní situaci, počasí, hormonech, naší náladě, jeho-její náladě. To se hodí i v práci. Člověk je pak tolerantnější.

Taky ovšem můžeme regulérně dojít k názoru, že jsme se oba natolik změnili, že je lepší se rozejít, protože jsme nabrali úplně odlišné směry.
01.07.2009 - 11:30 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Nuna
Nedávno jsem viděla dokument,který celou tu labutí věrnost roztrhal nacucky :23: :22:-vědci sledovali několik labutích rodin a po čase odebrali vzorky DNA od všech mládat :39:kupodivu zjistili,že v jedné rodince je "genetický materiál"od několika sousedů :4: i když i při důkladném sledování-nezaznamenali kdy se samci vydávají na zálety-zdánlivě se neustále zdržovali v přítomnosti svých samic :5:...u psů je to podobné-žijí sice v páru/nebo v rodinách/,ale např.otcen štěnat je ten pes,který je se samicí v okamžiku porodu-a lhostejno,jestli byl u aktu tvoření,nebo nebyl...
01.07.2009 - 11:26 | Filtr
(Býk) player » UreaNayal
TAK.ŘEKNU SVůJ NÁZOR.UŽ JE NA ČASE.

Cílem přírody není aby člověk šťastně žil v páru.Jelikoš pokud by to tak bylo,přemnožili bychom se mnohem rychleji. Svět hledá tvůrčí elemnt a vývoj.Nikoli statičnost.Takže kdo to má,je sice obdarován šťastným žitím,jenže to je pro planetu příliš velký luxus,který si nemůže moc často dovolit.Druh homo sapiens ještě musí vykonat mnoho (pokud dostane čas a prostor a není jen slepou větví),než přijde na to,jak dojít k naplnění jeho podstaty.
Takhle bych to viděl já.Děkuji vám za příspěvky.
Příspěvky: 162-138 137-113 112-88 87-63 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »